RSS

Σε ξενοδοχείο συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας! Ποιοι θέλουν το μπάχαλο;;;

28 Μαρ.

Παρά το γεγονός ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ζήτησε την αποχώρηση των συμβασιούχων του Δήμου, οι οποίοι έχουν καταλάβει το δημαρχιακό μέγαρο στην πλατεία Κοτζιά, προκειμένου να καταστεί δυνατή η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, οι εκπρόσωποι των συμβασιούχων αρνήθηκαν την πρόταση και συνεχίζουν την κατάληψη. ΤΕΛΙΚΑ, το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε σε αίθουσα ξενοδοχείου, με τη συμμετοχή μόνο της παράταξης του δημάρχου «Δικαίωμα στην πόλη» και του Γιώργου Αμυρά «Επιμένουμε Αθήνα», εγκρίνοντας τον προϋπολογισμό του 2011, ο οποίος είναι μειωμένος σε σχέση με πέρυσι. Η αντιπολίτευση βρήκε πάλι την ευκαιρία ν’ αρχίσει τις κραυγές και την άγονη αντιπαράθεση. Ο Νικήτας Κακλαμάνης μίλησε [άκουσον, άκουσον] για «διάλυση» και υποστήριξε πως «βασικός υπεύθυνος για τη χαοτική κατάσταση, που επικρατεί στα δημοτικά πράγματα της Αθήνας αλλά και σε πλήθος δήμων σε πανελλαδικό επίπεδο, εκτός από τον Γ. Καμίνη, είναι ο Γιάννης Ραγκούσης«!

«Αντιδημοκρατική εκτροπή» χαρακτηρίζει την αλλαγή του τόπου συνεδρίασης η παράταξη της «Ανοιχτής Πόλης» (ΣΥΡΙΖΑ). «Η  Ανοιχτή Πόλη θεωρεί ότι η πορεία της δημοτικής πλειοψηφίας, τόσο όσον αφορά το ζήτημα των εργαζομένων, όσο και ζητήματα θεσμικής λειτουργίας, έχει εκτραπεί σε αυταρχικούς μονοδρόμους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της. Καλεί τη δημοτική αρχή να συζητήσει στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα των συμβασιούχων ως μοναδικό θέμα, αναλαμβάνοντας   πρωτοβουλία για συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών με τους εργαζόμενους.

Ο δήμαρχος πάντως κατηγόρησε τις υπόλοιπες παρατάξεις ότι «επέλεξαν τον εύκολο δρόμο της αποχής και του δωρεάν λαϊκισμού». Και δυστυχώς έτσι είναι. Βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου η  αμετανόητη Δεξιά επιμένει να κάνει τη στρουθοκάμηλο και η παραδοσιακή Αριστερά να μην μπορεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δει το συμφέρον του συνόλου. Οι μικροκομματικές σκοπιμότητες τούς έχουν στραβώσει και επιχειρούν να δημιουργήσουν γενικότερο πολιτικό πρόβλημα.

Ο Τσίπρας ζητεί εκλογές! Βρίσκει άλλοθι στις επιθέσεις  του Πάγκαλου και προσπαθεί να στοιχειοθετήσει τον προσωπικό ηρωισμό του. Ιδιαίτερα οι λεγόμενες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθούν να ξεπεράσουν σε δογματισμό το αμετανόητο ΚΚΕ… Δεν τους φτάνει η πολιτική αντιπαράθεση στο κοινοβούλιο, βρήκαν τώρα πεδίο στους δήμους. Πραγματικά, η χώρα οδηγείται σταδιακά και σε μια μπαχαλοποίηση της πολιτικής ζωής. Δάφοροι τύποι επιζητούν προσωπική πολιτική προβολή, προσπαθούν να αντλήσουν πολιτική υπόσταση, εκμεταλλευόμενοι τις δυσαρέσκειες ή τις εξάψεις του κόσμου, και αδιαφορούν για την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος. Το γεγονός ότι οδηγήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας να συνεδριάσει στην αίθουσα ενός ξενοδοχείου, αυτό προοιωνίζεται άσχημες εξελίξεις. Αύριο, μεθαύριο κάτι παρόμοιο μπορεί και να συμβεί και στο κοινοβούλιο. Τίποτε δεν είναι αδύνατο πλέον…

Advertisements
 
Σχολιάστε

Posted by στο Μαρτίου 28, 2011 in Αθήνα, Πολιτική

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: