RSS

Τα πρωτοσέλιδα : Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

23 Ιαν.

  • Το σκάνδαλο της Siemens και τα σενάρια αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους είναι τα θέματα που επικρατούν, μεταξύ άλλων στα πρωτοσέλιδα των σημερινών, Κυριακάτικων εφημερίδων. Ο ελληνικός Τύπος ασχολείται επίσης σήμερα με σενάρια παραιτήσεων υπουργών και πρόωρων εκλογών, το φορολογικό νομοσχέδιο, τις κρατικές προμήθειες, τις τιμές των διοδίων. Δημοσιεύονται ακόμη, μαρτυρίες των οικογενειών των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», το νέο μισθολόγιο των δημόσιων υπαλλήλων, αλλαγές στις συντάξεις, θέματα με σενάρια ελληνοτουρκικής συνεργασίας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο καθώς και οι τιμές των διοδίων.

Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Αποκαλυπτήρια μιας συγκάλυψης».

Στην υπόθεση Siemens έχει αφιερώσει το βασικό της θέμα η εφημερίδα. Στο πρωτοσέλιδό της επισημαίνει: «Το έγκλημα το αναγνωρίζουν όλοι: Στα 2 δισ. ευρώ εκτιμάται η ζημιά του δημοσίου από αμαρτωλές συμβάσεις και στα 110 εκατομμύρια, σύμφωνα με αποκαλύψεις στελεχών της Siemens, το μαύρο χρήμα σε πολιτικές τσέπες. Όμως, βασικοί ένοχοι και το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της μίζας μένουν στο σκοτάδι».

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ: «Τουρκική εισβολή».

Η εφημερίδα γράφει ότι: «H Ziraat Bank σχεδιάζει να εξαγοράσει τη Βιομηχανία Ζάχαρης και την Αγροτική. Fast food αλά Τούρκα και μεγάλα εμπορικά κέντρα σε όλη τη χώρα.»Χτυπούν» σε πλειστηριασμούς χρεοκοπημένα ξενοδοχεία στα νησιά για να διαφημίζουν…Αιγαίο».

Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: «Παρωδία κάθαρσης με δικομματική συναίνεση εν όψει του νέου Μνημονίου 2012-2014».

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς καταβάλουν μαι «ύστατη προσπάθεια, αλληλοβοηθούμενοι, να διασωθούν από την λαϊκή οργή και την απαξίωση της πολιτικής. Αποφασισμένος για κάθε σκληρό μέτρο που επιτάσσει η Τρόικα δηλώνει ο πρωθυπουργός για να κερδίσει χρόνο, ελπίζοντας στο…λαχείο «συνολικής ευρωπαϊκής λύσης», που ενδεχομένως να περιλαμβάνει και κάποιας μορφής αναδιάρθρωση χρέους».

Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: «Ρυθμίσεις – σοκ για τις συντάξεις».

Στις αλλαγές που θα γίνουν μέσα στο 2011 για τους δημοσίους υπαλλήλους, τις μητέρες ανηλίκων, τους ασφαλισμένους σε ΟΠΑΔ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ αναφέρεται στο βασικό της θέμα η εφημερίδα.

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: «Οι μανδαρίνοι του κράτους συνεχίζουν το πάρτι…»

Σκάνδαλα κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος, υποστηρίζει ότι αποκαλύπτει η εφημερίδα, επισημαίνοντας: «Επιτήδειοι αξιοποιούσαν έως σήμερα τη «σκοτεινή» γραφειοκρατία στήνοντας φαγοπότι στις προμήθειες».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: «Ημερολόγιο «θανάτου» από τον Μπαρόζο για την Ορθοδοξία».

Η εφημερίδα γράφει ότι «Άμεση αντίδραση της εκκλησίας. Ανεπίσημη αντίδραση της Ε.Ε. Το παρασκήνιο με Μπαρόζο και Μασόνους».

Η ΕΠΟΧΗ: «Δια βίου λιτότητα».

«Το δίλημμα «μνημόνιο ή πτώχευση» που η κυβέρνηση πρόβαλλε σαν δικαιολογία για την επιλογή του ακραία νεοφιλελεύθερου «μονόδρομου», έχει πια αποδειχθεί έωλο», αναφέρεται στο βασικό θέμα της εφημερίδας.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Οργή για την αδυναμία κάθαρσης».

Σε αδιέξοδο έχουν φέρει την υπόθεση Siemens, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., σύμφωνα με την εφημερίδα. «Τη βαριά σκιά του ρίχνει εκ νέου στο πολιτικό σκηνικό το σκάνδαλο Siemens, μετά το πλήθος των ερωτημάτων που προκάλεσαν οι επιλογές των δύο μεγάλων κομμάτων στο πλαίσιο της έρευνας από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής».

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: «4+1 μυστικά για να κερδίσετε τον…έφορο».

«Φόρο εισοδήματος, ακόμα και αν δεν έχουν εισόδημα, θα κληθούν να πληρώσουν φέτος χιλιάδες φορολογούμενοι πολίτες», επισημαίνει η εφημερίδα. «Ακόμα και οι συνταξιούχοι θίγονται, που μετά τη μείωση των εισοδημάτων τους βρίσκονται απέναντι σε νέα κλιμάκια. Υπολογίστε το φόρο, ανάλογα με τα τεκμήρια, σε κατοικίες, Ι.Χ., δίδακτρα σχολείων, οικιακές βοηθούς κ.λπ.».

Η ΧΩΡΑ της Κυριακής: «Ψαλίδι 20% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων»

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα τονίζει ότι: «Τι θα προβλέπει το νέο μισθολόγιο μετά τις συστάσεις – εντολές του ΔΝΤ. Καταργούνται ή περικόπτονται τα περισσότερα από τα επιδόματα; Το νέο σχέδιο κατανομής του ανθρώπινου δυναμικού προγεφύρωμα για άρση της μονιμότητας;»

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: «Ελεγχόμενη χρεοκοπία μαζί με το νέο σκληρό Μνημόνιο διαρκείας».

Η «συνολική λύση» που αφορά στις υπερχρεωμένες ευρωπαϊκές χώρες και για την οποία κάνουν λόγο με τις δηλώσεις τους, παράγοντες των Βρυξελλών, Ευρωπαίοι τραπεζίτες και διεθνείς αναλυτές αφορά σε «ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, κατά τη γερμανική δημοσιονομική συνταγή (απόλυτα συμβατή με τα ενδιαφέροντα της Διεθνούς των Τοκογλύφων) και με συνεπαγόμενη απόλυτη υποταγή της κυβέρνησης σε νέο σκληρό Μνημόνιο διαρκείας δεκαετιών», σύμφωνα με την εφημερίδα.

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Θυσία κυριαρχικών δικαιωμάτων στα κέρδη των μονοπωλίων»

Οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας- Τουρκίας για για τη διευθέτηση των διμερών προβλημάτων σε ό,τι αφορά το Αιγαίο, συνεχίζονται εδώ και ένα χρόνο «με εντατικούς ρυθμούς και προς την κατεύθυνση που ορίζουν τα «ζωτικά συμφέροντα» του ΝΑΤΟ και των πολυεθνικών ομίλων σε ΗΠΑ και Ε.Ε.».

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: «Επαναδιαπραγμάτευση των διοδίων υπό τον φόβο λαϊκής εξέγερσης».

«Για πρώτη φορά οι πολίτες της χώρας υπερφαλάγγισαν τα κόμματα και τους πολιτικούς, οι οποίοι αποδείχθηκαν ελάχιστοι για να αντιμετωπίσουν τη λαϊκή οργή», επισημαίνει η εφημερίδα.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: «Φορολογικός «χαφιές» για όλους».

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ενεργοποιεί «όλα τα όπλα που έχει στη φαρέτρα του» για να πατάξει τη φοροδιαφυγεί και να συγκεντρώσει στην επόμενη διετία τα 12 δισ. ευρώ που προβλέπει το μνημόνιο, επισημαίνει η εφημερίδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: » Η Αναδιάρθρωση και οι Εκλογές».

Σύφμωνα με την εφημερίδα «ισχυρή παραμένει η πιθανότητα του εκλογικού αιφνιδιασμού από την κυβέρνηση, με το σχέδιο πρόωρης προσφυγής στην κάλπη με λίστα να εξακολουθεί να βρίσκεται σε περίοπτη θέση στην ατζέντα του πρωθυπουργού».

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: «Από εκκλησία και πιάνο…στο ειδώλιο για τους Πυρήνες. Ήταν όλοι τους παιδιά της διπλανής πόρτας».

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι «Για εκείνους είναι απλώς παιδιά τους. Και θα παραμείνουν. Οι γονείς των κατηγορουμένων για τη συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» αποκαλύπτουν λεπτομέρειες της «φυσιολογικής» ζωής των τέκνων τους προτού συλληφθούν και καθίσουν στο εδώλιο».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: «Μάγκες οι Ιρλανδοί»

Η εφημερίδα γράφει ότι «Καταλυτική σε βάρος μας η σύγκριση των δύο μνημονίων. Οι δανειστές της Ιρλανδίας δεν μπορούν να κατάσχουν δημόσια περιουσία».

ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: «Αναδιάρθρωση κυβέρνησης με «κούρεμα» υπουργών».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «Οι έλεγχοι της Τρόικας, το «κρας τεστ» του Προϋπολογισμού και η Σύνοδος Κορυφής του Μαρτίου ανεβάζουν το πολιτικό θερμόμετρο. Κορυφαία στελέχη βλέπουν αδιέξοδο στο Μνημόνιο και δηλώνουν αδυναμία να εξυπηρετήσουν σκληρότερο πακέτο λιτότητας. Το έλλειμμα – «προίκα» του 2010 και η οικονομική αιμορραγία σε Ταμεία, νοσοκομεία και δήμους δρομολογούν νέες περικοπές».

Realnews: «Σιωπή για τα κομματικά ταμεία».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παζάρι μέχρι τις τελευταίες ώρες γίνεται το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens, όχι μόνο για τα ονόματα που θα παραπεμφθούν (;) αλλά-κυρίως- για τα «μαύρα» χρήματα που πήγαιναν από τη συγκεκριμένη εταιρεία στα ταμεία των δύο μεγάλων κομμάτων..αν και γίνεται λόγος και για ένα τρίτο κόμμα, μικρό που δεν υπάρχει πλέον».

  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: «Σχέδιο…ακριβής περαίωσης για τους κατόχους ακινήτων».

Η εφημερίδα γράφει ότι «Υπολογίζοντας σε άντληση εσόδων έως και 1,5 δισ. ευρώ, το Υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει νέα περαίωση για εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις επιχειρήσεων και επιτηδευματιών με ακίνητα αξίας άνω των 400.000 ευρώ».

ΚΕΡΔΟΣ: «Κακούργημα η φοροδιαφυγή για τα ποσά πάνω από 75.000 ευρώ».

Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα αναφέρει ότι «Επεκτείνεται η περαίωση στους μεγαλοϊδιοκτήτες που είχαν εξαιρεθεί.Στη φορολογική διαιτησία εκκρεμείς υποθέσεις άνω των 150.000 ευρώ».

  • enet.gr, 11:32 Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011
Advertisements
 
Σχολιάστε

Posted by στο Ιανουαρίου 23, 2011 in Πρωτοσέλιδα

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: