RSS

Αφορμή η υπόθεση των υποβρυχίων για… αποφάσεις!

30 Μαρ.

Την πεποίθηση ότι διατάξεις του νέου νόμου περί ευθύνης υπουργών – οι οποίες και ψηφίζονται την προσεχή εβδομάδα, στην Ολομέλεια της Βουλής -, μπορούν να βρουν την πρώτη τους εφαρμογή στην υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων, εξέφρασε σε σημερινή συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο βουλευτής Β΄ Αθηνών ΠΑΣΟΚ Λάμπρος Μίχος.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους Άγγελο Κωβαίο και Βασίλη Μπεσκένη, και με αφορμή την κατάρτιση της δικογραφίας για την υπόθεση των υποβρυχίων, ο βουλευτής τόνισε τα εξής:

«Μπαίνουν κάποια καινούργια πράγματα με το νομοσχέδιο αυτό. Εφόσον ψηφιστεί, οι νέες ρυθμίσεις – κατά την άποψή μου – μπορούν να εφαρμοστούν. Υπάρχει μία γενική αρχή στο Δίκαιο μας, που λέει ότι αν καθίσταται χειρότερη η θέση του κατηγορουμένου με τον νέο νόμο, δεν εφαρμόζεται, και ισχύει ο παλαιότερος. Εδώ, όμως, δεν έχουμε ακριβώς χειροτέρευση της θέσης, αλλά έχουμε δικονομικού τύπου ρυθμίσεις. Για να είμαστε πολύ συγκεκριμένοι: πρώτα απ΄ όλα, ένα από τα σημαντικά θέματα – τα οποία και αντιμετωπίζονται διαφορετικά με την παρούσα τροποποίηση – είναι η δυνατότητα άμεσης κατάσχεσης των ωφελημάτων που προέκυψαν από την τυχόν παράνομη συμπεριφορά του υπουργού.

Μπορούν να δεσμευθούν όλα τα περιουσιακά του στοιχεία, χρηματοπιστωτικοί τίτλοι, και άλλα, μέχρι την εκδίκαση ολοκλήρωσης της εκδίκασης της υπόθεσης. Μπορούν, επίσης, να του επιβληθούν περιοριστικοί όροι, για να μη φύγει στο εξωτερικό και τον ψάχνουμε. Αυτά – κατά την άποψή μου, και νομίζω είναι και η δόκιμη άποψη – μπορούν να εφαρμοστούν από την ψήφιση του νόμου και μετά, και την τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής που μπορεί να γίνει σε μία ημέρα βέβαια, και σε υποθέσεις που εκκρεμούν, για τα αδικήματα δηλαδή που έχουν διαπραχθεί, και δεν έχουν εισαχθεί στη Βουλή για την άσκηση δίωξης, ή και γι΄ αυτά των οποίων η υπόθεση εκκρεμεί στη Βουλή. Το λέω αυτό, ενδεχομένως, και για την υπόθεση της Siemens».

Σε ερώτηση για τον «μικρό εμφύλιο» και τις «οδομαχίες» στην Κερατέα, ο κ. Μίχος δήλωσε:

«Προσβάλλει τον πολιτισμό μας, την εποχή μας, την Αττική, όλους μας. Αυτό που πρέπει να ξέρει ο κόσμος, και να το θυμίζουμε, είναι ότι μία περιοχή της Αθήνας, κοντεύει να βουλιάξει κάτω από το βάρος των άπειρων προβλημάτων που έχουν συσσωρευθεί, αποκλειστικά σε αυτή τη γωνιά της Αθήνας, στη Δυτική Αθήνα, εκεί στη Φυλή. Πρέπει όλοι να μάθουμε, να καταλάβουμε, ότι πρέπει να διαχειριζόμαστε τα σκουπίδια μας. Τα σκουπίδια τους, οι κάτοικοι της Κερατέας, τα πάνε στη Φυλή. Φαντάζεστε, αύριο να γίνονται οδομαχίες στη Φυλή, γιατί εκτός από τα δικά τους σκουπίδια, δεν θέλουν άλλα;

Οι κάτοικοι της Κερατέας δεν δέχονται να θάψουν καν τα δικά στους σκουπίδια, στην περιοχή τους. Νομίζω ότι ο κύριος λόγος που γίνονται όλα αυτά, είναι διότι τους καλλιέργησαν όλα αυτά τα χρόνια, άνθρωποι της εξουσίας, την πεποίθηση ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτε, μην ανησυχείτε, δεν θα χαλάσουμε την περιοχή εδώ… Κι΄ έτσι εμφανίζεται ως κατάχρηση δικαιώματος, η απαίτηση του κράτους τώρα, για αυτή την πολιτισμένη εγκατάσταση. Θέλει μία τολμηρή πρωτοβουλία από τον Γιάννη Ραγκούση, να πάει εκεί, να εξηγηθεί και στον κόσμο για το πόσο πολιτισμένη είναι αυτή η χρήση».

Advertisements
 
Σχολιάστε

Posted by στο Μαρτίου 30, 2011 in Μίχος Λάμπρος

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: