RSS

Λεφτά υπάρχουν, ναι, υπάρχουν! Πιάστε τους κλέφτες και βάλτε τους στη φυλακή…

04 Οκτ.

Δεν μπορώ να ακούω το γνωστό τροπάριο της πολεμικής κατά του Παπανδρέου ότι δήθεν είπε ψέματα προεκλογικά με το γνωστό «λεφτά υπάρχουν»! Είναι ένα ανόητο επιχείρημα όλων όσοι αντιπολιτεύονται τον Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ. Ο πολιτικός παιδισμός δεν εξέλιπε από τη χώρα. Οπως και τώρα που ζητούν εκλογές ο Τσίπρας, ο Καρατζαφέρης, η Παπαρήγα, ο Δημαράς, η Μπακογιάννη… Όλοι κάνουν τις πάπιες για την πραγματική κατάσταση της οικονομικής κατάστασης στην οποία είναι βυθισμένη η χώρα. Λεφτά, λοιπόν, υπάρχουν και μένει στην κυβέρνηση και τους αρμοδίους να τα βρουν. Δεν είναι δυνατό να δημοσιοποιείται μια κατάσταση με ονόματα επιχειρήσεων και διαφόρων ιδιωτών που χρωστάνε στο κράτος δισεκατομμύρια και να μην γίνεται κάτι. Κάποτε ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος είχε πει κάτι πολύ απλό για τον τρόπο της αποκάλυψης των κερδοσκόπων και των απατεώνων. Οι δημόσιες αρχές δεν έχουν παρά να ακολουθήσουν το δρόμο του χρήματος για να βρουν τους κλέφτες! Μέχρι σήμερα δεν είναι βέβαιο ότι οι αρμόδιες αρχές εργάστηκαν προς αυτή την κατεύθυνση. Ολιγώρησαν, για να πω το πιο ανώδυνο.

Είναι απορίας άξιο να βλέπουμε τον γιο ενός ταχυδρομικού διανομέα, τον άλλοτε «ισχυρό» της Νέας Δημοκρατίας και πρώην δημοσιογράφο Θόδωρο Ρουσόπουλο να εμφανίζει τέτοια περιουσιακά στοιχεία που δημιουργούν, τουλάχιστον κάποιες ενστάσεις. Είναι δυνατόν ένας δημοσιογράφος, όσο καλοπληρωμένος κι αν είναι, να διαθέτει τέτοια ακίνητη περιουσία (σπίτια στο Καπανδρίτι – με πισίνα 133 τ.μ., στην Καισαριανή, στην Πάρο, στην Ανάβυσσο, στο Ψυχικό και αλλού, να έχει φουσκωμένες καταθέσεις, μετοχές σε εταιρίες κ.λπ.;;; Και μιλώ γιά τον Ρουσόπουλο, διότι ήταν δημόσιο πρόωπο και με αφορμή την περίπτωσή του ν’ αρχίσει ο αγώνας για το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ. Κάποιες επιχειρήσεις τα ονόματα των οποίων δημοσιοποιήθηκαν, δεν λειτουργούν πια. Εντάξει. Να βρεθούν εκείνοι που τις είχαν και να κατασχεθούν τα σπίτια τους κι ό,τι άλλο κινητό και ακίνητο έχουν και να πάνε στη φυλακή.

Λεφτά υπάρχουν κι ο Παπανδρέου δεν έλεγε ψέματα. Του καταλογίζω απλώς ότι δεν κατάφερε, δυστυχώς, να οργανώσει το ξεσκέπασμα των απατεώνων και των κάθε είδους κλεφτών για να τους βάλει φυλακή. Αν είναι συμμέτοχος στη συμπαιγνία και τη συσκότιση, τότε πρέπει κι αυτός κάποια στιγμή να πληρώσει. Αλλά κι όλοι εκείνοι οι πολιτικοί, οι οποίοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, συγκαλύπτουν περιπτώσεις επιχειρηματιών που κατακλέψανε την περιουσία του ελληνικού λαού.

Μαθαίνουμε ότι κάποια «ολυμπιακά ακίνητα» έχουν ρημάξει και οι γύφτοι έχουν κατακλέψει τον εξοπλισμό τους. Να βρεθούν εκείνοι στη δικαιοδοσία των οποίων  είναι αυτά τα ακίνητα και να πληρώσουν. Είτε αυτοί είναι ανώτεροι κρατικοί υπάλληλοι είτε υπουργοί. Αυτά τα ακίνητα τα πληρώσαμςε πολύ ακριβά και δεν είναι δυνατό να αδιαφορεί η κυβέρνηση. Θα μπορούσε να τα αξιοποιήσει και απλώς να τα συντηρεί και να τα προστατεύει μέχρις ότου βρεθεί ο τρόπος αξιοποίησης., Προσφάτως ακούσαμε ότι το δημόσιο πληρώνει υπέρογκα ποσά για ενοίκια κτιρίων τα οποία ΔΕΝ χρησιμοποιεί. Έπρεπε σε μια ώρα να έχει υπάρξει απάντηση επίσημη και την άλλη μέρα να έχει βρεθεί ο υπεύθυνος για να «πληρώσει»!

Να πληρώσουν όλοι εκείνοι που κλέψανε αλλά κι εκείνοι που συγκαλύπτουν. Να καρατομηθούν. Μια «γαλλική επανάσταση» χρειάζεται για να δουλεύει νυχθημερόν η γκιλοτίνα…

 
Σχολιάστε

Posted by στο 4 Οκτωβρίου, 2011 in Διαφθορά

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: