RSS

Τα «καραγκιοζιλίκια» των πολιτικών και της πολιτικής τους!

21 Ιαν.

γνωμη

Καραγκιοζιλίκια

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ | ΤΟ ΒΗΜΑ|Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Οσα συνέβησαν στο Κοινοβούλιο με τα πορίσματα του σκανδάλου της Siemens και όσα ακολούθησαν στα δελτία των «8» με τους «καραγκιόζηδες» και τα «καραγκιοζιλίκια» κομματικών εκπροσώπων φανερώνουν, αν μη τι άλλο, την έκπτωση της πολιτικής ζωής, την υποβάθμιση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών και βεβαίως το πρόβλημα αντιπροσώπευσης που έχει η χώρα. Είναι φανερό πια ότι η κρίση μάς έπιασε στον ύπνο και ότι το πολιτικό προσωπικό που την παρήγαγε δεν μπορεί να τη χειρισθεί, δεν έχει ούτε την κατανόηση, ούτε το απαιτούμενο ηθικό βάρος που οι περιστάσεις απαιτούν. Τα περισσότερα πρόσωπα του ελληνικού Κοινοβουλίου είχαν και έχουν ευθύνη, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο προπαρασκεύασαν τις συνθήκες που έφεραν την κρίση, είναι συμμέτοχοι και συνδιαμορφωτές του περιβάλλοντος που γιγάντωσε τα ελλείμματα, υπερδιόγκωσε το δημόσιο χρέος και εξέθρεψε τα σκάνδαλα, τη διαφθορά και αυτό το αίσθημα ατιμωρησίας, το οποίο με τη σειρά του έφερε τη βύθιση, γέννησε την αμφισβήτηση και τώρα οδηγεί στην αποσύνθεση και στην αδυναμία.

Δυστυχώς το πολιτικό σύστημα αυτοαποκαλύπτεται σε αυτές τις συνθήκες της κρίσης, φανερώνει την πολύπλευρη φθορά του, δείχνει ότι δεν έχει τις δυνάμεις, ούτε το σθένος να αντιμετωπίσει την πολυσήμαντη κρίση που το καταδιώκει και το απομακρύνει από την κοινωνία.

Ετσι όπως κινείται και δρα μικροκομματικά, ευτελίζεται καθημερινά, χάνει και τα τελευταία αποθέματα αξιοπιστίας, σε λίγο θα προκαλεί αποστροφή, και όσο δεν αλλάζει πραγματικά και αποφεύγει τις ευθύνες του θα χάνει και θα χάνεται. Τελικώς η χώρα δεν κινδυνεύει με πτώχευση από τις εξωτερικές δυνάμεις.  Οσο η Ευρώπη είναι σταθεροποιημένη δεν θα την αφήσει να πέσει. Αντιθέτως η χώρα κινδυνεύει με εσωτερική κατάρρευση και πτώση.

Οπως λέει και ένας παλιός της πολιτικής, κινδυνεύει να σαπίσει στον βούρκο που κυλιέται. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε το πολιτικό σύστημα να υπερβεί και να ξεπεράσει αυτόν τον αδηφάγο κύκλο αναξιοπιστίας και απόλυτης φθοράς. Αλλιώς, είπαμε, η χώρα μπορεί να πέσει εκ των έσω, να πτωχεύσει εσωτερικά, όπως συμβαίνει τελευταίως με τα καθεστώτα της Βόρειας Αφρικής.

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ: Με εκφράζει το παραπάνω κείμενο του κ. Καρακούση και γι’ αυτό το αναδημοσιεύω. Αποτυπώνει ευκρινώς την παρούσα κατάσταση. Κι όταν γράφει ότι «η χώρα κινδυνεύει με εσωτερική κατάρρευση και πτώση» είναι μια αλήθεια. Και για μας τους πολίτες πρέπει να γίνει κατανοητό ότι έχουμε δικαιώματα και υποχρεώσεις, αλλά είναι απαραίητο να έχουμε τα μάτια και τ’ αυτιά μας ανοιχτά και να παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις όταν καλούμαστε να ψηφίσουμε. Αλλά, μέχρι τότε χρειάζεται να σκεφτούμε μήπως πρέπει ν’ αναλάβουμε πρωτοβουλίες έξω από τα κόμματα – κι εννοώ κυριολεκτικά έξω από τα κόμματα. Και προπαντός μακριά από τη «λογική» και τακτική των κουκουέδων και των άλλων της λεγόμενης παραδοσιακής αριστεράς που μόλις εντοπίσουν μια συλλογική κίνηση, τρέχουν αμέσως να την αλώσουν. Χρειάζεται πολύς και σκληρός αγώνας για ν’ απελευθερωθούμε από το σφιχταγκάλιασμα της κομματικής στρούγκας. Όποιος δεν είναι «καραγκιόζης» αποχωρεί από την πολιτική!!! Κι όποιος πάλι δεν είναι αλλά σιωπά, δυστυχώς εξομοιώνεται με τους άλλους καραγκιόζηδες. Αυτό το «θέατρο» παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Οι πολιτικοί, σε αγαστή συνεργασία με το μεγαλοδημοσιογραφικό κατεστημένο και τους επιχειρηματίες των ΜΜΕ, έχουν οδηγήσει την κοινωνία μας στην ανυποληψία.

Advertisements
 
Σχολιάστε

Posted by στο Ιανουαρίου 21, 2011 in Πολιτική, Πολιτικοί

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: