RSS

Τα πρωτοσέλιδα: Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

06 Μαρ.

Οι εσωκομματικές κόντρες στο ΠΑΣΟΚ με φόντο την κρίσιμη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. στις 25 Μαρτίου και η λύση που καλείται να βρει ο πρωθυπουργός μαζί με τις αλλαγές στις φοροαπαλλαγές τις οποίες επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών μονοπωλούν τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων.

Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Συμπληγάδες και διλήμματα».

«Πολιτική πρωτοβουλία για την αλλαγή του σκηνικού αναζητεί ο πρωθυπουργός, που βλέπει τη συνοχή της κυβέρνησής του να δοκιμάζεται, την ανοχή των πολιτών να εξαντλείται και την ύφεση να βαθαίνει».

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ: «Μαχαίρι στο αφορολόγητο των 12.000 ευρώ».

«η κυβέρνηση πιέζεται να καταργήσει μία μακρά λίστα φοροαπαλλαγών, στην οποία περιλαμβάνεται και η περικοπή του αφορολόγητου ορίου των 12.000 ευρώ, γεγονός, που θα επιβαρύνει σημαντικά το εισόδημα των εργαζομένων, ιδιαίτερα των κατώτερων και μεσαίων εισοδηματικά στρωμάτων».

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: «Έχετε παραλύσει. Η τρόικα πυροβολεί την κυβέρνηση».

«μεταρρυθμιστική κόπωση διαπιστώνει η τρόικα και στέλνει μήνυμα στην κυβέρνηση ότι η λύση του ελληνικού οικονομικού προβλήματος βρίσκεται στην Αθήνα και όχι στις Βρυξέλλες».

Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: «Τσεκούρι στα επιδόματα. Οριστικό τέλος για τις κοινωνικές παροχές».

«δραστικές περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα και συρρίκνωση του αριθμού των δικαιούχων μεθοδεύει η κυβέρνηση,σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει δώσει στην τρόικα για τον περιορισμό των κοινωνικών παροχών κατά 1,8 δισ.ευρώ έως τον Ιούνιο».

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: «Δεν πάει άλλο! Η λευκή απεργία και τα μαχαιρώματα των υπουργών».

«μισό χρόνο μετά τον ανασχηματισμό περισσότεροι υπουργοί έχουν χάσει το ρυθμό τους και μόλις δύο τρεις καταφέρνουν να ξεφύγουν από την κατηγορία της λευκής απεργίας στην πιο κρίσιμη φάση της προσπάθειας της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας. Οι εισηγήσεις κορυφαίων συνεργατών του πρωθυπουργού δείχνουν ριζική αναδιάρθρωση της κυβέρνησης».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: «Σεραφείμ: Βάλτε με φυλακή».

«Θα το βρουν μπροστά τους. Απέτυχαν. Και απέτυχαν, όπως απέτυχε ολόκληρη η Ευρώπη που κοντολογίς βαράει διάλυση. Με αυτά τα λόγια ο Μητροπολίτης Πειραιώς Κ.Σεραφείμ, έρχεται αντιμέτωπος με το νέο Νόμο που κλείνει στόγματα και τσακίζει πένες «.

Η ΕΠΟΧΗ: «Λύση ζωής τώρα!».

«41 ημέρες απεργία πείνας, 41 ημέρες αγώνα, αλλά και 41 ημέρες αναλγησία από την πλευρά της κυβέρνησης. Οι απεργοί μετανάστες συνεχίζουν άλλοι στα νοσοκομεία και άλλοι στα κτίρια που στεγάζουν τον αγώνα τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη «.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Ο κ.Παπανδρέου εγκλωβισμένος σε «εμφύλιους» των υπουργών του».

«στην πιο δύσκολη καμπή της πρωθυπουργική θητείας του έχει βρεθεί ο πρωθυπουργός, Γ.Παπανδρέου καθώς είναι εγκλωβισμένος μεταξύ των ασφυκτικών πιέσεων από το εξωτερικό για πιστή τήρηση του Μνημονίου και των υπουργικών εμφυλίων που μαίνονται στην κυβέρνηση».

Κυριακάτικη ΑΥΓΗ: «Οι δύο δρόμοι… Η νεοφιλελεύθερη συναίνεση».

«γη και ύδωρ Παπανδρέου στη Μέρκελ για θεσμοθέτηση της ισόβιας λιτότητας. Την Τρίτη στις συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς, ο πρωθυπουργός θα ζητήσει συνενοχή. Καθοριστική για τις πολιτικές εξελίξεις ακόμα και για πρόωρες εκλογές η έκβαση της Συνόδου Κορυφής στις 25 Μαρτίου».

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: «Καταρρέει με πάταγο η κυβέρνηση».

«Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου. Κόλαφος οι δημοσκοπήσεις για ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συγκεντρώνουν μαζί το 42% και το 50% του λαού θεωρεί ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση από το υφιστάμενο σκηνικό».

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων οργανωθείτε – αντισταθείτε- διεκδικήστε».

«το ΚΚΕ στη δράση για την συγκρότηση του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου πάλης, με προοπτική τη λαϊκή εξουσία- οικονομία, αναπτύσσει αγώνες και προβάλλει στόχους πάλης, καλώντας τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων να ενισχύσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τις ριζοσπαστικές συσπειρώσεις των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών και αγροτισσών, των σπουδαστών, το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα και να διεκδικήσουν».

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: «Πρωθυπουργικός πονοκέφαλος για έλλειψη συνεννόησης των υπουργών… «.

«μήνυμα προς τους Ευρωπαίους ηγέτες εν όψει της Συνόδου Κορυφής ότι χρειάζονται γενναίες αποφάσεις για να πειστούν οι αγορές, έστειλε προχθές από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ο Πρωθυπουργός».

ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: «Πρέπει να διαπραγματευτούμε αλλαγές στο Μνημόνιο. Συνέντευξη Λ.Κατσέλη».

«Το μεγάλο εθνικό στοίχημα είναι η έξοδος από την ύφεση. Η ρευστότητα στην αγορά και η προώθηση των επενδύσεων, αναφέρειι σε συνέντευξή της η κ.Λούκα Κατσέλη και συνεχίζει, αν κλείσουν και άλλες επιχειρήσεις, αν χαθούν και άλλες θέσεις εργασίας, η έξοδος από την κρίση θα είναι πάρα πολύ δύσκολη «.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ της Κυριακής:»Συναίνεση τώρα!»

«την ύστατη προσπάθεια για εξασφάλιση συναίνεσης από τις υπόοιπες πολιτικές δυνάμεις και κυρίως από τη ΝΔ θα κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου την ερχόμενη Τρίτη».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: «Τελευταίο χαρτί του Γιώργου οι εκλογές».

«στον αστερισμό επικίνδυνης κρίσης, χωρίς ορατό ορίζοντα εξόδου, έχει περιέλθει η Ελλάδα. Και αυτό δεν αμφισβητείται πλέον από κανένα, αφού ακόμα και κυβερνητικά στελέχη το ομολογούν επισημαίνοντας τα αδιέξοδα του Μνημονίου, ενώ δεν λείπουν ακόμα και οι εκτιμήσεις για κάποιας μορφής (ελεγχόμενη) χρεοκοπία».

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: «Τρύπα 2 εκατ.ευρώ στους Γιατρούς χωρίς σύνορα»

«νέοι κατάλογοι εκατομμυρίων στην πλάτη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Η δικαιοσύνη άρχισε το ξήλωμα και τις αποκαλύψεις για το φαγοπότι των επωνύμων».

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: «Γιώργο, αλλάζεις ή βουλιάζεις».

«η αδυναμία της κυβέρνηση να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με την κοινωνική αποσύνθεση που επέρχεται μέρα με την ημέρα, πλήττουν καίρια τον πρωθυπουργό και βασικούς υπουργούς του. Δημοσκόπηση της ALCO που παρουσιάζει σήμερα το «ΘΕΜΑ» δείχνει ότι για πρώτη φορά από τότε που ο Γ.Παπανδρέου ανέλαβε την εξουσία, η κυβέρνηση εξαντλεί τις αντοχές της και χρειάζεται επειγόντως να διορθώσει την πορεία της. «.

«το δεξί χέρι της Γερμανίδας καγκελαρίου προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει επιμήκυνση αποπληρωμής του δημόσιου χρέους, όχι μόνο από την τρόικα αλλά και από τους ιδιώτες πιστωτές. Απορρίπτει όμως κατηγορηματικά μείωση του επιτοκίου για τα 110 δισ.ευρώ».

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: «Τρέξτε να προλάβετε».

«κλείστε τώρα τις εκκρεμμότητες που έχετε γιατί σε μερικούς μήνες θα είναι απαγορευτικές – λόγω φόρων- οι όποιες κινήσεις, ακόμα και οι γονικές παροχές. Ντόμινο αυξήσεως και στα δημοτικά τέλη θα φέρουν οι αλλαγές που σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών».

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ της Κυριακής: «Κόκκινο πανί οι συγχωνεύσεις σχολείων. Νέος χάρτης στη Βόρεια Ελλάδα».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Κυριακής:» Σε Θεσσαλονίκη και Θράκη ο Νταβούτογλου».

  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: «Κίνδυνος για ανατροπές από πετρέλαιο-επιτόκια».

«το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης παρακολουθεί με προσοχή την ανατίμηση του πετρελαίου και βρίσκεται σε επιφυλακή για ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων, εκτιμώντας ότι ένας αρνητικός συνδυασμός εξελίξεων σε πετρέλαιο και επιτόκια μπορεί να οδηγήσει σε αποκλίσεις στο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης και να απαιτήσει τη λήψη διορθωτικών μέτρων».

ΚΕΡΔΟΣ: «Μαχαίρι στις φοροαπαλλαγές. Εξετάζονται όλες από μηδενικής βάσεως».

«σε ριζικό ξεκαθάρισμα των φοροαπαλλαγών προχωρεί η κυβέρνηση προκειμένου να εξορθολογισθεί το σύστημα και να μην ροκανίζονται χωρίς συγκεκριμένο κοινωνικό ή αναπτυξιακό λόγο οι εισπράξεις του Δημοσίου. Το φορολογικό σύστημα χωνεύει περισσότερες από 900 φοροαπαλλαγές πολιτών και επιχειρήσεων, οι οποίες κοστίζουν περί τα 5 δισ.ευρώ ετησίως».

  • enet.gr, 10:54 Κυριακή 6 Μαρτίου 2011
Advertisements
 
Σχολιάστε

Posted by στο Μαρτίου 6, 2011 in Πρωτοσέλιδα

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: