RSS

«Eνα βράδυ Κυριακής, γίνεται ένα είδος ριφιφί… »

31 Μαρ.

Την παραμονή της μονάδας υγείας ΙΚΑ στην περιοχή του Καματερού, την παράλληλη εξυπηρέτηση – για άλλα θέματα – των ασφαλισμένων από το γειτονικό ΙΚΑ Αγίων Αναργύρων, αλλά και την επανεξέταση της διάταξης κοινωνικών υπηρεσιών στη Δυτική Αθήνα, υποσχέθηκε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης, απαντώντας σήμερα σε σχετική, επίκαιρη ερώτηση που είχε υποβάλει ο βουλευτής Β΄Αθηνών ΠΑΣΟΚ Λάμπρος Μίχος. Ο βουλευτής χαρακτήρισε θετική την εξέλιξη, αφού προηγουμένως είχε αντιδράσει, σε οξύτατους τόνους, στο εγχείρημα μεταφοράς των υπηρεσιών του ΙΚΑ Καματερού, στη Φυλή. Τόνισε τα εξής:

«Είμαι πολύ θυμωμένος, κύριε υπουργέ, όπως πολύ θυμωμένοι είναι και οι ασφαλισμένοι, οι 37.000 ασφαλισμένοι του καταστήματος ΙΚΑ Καματερού, που υποβάλλονται σε μία πρόσθετη ταλαιπωρία. Κατατρεγμένοι άνθρωποι, που ζουν σε μία από τις πιο περιφρονημένες, παραμελημένες περιοχές της Αθήνας, με έλλειψη κοινωνικών υποδομών, με έλλειψη πρασίνου, δίπλα στη χωματερή, σε περιοχή ακραίας αποβιομηχάνισης, με χαμηλό εισοδηματικό και μορφωτικό επίπεδο ∙ αυτό που τους έμενε, ήταν να έχουν την ασφάλεια ότι τουλάχιστον πολύ κοντά τους, με μία επαρκή συγκοινωνία, θα μπορούν να εξυπηρετηθούν σε στοιχειώδεις ανάγκες. Αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν, διότι δυστυχώς, μία άφρων εξουσία αποφασίζει να πάει το ΙΚΑ Καματερού στην Παναγιά την Κανάλα, δηλαδή στη Φυλή (…). Αντί να τους πάνε προς το κέντρο, τους πάνε προς το βουνό!».

Ο Λ. Μίχος τόνισε ως αιτία ενόχλησης όχι μόνον τη μεταφορά του κόσμου «κατ΄ αυτόν τον απολύτως επιπόλαιο και ανεύθυνο τρόπο», αλλά και το πλήγμα που υπέστη το κύρος του δημόσιου λόγου. Και αυτό, διότι παρά τις σχετικές, προφορικές διαβεβαιώσεις και την κοινοποίηση στον οικείο δήμο απόφασης του διοικητή του ΙΚΑ με την οποία αναστέλλεται η απόφαση, «ένα βράδυ Κυριακής, γίνεται ένα είδος ριφιφί (σσ : στο ΙΚΑ Καματερού) … »

Παίρνοντας τον λόγο, ο Γ.Κουτρουμάνης σημείωσε ότι επισκέφθηκε την περιοχή, διαπίστωσε τη δυσκολία πρόσβασης των κατοίκων του Καματερού, στην περιοχή των Άνω Λιοσίων, και ανακοίνωσε τέσσερις αποφάσεις, καίριες για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. O αναπληρωτής υπουργός δήλωσε αναλυτικά, τα εξής:

«Διαβεβαίωσα και εσάς και τον δήμαρχο, ότι δεν θα μεταφερθεί η μονάδα υγείας, μία μονάδα που εξυπηρετεί καθημερινά τους κατοίκους και καλείται να καλύψει τις ανάγκες που περιγράψατε, θα παραμείνει η μονάδα και όσοι ακόμη χρειάζονται για να εξυπηρετήσουν τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών. Για παράδειγμα, πέρα από τους γιατρούς, υπηρεσίες που παρέχουν παροχές σε χρήμα, που εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους να σφραγίζουν τα βιβλιάρια τους.

Η μονάδα υγείας θα παραμείνει εκεί. Θα μετακινηθούν 4-5 άτομα από αυτά που είναι στα Άνω Λιόσια, για να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες, που σας ανέφερα, ενώ θα παρθεί απόφαση στο διοικητικό συμβούλιο του ΙΚΑ, έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι για τα άλλα θέματα, από το ΙΚΑ Αγίων Αναργύρων, που βρίσκεται σε απόσταση 500 μέτρων, από το κτίριο αυτό, τη μονάδα υγείας. Και επειδή έχουμε έναν νέο, Καλλικρατικό δήμο, και επειδή στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν προβλήματα εξυπηρέτησης όχι μόνον με το ΙΚΑ, και με τον ΟΑΕΔ και άλλες υπηρεσίες του υπουργείου, είπαμε ότι πρέπει να γίνει μια σύσκεψη και με τους όμορους δήμους, για να δούμε τη διάταξη των υπηρεσιών στη Δυτική Αθήνα, με κριτήριο βέβαια την εξυπηρέτηση των πολιτών, την πρόσβαση στις υπηρεσίες».

Advertisements
 
Σχολιάστε

Posted by στο Μαρτίου 31, 2011 in ΙΚΑ, Υγεία

 

Ετικέτες:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: