RSS

ΑΔΙΕΞΟΔΟ ή η μεγάλη έκρηξη, ο ΣΥΡΙΖΑ και η δημιουργική καταστροφή αυτού του συστήματος;;;

28 Δεκ.

Ίσως στεναχωρώ κάποιους φίλους με την συνεχή ενασχόλησή μου με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πρέπει να πιστέψουν ότι αυτά που γράφω είναι η αποτύπωση της αγωνίας μου για το πολιτικό μέλλον του τόπου μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η εναλλακτική λύση στο πολιτικό αδιέξοδο. Κι εγώ θα ήθελα να είναι, αλλά δεν μ’ έχει πείσει. Όμως, οι δημοσκοπικές έρευνες -διατεταγμένες ή όχι, αληθινές ή ψεύτικες, τον φέρνουν πρώτο κόμμα και πιθανόν [παρότι εγώ το βλέπω σχεδόν αδύνατο] ν’ αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες. Αυτό θέλουν κάποιοι, διότι πιστεύουν ότι οι Συριζαίοι είναι αδιάφθοροι, άφθαρτοι, ανεπίληπτοι και φυσικά έχουν καινούργιες ιδέες. Επιπλέον είναι και το επιχειρηματικό και μιντιακό κατεστημένο που έχει στο τραπέζι του κάποια σενάρια και τα οποία αναλόγως της συγκυρίας τα σπρώχνει κι όποιο «κάτσει». Αυτά φυσικά οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν τα βλέπουν ή δεν θέλουν να τα βλέπουν, διότι πιστεύουν στην «αγνότητα» του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως είναι έτσι;;;
Εγώ θα ήθελα κι αυτοί που διάκεινται φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ [και που προσχώρησαν χωρίς να ξέρουν τι πιστεύουν], να κάνουν μια προσπάθεια ν’ απαλλαγούν από το μίσος τους κατά του ΠΑΣΟΚ ή της Δεξιάς και να δουν τα πράγματα με ωριμότητα. Και αναφέρομαι τώρα σε όλα αυτά τα ονόματα των στελεχών του που διακινούνται συνεχώς στο προσκήνιο με αφορμή τα πόθεν έσχες για την οικονομική τους επιφάνεια αλλά θα πρόσθετα και για την αλαζονική συμπεριφορά τους προς όλους τους άλλους που ΔΕΝ είναι ΣΥΡΙΖΑ. 
Διαπιστώσαμε ότι τα περισσότερα από τα προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάστηκαν από το πουθενά και εννοώ ότι δεν τους ξέρουμε με το επάγγελμά τους εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις. Ο Βούτσης φερ’ ειπείν, ο Παπαδημούλης, ο Λαφαζάνης, ο Σκουρλέτης και αρκετοί άλλοι, που εμφανίζονται καθημερινά ως διαπρύσιοι κήρυκες της απελευθέρωσής μας από τον ζυγό των μνημονίων, τι δουλειά έκαναν πριν την ενασχόλησή τους με την πολιτική;;; Κι όχι μονάχα αυτό, είδαμε ότι ένας από αυτούς [Παπαδημούλης] έχει γερό πορτοφόλι. Πότε το απέκτησε;;; Με λίγα λόγια όλοι οι παραπάνω και κάποιοι άλλοι, είναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ που αγωνίζονται να διώξουν τους άλλους επαγγελματίες πολιτικούς που δεν ανήκουν στο δικό τους κόμμα.
Για να προλάβω τις ενστάσεις, δεν εννοώ ότι θα έπρεπε να είναι κουρελήδες. Εννοώ ότι όλοι αυτοί οι -όπως φαίνεται- καλοταϊσμένοι έκαναν ό,τι έκαναν στη διάρκεια των χρόνων που κυβερνούσε το κατ’ αυτούς «διεφθαρμένο» ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή, υπήρξαν οι προϋποθέσεις και οι υγιείς εκείνες συνθήκες για να πλουτίσουν. Δεν θα μπλέξω πάλι τους δια βίου συνδικαλιστές [βλέπε Τσουκαλάς και Στρατούλης] που είναι μια καθαρή απόδειξη ότι δεκάδες στελέχη του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ ήσαν χωμένα στο «βαθύ κράτος» όλες τις προηγούμενες δεκαετίες και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να είναι ανεπίληπτοι.
Είναι δυνατόν ο συνδικαλιστής Τσουκαλάς να επιβραβεύεται με χρυσό μπόνους από την τράπεζα την οποία έλεγχε συνδικαλιστικά και να βγαίνει στην τηλεόραση, καθισμένος αναπαυτικά στην πολυθρόνα του, για να δικαιολογήσει πράγματα που και για τους αφελείς είναι αυτονόητα;; Ή να δέχεται κανείς τις απλοϊκές δικαιολογίες του Σταθάκη που καταγγέλλει μεν το χρηματοπιστωτικό σύστημα, αλλά δηλώνει κάτοχος πλουσιότατου χρηματιστηριακού χαρτοφυλακίου για γτο οποίο δεν μας εξήγησε πότε το απέκτησε…
Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφερόταν για το καλό του τόπου, σε κάθε πρόταση νόμου του Στουρνάρα και αυτής της [όντως τρισάθλιας] κυβέρνησης, θα έπρεπε να έχει τη δική του πρόταση, και όχι να καταστροφολογεί ασυστόλως. Αυτή η τακτική της συνεχούς καταστροφολογίας έχει θολώσει τον πολιτικό ορίζοντα και εν πολλοίς κρύβει την αλήθεια και τα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν. Δεν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ θέσεις, διότι εάν είχε θα έπαιρνε με το μέρος του την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ο οποίος όμως δεν θέλει σε καμιά περίπτωση να δεχτεί… γουρούνι στο σακί!!! Για την παιδεία δεν έχει θέσεις, για την απαλλαγή από τα τρισκατάρατα μνημόνια δεν έχει θέσεις, για τους ανέργους δεν έχει θέσεις, για τις συντάξεις που έχουν πετσοκοπεί δεν έχει θέσεις… Αυτό που παρατηρώ είναι κωλοτούμπες σε υψίστης σημασίας θέματα, παλινδρομήσεις, διαφωνίες μεταξύ των στελεχών του, αντιμνημονιακή ρητορική και ακατάσχετη υπερεπαναστατική καταγγελτική γυμναστική…
Επιπλέον, παρατηρείται το παράδοξο, ο επικεφαλής της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, και αρχηγός της «Αριστερής Πλατφόρμας» Παναγιώτης Λαφαζάνης, να είναι και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος και να μεταφέρει την επίσημη γραμμή. Δηλαδή, άλλα να πιστεύει και άλλα να υποστηρίζει στη Βουλή. Υπάρχει δηλαδή, μια διαστροφή που μονάχα οι ίδιοι μπορούν να κατανοήσουν.
Δεν μπορώ να ξέρω αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει μια δημιουργική καταστροφή αυτού του συστήματος, αλλά εκείνο που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι και να γίνει κυβέρνηση, δεν θα μπορέσει να σταθεί πάνω από έξι μήνες. Είναι σε πλήρη αδυναμία να εδραιώσει μια νέα πολιτική ηθική και φυσικά εκ προοιμίου γνωρίζουμε ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει παρά μονάχα πάνω στ’ αχνάρια της σημερινής κυβέρνησης και θα επικαλείται το γεγονός ότι οι σημερινοί κυβερνήτες άφησαν… ερείπια!!! Αυτή είναι η μόνη δικαιολογία για να σταθούν στα πόδια τους για κάποιο διάστημα. Διότι κατά τ’ άλλα δεν θα είναι σε θέση να εφαρμόσουν μια αποτελεσματική και επωφελή για τον τόπο πολιτική. Η μέχρι σήμερα αντιπολιτευτική τακτική τους απέδειξε ότι μπορούν να κινηθούν στο πεντάγραμμο της αοριστολογίας.
Να πω και το άλλο: Πώς θα δεχτεί ένας σοσιαλιστής να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ όταν από την εποχή των πρώτων μεταπολιτευτικών χρόνων δέχεται συνεχείς επιθέσεις – εννοώ οι φίλοι, οι οπαδοί, οι ψηφοφόροι που στήριξαν το ΠΑΣΟΚ και πίστεψαν ότι εν πολλοίς διαχειρίστηκε με τον πλέον επωφελή τρόπο τα δημόσια πράγματα;;; Δηλαδή να στηρίξει κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος διαγράφει με μια μονοκοντυλιά την ιστορία της δημοκρατικής παράταξης για να υψώσει την παντιέρα μιας ψευδεπίγραφης Αριστεράς;;; Πώς να πιστέψουμε πλέον σ’ αυτούς που έχουν δημιουργήσει επικίνδυνες αυταπάτες που θα έχουν άμεσες επιπτώσεις και στην οικονομία του τόπου, χειρότερες από τις σημερινές;;; Η ουτοπία δεν είναι καλός δάσκαλος.
Δεν μπορούν ν’ αναστηλώσουν την αρετή της πολιτικής ζωής τα πολιτικά στελέχη που πλασάρουν τηλεοπτικά τουλάχιστον την αλαζονεία τους και επιχειρούν να μας θαμπώσουν με τη μεθυσφαλή λογική των δερβίσηδων της πολιτικής αρετής. Παρακολουθείστε στα τηλεοπτικά παράθυρα τη στάση και την εν γένει τη συμπεριφορά του Βούτση, του Μπαλάφα, του Παπαδημούλη, του Στρατούλη, της Ζωής Κωνταντοπούλου. του Τσουκαλά…
Νιώθω θεωρητικά καταρτισμένος και ιδεολογικά αυτοδύναμος για να γίνω κι εγώ αφελές θύμα μιας ακόμα πολιτικής απάτης… Πολλοί έχουν στρατευτεί στον ΣΥΡΙΖΑ κι εχουν την ψευδαίσθηση ότι έγιναν κιόλας «ζώα πολιτικά», ενώ είναι απλώς άβουλα ζωντανά. Και αναφέρομαι κυρίως στους άλλοτε ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.
Επικίνδυνοι για τον τόπο οι άνθρωποι που σήμερα κυβερνούν, αλλά δεν είναι δυνατόν οι πολίτες να πέσουν από τη Σκύλα στη Χάρυβδη! Θ’ αναφέρω κάτι που εύστοχα ο Αλέκος Αλαβάνος έχει παρατηρήσει για τον Αλέξη Τσίπρα. «Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο ταυτίζεται με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ υπέρ της επιλογής υποταγής στις Βρυξέλλες, αλλά και συμμετέχει στην καμπάνια τρομοκράτησης της κοινωνίας, προκειμένου να αποδείξει ότι και αυτή διαθέτει «λευκό ποινικό μητρώο» απέναντι στην νομιμότητα της Ευρωζώνης. Η νομιμότητα όμως αυτή ισούται με μια πατρίδα βαριά τραυματισμένη και εξουθενωμένη. Εμείς δεν πτοούμαστε ούτε από τους εκφοβισμούς Σαμαρά ούτε από τους εκφοβισμούς Τσίπρα».

Η πολιτική συμπεριφορά όμως και του Τσίπρα και των στελεχών του είναι γνωστή πλέον και ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι αυτοί οι άνθρωποι ασκούνται στην εκτόξευση πυροτεχνημάτων και αρκούνται μονάχα στα τερτίπια που δημιουργεί η επικοινωνιακή / διαφημιστική πρακτική. Έτσι ίσως να κερδίζουν νούμερα στις δημοσκοπήσεις, αλλά ποτέ δεν θα μπορέσουν ν’ αποδείξουν ότι είναι σε θέση ν’ αυξήσουν την παραγωγή και να δημιουργήσουν πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη και πολύ περισσότερο να μειώσουν την ανεργία που έχει φτάσει σε ύψη δυσθεώρητα. Ή μήπως μπορούν να μας βεβαιώσουν ότι θα διαγράψουν τα χρέη μας, θα προστατεύσουν τους δανειολήπτες, θα ξαναπάρουν οι συνταξιούχοι όσα έχασαν, θα ξαναστηθούν οι επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο κ.λπ.;;;

Προφανώς αυτοί που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση ή συνολικό κυβερνητικό πρόγραμμα ή αξιόπιστη λύση για τα Μνημόνια. Αλλά όπως προείπα, κάτι τέτοιο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!! Και είναι υπερβολή και στη δική μου επιχειρηματολογία να ζητώ κάτι παρόμοιο από πολιτικούς που για διαφόρους λόγους δεν ξέρουν, και δεν μπορούν, και που ενδεχομένως δεν έχουν τις γνώσεις… Και δεν λέω για την εμπειρία διότι αυτή αποκτάται με την καθημερινότητα, αλλά ισχυρίζομαι ότι η αντιπολιτευτική τακτική τους είναι οργανωμένη με βάση την εικόνα που είχαμε πάντα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη λογική που οι ίδιοι είχαν – είτε ως Συνασπισμός, είτε ως ΕΑΡ, είτε ως ΚΚΕ εσωτ. είτε ως οτιδήποτε άλλο, που όμως ανταποκρινόταν στο μονοψήφιο ποσοστό που πάντοτε είχε και βρισκόταν αγκυλωμένο μεταξύ του 3 και του 4%…

Εγώ, τελικά, μπορεί να γράφω  όσα σκέφτομαι, αλλά οι εξελίξεις ίσως με διαψεύσουν. Αυτό που έχει σημασία σήμερα είναι να υπάρξει στην ελληνική κοινωνία μια μεγάλη έκρηξη [big bang, μπιγκ μπανγκ] που θ’ απελευθερώσει νέες δυνάμεις για ν’ αρχίσει επιτέλους κάτι να κινείται σ’ αυτό τον τόπο. Εφόσον η εντροπία (το μέτρο της αταξίας) της ελληνικής πολιτικής ζωής ολοένα και αυξάνει, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει κάποια στιγμή με ελάχιστη εντροπία, όπου ο κόσμος του πολιτικού μας προσωπικού θα έχει την μέγιστη δυνατή πυκνότητα. Και η μεγάλη έκρηξη δεν θα έρθει από μόνη της. Κάποιοι, κάπως πρέπει να την πυροδοτήσουν. Η αναρρίχηση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική εξουσία ή η συσπείρωση των υγιών εκείνων δυνάμεων που δεν ανήκουν στο διεφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο;; Και η συσπείρωση ίσως ξαναφέρει μια ισορροπία στην ταραγμένη ελληνική πολιτική σκηνή που σήμερα δίνει την εικόνα ενός τσίρκου με σαλτιμπάγκους και κάθε λογής αριβίστες Ελλαδοσώστες. Η πολιτική ωρίμαση είναι ακόμα πολύ μακριά!

 
Σχολιάστε

Posted by στο 28 Δεκεμβρίου, 2013 in Πολιτική επικαιρότητα, ΣΥΡΙΖΑ

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: