RSS

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

20 Φεβ.

Η αποτυχία της συγχώνευσης Εθνικής – Alpha, το κλίμα που επικρατεί στην κυβέρνηση, η λίστα με 20.000 φοροφυγάδες που θα κληθούν από το ΣΔΟΕ προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τα εισοδήματά τους, δύο νέες δημοσκοπήσεις και ο αναπτυξιακός νόμος, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων.

Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Λίστα με 20.000 φοροφυγάδες».

«Το σχέδιο της κυβέρνησης με το οποίο θα «κυνηγήσει» 15.000-20.000 άτομα από την οικονομική και επιχειρηματική ελίτ. Το σχέδιο που έχει ήδη καταρτίσει το οικονομικό επιτελείο και θα πρέπει να υλοποιήσει ο ελεγκτικός μηχανισμός, με μετρήσιμα αποτέλεσμα κάθε μήνα, κυρίως μέσω ΣΔΟΕ, προβλέπει μαζικό πλέον άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών σε χιλιάδες επαγγελματίες».

Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: «Δελτίον θυέλλης για κυβέρνηση – οικονομία».

«Υποταγμένη πλήρως στους όρους του Μνημονίου, ακροβατώντας μεταξύ διακηρύξεων και πελατειακών αναγκών, η κυβέρνηση πελαγοδρομεί από γκάφα σε γκάφα. Παρακολουθεί την πορεία της χώρας προς τη χρεωκοπία όπως έχει σχεδιαστεί από τους δανειστές μας. Η κοινωνία, επαγγελματίες και εργαζόμενοι, συντονίζονται και την την προσεχή Τετάρτη φιλοδοξούν με τη μεγάλη γενική απεργία να στείλουν ένα σαφές και αδιαπραγμάτευτο μήνυμα στην κυβέρνηση».

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ: «Απρίλιο εκλογές με κυβέρνηση «ουράνιο τόξο»».

Η εφημερίδα γράφει ότι «κάλπη και κυβέρνηση «ουράνιο τόξο»… με αιφνιδιασμό τον Απρίλιο. Σχήμα με… Ντόρα Μπακογιάννη και Φώτη Κουβέλη σκέπτεται ο πρωθυπουργός. «Δεν είναι απαραίτητο να πάμε λίστα» λένε οι συνομιλητές του. «Παίζει» η Κυριακή των Βαΐων (17/4)».

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: «Ο «ματωμένος γάμος» Εθνικής – Alpha και το θρίλερ στις τράπεζες».

«Κύκλο ραγδαίων εξελίξεων και ανακατατάξεων στον τραπεζικό τομέα ανοίγει η «μετέωρη» συγχώνευση Εθνικής και Alpha, καθώς προκαλεί ντόμινο στην αγορά βάζοντας στο παιχνίδι των εξαγορών όλες τις τράπεζες».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: «Σε 20 χρόνια από σήμερα η Ευρώπη θα είναι ένα σύνολο Μουσουλμανικών Κρατών».

«Με θέσεις – μπετόν για την Εκκλησία και την Ορθοδοξία, ο κτήτορας και ηγούμενος της Μονής Οστρογκ του Καναδά, Ιερέας της «Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής», Αρχιεπίσκοπος Λάζαρος Puhalo, αναλύει τους φόβους του για το Μουσουλμανικό Τόξο που όλο και προχωρεί κυριολεκτικά στην Ευρώπη, φθάνοντας στο συμπέρασμα ότι «μέσα σε 20 χρόνια η Ευρώπη θα απαρτίζεται από ένα σύνολο Μουσουλμανικών Κρατών»».

Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: «Οι νέες επικουρικές συντάξεις. Ποιά ταμεία θίγονται, ποια σώζονται».

«Ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, για ενοποιήσεις φορέων, για αλλαγές στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για επανεξέταση των αναπηρικών συντάξεων. Μάλιστα οι επιστημονικοί συνεργάτες των συνδικάτων κάνουν λόγο για κατάργηση επικουρικών ταμείων μετά την εκπόνηση των αναλογιστικών μελετών, καθώς οι φορείς δεν είναι βιώσιμοι».

Η ΕΠΟΧΗ: «Να πλημμυρίσουμε τους δρόμους».

«Την Τετάρτη, οι εργαζόμενοι της χώρας δίνουν ραντεβού στις απεργιακές κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια. Θα πράξουν το δικό τους χρέος, απέναντι στο χρέος που το κεφάλαιο και το δικομματικό σύστημα δημιούργησαν. Χρέος που έχει χρώμα και οσμή, είναι ταξικό. Η απεργία της Τετάρτης ας γίνει ευκαιρία να σπάσει ο φόβος, η απογοήτευση και το δήθεν αδιέξοδο του αγώνα».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Κυβέρνηση σε Συμπληγάδες».

«Εν μέσω Συμπληγάδων καλείται να πορευτεί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος διανύει μία από τις πλέον κρίσιμες καμπές της έως τώρα θητείας του. Η κυβέρνηση, όμως έδειξε το τελευταίο δεκαήμερο, πάσχει από εμφανές έλλειμμα συντονισμού με τις ορατές και υπόγειες αντιπαραθέσεις μεταξύ υπουργών να κυριαρχούν».

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: «Πουλάμε κρατική ΓΗ με τη… βούλα Παπακωνσταντίνου».

«Για ένα ευρύ πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που θα περιλαμβάνει και την εκποίηση ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου έχει δεσμεύσει την κυβέρνηση έναντι της τρόικας ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, προσυπογράφοντας τη δεύτερη αναθεώρηση του Μνημονίου, το Δεκέμβριο!».

Η ΧΩΡΑ της Κυριακής: «Στη φυλακή για ένα ευρώ».

«Δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους φορολογούμενους μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς η πολυδιαφημισμένη διαδικασία του αυτοφώρου που αποτέλεσε σημείο έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης, δεν αφορά τελικά μόνο στους συστηματικούς φοροκλέπτες αλλά κι όσους έχουν αποκρύψει από την εφορία έστω κι ένα ευρώ!».

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: «Γνώριζε το Κατάρ το σχέδιο της κυβέρνησης για συγχώνευση της Εθνικής με την Alpha».

«Ο ασυνήθιστος όγκος συναλλαγών που παρουσίαζαν το τελευταίο διάστημα οι διάφορες τραπεζικές μετοχές, καρφώνει στην κυριολεξία το κερδοσκοπικό παιγνίδι που έστησαν τα διάφορα λαμόγια που είχαν πληροφόρηση από την κυβέρνηση για το σχέδιο συγχώνευσης της Εθνικής με την Alpha Bank».

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Με όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας».

«Το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ απευθύνει αγωνιστικό προσκλητήριο σε όλα τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, στους φίλους και ψηφοφόρους του ΚΚΕ, σε κάθε πρωτοπόρο μαχητή του ΠΑΜΕ: Να δώσουμε ακόμα περισσότερες δυνάμεις, να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας, για να σημειώσει απόλυτη επιτυχία η πανελλαδική πανεργατική απεργία της 23ης Φλεβάρη».

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: «Περικοπές μισθών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα».

«Βαρέλι χωρίς πάτο είναι πλέον οι απαιτήσεις και οι εντολές της τρόικας προς την κυβέρνηση, καθώς πέραν των αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δις ευρώ, ζητούν εντός του 2011 περικοπές μισθών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά και νέα σκληρά μέτρα για το ασφαλιστικό».

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: «75 λογαριασμούς πάγωσε το ΣΔΟΕ για τις υποβρύχιες μίζες».

«Η καταρχήν επιλογή των 75 ατόμων από το σύνολο των 130 προσώπων που αφορά η έρευνα έγινε τις τελευταίες ημέρες από τις αρμόδιες αρχές και ήδη το ΣΔΟΕ συσχετίζει εμπλεκόμενους με συγκεκριμένες πράξεις και κινήσεις».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: «Διέξοδος οι συγχωνεύσεις».

«Οπως αναφέρουν τραπεζικοί κύκλοι, αλλά και οικονομολόγοι, στην Ελλάδα του Μνημονίου οι τράπεζες είναι αυτές που πρέπει να δείξουν το δρόμο: να πάρουν γενναίες αποφάσεις, να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις, για να δημιουργήσουν ισχυρές άμυνες στις επισφάλειές τους έναντι της κρίσης. Να κάνουν δηλαδή, πρώτες αυτό που πρέπει να κάνουν πολλές επιχειρήσεις στην Ελλάδα…».

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: «Πόκερ τραπεζιτών και αγωνία στην κυβέρνηση».

«Η εβδομάδα λαθών και αποσυντονισμού της κυβέρνησης, όπως εκδηλώθηκε με την κρίση των 50 δισ. ευρώ της κρατικής περιουσίας και τα μπρος-πίσω των ημιυπαίθριων και των δικηγορικών εταιρειών, έκλεισε με την έναρξη ενός αγώνα τραπεζικού πόκερ, ο οποίος άρχισε με το ατελές προξενιό της Εθνικής Τράπεζας προς την Alpha Bank, αλλά μάλλον θα συνεχιστεί με πολλές εκπλήξεις».

Το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: «Από δύο στρέμματα γης σε απογόνους προσφύγων του ’22».

«Αρχισε η διανομή από την περιοχή Νέας Μάκρης, αλλά στα μουλωχτά και με σκανδαλώδεις διαδικασίες. Το «Π» φέρνει στο φως μια υπόθεση που δημιουργεί δικαιώματα και ανοίγει πόρτα σε όλους τους απογόνους της γενοκτονίας. Αρκεί η αιτιολογία ότι «έχουν ανάγκη» και η πρωτοβουλία των τοπικών δημάρχων».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: «Κυβερνά η «τρόικα». Χαστούκι από το 80,5% του λαού».

«Η πανελλαδική έρευνα της RASS καταδεικνύει μια αύξουσα οργή και απογοήτευση του λαού. Μάλιστα απ΄αυτήν προκύπτουν εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία, που αποτελούν χαστούκι στα επικοινωνιακά «κόλπα» της κυβέρνησης. Ενα συντριπτικό 80,5% πιστεύει ότι τη χώρα δεν την κυβερνά η κυβέρνηση, αλλά η «τρόικα»! Μεταξύ αυτών και το 68,5% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009!».

ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: «Εκλογική κατάρρευση του μνημονιακού ΠΑΣΟΚ».

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse, το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος παρουσιάζουν νέα «βουτιά» στους τελευταίους τέσσερις μήνες ενώ η διαφορά με τη Ν.Δ., στην πρόθεση ψήφου, «κλείνει» στο 3,5%».

Realnews: «Οι καταθέσεις που «δένουν» τον Ακη!».

«Νέα έγγραφα ρίχνουν φως στον ρόλο και στις αμοιβές του συνεργάτη του Τσοχατζόπουλου στην υπόθεση των υποβρυχίων.

FREE SUNDAY: «Πόσο κοστίζει η «αξιοποίηση»».

«Μια ματιά στον τρόπο που διαχειρίστηκαν συγκεκριμένα «φιλέτα» του Δημοσίου οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κατά την περίοδο 1999-2010 μας οδηγεί στο ασφαλές συμπέρασμα ότι η «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας είναι η ασφαλέστερη μέθοδος λεηλασίας του δημόσιου ταμείου».

  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: «Τροχοπέδη για έξοδο από ύφεση τα υψηλά επιτόκια».

«Διάχυτη ήταν η αμηχανία σε φορείς της οικονομίας για την αρνητική εξέλιξη που έλαβε η δεύτερη απόπειρα συγχώνευσης μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank, την ώρα που η έλλειψη ρευστότητας «απειλεί» τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και τα ακριβότερα, σε σχέση με την Ευρώπη, επιτόκια στην Ελλάδα καθιστούν το κόστους δανεισμού δυσβάστακτο».

ΚΕΡΔΟΣ: «Ερχονται τα προγράμματα του αναπτυξιακού νόμου».

«Στις 15 Μαρτίου θα προκηρυχθούν προγράμματα ύψους 2,15 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο του επενδυτικού νόμου και από αυτά το 1,5 δισ. ευρώ θα είναι καθαρές φοροαπαλλαγές, ενώ τα 650 εκατ. ευρώ επιδοτήσεις».

  • enet.gr, 11:00 Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011
Advertisements
 
Σχολιάστε

Posted by στο Φεβρουαρίου 20, 2011 in Πρωτοσέλιδα

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: