RSS

ΕΛΕΟΣ! «Τσουβαλιάστε τους και… στην πατρίδα τους»!

06 Μαρ.

Συμβαίνουν σημεία και τέρατα στην πατρίδα μας και ολόκληρη κυβέρνηση ασχολείται με τους λαθρομετανάστες. Το ίδιο και κάποιες δυνάμεις της παραδοσιακής αριστεράς, με τον ΣΥΡΙΖΑ να πρωτοστατεί, ψάχνοντας να βρει «αντικείμενα» για πολιτική δράση. Και η τελευταία δημοσκόπηση δέιχνει ότι ο καημένος ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κοινοβουλευτικό μέλλον. Οπότε ο Τσίπρας θα χάσει και το προεδριλίκι. Αλλά αυτές οι εμμονές με τους ξένους προκαλούν και ψυχιατρικό ενδιαφέρον.

Όπως αναφέρουν οι γιατροί που παρακολουθούν τους μετανάστες που φιλοξενούνται στο κτίριο της Υπατίας, οι απεργοί πείνας που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο είχαν συμπτώματα αφυδάτωσης και μυϊκούς σπασμούς, ενώ ορισμένοι βρίσκονταν ένα βήμα πριν από τη νεφρική ανεπάρκεια. Ο ένας από τους 8 μετανάστες της Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε σε προκωματώδη κατάσταση εξαιτίας υπογλυκαιμικού επεισοδίου, ενώ οι υπόλοιποι με υπόταση και κάποιοι με βραδυκαρδία.

Συνολικά, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο νοσηλεύονται 16 μετανάστες απεργοί πείνας. Σύμφωνα με την Ομάδα Τύπου Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης στους απεργούς πείνας, η κατάσταση της υγείας των μεταναστών που συνεχίζουν για 41η ημέρα την απεργία πείνας βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Οι ίδιοι οι μετανάστες εξακολουθούν να αρνούνται την συμβιβαστική λύση που έχει προτείνει η κυβέρνηση (6+6 μήνες σε καθεστώς ανοχής), ζητώντας την ένταξή τους στο καθεστώς του νόμου «περί φιλευσπλαχνίας», που προβλέπει -μεταξύ άλλων- τη χορήγηση άδειας εργασίας. Η κυβέρνηση αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο, επαναλαμβάνει ότι «δεν μπορεί να εκβιάζεται» και ξεκαθαρίζει ότι «θα επικρατήσει η λογική και η νομιμότητα». Εν τω μεταξύ, ομάδες αλληλεγγύης συγκεντρώνουν κουβέρτες στην Υπατία και προσπαθούν να μεταφέρουν τους απεργούς πείνας στο εσωτερικό του κτιρίου, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν τον επερχόμενο χιονιά στις σκηνές.

Το ζήτημα θα λυθεί με απλές κινήσεις. Ο καθένας από τα μέλη των ποικίλων ομάδων αλληλεγγύης καλά θα κάνει να πάρει από έναν «μετανάστη» στο σπιτάκι του και να τελειώνει εκεί… Δεν μπορεί ο Ελληνας να ακούει τον «εκπρόσωπο» τους να διαβάζει την ανακοίνωσή τους αρχίζοντας με τη λέξη «Απορρίπτουμε…»!!! Ποιοι είναι αυτοί οι κύριοι που «απορρίπτουν»; Και σε τελευταία ανάλυση η δύστυχη Ελλάδα αυτό τον καιρό περνάει από τα καυδιανά δίκρανα και οι Ελληνες έχουν χάσει τον μπούσουλα. Είναι κι αυτοί οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ που επιμένουν να θέλουν να δοκιμάσουν τις αντοχές των Ελλήνων σε ό,τι έχει σχέση με ευαισθησίες, αλληλεγγύη, δημοκρατικότητα, φιλοξενία κ.λπ. Κι επειπλέον δεν μπορεί να εκβιάζεται η ελληνική κυβέρνηση από μια ομάδα καθοδηγούμενων «μεταναστών», που ζητούν με το ζόρι τη νομιμοποίησή τους από το ελληνικό κράτος.

Ο κύριος Παπουτσής καλά θα κάνει να τραβήξει μια κόκκινη γραμμή και να πάρει αποφάσεις. Οι δήθεν «σοσιαλιστικές ευαισθησίες» ας παραμεριστούν. Δεν μπορεί αυτό το ζήτημα να σέρνεται τόσον καιρό, και να δίνεται «τροφή» στη δημοσιογραφική αδηφαγία. Αλλά πρέπει να πάψει και η δήθεν ευαισθησία κάποιων που νομίζουν ότι η αγωνία των Ελλήνων τελειώνει στο κτίριο της Υπατίας.

Και μια απορία: Ακουσε κανένας ότι επισκέφθηκε τους «μετανάστες» κάποιος από τους πρεσβευτές των χωρών από τις οποίες κατάγονται όλοι αυτοί. Ακουσα κάποιον να έχει «κολλήσει» στις απαντήσεις του στη λέξη «μετανάστης῾ Από πού είσαι, τον ρώτησε η δημοσιογράφος. Και η απάντηση: «Μετανάστης»! Εννοώ από πού κατάγεσαι; Απάντηση, ξανά μονολεκτική: «Μετανάστης»! Καλά, μετανάστης, αλλά πού γεννήθηκες; Απάντηση, ξανά μονολεκτική: «Μετανάστης»! Οπως κανείς αντιλαμβάνεται, οι άνθρωποι είναι πολύ καλά δασκαλεμένοι από εκείνους που ανέλαβαν να τους στηρίξουν για να τους χρησιμοποιήσουν στα μικροκομματικά τους παιχνίδια.

Παρακολουθούσα απόψε μια παρέα στο νοσκομείο όπου έκανα επίσκεψη σ’ένα συγγενή μου. Ολοι τα είχαν με την κυβέρνηση που κάθεται και αναλίσκεται με τους μετανάστες, τη στιγμή που «έχουμε τόσα προβλήματα, εμείς οι Ελληνες…» και «τσουβαλιάστε τους και… στην πατρίδα τους»!

 
Σχολιάστε

Posted by στο 6 Μαρτίου, 2011 in Λαθρομετανάστευση

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: