RSS

Τα πρωτοσέλιδα: Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

16 Μαρ.

Οι εξελίξεις στην Ιαπωνία και ο φόβος για εκτεταμένη πυρηνική καταστροφή, η ηλεκτρονική τσιμπίδα για όσους χρωστούν και οι νέοι σκληροί φόροι μέσα στο 2011 από το έλλειμμα του 2010, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Ηλεκτρονική τσιμπίδα για όσους χρωστάνε».

«Σε ηλεκτρονική καταχώριση των συναλλαγών που πραγματοποιούν οι πολίτες με επιχειρήσεις ή δημόσιους φορείς, καθώς και όσων χρωστούν σε Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, δήμους, δικαστήρια και γενικώς σε κάθε δημόσιο φορέα, προχωράει το υπουργείο Οικονομικών».

Η ΑΥΓΗ: «Εκτός ελέγχου. Στο 10,3% εκτοξεύθηκε το έλλειμμα το 2010 έναντι αρχικού στόχου 8,1%».

«Μετά τον εκτροχιασμό δημοσίων εσόδων αλλά και δαπανών το πρώτο δίμηνο φέτος, αποκαλύπτεται ότι το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης το 2010, «πήδηξε» στο 10,3% του ΑΕΠ έναντι 8,1% στόχου του Μνημονίου και 9,5% προβλεπόμενης απόκλιση. Τα τελικά στοιχεία για το έλλειμμα φέρνουν νέα έκτακτα μέτρα μέσα στο 2011″.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Η κρίση ανέβασε και την ταρίφα στο «φακελάκι»!..».

«Το 2010 728.122 Ελληνες έδωσαν πάνω από 632 εκατ. ευρώ σε «μπαξίσια»! Πρωτοπορούν στο «λάδωμα» Νοσοκομεία, Εφορίες, Πολεοδομία, Νομαρχίες, ΙΚΑ κ.α.».

ΑΥΡΙΑΝΗ: «Κατέρρευσε με πάταγο ο μύθος του ιαπωνικού θαύματος!».

«Κατέρρευσε με πάταγο μέσα σε λίγα 24ωρα το λεγόμενο ιαπωνικό θαύμα και τώρα απειλεί να συμπαρασύρει στην πτώση του ολόκληρη την Ασία, την Ευρώπη και την Αμερική. Η θεωρεία του τέλειου οργανωμένου κράτους με τον πειθαρχημένο λαό που χρησιμοποιεί υπερσύγχρονες τεχνολογίες που μας πάσαραν σε κάθε ευκαιρία διάφοροι μεγαλόσχημοι πάει περίπατο και αποδείχτηκε ότι επρόκειτο για μεγάλη απάτη»

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Νέοι σκληροί φόροι».

«Εκτακτη εισφορά σε υψηλόμισθους, σε ιδιοκτήτες ακινήτων και ελεύθερους επαγγελματίες. Καταιγίδα μετατάξεων προϊόντων ευρείας κατανάλωσης στον υψηλό (23%) ΦΠΑ και αυξήσεις 30%-50% στις αντικειμενικές αξίες».

ΕΘΝΟΣ: «Εθελουσία για 75.000 δημοσίους υπαλλήλους».

«Την πόρτα για εθελούσια έξοδο στη σύνταξη ανοίγει για 75.000 δημοσίους υπαλλήλους η κυβέρνηση. Πρόκειται για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα φέτος ή του χρόνου και για γυναίκες που αναγνωρίζουν πλασματικά χρόνια υπηρεσίας».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Πατροκοσμάς: Τυχερός όποιος προλάβει να κρυφτεί!».

«Τεράστια τα προβλήματα που δημιουργούνται τελευταίως στην Γη. Πλημμύρες, σεισμοί, τσουνάμι κλπ. έχουν πυκνώσει και χτυπούν ανελέητα την Ανθρωπότητα. Εκείνο, όμως, που κυριολεκτικά, θα επαληθεύσει τον Αγιο Κοσμά τον Αιτωλό, που είχε δηλώσει ότι «το κακό θα γίνει ξαφνικά και θα είναι τυχερός όποιος είναι πίσω από πόρτα, ή πίσω από πλάκα», είναι, πιθανώς, η συνεχώς αυξανόμενη ηλιακή δραστηριότητα».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: «Ολες οι προϋποθέσεις για την επιδότηση ενοικίου».

«Εκτός από τα μειωμένα κατά 50% κονδύλια (110 εκατομμύρια ευρώ) για την υλοποίηση του προγράμματος και τον περιορισμό του ποσού της επιδότησης, ο ΟΕΚ απέκλεισε χαμηλόμισθους δικαιούχους ακόμη και ανέργους, αλλοιώνοντας τα ασφαλιστικά κριτήρια! Δηλαδή, αλλάζοντας τις ημέρες εργασίας που απαιτούνται προκειμένου κάποιος να έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ««Βασιλεύει» η διαφθορά σε νοσοκομεία, εφορίες, πολεοδομίες».

«Οσα δεν κατόρθωσε να πετύχει η Πολιτεία στο μέτωπο της καταπολέμησης της διαφθοράς στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα τα κατάφερε, μέσα σε μόλις ένα χρόνο, η οικονομική κρίση, με την ύφεση να «χτυπάει» πλέον και το… φακελάκι».

ΕΣΤΙΑ: «Ανίκανοι εισπράκτορες».

«Τα καθαρά έσοδα του δημοσίου υστέρησαν το πρώτο δίμηνο του 2011 κατά 9,2% έναντι των αντιστοίχων περυσινών. Και ενώ οι αρμόδιοι επικαλούνται σειρά δικαιολογιών για να εξηγήσουν την υστέρηση, η αλήθεια είναι μία και μόνη. Οτι οι κυβερνώντες είναι ανίκανοι ακόμη και για αυτό: Την είσπραξη δημοσίων εσόδων βάσει των στόχων τους οποίους έχουν θέσει οι ίδιοι».

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: «Στο κόκκινο φέσια, λουκέτα και ανεργία».

«Κατακόρυφη αύξηση παρουσιάζουν οι πτωχεύσεις, η ανεργία και οι ακάλυπτες επιταγές το πρώτο δίμηνο του τρέχοντος έτους. Οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά βυθίζονται στα χρέη, τα οποία αδυνατούν να πληρώσουν, ενώ τα δικαστήρια εκδίδουν συνεχώς διαταγές πληρωμής».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Τρόμος πάνω από το Τόκιο».

«Κίνδυνο «σοβαρής πυρηνικής καταστροφής» διέβλεψε η ιαπωνική κυβέρνηση σε περίπτωση κατά την οποία συνεχίσουν να αποτυγχάνουν οι προσπάθειες που καταβάλλονται για ψύξη της δεξαμενής πυρηνικών αποβλήτων στον αντιδραστήρα 4 του εργοστασίου Φουκουσίμα Ντάι-ίτσι».

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: » Το φακελάκι ζει και βασιλεύει».

«Ευημερεί στα νοσοκομεία, τις εφορίες και τις πολεοδομίες. Η κρίση έχει χτυπήσει και τη διαφθορά, που παρουσιάζει μικρή μείωση για το 2010. Οι πολίτες σε ποσοστό 92% κάνουν λόγο για «διεφθαρμένη κοινωνία»».

Ο ΛΟΓΟΣ: «Οι πρώτοι στόχοι των αποκρατικοποιήσεων».

«Η ΔΕΠΑ, τα κρατικά λαχεία και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών είναι οι πρώτοι στόχοι αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης, ξεκαθάρισε ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση θα παρουσιάσει έως το τέλος του μήνα σχέδιο δράσεων στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων και της εκμετάλλευσης της δημόσιας περιουσίας».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Ο λαός να ανατρέψει το μνημόνιο των μονοπωλίων».

«Μιλώντας χτες ο Γ. Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε προκλητικά από το λαό να αποδεχτεί τα νέα απερίγραπτα βάσανα που φέρνει το μνημόνιο διαρκείας για τις ανάγκες των μονοπωλίων. Ο λαός, όσο πιο γρήγορα συνειδητοποιήσει τη δύναμη που έχει και οργανώσει την αντεπίθεση για τα σύγχρονα δικαιώματά του και την εξουσία του, τόσο λιγότερα θα είναι τα δεινά και οι μάταιες θυσίες που του επιβάλλουν».

ΤΑ ΝΕΑ: «Συγχωνεύσεις. Τι αλλάζει για τους εκπαιδευτικούς».

«Νέες ανατροπές τα επόμενα χρόνια έρχονται στον χάρτη της απασχόλησης στην εκπαίδευση – και – εξαιτίας των συνενώσεων σχολείων, σε συνδυασμό με τις αυξημένες συνταξιοδοτήσεις και τις λιγοστές προσλήψεις λόγω Μνημονίου».

City Press: «Πρωτοβουλίες για την Αθήνα».

«Στην ανάγκη αναζωογόνησης του κέντρου της Αθήνας και στην ανάκτηση περιοχών με στόχο την επιστροφή των κατοίκων αναφέρθηκε χθες ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, μιλώντας στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, η οποία συνεδρίασε με θέμα τις περιβαλλοντικές και αναπτυξιακές προτεραιότητες στην Αθήνα και ιδιαίτερα στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: «Ανεφάρμοστο το αυτόφωρο για το ΦΠΑ».

  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: «Εκρηξη… της πυρηνικής ανασφάλειας στον κόσμο».

«Την πολιτική πυρηνικής ενέργειας καλείται να επανεξετάσει η διεθνής κοινότητα με τον δραματικότερο τρόπο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς ντόμινο ανασφάλειας απλώνεται σε ολόκληρο τον πλανήτη εξαιτίας της πυρηνικής κρίσης στην Ιαπωνία».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Πρώτο πακέτο με ΔΕΠΑ, λαχεία και Ελ. Βενιζέλος».

‘Την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων με ένα «πρώτο πακέτο» εταιρειών του Δημοσίου, προανήγγειλε χθες ο Γ. Παπακωνσταντίινου. Σε αυτό περιλαμβάνονται η πώληση της ΔΕΠΑ και η εκχώρηση της διαχείρισης των κρατικών λαχείων, καθώς και η επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος»».

ΚΕΡΔΟΣ: «Πυρηνική απειλή στις αγορές».

«Πυρηνική απειλή, με αφετηρία την Ιαπωνία, δοκιμάζει την παγκόσμια οικονομία, προκαλώντας «τσουνάμι» στις αγορές και οδηγώντας το χρηματιστήριο του Τόκιο στο όριο του μίνι κραχ. Χθες, χάθηκαν στα διεθνή χρηματιστήρια 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, καθώς ο φόβος για μία πυρηνική καταστροφή στην Ιαπωνία εξελίχθηκε σε πανικό».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Αξιοποίηση μέσω τραπεζών των ακινήτων του Δημοσίου».

«Το σχέδιο δράσης του υπουργείου οικονομικών για έσοδα 50 δισ. ευρώ, που περιλαμβάνει τις αποκρατικοποιήσεις αλλά κυρίως την αξιοποιήση των ακινήτων του δημοσίου, αναμένεται να εγκριθεί από τη Διϋπουργική Επιτροπή στις αρχές της επόμενης εβδομάδος και στη συνέχεια θα υποβληθεί στο Συμβούλιο Κορυφής της Ενωσης στις 24-25 Μαρτίου».

  • enet.gr, 08:48 Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011
Advertisements
 
Σχολιάστε

Posted by στο Μαρτίου 16, 2011 in Πρωτοσέλιδα

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: