RSS

Τα πρωτοσέλιδα : Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

14 Μαρ.

Οι συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τα αποτελέσματα της άτυπης συνόδου κορυφής και οι αποκρατικοποιήσεις κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «3 ανάσες 3 θηλιές»

«Η τρόικα ήρθε για να μείνει. Μέχρι το 2023, οπότε και τοποθετείται η εξόφληση της τελευταίας δόσης (1,5 δισ. ευρώ) από το ευρωπαϊκό δάνειο των 80 δισ. ευρώ, θα παραμείνουν στην Ελλάδα οι δανειστές, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξουν αποκλίσεις στα προγράμματα μείωσης του ελλείμματος».

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ανεξάντλητα τα κοιτάσματα στην Ελλάδα!»

««Η Ελλάδα και ειδικότερα η Β. Ελλάδα μία από τις πλουσιότερες κοιτασματολογικές περιφέρειες της Ευρώπης ικανή να αποτελέσει σταθερή πλουτοπαραγωγική πηγή ΜΕΜΟ (μη ενεργειακά μεταλλικά ορυκτά) και να συμβάλλει στην βιώσιμη ανάπτυξης της χώρας».

ΑΥΡΙΑΝΗ: «Στο σφυρί οι ΔΕΚΟ στο δρόμο για πόλεμο οι πράσινοι συνδικαλιστές»

«Με συνοπτικές διαδικασίες αρχίζει η υλοποίηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε ο Γιώργος Παπανδρέου στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελών προκειμένου να εξασφαλίσει τη μείωση των επιτοκίων και την επιμήκυνση του χρόνου πληρωμής του δανείου των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ. Μέχρι το τέλος Μαρτίου η κυβέρνηση θα δώσει στη δημοσιότητα τον κατάλογο με τις ΔΕΚΟ τις τράπεζες, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια που πρόκειται να βγουν στο σφυρί, ενώ παράλληλα θα αρχίσει και το ξεπούλημα δημόσιας γης με πρώτο στη λίστα το φιλέτο του αεροδρομίου».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Πείνα και φτώχεια για 20 χρόνια»

«Με «καταδίκη» των Ελλήνων σε φτώχεια για τουλάχιστον 20 χρόνια ισοδυναμούν οι δεσμεύσεις που ανέλαβε ο πρωθυπουργός έναντι των ισχυρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης την Παρασκευή, υπογράφοντας το «σύμφωνο για το ευρώ» που επέβαλαν οι Γερμανοί σε όλη την ευρωζώνη».

ΕΘΝΟΣ: «Ποια σχολεία συγχωνεύονται σε όλη τη χώρα»

«Μαζικές συνενώσεις σχολικών μονάδων αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας. Σε 1.933 φτάνουν τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, που ενσωματώνονται σε 877, με αποτέλεσμα την εξαφάνιση 1.056 εκπαιδευτηρίων».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Η εκκλησία δεν υποτάσσεται στην ασεβή εξουσία»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: «Τρομαγμένος και πελαγωμένος ο Παπανδρέου στο υπουργικό»

«Πανηγύριζε για την «επιτυχία» στη Σύνοδο Κορυφής και απευθύνθηκε στα κόμματα, στους υπουργούς του και προς τον λαό χωρίς στόχους, επαναλαμβάνοντας συνθήματα του παρελθόντος, όπως είμαστε αντιεξουσιαστές, μετά τα όποια οδήγησε σε πλήρη διάλυση τη χώρα. Η εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο ήταν κατώτερη των περιστάσεων».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Λουκέτο σε 1.056 σχολεία από του τσουνάμι του Μνημονίου»

«Το «τσουνάμι» του Μνημονίου παρέσυρε 1.933 σχολεία σε όλη τη χώρα. Προς το παρόν. Νέο κύμα συγχωνεύσεων αναμένονται τον Σεπτέμβριο του 2012″.

ΕΣΤΙΑ: «Τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα»

«Δεν υπάρχει άλλη ευκαιρία για την Ελλάδα, μετά από αυτήν που μας έδωσαν οι ηγέτες των κρατών-μελών της Ευρωζώνης την Παρασκευή το βράδυ. Την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για να σωθούμε μας την έδωσαν οι Ευρωπαίοι πέρυσι, όταν μαζί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μας χορήγησαν το δάνειο των 110 δις ευρώ. Αλλά την ευκαιρία αυτή την απεμπολήσαμε μόνοι μας με την στάση μας. Και τώρα, αφού φθάσαμε για μία ακόμη φορά στο χείλος του γκρεμού, μας δίνουν την τελευταία ευκαιρία».

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: «Αλλαγές στο ΕΚΑΣ και στα πλασματικά έτη μητέρων»

«Στο νομοσχέδιο για το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας προβλέπεται μια σειρά νέων ρυθμίσεων, όπως ότι για τον υπολογισμό του ΕΚΑΣ θα λαμβάνεται υπόψη το σύνολο των εισοδημάτων. Για τις ασφαλισμένες μητέρες σε όλα τα Ταμεία -πλην του Δημοσίου- προβλέπεται η αναγνώριση με εξαγορά έως πέντε πλασματικών ετών για την ανατροφή παιδιών»

ΤΑ ΝΕΑ: «Ο νέος χάρτης των σχολείων»

«Τον νέο χάρτη των σχολείων παρουσιάζουν αναλυτικά «ΤΑ ΝΕΑ». Από τα περίπου 16.000 σχολεία της χώρας συγχωνεύθηκαν 1.933. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό συγχωνεύσεων της τελευταίας 12ετίας».

City Press: «Το «Σύνδρομο της Ιαπωνίας»»

«Για αυξημένο κίνδυνο να υπάρξει ισχυρός μετασεισμός, ενδεχομένως και πάνω από 7 Ρίχτερ, έως το πρωί της Τετάρτης προειδοποίησε χθες η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας (με τις πιθανότητες για να επαναληφθεί η πρόγνωση να φτάσει το 70%), τη στιγμή που εκτιμάται πως οι νεκροί από το σεισμό των 9 Ρίχτερ (το μέγεθος αναθεωρήθηκε χθες) και το τσουνάμι που ακολούθησε θα ξεπεράσουν τους 10.000 και ενώ περίπου 600.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους τις τελευταίες τρεις ημέρες».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: «Συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων»

  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Ωρα αποκρατικοποιήσεων»

«Η ώρα των αποκρατικοποιήσεων έφτασε. Η ελληνική κυβέρνηση καλείται σε μικρό χρονικό διάστημα, έως το 2015, να υλοποιήσει τη δέσμευσή της απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση για έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Ευνοϊκή ρύθμιση δανείου με ακριβά ανταλλάγματα»

««Ανάσα» για τη χώρα μας αποτελεί η απόφαση των ηγετών της Ευρωζώνης να ικανοποιήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό μέρος των αιτημάτων για την αντιμετώπιση της κρίσης. Η πρώτη απόφαση αφορά την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ελληνικών δανείων από τους εταίρους της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ».

  • enet.gr, 08:34 Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011
Advertisements
 
Σχολιάστε

Posted by στο Μαρτίου 14, 2011 in Πρωτοσέλιδα

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: