RSS

ΑΠΕΡΓΙΕΣ: ποιοι απεργούν και πότε…

18 Μαρ.

Το απεργιακό δελτίο της εβδομάδας διαμορφώνεται ως εξής:

ΤΡΙΤΗ

Συνεχίζεται η απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων (ΟΤΟΕ), των δικηγόρων, των εργαζόμενων στη ΔΕΗ και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι μηχανικοί πραγματοποιούν στάσεις εργασίας, ενώ 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει οι τεχνικοί ιδιωτικής τηλεόρασης Αττικής.

Παράλληλα, απεργία έχουν κηρύξει και οι εργαζόμενοι σε εφορείες, ενώ όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που το ΑΦΜ τους λήγει σε 1,2 και 3 θα μπορούν να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις έως και την Πέμπτη 20 Μαρτίου.

Μέσα μεταφοράς: Χωρίς Μετρό, ΗΣΑΠ, Προαστιακό και ΟΣΕ όλο το 24ωρο.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική, πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης στο Πεδίο του Αρεως και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στη ΔΕΗ, οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ), στα ασφαλιστικά ταμεία, στις ΔΟΥ, στα σχολεία -δημόσια και ιδιωτικά- όλων των βαθμίδων, στα νοσοκομεία, καθώς και οι δημοσιογράφοι. Κλειστά, επίσης, όλο το 24ωρο θα παραμείνουν τα πρατήρια καυσίμων.

Συνεχίζουν την απεργία τους δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές και μηχανικοί. Στην απεργία συμμετέχουν οι γιατροί, οι οδοντίατροι, οι φαρμακοποιοί, οι επαγγελματίες, βιοτέχνες και μικρομεσαίοι έμποροι.

Μέσα μεταφοράς: Ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο τα μπλε λεωφορεία. Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ και Τρόλεϊ θα λειτουργήσουν 10.00-15.00 για τη διευκόλυνση των απεργών. Οι λεωφορειακές γραμμές Express που εξυπηρετούν το «Ελ.Βενιζέλος» θα απεργήσουν από 04:25 μέχρι 24:00.

Στα αεροδρόμια: Στη διάρκεια της τετράωρης στάσης εργασίας των ελεγκτών, από τις 16.00 έως τις 20.00, δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση. Εκτός του διαστήματος αυτού οι Ολυμπιακές Αερογραμμές θα πραγματοποιήσουν μία μόνο πτήση ανά προορισμό εσωτερικού και μία πτήση ανά χώρα εξωτερικού.

Η Aegean Airlines ανακοίνωσε ότι ματαιώνονται συνολικά 23 πτήσεις μετ΄ επιστροφής: από και προς την Αθήνα για Θεσσαλονίκη (4 πτήσεις), Μυτιλήνη (3), Ηράκλειο (2), Χίο (2), Σάμο (2) και από μία για Λάρνακα, Χανιά, Αλεξανδρούπολη, Ρόδο, Μύκονο, Σόφια, Βουκουρέστι, Ιωάννινα, Σαντορίνη και Καβάλα.

Επίσης, αλλάζει η ώρα αναχώρησης σε 28 πτήσεις της Aegean, ενώ συγχωνεύεται η πτήση Α3 105 Θεσσαλονίκη-Αθήνα με την πτήση Α3 103, καθώς και η πτήση Α3 541 Θεσσαλονίκη-Αθήνα με την πτήση Α3 125.

Το επιβατικό κοινό θα πρέπει να επικοινωνεί με τις εταιρίες για να αποφύγει πιθανή ταλαιπωρία. Ολυμπιακές Αερογραμμές: 801 11 44444 (από σταθερό), 210 9666666 (από κινητό) Aegean: 801 11 20000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό)

ΠΕΜΠΤΗ

Την Πέμπτη συνεχίζεται η απεργία των δασκάλων, των καθηγητών και των δικηγόρων.

Αποχή των εργαζομένων σε Προαστιακό και ΟΣΕ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Συνεχίζεται η αποχή των δικηγόρων. [in.gr]

 
6 Σχόλια

Posted by στο 18 Μαρτίου, 2008 σε Απεργίες

 

Ετικέτες:

6 responses to “ΑΠΕΡΓΙΕΣ: ποιοι απεργούν και πότε…

  1. Μακάρη Αγάπη

    20 Μαρτίου, 2008 at 1:51 μμ

    Σήμερα 20-3-2008 απέργησαν οι εργαζόμενοι στο μετρό χωρίς να κάνουν καμία ενημέρωση προς το επιβατικό κοινό.. Απαράδεκτο. Και τελικά συμπεραίνει ο «πτωχός τω πνεύματι» πολίτης: Για όλα και πάντα ο λαός την πληρώνει, του μεροκάματου, που το να απεργήσει είναι συνώνυμο να ζητήσει να απολυθεί, που παίρνει 3 και 60, που εργάζεται στον ιδιωτικό τουλάχιστον 10 ώρες την ημέρα χωρίς υπερωρίες, που για 100 ευρώ πρόστιμο τον κλείνουν φυλακή.. ο απαίδευτος και αμνήμων ψηφοφόρος που θέλει και αυτός να βολευτεί που θέλει και αυτός να έρθει στα πράγματα, να εκμεταλλευτεί, να γίνει δημόσιος, να απεργεί… γιαυτό τα πληρώνει, επειδή είναι ίδιος με αυτά που αποστρέφεται και κατηγορεί.. ε, ναι λοιπόν, και αν δεν απέργησα και αν ταλαιπωρήθηκα και αν με κοροιδέψαν…με τέτοιο μυαλό και τέτοια ψήφο…καλά να πάθω!!

     
  2. κ΄ξσβδγ

    20 Μαρτίου, 2008 at 2:03 μμ

    if i could think then i wouldn’t be unthinkable…

     
  3. diktyon

    20 Μαρτίου, 2008 at 3:41 μμ

    Μακάρη Αγάπη, έχεις δίκιο. Είναι αλήθεια ότι και σ’ αυτή την κατεξοχήν πολιτική και δημοκρατική εκδήλωση, όπως είναι η απεργία, θα πρέπει να μην ισοπεδώνουμε τη σχέση με τον συμπολίτη μας που έχει δικαίωμα στις δικές του επιλογές. Δυστυχώς, αυτό που παρατηρείς έχει συμβεί πολλές φορές και σε άλλους κλάδους εργαζομένων με αποτέλεσσμα να ταλαιπωρούνται οι πολίτες, που για τον άλφα ή βήτα λόγο εργάζονται είτε γιατί είναι υποχρεωμένοι είτε γιατί το έχουν επιλέξει… Χρειάζεται, ωστόσο, υπομονή γιατί η ελληνική κοινωνία περνάει δύσκολες εποχές και με τέτοια κυβέρνηση δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα!

     
  4. diktyon

    20 Μαρτίου, 2008 at 3:44 μμ

    κ΄ξσβδγ…
    Τι θέλεις να πεις; Μίλα ελεύθερα!

     

Σχολιάστε