RSS

ΟΙ 17 ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ 73η ΔΕΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

09 Σεπτ.
Του Γιάννη Ιωάννου, από την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ

Του Γιάννη Ιωάννου, από την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ

Από το ΠΑΣΟΚ βγήκε μια ανακοίνωση όπου κωδικοποιούνται «17 ανακρίβειες του κ. Καραμανλή στην 73η ΔΕΘ για την κατάσταση της οικονομίας». Φαίνεται, λοιπόν, ότι ο Καραμανλής  βλέπει τους Έλληνες πολίτες σαν κάφρους, που δεν καταλαβαίνουν, που δεν έχουν μνήμη, που δεν σκέπτονται! Δηλαδή, αν ψάξει κανείς και για ανακρίβειες σε άλλους τομείς της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, στο τέλος θα τρελαθεί. Έχουμε έναν πρωθυπουργό που διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, που λέει ψέματα, που δεν έχει ηθικό έρμα, που κουκουλώνει τους απατεώνες, που δικαιολογεί τους συνεργάτες του για τα σκάνδαλα, που θέλει πάση θυσία να κρατηθεί στην καρέκλα της εξουσίας.

Ο Καραμανλής θέλει να τον πιστέψουμε! ΟΜΩΣ, είναι ψεύτης, είναι και θεατρίνος. Προσπαθεί απεγνωσμένα να δικαιολογήσει την αδυναμία του να κυβερνήσει. Ηθελημένα ή όχι, είναι ένας αδύναμος πρωθυπουργός, ένας ανίκανος πρωθυπουργός, ένας αποτυχημένος πρωθυπουργός, ένας πρωθυπουργός που είναι έρμαιο των συνεργατών και φίλων του, οι οποίοι μέσα στην κατσαρόλα του προϋπολογισμού όλοι έχουν βάλει από μια κουτάλα και τρώνε.

Ο Καραμανλής κάνει ότι δεν βλέπει, κάνει ότι δεν καταλαβαίνει, κάνει πως δεν ακούει, κάνει τον πρωθυπουργό! ΟΜΩΣ, η χώρα μας πάει κατά διαβόλου. Απότο κακό στο χειρότερο. Οι πολίτες στενάζουν κάτω από το βάρος της ακρίβειας, της αβεβαιότητας για το αύριο. Ανασφάλεια, ανεργία, διαφθορά, σκάνδαλα, απάτες… Η ελληνική κοινωνία κατακερματίζεται, διαλύεται, υποφέρει. Δεν είναι σχήματα λόγου και υπερβολές. Είναι η πραγματικότητα που βοά.

Ο ανεύθυνος Καραμανλής τα ρίχνει όλα στη διεθνή κακή οικονομική συγκυρία! Εάν τα δημόσια έσοδα «έχουν πατώσει» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η Λούκα Κατσέλη, αυτό τι σχέση έχει με τη διεθνή οικονομική κρίση; Μόνο ο Καραμανλής κι ο Αλογοσκούφης ξέρουν…

Είναι υπόλογη η διεθνής κρίση για το γεγονός ότι στην Ελλάδα, όπως έχει επανειλημμένα τονίσει και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, είμαστε πρωταθλητές στην ακρίβεια; Και θα αναφέρει τα σχετικά νούμερα.

Είναι μήπως υπόλογη η διεθνής κρίση για το γεγονός ότι το ποσοστό των εργαζομένων στην Ελλάδα, που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, είναι διπλάσιο από αυτό στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες; Το 14% των εργαζομένων στην Ελλάδα, των εργαζομένων, όχι των ανέργων ή των συνταξιούχων, έχουν εισοδήματα κάτω από τα όρια της φτώχειας, σε σχέση με 7% στις άλλες χώρες…

Δήλωσε η Λούκα Κατσέλη: είτε βλέπουμε την οικονομική δραστηριότητα, είτε βλέπουμε την ανισότητα, είτε βλέπουμε την ακρίβεια, είτε βλέπουμε τη δημοσιονομική εκτροπή, το τραγικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η οικονομία είναι απόρροια σημαντικών κυβερνητικών επιλογών που έγιναν τα τελευταία 4-5 χρόνια, που όχι μόνο δεν διόρθωσαν και δεν αντιμετώπισαν τα χρόνια διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας, αλλά ουσιαστικά οδηγούν ολοένα και περισσότερο την οικονομία σε χρεοκοπία. Η διεθνής κρίση επιβάρυνε την κατάσταση, αλλά η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης είναι εκείνη που φέρει το κύριο βάρος.

Ο Καραμανλής δεν μπορεί να κοροϊδεύει άλλο τον ελληνικό λαό.

 

Ετικέτες: , ,

Σχολιάστε