RSS

Τα πρωτοσέλιδα : Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

15 Ιαν.
  • Η κόντρα της κυβέρνησης με τους φαρμακοποιούς, τα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης και οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ σε πολιτικούς αλλά και η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από την Fitch μονοπωλούν τις πρώτες σελίδες των σαββατιάτικων εφημερίδων.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Κρύβουν τις διοξίνες που τρώμε- «Μυστικά του ΕΦΕΤ» οι μετρήσεις»

Την απουσία επίσημης μέτρησης για τις διοξίνες στα ελληνικά τρόφιμα στο site του Εθνικού Φορέα Ελέγχου Τροφίμων τονίζει η «Ε» αναφέροντας πως ο φορέας αποκρύπτει επίσης τις όποιες μετρήσεις (αν) έχουν γίνει έως σήμερα, μετά το νέο σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στη Γερμανία και δώδεκα χρόνια από το κορυφαίο διατροφικό σκάνδαλο με τα κοτόπουλα που αποκαλύφθηκε στο Βέλγιο.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: » «Ούτε λύση, ούτε μονόδρομος είναι το Μνημόνιο» δήλωσε ο Αντ. Σαμαράς»

Στη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μισέλ Μπαρνιέ και τις δηλώσεις του προέδρου της Ν.Δ. μετά από αυτήν εστιάζει η εφημερίδα.  Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε πως «μόνη οδός για να βγούμε από την κρίση μία ώρα αρχύτερα, είναι η οδός της ανάπτυξης».

Η ΑΥΓΗ: «Σβήνουν από τον χάρτη εκατοντάδες σχολεία»

Για το «λουκέτο» στα σχολεία με λιγότερους από 130 μαθητές κάνει λόγο η εφημερίδα.

ΑΥΡΙΑΝΗ: «Νέο χτύπημα των κερδοσκόπων με στόχο την Ελλάδα»

Στην υποβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο Fitch εστιάζει η εφημερίδα σημειώνοντας πως «τον ακλόνητο σχεδιασμό της Διεθνούς των Κερδοσκόπων να στείλουν τη χώρα μια ώρα αρχύτερα στον ομολογιακό Καιάδα και να σβήσουν τις ελληνικές τράπεζες από τον παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό χάρτη, επιβεβαιώνει η χθεσινή νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης Fitch».

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: «Μόνη λύση η ανάπτυξη- Ομιλία του Αντώνη Σαμαρά σήμερα στο συνέδριο της ΔΑΚΕ»

Τις θέσεις του Α. Σαμαρά όπως διατυπώθηκαν μετά τη συνάντησή του με τον Ευρωπαίο επίτροπο Μπαρνιέ, παραθέτει η εφημερίδα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Τρελά έξοδα από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων»

Το κόστος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σχολιάζει η εφημερίδα, γράφοντας πως «η κοινή γνώμη ίσως δεν γνωρίζει πόσο μεγάλο είναι το «κοστούμι» που μας ράβουν κάθε μήνα τα σκληρά εργαζόμενα στελέχη της».

ΕΘΝΟΣ: «Μπλακ άουτ στα δημόσια νοσοκομεία- Μέχρι και 10 μήνες οι λίστες αναμονής στα πρωινά ιατρεία»

«Σε «κώμα» βρίσκονται τα κρατικά νοσοκομεία καθώς οι λίστες αναμονής για εξετάσεις φθάνουν τους 10 μήνες, με αποτέλεσμα πολλές φορές να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των ασθενών αναφέρει το Έθνος.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Γιώργος και Ιερώνυμος σούζα στους Εβραίους που υβρίζουν τον Σεραφείμ»

Για «ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας από τον Ιουδαίο Λίμπερμαν που κατηγορεί και «δικάζει» τον Μητροπολίτη Πειραιώς. Ο Αραβες με την Τουρκία και η Ελλάδα με το Ισραήλ, η νέα τάξη πραγμάτων» κάνει λόγο η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: «Κατηγορώ εναντίον Γιώργου για τη χρεοκοπία της Ελλάδος»

Στο βιβλίο του τέως πρωθυπουργού της Αγγλίας Γκόρντον Μπράουν, και τις κατηγορίες κατά του πρωθυπουργού της Ελλάδας εστιάζει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Στο κόσκινο της εφορίας οι καταθέσεις στο εξωτερικό»

Το νέο έντυπο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος που σχεδίασε για το τρέχον έτος η κυβέρνηση και με το οποίο – όπως αναφέρει- μπαίνουν στο στόχαστρο όλοι οι φορολογούμενοι» αναλύει ο Ελ. Τύπος.

ΕΣΤΙΑ: «Εκατό χρόνια τα ίδια λάθη- Αυξάνονται οι φόροι, μειώνονται τα έσοδα»

Κείμενο που είχε γραφτεί προ 100 ετών και κάνει αναφέρει ότι η αύξηση των φορολογικών συντελεστών δεν οδηγεί σε αντίστοιχη αύξηση των φορολογικών εσόδων του κράτους δημοσιεύει εκ νέου η ΕΣΤΙΑ.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Τα παράδοξα των ΔΕΚΟ στο στόχαστρο- Εξεζητημένα επιδόματα, ειδικές άδειες»

«Παράλογα επιδόματα, ανεξέλεγκτες -ειδικές και μη- άδειες και ρεπό, μη αναγκαίες υπερωρίες και πλήθος άλλων αναιτιολόγητων παροχών συνθέτουν τα παράδοξα των κανονισμών προσωπικού των εργαζομένων στις συγκοινωνιακές ΔΕΚΟ, τις οποίες η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να περιορίσει δραστικά» γράφει η εφημερίδα.

Ο ΛΟΓΟΣ: » «Ναυάγησε» το φορολογικό»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «νέο γύρο αντιπαράθεσης της Κυβέρνησης με επαγγελματικές ομάδες και κλάδους, σηματοδοτεί η απόφαση για απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων».

ΤΑ ΝΕΑ: «Ο ΦΠΑ σε τρεις μηνιαίες δόσεις- Σενάριο ανακούφισης»

Τις λεπτομέρειες για την καταβολή του ΦΠΑ από τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις σε τρεις μηνιαίες δόσεις αναλύει η εφημερίδα.

Η ΝΙΚΗ: «Βατερλό από Δευτέρα, κλείνουν τα φαρμακεία»

Στην κόντρα Κυβέρνησης – φαρμακοποιών εστιάζει η εφημερίδα που γράφει ότι «σε οριστική σύγκρουση με τους φαρμακοποιούς οδηγείται ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος με αφορμή τις κάθετες απόψεις που εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις ρυθμίσεις που αφορούν την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας και των αδειών και οι οποίες πρέπει να περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Εκχωρούν δικαιώματα στο Αιγαίο για να θησαυρίζουν τα μονοπώλια»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «τις ανησυχίες του ΚΚΕ ότι η κυβέρνηση προωθεί τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με την Τουρκία για λογαριασμό του κεφαλαίου και κάτω από την ομπρέλα του ΝΑΤΟ, με επικίνδυνες συνέπειες για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, επιβεβαίωσαν η απάντηση που έδωσε χτες ο Γ. Παπανδρέου στην Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ και η συκοφαντική επίθεση που εξαπέλυσε».

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: «Αυτοί είναι οι επώνυμοι φοροφυγάδες- Στα δίχτυα της εφορίας το μαύρο χρήμα»

«Πολιτικοί που έχουν διατελέσει υπουργοί, επιχειρηματίες με εταιρείες κολοσσούς, καλλιτέχνες με φανταχτερά ονόματα, επιστήμονες με πολλές περγαμηνές και πολίτες υπεράνω υποψίας, βρίσκονται στο μικροσκόπιο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος»

PRESS TIME: «Στο δόκανο εννέα πολιτικοί- Διερεύνηση σε βάθος και τιμωρία η θέση Παπανδρέου»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «σφίγγει καθημερινά ο κλοιός γύρω από πολιτικούς που χρησιμοποίησαν το δημόσιο αξίωμά τους προκειμένου να πλουτίσουν παράνομα. Και πέρα από κάποιες δημοσιοποιημένες υποθέσεις που προκάλεσαν τους προηγούμενους μήνες το ενδιαφέρον των εισαγγελικών αρχών και των ελεγκτικών μηχανισμών, οι ράμπο του ΣΔΟΕ που πραγματοποιούν αλλεπάλληλους ελέγχους στα πόθεν έσχες διαφόρων πολιτικών ύστερα από τις επώνυμες αλλά και ανώνυμες καταγγελίες που έχουν σε γνώση τους έχουν μείνει άναυδοι από τα «λαυράκια» που διαρκώς ανακαλύπτουν».

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: «8 αλλαγές στο ασφαλιστικό- Συντάξεις, ΕΚΑΣ, Βαρέα-ανθυγιεινά, εισφορές»

ΕΞΠΡΕΣ: «Σε τροχιά σύγκρουσης για τις αλλαγές στα φαρμακεία»

Η εφημερίδα γράφει ότι «μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης και φαρμακοποιών βρίσκεται σε εξέλιξη, με αφορμή την απελευθέρωση του επαγγέλματος. Ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος ήρθε χθες σε ρήξη με τους φαρμακευτικούς συλλόγους, τους οποίους ενημέρωση για την κατάθεση την προσεχή Τετάρτη του νομοσχεδίου στη Βουλή, που επιφέρει ριζικές αλλαγές στο ωράριο, τα πληθυσμιακά κριτήρια και τις εκπτώσεις των φαρμακείων».

Η ΑΞΙΑ: Προς αλλαγή κλίματος- Πλημμύρα ρευστότητας από το Ευρωπαϊκό Ταμείο εξομαλύνει τις αγορές»

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Σύμφωνο διάσωσης 1,5 τρισ.- Αποφάσεις- ασπίδα για Ελλάδα και ευρώ»

Η εφημερίδα εστιάζει στις «κρίσιμες συνεδριάσεις Ecofin και Eurogroup στις Βρυξέλλες Δευτέρα και Τρίτη για θωράκιση της Ευρωζώνης. 73,7 δισ. «γλιτώνει» η χώρα την τριετία 2014-2016 από την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των 110 δισ.

ΚΕΡΔΟΣ: «Υποβάθμιση μετ’ επαίνων- Μια κατηγορία χαμηλότερα βαθμολόγησε τα ελληνικά ομόλογα ο FITCH”

H εφημερίδα σημειώνει ότι «την «καλύτερη εκδοχή» της αναμενόμενης υποβάθμισης επεφύλασσε τελικώς στην Ελλάδα ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch. Χθες το βράδυ, ο διεθνής οίκος ανακοίνωσε την υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα σε «ΒΒ+» ΑΠΟ «ΒΒΒ-» και τη βραχυπρόθεσμη σε «Β» από «F2”.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Ταμείο Σταθερότητας με ευρωπαϊκή προίκα 1,5 τρισ.»

«Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις για το διπλασιασμό των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και το ποσό που συζητείται φτάνει το 1,5 τρισ. ευρώ. Πρώτη συζήτηση για το θέμα θα γίνει στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες».

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: «Το σχέδιο Μέρκελ για τη διάσωση της Ε.Ε.»

Η εφημερίδα γράφει ότι «ο κύβος ερρίφθη! Υστερα από αμφιταλαντεύσεις και παλινοδρομήσεις εννέα μηνών, που έφεραν την Ευρωζώνη ένα βήμα από την καταστροφή, η γερμανική ηγεσία «κλείνει το μάτι» στο ευρώ. Το σχέδιο Μέρκελ, που αναμένεται να αρχίσει να συζητείται ήδη από την προσεχή Δευτέρα στο Eurogroup, επιχειρείται να αποτελέσει μία συνολική λύση με καίριες αποφάσεις».

  • enet.gr, 11:13 Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011
Advertisements
 
Σχολιάστε

Posted by στο Ιανουαρίου 15, 2011 in Πρωτοσέλιδα

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: