RSS

Μια κοινωνία που οδηγείται στην αυτοχειρία!

14 Απρ.

Για ποιο λόγο θα πρέπει να είμαι χαρούμενος ή αισιόδοξος ή γιατί θα πρέπει να δέχομαι αγόγγυστα την κυβερνητική πολιτική έτσι όπως υλοποιείται από την παρούσα κυβέρνηση; Το κλίμα είναι ΑΡΝΗΤΙΚΟ! Τίποτε δεν μου δίνει την ευκαιρία να πω δυο καλές κουβέντες. Τα θέματα της καθημερινότητας αν πάρω κι όχι τα μεγάλα που περιλαμβάνει το περιώνυμο Μνημόνιο, τότε θα χρειαστεί να πάρω αντικαταθλιπτικά.

Κάνει ό,τι κάνει η κυβέρνηση και κανέναν  δεν ρωτάει. Πιστεύει ο πρωθυπουργός, ο άνθρωπος για τον οποίο δώσαμε αγώνες για να έχει αυτό το αξίωμα, ότι όλα όσα κάνει αυτός και η κυβέρνησή του είναι σωστά. Δικαίωμά του. Είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να μας ρωτήσει ποτέ. Το μόνο που θα επιδιώξει είναι τις παραμονές των εκλογών όποτε αυτές γίνουν (δηλαδή όποτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός αποφασίσει), να μας ζητήσει την ψήφο μας για να επανεκλεγεί και να συνεχίσει το έργο του.

Ποιο έργο; Αυτό που μας έβαλε στη μηχανή του κιμά και μας διαλύει καθημερινά; Ας πούμε ότι παίρνει η κυβέρνηση κάποιες αποφάσεις και δεν είναι σε θέση να τις εφαρμόσει. Εκείνο που μπόρεσε να κάνει ήταν να μας κόψει μισθούς και συντάξεις και επιδόματα, δώρα, να μας βάλει φόρους και να μας ξεσκίσει. Αλλά αυτό το αλαλούμ που παρακολουθούμε σήμερα, δείχνει ότι ζούμε σε μια κοινωνία σμπαραλιασμένη, διαλυμένη, χωρίς αισιοδοξία, ανθρωποφαγική. Τα νέα έρχονται καταιγιστικά από τα δελτία ειδήσεων και μας βομβαρδίζουν και μας αποτελειώνουν. Όλα είναι σε κατάσταση πλήρους διάλυσης. Υγεία, παιδεία, τοπική αυτοδιοίκηση, ανεργία, ακρίβεια…

Οι λεγόμενοι «συμβασιούχοι» έχουν εγκλωβίσει την καθημερινότητά μας αδιαφορώντας αν ενοχλούν τους άλλους, μη συμβασιούχους. Καταλαμβάνουν δημαρχεία, δρόμους, δεν επιτρέπουν  να λειτουργήσει η διοίκηση, συγκρούονται με την αστυνομία… Οι κάτοικοι της Κερατέας – ή καλύτερα κάποιοι από τους κατοίκους – συνεχίζουν να αρνούνται να δεχτούν αυτά που έχει αποφασίσει το κράτος και τα βάζουν με την αστυνομία και καταστρέφουν τους δρόμους: φτάσανε να σκάψουν το δρόμο σε βάθος περίπου 1,5 μέτρου, σχηματίζοντας μία τάφρο που θα κρατήσει κλειστό το δρόμο ακόμη και αν απομακρυνθούν τα μπάζα. Συμβολικό αποκλεισμό του δημαρχείου Χανίων έκαναν οι κτηνοτρόφοι του νομού διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο των δημοτικών σφαγείων.

Νωρίτερα, είχαν πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων διαμαρτυρόμενοι για τη γενικότερη κατάσταση στον κτηνοτροφικό κλάδο. Την αρνητική απάντηση που έδωσαν την πρωταπριλιά στην εργοδοσία για μειώσεις μισθών, επικύρωσε η γενική συνέλευση των τραπεζοϋπαλλήλων. Με ανακοίνωση της προαναγγέλλει κινητοποιήσεις ενώ ζητάει από την κυβέρνηση να πάρει θέση για το θέμα της μείωσης μισθών. Εικοσιτετράωρη απεργία για όλους τους συμβασιούχους του Δημοσίου και τετράωρη στάση εργασίας στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (07:30 – 11:30) είχε εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ για σήμερα, Πέμπτη, -ημέρα συζήτησης της υπόθεσης των εκτάκτων στον Άρειο Πάγο.

Οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου ενάντια στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και τα νέα μέτρα λιτότητας που σχεδιάζει η κυβέρνηση. «Θα προχωρήσουμε σε απεργιακή κινητοποίηση μαζί με την ΓΣΕΕ τον Μάιο ενάντια στην πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Ηλιόπουλος.  Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας είχαν προγραμματίσει οι καθηγητές Πανεπιστημίου. Οι καθηγητές Πανεπιστημίου είχαν κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00. Την αντίθεσή τους στις προτάσεις της μελέτης για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο εκφράζουν οι καθηγητές και ερευνητές σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, τονίζοντας ότι ειδικά το ΔΕΠ των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων βρίσκεται «στην πλέον δραματική κατάσταση από ποτέ».

Πολιτική και επικοινωνιακή επίθεση κατά της κυβερνητικής πολιτικής που θα αρχίσει τον Μάιο και θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούνιο σχεδιάζει ο Συνασπισμός, σύμφωνα με σχετική συζήτηση που έγινε στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Η εκστρατεία αυτή σχεδιάζεται με την ευκαιρία συμπλήρωσης ενός έτους από την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου για την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ και το Μνημόνιο στη συνέχεια, και θα περιλαμβάνει επίσης την έκδοση DVD, διαφημιστικά σποτ και πολιτικές εκδηλώσεις. Ο σχεδιασμός αυτός περιλαμβάνει και το ενδεχόμενο να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές…

Όλα είναι θεμιτά σε μια δημοκρατική κοινωνία. Όμως είναι απαράδεκτο μια κυβέρνηση, που βρίσκεται στην εξουσία για περίπου είκοσι μήνες, να μην μπορεί να επιβάλει το πρόγραμμά της, να μην μπορεί να συνεννοηθεί με τους διαφόρους κλάδους των εργαζομένων, να μην μπορεί να εμπνεύσει τον ελληνικό λαό ότι μπορεί τώρα να σφίγγει το ζωνάρι, όμως θα έρθουν καλύτερες μέρες. Δεν υπήρξε κλάδος επαγγελματικός που να μην έχει σταθεί απέναντι από την κυβέρνηση! Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει το πρόγραμμα για το οποίο ψηφίστηκε ή απλώς το πρόγραμμα που είχε ήταν ένα κουρελόχαρτο, ή οι άνθρωποι που έχουν στελεχώσει την κυβέρνηση είναι άσχετοι και ζουν μακριά από την κοινωνία.

Το μόνο που καταφέρνουν οι υπουργοί είναι να βγαίνουν στην τηλεόραση και να βοηθάνε τους τηλεαστέρες να κάνουν τα δελτία ειδήσεων και τις εκπομπές τους. Μπορείτε να φανταστείτε μια εκπομπή του Χατζηνικολάου ή του Πρετεντέρη χωρίς κάποιον υπουργό;;; Μπορείτε να φανταστείτε εκπομπή του Αυτιά, του Παπαδάκη, των Καμπουράκη-Οικονομέα ή των Χασαπόπουλου-Αναγνωστάκη χωρίς την παρουσία ή τη συμμετοχή κάποιου υπουργού;;; Είναι ν’ απορεί κανείς πού βρίσκουν όλον αυτό το χρόνο και μιλάνε με τις ώρες με τους διαφόρους χαχόλους τηλε-εισαγγελείς!!! Είναι δυνατόν να βλέπουμε συνέχεια στην τηλεόραση τον Ανδρέα Λοβέρδο (μπλα-μπλα-μπλα-μπλα) και τον Θόδωρο Πάγκαλο (μπλιαχ-μπλιαχ-μπλιαχ) και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου που κάποτε τον εκτιμούσαμε;;; Και πάνε σε όλα τα κανάλια και σε διάφορες και μιλάνε και λένε και ξαναλένε, και τα λένε έτσι και τα λένε αλλιώς, και διορθώνουν και μπλα-μπλα-μπλα-μπλα… Κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μπερδεύεται ο κόσμος και να μην ξέρει ποια είναι η αλήθεια και ποιο είναι το ψέμα. Τι ισχύει και τι δεν ισχύει. Μήπως άλλαξαν οι αποφάσεις για τούτο και για εκείνο;

Advertisements
 
Σχολιάστε

Posted by στο Απρίλιος 14, 2011 in Κυβερνητικές αρρυθμίες, ΠΑΣΟΚ

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: