RSS

Γιώργος Παναγιωτακόπουλος: «Αρνούμαι να αποχωρήσω από το ΠΑ.ΣΟ.Κ…»

09 Φεβ.
  • Το «ιστορικό» μιας σύγκρουσης. Ήταν η επιστολή του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, που ζητούσε τη σύγκληση τριήμερης συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου, για να μπορέσει το «οργανωμένο» ΠΑΣΟΚ να εκφραστεί:
Αθήνα, 26/01/2010
Προς: Γραμματέα Ε.Σ. σ. Σωκράτη Ξυνίδη
Κοινοποίηση: 1) Πρόεδρο Γιώργο Παπανδρέου
2) Μέλη Π.Σ.
Σύντροφε Γραμματέα,
Νοιώθοντας επιστρατευμένος, όπως και όλα τα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ στη μεγάλη κοινή προσπάθεια για να μην απωλεσθεί και η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας να ανακάμψει από την κρίση στην οποία τη βύθισε η δεξιά διακυβέρνηση των τελευταίων χρόνων, επικοινωνώ μαζί σου για να σου εκφράσω την άποψή μου για την πορεία μας. Έχω, δημόσια, διατυπώσει τη θέση ότι οι προσπάθειες και το όραμα του Γιώργου Παπανδρέου μόνο σύμμαχο μπορούν να έχουν την κοινωνία που αγωνιά και το ΠΑ.ΣΟ.Κ που είναι ικανό να ακούσει, να παρέμβει και να προτείνει. Αν για την Ελλάδα η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου είναι η τελευταία ευκαιρία και για το ΠΑ.ΣΟ.Κ αυτή η συγκυρία αποτελεί μια τελευταία ευκαιρία να συμβάλλει στον κοινό αγώνα. Έτσι δική μου σκέψη, σημαίνει συμβολή διάλογος και συμμετοχή. Σου ζητώ, λοιπόν, να κινήσεις άμεσα τις διαδικασίες σύγκλησης τριήμερης συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου, στην διάρκεια της οποίας όλοι όσοι αποτελούν την έκφραση του οργανωμένου ΠΑ.ΣΟ.Κ θα εκφραστούν και θα συμβάλλουν σε μια αποτελεσματική πορεία χωρίς μισόλογα και χωρίς επικοινωνιακά προσχήματα. Πιστοί στο πρόσταγμα του Προέδρου να είμαστε αντιεξουσιαστές μέσα στην εξουσία. Για κάποιους έχουν σημασία οι 120 μέρες που πέρασαν. Για μένα έχουν οι 1.340 μέρες που απομένουν μέχρι τις επόμενες εκλογές. Ελπίζοντας ότι μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες, αναμένω τη θετική σου ανταπόκριση.
Με συντροφικούς χαιρετισμούς
Γιώργος Παναγιωτακόπουλος

Μέλος Ε.Σ.

  • Αν καταλάβαμε καλά, απάντηση δεν υπήρξε. Κι έτσι ακολούθησε μια ανακοίνωση της «Αριστερής Πρωτοβουλίας»:

ΑΡΙΣΤΕΡΗ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Αθήνα, 03/02/2010

Το  διαχρονικό ΠΑ.ΣΟ.Κ, το κίνημα των εργαζομένων, των αγροτών, των μικρομεσαίων, των  συνταξιούχων, των νέων που ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον, παρακολουθεί έκπληκτο τις εξελίξεις που διαμορφώνει το χθεσινό διάγγελμα του Πρωθυπουργού για την οικονομία και το ασφαλιστικό.

Η κυβέρνηση κατέληξε τελικά στην επιβολή  επώδυνων και σκληρών μέτρων χωρίς  να μπορέσει να τηρήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ, δημιουργώντας  πλέον μία εικόνα αναξιοπιστίας γιατί τα ανώτατα κομματικά στελέχη γνώριζαν την κατάσταση όπως προκύπτει από τις δηλώσεις Αλμούνια και Προβόπουλου.

Το  ζήτημα όμως δεν είναι μόνο η ανακολουθία  της κυβέρνησης και η έλλειψη  συγκεκριμένου σχεδίου για την  αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων της χώρας αλλά το ξόδεμα πολύτιμου χρόνου για την περιγραφή των ελλειμμάτων και του χρέους. Έτσι η κυβέρνηση σπατάλησε τον ανεκτίμητα ωφέλιμο πολιτικό χρόνο συμβάλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τα μέγιστα στην κερδοσκοπία των τραπεζών σε βάρος της χώρας και του λαού.

Πρέπει  επιτέλους να γίνει κατανοητό  όταν μιλάμε για αγορά κρατικών ομολόγων εννοούμε τράπεζες που μας δανείζουν  με υψηλό επιτόκιο. Οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες έδρασαν επί τέσσερις μήνες ως μαθητευόμενοι μάγοι λες και ήθελαν να παραδώσουν την τύχη της χώρας στους οίκους αξιολόγησης και στην κερδοσκοπία των τραπεζών.

Δεν είναι δυνατόν το ΠΑ.ΣΟ.Κ να παρακολουθεί ως θεατής επί τρεις μήνες το κατασκευασμένο κλίμα τρομολαγνείας και πτώχευσης  που καλλιέργησαν οι διεθνείς τραπεζίτες και το ευρωπαϊκό και υπερατλαντικό κατεστημένο που την ίδια ώρα μας δανείζει για να αγοράζουμε τα όπλα και τα προϊόντα του.

Η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑ.ΣΟ.Κ ωφείλει  να υπενθυμίσει ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ, ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον λαό και την πατρίδα. Γι’ αυτό καλεί τον εργαζόμενο λαό, τους μικρομεσαίους, τους αγρότες, τους νέους, τους διανοούμενους να αναλάβουν επικοδομητικές πρωτοβουλίες για την έξοδο από την κρίση.  Καλεί επίσης το ιστορικό ΠΑ.ΣΟ.Κ να αναλάβει τις ευθύνες του.

Τώρα είναι η ώρα του χρέους και του αγώνα για να ηττηθούν οι σκληρές πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού στην πράξη.

Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι στις εκλογές του Οκτωβρίου δεν  ηττήθηκε μόνο ο Καραμανλής και η  δεξιά αλλά και οι πολιτικές που  οδηγούν μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού στην φτώχεια και την εξαθλίωση.

Οι  καιροί δεν επιτρέπουν πλέον εφησυχασμό αλλά εγρήγορση.

  • Ματά την επανεκλογή του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας ακολουθεί νέα ανακοίνωση του Παναγιωτακόπουλου:

“Σήμερα  είναι μια μέρα χαρμολύπης.

Η χαρά μας είναι ότι επανεκλέγεται  ένας έντιμος πολιτικός και επιστήθιος φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου στην προεδρία της Δημοκρατίας. Η λύπη μας είναι ότι εφαρμόζεται  η πιο σκληρή και ανελέητη νεοφιλελεύθερη πολιτική από το 1974 και μετά και μάλιστα χωρίς να φαίνεται διέξοδο στην κρίση. Δεν φανταζότανε κανένας ότι το “πτωχεύσαμεν”  του κ. Καραμανλή θα το πλήρωναν οι συνταξιούχοι, οι μισθωτοί, οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι και οι άνεργοι. Όταν  ο ελληνικός λαός στενάζει και  οι τραπεζίτες χαίρονται, λυπάμαι αλλά κάτι δεν πάει καλά. Ο Πρωθυπουργός πρέπει να αφουγκραστεί τη κοινωνία περισσότερο παρά τις  φωνές των συνεργατών του.”

  • Αυτό, προφανώς, ήταν η «σταγόνα» που ξεχείλισε το ποτήρι! Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης, χωρίς δεύτερη κουβέντα, έδειξε στον Παναγιωτακόπουλο την πόρτα της εξόδου από το κόμμα:

«Κάποιος που κάνει τέτοια διαπίστωση (σ.σ.: ότι η κυβέρνηση ασκεί σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική) να ρωτήσει πρώτα τον εαυτό του τι δουλειά έχει σ’ αυτό το κόμμα», δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη, ο Ξυνίδης και κάλεσε μάλιστα τον Γ. Παναγιωτακόπουλο αντί να «πετάει» πολιτικά τσιτάτα, να σκεφτεί μήπως πρέπει να αποχωρήσει για άλλα σχήματα, που, κατά τη γνώμη του, είναι πιο ριζοσπαστικά και πιο αριστερά.

  • Και έρχεται η απάντηση-βόμβα του Παναγιωτακόπουλου:
Αρνούμαι να αποχωρήσω από το ΠΑ.ΣΟ.Κ λόγω…. «ασυμφωνίας χαρακτήρων» με τον Γραμματέα Σωκράτη Ξυνίδη. Με τη δήλωση–προτροπή του να αποχωρήσω από το ΠΑ.ΣΟ.Κ λόγω… «ασυμφωνίας χαρακτήρων», ο Γραμματέας Σωκράτης Ξυνίδης επιβεβαίωσε την αρχική μου εκτίμηση για την υποψηφιότητα και την εκλογή του.
Καλά θα κάνει ο κ. Ξυνίδης να ασχοληθεί με την ανασυγκρότηση του κόμματος που παραπαίει και είναι ανύπαρκτο στην κοινωνία. Όσο αφορά την ιδεολογική ταυτότητα του ΠΑ.ΣΟ.Κ δεν θα πρέπει να ξεχνούν οι νεοσσοί της πολιτικής ούτε… την ιστορία του κινήματος, ούτε τις αρχές του και πολύ περισσότερο τις κατακτήσεις του.
Θα ήταν προτιμότερο πριν μιλήσει, να έχει μελετήσει την ιστορία του ΠΑ.ΣΟ.Κ, να έχει αντιληφθεί σε ποιο αμόνι σφυρηλατήθηκε τούτο το κίνημα και να θυμηθεί ποιοι κάθισαν πριν από αυτόν στην ίδια καρέκλα, ώστε να διαθέτει το ελάχιστο απόθεμα σύνεσης και επίγνωσης.
Είναι προφανές ότι ως Γραμματέας δεν μπορεί να επηρεάσει ούτε την πολιτική μου κρίση, ούτε την καρδιά μου.
Καλύτερα να απευθύνει αλλού τις προτροπές του. Εγώ πορεύομαι μαζί με τη λαϊκή πλειοψηφία προς τα εκεί που επιβάλλει η παρακαταθήκη του κινήματος. Λίγος σεβασμός στην ιστορία και τη διαδρομή του ΠΑ.ΣΟ.Κ και των στελεχών του από τους νεοσσούς της πολιτικής δεν θα έβλαπτε.
Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Μέλος Ε.Σ.

Από μια άποψη ευτυχώς που βρέθηκε ο Παναγιωτακόπουλος να μιλήσει και για λογαριασμό κάποιων άλλων. Ότι δεν υπάρχει κομματική οργάνωση, είναι τοις πάσι γνωστό. Πού θα μιλήσουν οι ψηφοφόροι, τα μέλη, οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ; Θα εξακολουθούν να κάνουν τους μουγκούς; Και γιατί άλλωστε να μην έχουν δικαίωμα να μιλήσουν; Επαναλαμβάνω ότι αυτή η ιστορία της «δημόσιας διαβούλευσης» είναι μια σαχλαμάρα. Όπως επίσης μια σαχλαμάρα είναι και οι ξένοι σύμβουλοι που θα αποτελέσουν ένα διευθυντήριο «σοφών», «ειδικών», «σωτήρων» [;;;;].
 

2 responses to “Γιώργος Παναγιωτακόπουλος: «Αρνούμαι να αποχωρήσω από το ΠΑ.ΣΟ.Κ…»

  1. Πάνος Χ.

    11 Φεβρουαρίου, 2010 at 5:18 μμ

    Μια χαρά τα λέει ο σύντροφος Παναγιωτακόπουλος. Αυτό νιώθει και η συντριπτική πλειοψηφία των απλών μελών του κόμματος, αυτών των αριστερών δημοκρατικών ανθρώπων που πάγωσαν με το διάγγελμα του πρvθυπουργού και την επιβολή μιας στυγνής νεοφιλελεύθερης στην ουσία πολιτικής. Αλήθεια πού πήγαν οι δεσμέυσεις για αυτές τις αυξήσεις-ψίχουλα πάνω από τον πληθωρισμό. Αν ο Γιωργάκης εννονούσε με τη περιβόητη πια φράση «Λεφτά υπάρχουν» τις τσέπες των ανέργων, των μισθωτών και των συνταξιούχων τότε πολύ σύντομα θα αντιληφθεί ότι η κοινωνία θα του γυρίσει την πλάτη. Εμείς τα οργανωμένα μέλη του κόμματος δεν ξέρουμε πού να πάμε αν πάμε να κρυφτούμε από ντροπή όταν μας πλησιάζουν οι συμπολίτες μας και μας λένε ότι για μια ακόμη φορά τους πρόδςσε το ΠΑΣΟΚ. Και φυσικά δεν έχουμε καμία διάθεση να απολογηθούμε για τις δεξιές πολιτικές των νεοσσών.

     
  2. κωνσταντινιδου ελενη

    27 Ιουνίου, 2010 at 9:43 πμ

    ειμαστε μαζι σου

     

Σχολιάστε