RSS

Εδώ, Βόρεια Κορέα!!!

12 Μαρ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος. Οπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΚΑΠ) Γιώργος Ανωμερίτης, ο Βενιζέλος κατέθεσε στην Επιτροπή πρόταση, συνοδευόμενη από 189 υπογραφές. Ο Χρήστος Παπουτσής κατέθεσε πρόταση, χωρίς υπογραφές, ενώ ο Στέφανος Τζουμάκας κατέθεσε εκπρόθεσμη [sic] πρόταση επίσης χωρίς υπογραφές.

  • ……………………………….

Η διαδικασία της συλλογής υπογραφών αμφισβητήθηκε ως η αυθεντική ερμηνεία του Καταστατικού, μιας και δεν είχε εκδοθεί ο προβλεπόμενος ερμηνευτικός κανονισμός και κατατέθηκαν προτάσεις να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία. Το προεδρείο της συνεδρίασης έθεσε σε ψηφοφορία τις υποψηφιότητες των Παπουτσή και Τζουμάκα, αλλά καμία δεν συγκέντρωσε 94 ψήφους, σύμφωνα με την ερμηνεία του άρθρου 41 του Καταστατικού, όπως την διατύπωσε η ΕΚΑΠ. Ο Παπουτσής έθεσε θέμα σύνθεσης του Εθνικού Συμβουλίου, από το οποίο αποχώρησαν πολλά μέλη και άλλα διαγράφηκαν, ενώ ο Τζουμάκας έθεσε και θέμα αδυναμίας συλλογής υπογραφών από τη βάση λόγω ανυπαρξίας οργανώσεων και αμφισβήτησε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει σήμερα 390.000 μέλη, όπως ανέφερε ο Ανωμερίτης. Η παρουσία του οποίου στην ΕΚΑΠ αμφισβητήθηκε όπως και η νομιμότητα της σύνθεσης της Επιτροπής, λόγω της έμμισθης θέσης που κατέχει στο δημόσιο ο Ανωμερίτης.

  • ……………………………….

Ο Παπουτσής διαφωνώντας με την διαδικασία τόνισε ότι τα πολιτικά προβλήματα, όπως αυτό που είχε ενώπιόν του το Εθνικό Συμβούλιο «δεν λύνονται ούτε με τεχνητά οφ-σάιντ ούτε με διαδικαστικά τερτίπια». Ο Τζουμάκας χαρακτήρισε, με δήλωσή του, «δημοκρατικά διάτρητη και αμφισβητήσιμη» τη διαδικασία, ενώ, νωρίτερα, είχε κατηγορήσει τον Ανωμερίτη ότι ψεύδεται ανακοινώνοντας ότι κατατέθηκαν δύο μόνο υποψηφιότητες, του Βενιζέλου και του Παπουτσή. Στη συνέχεια ο Ανωμερίτης διευκρίνισε ότι ο Τζουμάκας κατέθεσε την πρότασή του μετά τη λήξη της συνεδρίασης της ΕΚΑΠ, εκπρόθεσμα.

  • ……………………………….

Δεν χρειάζονται σοβαρό σχολιασμό όλα αυτά που συνέβησαν τις δυο-τρεις τελευταίες μέρες στις κομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει μια μαζική υστερία για την παραμονή στην εξουσία και την κατακράτηση στοιχείων για πολιτική συναλλαγή. Δημοκρατικές διαδικασίες ασφαλώς και δεν υπήρξαν. Ούτε φυσικά βρισκόμαστε στην εποχή που κυρίαρχος ήταν ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου και δεν μπορούσε κανείς να τον αμφισβητήσει. Υπάρχει πρόσοψη ενότητας. Άλλωστε, αν λάβει κανείς υπόψη του τις διαγραφές που έχουν προηγηθεί, θα καταλάβει ότι κάτι σημαντικό γίνεται στο χώρο αυτό που κάποτε κυριαρχούσε στην πολιτική ζωή του τόπου. Και είναι φανερό πλέον ότι έχουν υπάρξει προειδοποιητικά συμπτώματα πλήρους διάλυσης. Όσον αγώνα και αν κάνουν οι εναπομείναντες βαρόνοι που ανεμίζουν τη σημαία του πολιτικού καιροσκοπισμού, είναι οφθαλμοφανής η ψευδεπίγραφη ενότητα.

  • ……………………………….

Οι προσδοκίες για αλλαγή σήμερα φαίνονται περισσότερο από κάθε άλλη φορά εξασθενημένες. Δεν έχουμε στη διάθεσή μας κάποια ενθαρρυντικά ενδόσημα για να στηρίξουμε αισιόδοξες σκέψεις. Πίσω από τα αραβουργήματα της βενιζελικής πλουτοκρατίας του λόγου, προσπαθούμε ματαίως να ανακαλύψουμε το βάθος της πολιτικής σκέψης που να εναρμονίζεται με την ιδεολογία και τις πολιτικές αρχές του ιστορικού αυτού Κινήματος! Ξέρετε ότι ο ιμπεριαλισμός του λόγου καταντάει βαναυσουργία! Ένας τέτοιος ιμπεριαλιστής είναι και ο Βενιζέλος. Το γεγονός ότι πλαγιοκοπήθηκε από τα λεγόμενα μεγαλοστελέχη και στηρίχθηκε για την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος, μου θυμίζει τις μικρές χώρες του πρώην ανατολικού συνασπισμού που προσδέθηκαν στο άρμα της Αμερικής σε χρόνο ρεκόρ. Και ο Βενιζέλος δεν στεναχωρήθηκε που πηγαίνει στις κάλπες μοναχός! Μόνος υποψήφιος ο εξής ένας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο νέος σωτήρας! Θα έπρεπε για να νομιμοποιήσει την υπεροχή του, να στηρίξει την ύπαρξη και μιας ακόμη υποψηφιότητας. Δεν το έκανε όμως. Είναι τυφλωμένος από τη μανία της εξουσίας. Τα θέλει όλα δικά του. Σαν τον Σημίτη που μας είχε απειλήσει τότε ότι ήθελε και την πρωθυπουργία και την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, αλλιώς θα μας άφηνε στα κρύα του λουτρού…

http://nikoslagadinos.blogspot.com/

 
Σχολιάστε

Posted by στο 12 Μαρτίου, 2012 σε ΠΑΣΟΚ, Πολιτική

 

Σχολιάστε