RSS

Ποιος Σαμαράς;

18 Σεπτ.

Αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι η Δεξιά δεν έχει ηγέτη, ότι [και] η αξιωματική αντιπολίτευση ζει στον κόσμο της, ότι η χώρα βρίσκεται στα δυο στενά και η κυβέρνηση ματαιοπονεί! Δεν είναι ευχάριστη η κατάσταση και η ματαίωση του υπερατλαντικού ταξιδιού του πρωθυπουργού μας έβαλε σε σκέψεις, όπως επίσης οι αλλεπάλληλες δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων που επιχειρούν να εγκλωβίσουν την Ελλάδα στα Καυδιανά δίκρανα.

Δεν πιστεύω να περίμενε κανείς από τον Σαμαρά να δώσει λύση στο πρόβλημά μας! Το πρόβλημα του ανθρώπου είναι ότι θέλει να γίνει πρωθυπουργός… Αλλά αυτό θα μπορούσε να το επιτύχει εάν είχε θέσεις. Και δυστυχώς ΔΕΝ έχει. Μιλάει συνεχώς για «λάθος πολιτική», για  «άλλο μείγμα πολιτικής», αλλά κανείς δεν έχει καταλάβει ποια είναι η πολιτική εκείνη που θα επιλύσει το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα. Ο Σαμαράς νομίζει ότι τα προβλήματα της χώρας είναι μέσα σε μια κατσαρόλα και πως αν ρίξει ένα άλλο μείγμα μπαχαρικών, θα φτιάξει καλό φαγητό που όλοι θα γλείφουν τα δάχτυλά τους.

Θα έπρεπε ο Βενιζέλος ή ο Παπανδρέου να έλεγαν κάποια στιγμή στους Ευρωπαίους, αλλά και στην εν Ελλάδι αντιπολίτευση ότι επιζητούν «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα»! Στη συνέχεια όμως να πουν και το άλλο, που λέει ότι αν καίγεται το σπίτι του γείτονα, να περιμένουν με μαθηματική ακρίβεια ότι θα καούν και τα δικά τους σπίτια. Γι’ αυτό, λοιπόν, καλό θα είναι να υπάρξει εθνική συναίνεση, αλλά και μια πιο «φιλική» συμπεριφορά από τους Ευρωπαίους για να μπορέσει η Ελλάδα να ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Ο Σαμαράς όμως που προαλείφεται για κυβερνήτης της χώρας, δεν έχει καταλάβει ή δεν θέλει να καταλάβει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για λεονταρισμούς. Αυτός δεν καταλαβαίνει και πολύ περισσότερο οι σύμβουλοι που τον περιστοιχίζουν και που είναι ξέφτια της ελληνικής πολιτικής ζωής. Να σκεφτεί κανείς ότι αυτός και τα στελέχη του κάνουν ότι δεν θυμούνται πως ήσαν μέλη μιας κυβέρνησης που κατέστρεψε τη χώρα και την έφερε εδώ που είναι. Λες και πέσανε από τον ουρανό! Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο. Είναι και το άλλο: Η φρασεολογία που χρησιμοποιούν όλη αυτοί είναι κυριολεκτικά κλεμμένη. Είμαι βέβαιος ότι έχουν κάνει φύλλο και φτερό τα κείμενα του ΠΑΣΟΚ (λόγοι Ανδρέα, αποφάσεις, εισηγήσεις κ.λπ.) κι έτσι φτιάχνουν τους δικούς τους λόγους, πασπαλισμένους με ολίγη επικαιρότητα και αρκετό μίσος για τον Γιώργο Παπανδρέου.

Η έλλειψη θέσεων και η εντατική εκμετάλλευση των πασοκικών κειμένων, καταλήγει σ’ ένα είδος μονότονου και ομοιότυπου εκθετομανίας, που δεν κουράζει απλώς , αλλά προκαλεί ναυτία. Κι επιπλέον όταν όλοι αυτοί, με πρωταγωνιστή τον Σαμαρά, αλαλάζουν υπάρχει η πιθανότητα να «πιάσουν» στην αγορά, διότι ο κόσμος έχει εθιστεί στο θόρυβο και δεν προσέχει τι λένε. Φτάνει να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα!!!

Με απασχολεί το γεγονός ότι η πολιτική για να την προσέξει κανείς θα έπρεπε να έχει κάποιον αναγεννητικό ρόλο. Σήμερα όμως κάτι τέτοιο δεν υπάρχει. Αντιθέτως έχουμε προοδευτική έκπτωση της πολιτικής, διότι είναι φανερό πλέον ότι και οι πολιτικοί αρχηγοί αντιδρούν με εξαχρειωτικές μεθόδους και χρησιμοποιούν συστήματα πολιτικού τεντιμποϊσμού. Ο Σαμαράς, λόγου χάρη, με το ανόητο και εν πολλοίς ύφος του κουτσαβάκη, δηλ. του ψευτοπαλικαρά, επιζητεί την ιαχή της επιδοκιμασίας της αγέλης του. Και δυστυχώς είναι αρκετοί εκείνοι που από μίσος προς το ΠΑΣΟΚ και τον Παπανδρέου τον χειροκροτούν.

Σημείωση:

Τα Καυδιανά δίκρανα είναι μια στενωπός στη Σαμνίτιδα, στην Ιταλία, ανάμεσα στις απόκρημνες πλαγιές δυο ορέων της οροσειράς των σαμνιτικών Απεννίνων, κοντά στην πόλη Καύδιον. Πρόκειται για το όρος Βέτσιο (Veccio) ύψους 870 μέτρων προς νότον και για το όρος Σαουκόλι (Sauccoli) ύψους 708 μέτρων προς βορράν εκεί που σήμερα βρίσκεται το χωριό Αρπάγια (Arpaja). Από κει περνούσε η Αππία Οδός. Εκεί το 321 π.Χ. κατά τον Δεύτερο Σαμνιτικό Πόλεμο ο ρωμαϊκός στρατός ηττήθηκε κατά κράτος από τους Σαμνίτες, των οποίων ο στρατηγός Πόντιος Ερέννιος ανάγκασε τους νικημένους Ρωμαίους να περάσουν κάτω από έναν ταπεινωτικό ζυγό. Τον ζυγό αυτό σχημάτισαν τρία δόρατα σε σχήμα δικράνου, τα δύο μπηγμένα κάθετα στο έδαφος και το τρίτο πάνω τους σε σχήμα Π.

Advertisements
 
Σχολιάστε

Posted by στο Σεπτεμβρίου 18, 2011 in Πολιτική, Σαμαράς Αντώνης

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: