RSS

Τα πρωτοσέλιδα : Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

31 Ιαν.
  • Η έλευση των επικεφαλής της τρόικας σήμερα και οι εξελίξεις στην οικονομία, τα σενάρια για την επιμήκυνση του χρέους, το ενδεχόμενο παράτασης της λιτότητας μετά το τέλος του μνημονίου, η εμπλοκή των κομματικών ταμείων στο σκάνδαλο της Siemens, καθώς και οι δραματικές εξελίξεις στην Αίγυπτο είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

«Ε»: «Με το ζόρι επιχειρησιακές συμβάσεις

«Αποφασισμένοι να ανατρέψουν το καθετί στα εργασιακά εμφανίζονται οι τεχνοκράτες της τρόικας. Μετά την επίσκεψή τους στη «Νεογάλ» στη Δράμα, όπου εγκαταλείφθηκε, προς μεγάλη τους «ενόχληση», η αρχική συμφωνία για επιχειρησιακές συμβάσεις, ζητούν από την κυβέρνηση -να ενισχυθεί η μερική απασχόληση και η εργασία σε βάρδιες, που σημαίνει ότι ο 8ωρο θα το μοιράζονται 2 μισθωτοί, ενώ η ασφάλιση θα είναι με την ώρα και όχι τουλάχιστον 4ωρη» αναφέρει η εφημερίδα

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Κρίσιμες διαβουλεύσεις για την 4η δόση του δανείου»

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ελληνική οικονομία υποβάλλεται σε ένα ακόμη τέστ για τη χορήγηση της τέταρτης δόσης του δανείου  με αφορμή την έλευση σήμερα των επικεφαλής της τρόικας. «Στο μικροσκόπιο των εμπειρογνωμόνων της Ε.Ε και ΔΝΤ θα τεθεί η εξειδίκευση των μέτρων, ύψους 12,77 δισ. ευρώ, για την τριετία 2012-2014, καθώς και η πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων που επιβάλλει το μνημόνιο» αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας.

ΑΥΡΙΑΝΗ: «Να επέμβει αμέσως ο Εισαγγελέας»

Η εφημερίδα γράφει ότι «επιτέλους, η Δικαιοσύνη να αναλάβει τις ευθύνες της. Πρώην πρωθυπουργός, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αυτός που καθιέρωσε στη σύγχρονη πολιτική ορολογία την έννοια των «διαπλεκομένων», ΟΜΟΛΟΓΕΙ ότι και τα δύο μεγάλα κόμματα «ενισχύθηκαν από τη SIEMENS» και δεν κουνιέται φύλλο…».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Αντώνης Σαμαράς: «Το μνημόνιο πρέπει να αλλάξει»

Για «μια κυβέρνηση εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε» κάνει λόγο σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς και αναφέρει σειρά  μέτρα που χρειάζονται επειγόντως ώστε να έρθουν επενδύσεις στη χώρα μας. Επίσης μιλά  για τις κινήσεις που θα κάνει ο ίδιος για να απεμπλακεί η Ελλάδα από τον εναγκαλισμό του Μνημονίου αλλάζοντας όμως πρώτα κάποιους όρους που- όπως τονίζει- «προκαλούν ασφυξία».

ΕΘΝΟΣ: «Τεστ αντοχής για τις επικουρικές συντάξεις»

Η εφημερίδα αναφέρεται στην συνάντηση των επικεφαλής της τρόικας που θα έχουν την Τετάρτη με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.  Όπως σχολιάζεται στο δημοσίευμα «στο μικροσκόπιο μπαίνουν οι επικουρικές συντάξεις. Εξετάζονται η αντοχή κάθε Ταμείου και το ύψος της καταβαλλόμενης σύνταξης».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Καραμπινάτη προβοκάτσια για τις 6 Φεβρουαρίου»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «με εμφανή τον στόχο να απαγορευθεί στις 6 Φεβρουαρίου, η διαμαρτυρία των πιστών, στο Σύνταγμα, για την περιβόητη «Κάρτα του Πολίτη», παρακυβερνητικοί κύκλοι ετοιμάζουν… «κατάληψη της Βουλής» από την προηγουμένη».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: «Το μεγάλο μυστικό της ΖΙΜΕΝΣ στα κομματικά ταμεία»

Η εφημερίδα γράφει ότι «αδειάζει την εξεταστική για τη ΖΙΜΕΝΣ ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, μιλάει σαν κάτι να ξέρει για το μαύρο χρήμα από τη ΖΙΜΕΝΣ προς τα κομματικά ταμεία και ζητά πρόστιμα κατά της ΖΙΜΕΝΣ και αγωγές για αποζημιώσεις. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας τονίζει: «Πρέπει να γίνουν όλοι οι αναγκαίοι έλεγχοι στα ταμεία και τα οικονομικά των κομμάτων».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Φυτίλι στη Μεσόγειο»

«Οι κίνδυνοι και οι προκλήσεις για τη χώρα μας από την «πτώση του μουσουλμανικού τείχους»  σχολιάζει η εφημερίδα με αφορμή τις εξελίξεις στην Αίγυπτο.  «ΗΠΑ- ΕΕ ζητούν εκλογές, το Ισραήλ φοβάται νέο «Ιράν», ποιος ο ρόλος των φανατικών ισλαμιστών. Αιματοκύλισμα και λεηλασίες σε όλη τη χώρα, καταστροφές και στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Καΐρου».

ΕΣΤΙΑ: «Οργιάζει η φοροδιαφυγή»

Η εφημερίδα γράφει ότι «στο δελτίο της Alpha Bank γίνεται τεκμηριωμένη εκτίμησις του ύψους της απωλείας των εσόδων που υπέστη το ελληνικό δημόσιο κατά το 2010 από την αύξηση της φοροδιαφυγής. Ιδού τι9 αναφέρεται: «Οι απώλειες εσόδων από την αύξηση της φοροδιαφυγής τον ΦΠΑ το 2010 εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 1,1 δις ευρώ περίπου και οι απώλειες εσόδων από την αύξηση της φοροδιαφυγής στον φόρο εισοδήματος το 2010 υπερβαίνουν τα 1,0 δις ευρώ».

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: «30 χρόνια λιτότητα»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «την επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ στα τριάντα έτη εξετάζουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Αυτό, σε συνδυασμό με τη δήλωση της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγκέλας Μέρκελ, στο Νταβός, ότι η αλληλεγγύη παρέχεται υπό όρους, σημαίνει νέα μέτρα άγριας λιτότητας και περαιτέρω ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων για τους Ελληνες εργαζομένους».

ΤΑ ΝΕΑ: «Γ. Παπακωνσταντίνου- Ο υπουργός Οικονομικών προαναγγέλλει- Λιτότητα και με τον νόμο!»

Για λιτότητα και με το νόμο, μετά τη λήξη του Μνημονίου, δηλαδή από το 2014 και έπειτα- εξετάζει να επιβάλει η κυβέρνηση,  σύμφωνα με την  εφημερίδα,επικαλούμη δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου .

City Press:.»Χάος στις συγκοινωνίες»

Η εφημερίδα γράφει ότι «24ωρη απεργία σήμερα σε μετρό, ηλεκτρικό. Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση «πράσινων συνδικαλιστών και κυβέρνησης. Αυξήσεις -σοκ από αύριο στα εισιτήρια».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: «Ρουσφέτια στον ΟΑΣΘ με εγγύηση του δημοσίου»

  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Τεστ στο Χ.Α. από ξένα fund- Θέτουν τέσσερις όρους για μαζικές αγορές»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «αισιόδοξοι εμφανίζονται οι αναλυτές οι οποίοι βλέπουν το Γενικό Δείκτη να κινείται προς το επίπεδο των 1.700-1.800 μονάδων. Οι αγορές των ξένων είναι προς το παρόν επιλεκτικές, καθώς τα περισσότερα fund εξετάζουν ελληνικές εισηγμένες, θέτοντας 4 βασικά κριτήρια και αναμένουν τις αποφάσεις της Ευρωζώνης για το χρέος».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Αυστηροί γερμανικοί όροι για λύση στην κρίση χρέους»

«Αποφάσεις- εξπρές για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, προσαρμογή του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στο προσδόκιμο ζωής, νομικά κατοχυρωμένες δεσμεύσεις για υγιή δημόσια οικονομικά, αλλά και αυτόματες κυρώσεις σε περίπτωση δημοσιονομικής απόκλισης, είναι οι προϋποθέσεις που θα θέσει η Γερμανία προκειμένου να συναινέσει σε μια συνολική απάντηση της Ευρωζώνης στην κρίση δημόσιου χρέους» αναφέρει η εφημερίδα.

  • enet.gr, 09:32 Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011
Advertisements
 
Σχολιάστε

Posted by στο Ιανουαρίου 31, 2011 in Πρωτοσέλιδα

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: