RSS

Τα πρωτοσέλιδα : Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

10 Φεβ.
  • Οι στόχοι της κυβέρνησης για μείωση του ελλείμματος στο 3% μέχρι το 2015, με την εφαρμογή νέου μνημονίου, που θα χρειαστεί τη συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα νέα μέτρα, που θα συνοδευτούν από ψαλίδι σε φοροαπαλλαγές ύψους 7,87 δισ. ευρώ, φόβοι που εκφράζονται για τη γενική απεργία της 23ης Φεβρουαρίου, είναι τα θέματα που επικρατούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Ψαλίδι στις 980 φοροαπαλλαγές»

Στο πλαίσιο των μέτρων δημοσιονομικής λιτότητας, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο περικοπών ή και κατάργησης ορισμένων από τις 980 φοροαπαλλαγές, που κοστίζουν πάνω από 7,87 δισ. ευρώ ετησίως. Την αξιολόγηση των φοροαπαλλαγών έθεσε ο υφυπουργός Οικονονικών, Φίλιππος Σαχινίδης που κάνει λόγο για κέρδη 3-5 δισ. ευρώ για τον προϋπολογισμό ετησίας, όπως επισημαίνει η εφημερίδα.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Στρατιές «ημετέρων» σε πρώην εθνοπατέρες!..»

Η εφημερίδα ανακάλυψε «πως μεσούσης της βαθιάς οικονομικής κρίσης με συντάξεις, μισθούς και δώρα να ψαλιδίζονται οριζόντια και δραματικά, εξακολουθούν να δαπανώνται υψηλά κονδύλια για τη συντήρηση ενός ολόκληρου «στρατού» των πρώην και νυν εθνοπατέρων».

ΑΥΡΙΑΝΗ: «Σε ποια ηλικία παίρνετε σύνταξη»

Η εφημερίδα γράφει «τι πρέπει να προσέξουν οι γυναίκες και οι μητέρες ανηλίκων. Σε ποια ηλικία παίρνετε σύνταξη από ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, Βαρέα, Στρατό και Ειδικά Ταμεία. Αναλυτικοί πίνακες και παραδείγματα για όλες τις κατηγορίες ασφαλισμένων».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Φοβούνται εξέγερση στις 23 Φεβρουαρίου»

Η εφημερίδα γράφει ότι «μια στρατιωτική άσκηση στο Κιλκίς (για καταστολή αφηνιασμένου πλήθους) που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου σε βίντεο έβαλε σε σκέψεις όσους διαθέτουν κοινή λογική! Παράλληλα, πληροφορίες επιμένουν ότι στις 23 Φεβρουαρίου (ημέρα γενικής απεργίας και συλλαλητηρίων) κάποιοι θα προσπαθήσουν να μιμηθούν την Αίγυπτο».

ΕΘΝΟΣ: «Διαβατήριο για σύνταξη με 11.000 ευρώ»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «μέχρι 11.000 ευρώ θα στοιχίσει φέτος στον ασφαλισμένο η εξαγορά τεσσάρων πλασματικών ετών, που δίνουν διαβατήριο για τη σύνταξη».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Για όνομα του Θεού: «Σφραγίζουν» ακόμη και τα 6χρονα παιδιά!»

Η εφημερίδα γράφει ότι «τρέλα κατα κυριολεξία!.. Συνάμα και απανθρωπιά. Συνάμα και Σατανιστική «έμπνευση»!.. Ξεκίνησε λοιπόν το περιβόητο «σφράγισμα» ακόμη και σε 6χρονα παιδιά. Το νέο έρχεται από τις Βρυξέλλες όπου φορτώνουν σε παιδάκια την ευθύνη κατοχής και χρήσης της «Κάρτας του Πολίτη»!..»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: «Ο Παπανδρέου έκανε πράξη τον «Θάνατο του εμποράκου»»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «άρχισε η μείωση του ωραρίου στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και των ημερών απασχόλησης, αφού 4 στις 10 επιχειρήσεις δεν μπορούν να καταβάλουν ούτε τη μισθοδοσία. Μειώνουν τις ώρες απασχόλησης του προσωπικού, αλλά δεν μπορούν να πληρώσουν ΙΚΑ, εφορία και ασφαλιστικές εισφορές. Στο 30% κατά μέσο όρο η μείωση του τζίρου. Στο 63% η πτώση στους κλάδους της οικοδομής και του αυτοκινήτου. Μέχρι το τέλος του 2011, θα έχουν βάλει λουκέτο 170.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Στήνουν κάλπες για να κρύψουν το Νέο Μνημόνιο»

Η εφημερίδα γράφει ότι «το σενάριο των πρόωρων εκλογών και μάλιστα την άνοιξη του 2011 και όχι το φθινόπωρο αναθερμάνθηκε και ενισχύθηκε χθες μετά την πολύωρη συνεδρίαση του Υπουργικού συμβουλίου, όπου ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε νέο πρόγραμμα δραστικών περικοπών δημοσίων δαπανών με τον τίτλο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο Δημοσιονομικής Προσαρμογής».

ΕΣΤΙΑ: «Αναχρονιστικό το ισχύον Σύνταγμα»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «το κρίσιμο είναι να προσαρμοσθή το ελληνικό Σύνταγμα στις απαιτήσεις των καιρών, έτσι ώστε να υπάρχη το κατάλληλο πλαίσιο για πρόοδο της οικονομίας και όχι οπισθοδρόμησή της. Και επ΄αυτού, έχουμε δυστυχώς μείνει πίσω. Το Σύνταγμά μας είναι αναχρονιστικό».

H ΑΥΓΗ: «Εκβιάζει συναίνεση παίζει με εκλογές»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «μέχρι το 2015, με κόστος νέων μέτρων 14 δισ. ευρώ, επεκτείνει η κυβέρνηση το «μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής στρατηγικής» ή νέο Μνημόνιο. Η κυβέρνηση «δεν διαθέτει λαϊκή εντολή» για μέτρα πέραν της τετραετίας (2013), διαπιστώνουν τώρα και κορυφαίοι υπουργοί».

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: «SOS εκπέμπει η αγορά»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «σε συντριπτικό ποσοστό οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που χαρακτηρίζονται ως η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, εκπέμπουν σήμα κινδύνου και εκφράζουν φόβους ακόμη και για τη βιωσιμότητά τους το επόμενο διάστημα, καθώς προβλέπονται χιλιάδες λουκέτα και απολύσεις».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Ζητεί συναίνεση για «νέο Μνημόνιο» έως και το 2015 ο Γ. Παπανδρέου»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «τη συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, και πρωτίστως της Ν.Δ., στο αυστηρό μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο της περιόδου 2012-2015, που επί της ουσίας συνιστά ένα «νέο Μνημόνιο», θα επιζητήσει ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου».

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: «Κινδυνεύουν 320.000 θέσεις εργασίας»

Η εφημερίδα γράφει ότι «225.000 επιχειρήσεις έτοιμες για λουκέτο, 30% κάτω ο τζίρος των επιχειρήσεων, 8 στους 10 πιστεύουν ότι η υπερ-φορολόγηση στραγγαλίζει την αγορά, 7 στους 10 βλέπουν μείωση του τζίρου και επιδείνωση της ρευστότητας, 6 στους 10 ζητούν κρατικό πυλώνα χρηματοδότησης με Εθνική, Τ.Τ. και Ταμείο Παρακαταθηκών».

Ο ΛΟΓΟΣ: «Στην υγεια μας από την «Βουλή των συντεχνιών»»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «συντονισμένα πυρά από την αντιπολίτευση δέχθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για την Υγεία, ο οποίος, στην προσπάθειά του να υπεραμυνθεί της επίμαχης νομοθετικής πρωτοβουλίας, έκανε λόγο για «Βουλή συντεχνιών»».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Ο λαός να κάνει στάση πληρωμών. Συνέντευξη Τύπου της Αλ. Παπαρήγα για την πρόσφατη Σύνοδο της ΕΕ»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «αιτία της αντιλαϊκής επίθεσης δεν είναι η διόγκωση του δημόσιου χρέους ορισμένων κρατών – μελών, ούτε μόνο η διαχείριση της κρίσης. Εχουμε κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου που διογκώνει την κρίση και όχι κρίση χρέους».

ΤΑ ΝΕΑ: «Μετρητά τέλος στις συναλλαγές»

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι «από την 1η Απριλίου κάθε αγορά αξίας άνω των 3.000 ευρώ από τους καταναλωτές θα γίνεται υποχρεωτικά, είτε με πιστωτική κάρτα, είτε με χρεωστική κάρτα, είτε με τραπεζική επιταγή».

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: «Εφοπλιστής – αίνιγμα»

Η εφημερίδα γράφει ότι «εφοπλιστής – αίνιγμα και δύο ακόμη πρόσωπα βρίσκονται από τον Νοέμβριο στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ και των δικαστικών αρχών που διερευνούν την πορεία του μαύρου χρήματος στη δουλειά με τα γερμανικά υποβρύχια».

City Press: «Πόλεμος για τα διόδια»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση για να τιμωρήσει όσους δεν πληρώνουν. Οι κάτοικοι της ΒΑ Αττικής θεωρούν άδικη την επιβάρυνσή τους και αρνούνται να συμμορφωθούν».

Metro: «Η κρίση ευνοεί τον τουρισμό»

Η εφημερίδα γράφει ότι «η πολιτική αστάθεια στις χώρες της Β. Αφρικής και η μείωση των τιμών στην Ελλάδα φέρνουν κύμα τουριστών. Εντυπωσιακή αύξηση καταγράφουν οι κρατήσεις».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: «Απαγορεύεται το συναθροίζεσθαι»

  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: «Την απειλή στάσης πληρωμών αντιμετωπίζουν 225.000 ΜμΕ»

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι «περισσότερες από 225.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις απειλούνται με αναστολή λειτουργίας μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ επιπλέον 215.000 είναι αρκετά πιθανό να αντιμετωπίσουν ανάλογο κίνδυνο».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Νέα υψηλά «βλέπει» το ΧΑ. Οι ξένοι προεξοφλούν λύση για το χρέος»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών έκλεισε χθες η χρηματιστηριακή αγορά, με το Γενικό Δείκτη να βρεθεί ενδοσυνεδριακά πάνω από τις 1.700 μονάδες».

ΚΕΡΔΟΣ: «Κακοφορμισμένη πληγή τα χρέη των κρατικών νοσοκομείων…»

Η εφημερίδα γράφει ότι «το «Κέρδος» παρουσιάζει σήμερα την ανάλυση των ισολογισμών 12 ακόμη δημόσιων νοσοκομείων, απ΄όπου προκύπτει ότι απορροφούν τεράστια ποσά, ενώ οι ζημιές παραμένουν σε υπέρογκα μεγέθη».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Αναζητώνται 19 δισ. ευρώ στη μάχη του ελλείμματος»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «το φιλόδοξο στόχο για τη μείωση του ελλείμματος κατά 19 δισ. ευρώ μέχρι το 2015 εμπεριέχει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα προσαρμογής της περιόδου 2012-2015, που παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο ο ΥΠΟΙΚ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου».

  • enet.gr, 08:47 Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011
Advertisements
 
Σχολιάστε

Posted by στο Φεβρουαρίου 10, 2011 in Πρωτοσέλιδα

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: