RSS

Παπανδρέου, «μιντιακά» συμφέροντα και «δελφίνοι»

05 Ιαν.

 

  • Ποιος πιστεύει τα μίντια, ποιος τον Παπανδρέου και ποιος πιστεύει τον Ψυχάρη;
  • Γράφει ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΑΚΤΙΚΟΣ

 

  • Η μετωπική σύγκρουση Παπανδρέου- Ψυχάρη όπως αναδείχθηκε μέσα από την συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στις 4-1-2011 προδιαγράφει όλη την διαμάχη και την κυρίαρχη αντίθεση που θα ακολουθήσει τις πολιτικές εξελίξεις για την διαδοχή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ αρχής γενομένης από την συνεδρίαση του εθνικού Συμβουλίου 14-15 Ιανουαρίου. Σε αυτό το πεδίο θα δοθεί πλέον η καθοριστική πολιτικοιδεολογική μάχη με το απλουστευμένο δίλλημα της ανεξαρτησίας της πολιτικής απο τα διαπλεκόμενα εκδοτικά συμφέροντα η την υποταγή της σε αυτά..

 

  • Υπάρχει ένας ανοικτός πόλεμος πλέον που διαχωρίζει και τις δυο αντιμαχόμενες πλευρές στο ΠΑΣΟΚ. Αυτοί που συνστοιχίζονται με τα εξωθεσμικά συμφέροντα και το διαρρέον πολιτικό χρήμα ως καθοριστικό παράγοντα πολιτικής επιρροής και αυτούς που στέκουν απέναντι..

 

  • Δεν πρόκειται μόνον  δάνειο των 10 εκατομμυρίων ευρώ και την  υπονόμευση για τη συγχώνευση της Εθνικής με την Alpha.  που αναφέρθηκαν ως παραδείγματα αλλά για μια τεράστια «φούσκα» που σκάζει τώρα στο τύπο στρέφοντας όλους τους παράγοντες που θίγονται από αυτή την εξέλιξη κατά του πρώην Πρωθυπουργού. Τους καταγγέλλει έτσι ως ένα κομπραδόρικο σύστημα που ευθύνεται για την πορεία της χώρας και την κρίση. Και  του χρεώνουν από την πλευρά τους  την αποτυχία να περιορίσει την ύφεση σύμφωνα με τις αρχικές προβλέψεις απαλλάσσοντας τους υπουργούς από κάθε ευθύνη.

 

  • Κατηγορούν τον Παπανδρέου για τις πολιτικές του επιλογές την ίδια στιγμή που επαινούν τον Παπαδήμο ως Πρωθυπουργό για τις ίδιες επιλογές και προκρίνουν διαδόχους χωρίς  να έχουν να προτείνουν διαφορετική πολιτική από εκείνη που υπέγραψε ο Παπανδρέου με τους Ευρωπαίους και εφαρμόζουν τώρα ασμένως. Προς τι λοιπόν η διαφοροποίηση; Προφανώς τον θεωρούν που  δεν ενέδωσε στις αξιώσεις τους για κρατικές ενισχύσεις στη διαφήμιση όπως γινόταν στο παρελθόν και για την στέρηση από θαλασσοδάνεια. Μέσα από την κρίση οι διασυνδέσεις βγαίνουν στην επιφάνεια όπως και το 2007.

 

  • Τώρα με το άνοιγμα  των διαδικασιών για την εκλογή του νέου προέδρου και με το ερώτημα πριν ή μετά τις εθνικές εκλογές και ενώ όλοι  μετρούν τώρα τους συσχετισμούς στο εθνικό συμβούλιο,  οι καθοριστικοί συσχετισμοί στην κοινωνία που θα κρίνουν και το τελικό αποτέλεσμα θα διαμορφωθούν τελικά ποιος πιστεύει τα μίντια ποιος τον Παπανδρέου και ποιος πιστεύει τον Ψυχάρη.. όταν σε αυτή την χώρα ξοδεύονται τρείς φορές περισσότεροι πόροι για τα μίντια από όσα αναλογούν στη οικονομία μας σύμφωνα με το πληθυσμό της.
  • Εδώ βέβαια χρειάζεται μια συνολική  παρουσίαση στοιχείων που κανένα συγκρότημα δεν θέλει να προβάλλει.
Advertisements
 
Σχολιάστε

Posted by στο Ιανουαρίου 5, 2012 in ΔΟΛ, ΜΜΕ, Παπανδρέου Γιώργος

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: