RSS

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Πότε θα είναι ο αληθινός εαυτός του;

27 Οκτ.

Περιγράφοντας τα στοιχεία που πρέπει να έχει ένας νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι αυτός πρέπει να εγγυάται την ενότητα, να διασφαλίζει την εσωκομματική δημοκρατία, να επιβάλλει τη συλλογική λειτουργία του κόμματος, να αξιοποιεί τα στελέχη, να είναι δίκαιος και αξιοκρατικός, να τιμά τα μέλη και τους φίλους, να τους δίνει τον λόγο και το δικαίωμα να αποφασίζουν και να στρέφει τα μάτια του στις νομαρχιακές, περιφερειακές και δημοτικές οργανώσεις. Σκιαγραφώντας τον τρόπο που πρέπει να γίνεται η αντιπολίτευση, είπε ότι χρειάζεται ένας πρόεδρος που να ηγείται μιας μαχητικής αντιπολίτευσης, δυναμικής και αξιόπιστης, υπεύθυνης και προγραμματικής. (Από το ρεπορτάζ του Βασ. Σκουρή, Έθνος, 26/10/07).

Αυτά που λέει ο Βενιζέλος, τα λέει καταχρηστικά. Δεν τα πιστεύει. Έχει αποδείξει στην πράξη ότι πιστεύει στην ενός ανδρός αρχή και μην τολμήσει κανείς να το αμφισβητήσει. Γνωρίζουμε όσοι παρακολουθούμε την πορεία του στις κυβερνητικές θέσεις των περασμένων χρόνων. Μετά από όσα έχει εκστομίσει εναντίον του Παπανδρέου και όλων εκείνων που τον στηρίζουν, πώς ο αγαπητός Βενιζέλος θα εγγυηθεί την ενότητα; Επίσης, τον έχει γνωρίσει καλά ο ελληνικός λαός από την τηλεόραση όπου όταν μιλούσε δεν έλεγε να σταματήσει. Είναι παροιμιώδης ο «χειμαρρώδης» λόγος του – και ξέρετε τι κατεβάζουν οι χείμαρροι: ξύλα, κορμούς δέντρων, παλιοσαμπρέλες και σκουπίδια, σκουπίδια, σκουπίδια…

Ξέρετε να δίνει το λόγο ο Βενιζέλος σε άλλους; Αν δεν τον σταματήσει κάποιος, θα μιλάει ακατάσχετα και έχει βρει το μηχανισμό της ανακύκλωσης αυτών που λέει – δηλαδή ΤΙΠΟΤΑ. Κι όσο για το συναίσθημα, έχει πάει περίπατο. Ο Βενιζέλος δεν είναι συναισθηματικός άνθρωπος. Το ύφος του προσώπου του δείχνει έναν άνθρωπο που είναι έτοιμος να κατασπαράξει τον άλλον, που θα θελήσει να του αντιμιλήσει, ή απλώς να μιλήσει. Εκεί στο Mega (αλλά και σε άλλλα τηλεοπτικά κανάλια) κατά το παρελθόν είχαμε προσέξει πόσες φορές προσπαθούσαν -επί ματαίω- να του βάλουν φρένο. Τώρα τελευταία κάνει υπεράνθρωπη προσπάθεια να υπακούει στα κελεύσματα των τηλεπαρουσιαστών. Ας αποφασίσει κάποτε ο Βενιζέλος να είναι ο εαυτός του!

 
3 Σχόλια

Posted by στο 27 Οκτωβρίου, 2007 σε Uncategorized

 

Ετικέτες: , ,

3 responses to “ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Πότε θα είναι ο αληθινός εαυτός του;

  1. papaioannou

    28 Οκτωβρίου, 2007 at 8:44 πμ

    θυμιζω μόνο οτι:
    Άλλαξα-Αποφάσισα-Έμαθα λει τωρα τελευται ο ΓΑΠ

    Αληθεια ποτε θα αποφασισει να ειναι ο εαυτος του;

    ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ part II

     
  2. s54elas

    31 Οκτωβρίου, 2007 at 10:48 μμ

    Ενος ανδρος αρχη, αρχηγος, αρχηγικο. Δηλαδη με ολα αυτα που μας γραφεις εδω ειναι σα να λες οτι το ΠΑΣΟκ ηταν ειναι και θα συνεχισει να ειναι ενα αρχηγικο κομμα. Οτι δεν υπαρχουν οι δομες μεσα στο ΠΑΣΟΚ που θα αποτρεπουν ενεργειες που του επισυναπτεται. Επομενως οταν γινει αρχηγος θα κατεβαζει θεους και δαιμονες και θα κανει οτι θελει. Οτι ολα τα στελεχη μεσα στο ΠΑΣΟΚ θα ειναι συνεχεια με την μεση σπασμενη. Κανενας δεν θα κοτισει να του αντιμιληση. Και το αλλο το χειμαρωδης και οι σαμπρελλες, που κολλαει αυτο? Εγω θα σου ελεγα χειμαρος που παρασυρη και καθαριζει ενα τοπο απο τα σκουπιδια. Ενα stream of consciousness που λενε και οι αγγλοι.

     
  3. diktyon

    2 Νοεμβρίου, 2007 at 6:35 μμ

    ΠΡΟΣ papaioannou & s54elas: Εφόσον δεν συμφωνείτε γιατί ακολουθείτε το δρόμο της πρόκλησης; Κατά τα άλλα, εάν θέλετε, καλό θα ήταν να διαβάσετε με προσοχή αυτά που λέει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και είμαστε βέβαιοι ότι θα συμφωνήσετε. Ο Παπανδρέου αποτελεί εγγύηση για την ενότητα του ΠΑΣΟΚ, και για την ελπιδοφόρα προοπτική του. Διαβάστε το κείμενο που θα αναρτήσουμε με τίτλο ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

     

Σχολιάστε