RSS

Για ποιο λόγο ψήφισα το ΠΑΣΟΚ;;;

14 Απρ.

Δεν θα επεκταθώ σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής. Σε άλλο σημείωμα θα γράψω κι εγώ αν το Μνημόνιο είναι αντισυνταγματικό, αν πρέπει να το ξεσκίσουμε, αν πρέπει  ν΄αρνηθούμε να πληρώσουμε τις δόσεις και να διώξουμε την Τρόικα κ.λπ Εδώ θα περιοριστώ στον τομέα του πολιτισμού, όπου τα πράγματα δεν με ικανοποιούσαν και αν σκεφτεί κανείς ότι ένα μέγα σκάνδαλο είχε ξεσπάσει μετά την απόπειρα αυτοκτονίας του Ζαχόπουλου, στενού φίλου της οικογένειας Κώστα Καραμανλή, και γ.γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, τότε είχα πολλούς λόγους κι εγώ κι όσοι άλλοι νοιάζονταν για τον πολιτισμό του τόπου μας. Κι όταν λέω «πολιτισμός», το μυαλό του απλού αλλά υποψιασμένου πολίτη πάει καταρχήν στα κρατικά καλλιτεχνικά ιδρύματα και σε φορείς που ελέγχονται από το κράτος.

 • Ψήφισα το ΠΑΣΟΚ για ν’ αλλάξει η πολιτική στο Εθνικό Θέατρο.
 • Ψήφισα ΠΑΣΟΚ για ν’ αλλάξει η πολιτική στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.
 • Ψήφισα ΠΑΣΟΚ για ν’ αλλάξει η πολιτική στο Ελληνικό Φεστιβάλ.
 • Ψήφισα ΠΑΣΟΚ για ν’ αλλάξει η πολιτική στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.
 • Ψήφισα ΠΑΣΟΚ για ν’ αλλάξει η πολιτική στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου.
 • Ψήφισα ΠΑΣΟΚ για ν’ αναλβει το υπουργικό αξίωμα ένας άνθρωπος που θα γνώριζε πρόσωπα και πράγματα και τις υποθέσεις του υπουργείου, αλλά και που θα πήγαινε στο υπουργείο με το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ στα χέρια του και για να δώσει μια νέα πνοή, σ’ ένα υπουργείο που λάμπρυναν άνθρωποι σαν την Μελίνα Μερκούρη, τον Θάνο Μικρούτσικο, τον Σταύρο Μπένο…

ΤΕΛΙΚΑ, μέχρι στιγμής έχω διαπιστώσει ορισμένα πράγματα που με κάνουν να τα βάζω με τον εαυτό μου και ν’ αναρωτιέμαι γιατί έγινε τόσος ντόρος, δηλαδή εκλογές, σπαταλήθηκαν τόσα χρήματα, τόσος χρόνος, τόσα νεύρα με τους νεο-δημοκράτες κ.λπ.

 • Για να παραμείνει επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου ο Γιάννης Χουβαρδάς, δηλαδή ο άνθρωπος που είχε επιλεγεί από τη Νέα Δημοκρατία για να υλοποιήσει την πολιτική της για το πρώτο θέατρο της χώρας.
 • Για να παραμείνει ο Γ.Λούκος επικεφαλής του Ελληνικού Φεστιβάλ, δηλαδή ο άνθρωπος που είχε επιλεγεί από τη Νέα Δημοκρατία για να υλοποιήσει την πολιτική της στο Φεστιβάλ.
 • Για να παραμείνει ο Σ.Χατζάκης επικεφαλής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, δηλαδή ο άνθρωπος που είχε επιλεγεί από τη Νέα Δημοκρατία για να υλοποιήσει την πολιτική της στο ΚΘΒΕ.
 • Για να παραμείνει ο Γ.Παπαλιός επικεφαλής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, δηλαδή ο άνθρωπος που είχε επιλεγεί από τη Νέα Δημοκρατία για να υλοποιήσει την πολιτική της στον τομέα του Κινηματογράφου.
 • Για να παραμείνει η Κατρίν Βελισσάρη στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, δηλαδή ο άνθρωπος που είχε επιλεγεί από τη Νέα Δημοκρατία για να υλοποιήσει την πολιτική της στο χώρο του Βιβλίου.

Ο χώρος του πολιτισμού ασφαλώς και δεν χωράει κομματική πολιτική, αλλά είναι αυτονόητο ότι ερχόμενο το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ θα έδινε μια νέα πνοή στον πολιτισμό με νέους ανθρώπους, με φρέσκιες ιδέες, και όχι αγκυλωμένους στις επιταγές της Δεξιάς που τους εμπιστεύθηκε. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι «καταξιωμένοι». Απόψεις!!! Ο καθένας έχει την άποψή του. Εγώ θεωρώ ότι δεν είναι επιτυχημένοι. Εάν εγώ έχω χρήματα, χτίζω ανώγια και κατώγια, πύργους θεόρατους. Κι ούτε φυσικά συμμερίζομαι πληρωμένους δημοσιογράφους που τους στέλνει το Ελληνικό Φεστιβάλ σ’ εκδηλώσεις του εξωτερικού με δικά του προφανώς έξοδα για να προλειαίνουν το έδαφος για τις παραγωγές που ο κ. Λούκος έχει επιλέξει να παρουσιάσει.

Θα πω το απλούστερο. Οτι δηλαδή το ΠΑΣΟΚ δεν είχε πρόγραμμα πολιτιστικής πολιτικής και συνεπώς δεν ήταν απαραίτητο να διώξει τους ανθρώπους της Δεξιάς. Τους άφησε να συνεχίσουν το έργο τους. Ποιο έργο; Ξέρει ο σημερινός υπουργός Πολιτισμού για ποιο λόγο έπρεπε να παραμείνουν όλοι αυτοί στις θέσεις τους; Είχε στα χαρτιά του κάποιο πρόγραμμα που ενδεχομένως να του έδωσαν οι ινστρούχτορες του κόμματος και που θα έπρεπε να υλοποιήσει; Η ζωή απέδειξε ότι δεν είχε ή ότι δεν ήθελε. Τι από τα δυο συμβαίνει, δεν μπορώ να ξέρω.

Εκείνο που ξέρω είναι πως τζάμπα και βερεσέ έκανα τόσους αγώνες, εγώ και η οικογένειά μου και οι φίλοι μου και οι παλιοί μου σύντροφοι, για να πάει στα τσακίδια το καθεστώς του άχρηστου Κωστάκη Καραμανλή. Γιατί αν ήταν να παραμείνουν όλοι οι παραπάνω στις θέσεις τους, τότε γιατί έπρεπε να σπαταληθούμε – για να φύγει απλώς ο Κωστάκης και να έρθει ο Γιωργάκης και ο Παύλος Γερουλάνος (που ένα απλό στεφάνι δεν είπε να στείλουν στην κηδεία του αλησμόνητου Μπάμπη Τσικληρόπουλου ή δεν εδέησε να βγάλει μια ανακοίνωση αποχαιρετισμού – ποιος ή ποια σύμβουλος να ξέρει από θέατρο; Η κυρία Κοτανίδη μήπως;;;)

Ένας Κογκολέζος

Advertisements
 
Σχολιάστε

Posted by στο Απρίλιος 14, 2011 in ΠΑΣΟΚ, Πολιτισμός

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: