RSS

Απέτυχε το «πραξικόπημα» του μιντιακού κατεστημένου…

16 Ιαν.

  • Δεν ήθελαν διαρχία στο ΠΑΣΟΚ, αλλά από τις πολιτικές εξελίξεις προκύπτει δίδυμο Παπαδήμου – Παπανδρέου!
  • Οι Δελφίνοι συμβιβάστηκαν με τις κανονικές καταστατικές διαδικασίες, εγκαταλείποντας την «έφοδο» αιφνιδιασμού για το «λάφυρο» της εξουσίας..
  • Γράφει: Βασίλης Τακτικός

Από την πρώτη μέρα διεξαγωγής των διαδικασιών στο εθνικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ διαψεύδονται οι προσδοκίες των δελφίνων για άμεση απομάκρυνση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου. Δυο μήνες τώρα που κτυπούν δαιμονισμένα τα ¨τύμπανα του πολέμου» – (Βλέπε «ελληνικό μιντιακό κατεστημένο») για γενική επιστράτευση των δελφίνων με στόχο την κατάληψη της κομματικής εξουσίας του ΠΑΣΟΚ και με το σύνθημα ¨τώρα¨ γιατί χάνεται η χώρα χθες την πρώτη μέρα συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου αναγκάστηκαν σε άτακτη οπισθοχώρηση .

Αναγκάστηκαν να συμβιβαστούν με τις κανονικές προβλεπόμενες καταστατικές διαδικασίες και την πρόταση του Παπανδρέου για διεξαγωγή προγραμματικής. Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ πριν την εκλογή προέδρου και την διεξαγωγή τακτικού Συνεδρίου τον Ιούνιο μετά τις εθνικές εκλογές τις οποίες ο Γ.Π τοποθέτησε τον Απρίλιο. «Δεν συναινώ σε οποιαδήποτε άλλη πρόταση» .

Σε αντίθεση λοιπόν με τις βιαστικές διαδικασίες που πρότειναν οι δελφίνοι, εκείνο όμως που διαπιστώνεται μέρα με τη μέρα είναι ότι φυσικά δεν πρόκειται να χαθεί η χώρα εάν πάνε πίσω οι εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ – το αντίθετο μάλιστα – σημειώνεται πρόοδος καθώς η μακροημέρευση της κυβέρνησης Παπαδήμου δημιουργεί τις καλύτερες προϋποθέσεις για να προχωρήσουν άμεσα οι αναγκαίες ρυθμίσεις και συμβάσεις με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση για να σωθεί η χώρα. Αυτή η αντίληψη είναι που ξεκαθάρισε μάλλον στο εθνικό συμβούλιο.

Από την όλη διαδικασία επίσης αποδεικνύεται ότι ο Παπανδρέου είναι ο σοβαρότερος υποστηρικτής αυτής της πορείας της κυβέρνησης. Το αποδεικνύει ο χρόνος πλέον που περνάει που είναι ο καλύτερος μάρτυρας.

Για αυτό όλες οι αντι-μεταρρυθμιστικές δυνάμεις μέσα και έξω από το ΠΑΣΟΚ θέλουν να «καθαρίσουν» εδώ και τώρα τον Παπανδρέου.

Στο πνεύμα της ιστορικής ευθύνης ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τα στελέχη του Κινήματος να επιδείξουν πνεύμα ενότητας και να υποτάξουν το προσωπικό συμφέρον στο εθνικό, αλλιώς δεν θα επιτευχθεί ο στόχος της χώρας να βγει από τη σημερινή κρίση.

Επανέλαβε επίσης τη στήριξή του στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου και τόνισε πως οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών δεν πήγαν και δεν θα πάνε χαμένες. Η ιστορία θα γράψει ότι πετύχαμε τη μεγαλύτερη διαγραφή χρέους στον κόσμο, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε περήφανος για τη μάχη που έδωσε προκειμένου να μην χρεοκοπήσει η χώρα και ανέφερε πως χρειάστηκε να λάβει πολύ δύσκολες αποφάσεις, για τις οποίες, όπως είπε, δεν μετανιώνει.

«Προλάβαμε μια άτακτη χρεοκοπία που θα ήταν αναπόφευκτη αν η Ελλάδα δεν είχε αλλάξει κυβέρνηση», δήλωσε, τονίζοντας ότι καμία άλλη χώρα στην υφήλιο δεν είχε να αντιμετωπίσει ένα τόσο σοβαρό δημοσιονομικό πρόβλημα. Κανονικά η Ελλάδα έπρεπε να είχε χρεοκοπήσει στις 19 Μαΐου 2010, υποστήριξε.

«Εμείς προλάβαμε τη χρεοκοπία, οι προηγούμενοι έφυγαν κακήν κακώς», τόνισε. «Ούτε λυπάμαι, ούτε μετανιώνω. Είμαι περήφανος που έδωσα μια τέτοια μάχη σε όλα τα μέτωπα», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναγνωρίζοντας πως έγιναν κάποια λάθη. «Και λάθη έκανα και έμαθα από αυτά» είπε.

  • Η ρητορική αυτοπαγίδευση Βενιζέλου

Ο Βενιζέλος στην ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο σ επίπεδο υψηλής ρητορικής και λεκτικών ακροβατισμών – που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει αυτή του την ικανότητα – είπε, μεταξύ άλλων, πόσο άδικο είναι να σηκώνει κανείς μόνος του το μεγαλύτερο βάρος των χειρισμών αυτής της κρίσιμης περιόδου και των επώδυνων μέτρων και κάποιοι άλλοι να κάνουν μια μακρά εσωκομματική προεκλογική εκστρατεία για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ενώ αυτός να είναι αναγκασμένος να δίνει τη μάχη στην πρώτη γραμμή για τη διάσωση της χώρας.

Περιγράφοντας την κατάσταση διατύπωσε με τον πιο ανάγλυφο τρόπο ότι η παράταξη πληρώνει το μεγάλο πολιτικό κόστος γιατί «πικράναμε το λαό για να σώσουμε το έθνος» και ενώ το όφελος θα είναι ιστορικό και θα εκτιμηθεί σωστά ύστερα από αρκετό χρόνο, το κόστος πληρώνεται άμεσα από την τσέπη του λαού, έχοντας απέναντι τη Ν.Δ. να επιχειρεί τη μεγαλύτερη ιστορική παραπλάνηση για τα αίτια αυτής της κατάστασης.

Εκφράζοντας όμως αυτή την επιχειρηματολογία για το πόσο άδικο είναι να επιφορτίζεται ο ίδιος το μεγαλύτερο πολιτικό κόστος, ως «εντολοδόχος» του ΠΑΣΟΚ σε αυτή την κυβέρνηση Παπαδήμου, εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς πόσο άδικο είναι να επφορτιστεί ο Γ. Παπανδρέου το πολιτικό ανάθεμα όλης αυτής της περιόδου και μάλιστα τώρα που αντιστρέφονται οι ρόλοι.

Το παρασκήνιο, βέβαια, και τα σενάρια αυτής της περιόδου έχει περισσότερο ενδιαφέρον από τη ρητορική και είναι αυτό που θα αποκαλύψει τις πραγματικές προθέσεις των πρωταγωνιστών, καθώς πλέον τίθεται μια σειρά από αμείλικτα ερωτήματα για το συμφέρον της χώρας. Αμείλικτα ερωτήματα πρωταγωνιστές του δράματος που πολύ θα ήθελαν να τα αποφύγουν.

Αμείλικτα ερωτήματα για τους καιροσκόπους του ΠΑΣΟΚ που νοιάζονται μόνον για τα λάφυρα της εξουσίας.

Ποιος άλλος ηγέτης είναι πιο αξιόπιστος αυτή την στιγμή από τον Παπαδήμο και την κυβέρνησή του στο εξωτερικό για να εξασφαλίσει τα συμφέροντα της χώρας Ποιος είναι πιο ανυστερόβουλος –απόδειξη επί των πραγμάτων -για την στήριξη της θέσης Παπαδήμου εκτός από τον ίδιο τον Παπανδρέου που τον στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις, ενώ οι δελφίνοι σε συνδυασμό με το μιντιακό κατεστημένο υπονομεύουν την προοπτική αυτής της κυβέρνησης.

Τι περισσότερο μπορεί να εξασφαλίσει ο Βενιζέλος και οι άλλοι Δελφίνοι για τους βουλευτές που αγωνιούν για την επανεκλογή του εκτός από να τους στείλουν μια ώρα αρχύτερα στα αζήτητα με την πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Ποιοι ζητούν να αλλάξει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ χωρίς εναλλακτική πρόταση πολιτικής από αυτή που έχει χαράξει ο Γ. Παπανδρέου… δίνοντας έτσι τη πρωτοβουλία των κινήσεων σε κεντροδεξιά σενάρια;

Ποιοι μιλούν για καθαρές λύσεις αλλαγής ηγεσίας μεθοδεύοντας ένα νέο σκηνικό του 2007 με τους καναλάρχες να κινούν νήματα των εσωκομματικών διαδικασιών;

Ποιοι με τη στάση τους υπονομεύουν την προοπτική της κυβέρνησης συνεργασίας του Παπαδήμου θέλοντας να οδηγήσουν άμεσα τη χώρα σε εκλογές με κίνδυνο να παραλύσει η χώρα και να βουλιάζει σε μια ανοικτή χρεοκοπία;

Ποιοι οδηγούν το ΠΑΣΟΚ στον οπισθοδρομικό μετασχηματισμό του σε Ένωση Κέντρου της περιόδου Μαύρου – Ζίγδη;

Ποιοι παίζουν με την αγωνία των βουλευτών για την επανεκλογή τους και τους υπόσχονται ότι με την αλλαγή ηγεσίας θα διασωθούν πολιτικά;

Από ποια δημοσκόπηση προκύπτει ότι ένα νέος αρχηγός μπορεί να δώσει μεγαλύτερα ποσοστά στο ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές;

Μήπως είναι οι ίδιοι που το 2007 μας έλεγαν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα ηττηθεί ποτέ στην κυβέρνηση με τον Γ. Παπανδρέου αρχηγό;

Μήπως είναι εκείνοι που οφείλουν τους σημερινούς υπουργικούς θώκους στο Γ. Παπανδρέου που αυτοθυσιάστηκε και οι ίδιοι παραμένουν ακόμη στις καρέκλες τους και δεν θέλουν να τις εγκαταλείψουν με τίποτα;

Μήπως είναι οι ίδιοι που πριονίζουν το κλαδί της ενότητας που τους κρατάει ακόμη στην εξουσία και δεν μπορούν να δουν ακόμη της αυτοκαταστροφική τους πρακτική;

Advertisements
 
Σχολιάστε

Posted by στο Ιανουαρίου 16, 2012 in ΜΜΕ, ΠΑΣΟΚ

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: