RSS

Τα πρωτοσέλιδα: Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

17 Ιαν.
  • Ο αποχαρακτηρισμός ειδικοτήτων 500.000 εργαζόμενων που είναι ενταγμένες στα βαρέα και ανθυγιεινά, το Eurogroup και το Ecofin που ξεκινούν τις συνεδριάσεις τους σήμερα και οι αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για νομοσχέδιο του υπουργείο Περιβάλλοντος για τη βιοποικιλότητα κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ελευθεροτυπία: «Δύο στους τρεις χάνουν τα βαρέα»

Οι 500.000 εργαζόμενοι από ένα σύνολο 750.000 απασχολούμενων που απασχολούνται σε ειδικότητες οι οποίες σήμερα είναι ενταγμένες στα βαρέα και ανθυγιεινά αλλά πρόκειται να αποχαρακτηριστούν τον προσεχή Ιούνιο, είναι το βασικό θέμα της «Ε»

Αδέσμευτος Τύπος: «Επώνυμους και μη δικαστές α χτυπούσαν οι “Πυρήνες της Φωτιάς”»

Σύμφωνα με το πρώτο θέμα της εφημερίδας, οι πέντε συλληφθέντες ετοίμαζαν να χτυπήσουν επώνυμους και μη δικαστικούς αλλά και αστυνομικό στόχο, εν όψει της δίκης των κατηγορούμενων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Αυριανή: «Θα φύγουν νύχτα με ελικόπτερο οι μισοί πολιτικοί»

Το βασικό θέμα της εφημερίδας υποστηρίζει ότι θα προκληθεί «πυρκαγιά» που θα απειλήσει ως και τα ρετιρέ του πολιτικού συστήματος εξαιτίας της «πυράς» που άναψε η κυβέρνηση (με την απόλυτη συναίνεση και της αξιωματικής αντιπολίτευσης) για τους προγραμμένους πολιτικούς που οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί αποπροσανατολισμού της κοινωνίας έχουν καταστήσει αποδιοπομπαίους τράγους για όλο το φαγοπότι της μεταπολιτευτικής μίζας και του πλιάτσικου στο Δημόσιο.

Δημοκρατία: «Η ζωή που κρύβει ο Γ. Παπακωνσταντίνου»

Η εφημερίδα εστιάζει στον υπουργό Οικονομικών ο οποίος όπως αναφέρει στο βασικό της θέμα ήταν «χαμηλόβαθμος υπάλληλος του ΟΟΣΑ που χωρίς άλλα επαγγελματικά ένσημα έγινε υπουργός Οικονομίας του… ΔΝΤ»

Έθνος: «Ποιοι σώζονται στα βαρέα και ανθυηγιεινά»

Με την ρύθμιση του υπουργείο Εργασίας για τον αποχαρακτηρισμό ειδικοτήτων που σήμερα εντάσσονται στα βαρέα και ανθυγιεινά ασχολείται και το βασικό θέμα του Έθνους.

Ελεύθερη Ώρα: «Σεραφείμ πρόσεχε θα σε φάνε οι Ισλαμιστές»

Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα στο πρώτο της θέμα «το σχέδιο εξόντωσης του Μητροπολίτη Πειραιώς από τους Ισλαμιστές έχει απόλυτη συνάφεια και με τους εβραιοσιωνιστές τους οποίους, επίσης προσφάτως, ξεμπρόστιασε ο ίδιος αποκαλύπτοντας τα τρομερά και φοβερά σχέδιά τους για υποδούλωση των λαών σε μια παγκόσμια Κυβέρνηση».

Ελεύθερος: «Συζητήσεις Καρατζαφέρη-Σαμαρά για να τα βρουν»

Σύμφωνα με το βασικό θέμα της εφημερίδας οι σχέσεις μεταξύ των δύο κομμάτων αποτελούν «σκωτσέζικο ντους» τις τελευταίες μέρες «καθώς η παρουσία Σαμαρά και Καρατζαφέρη δίπλα-δίπλα, εναλλάσσεται με οργισμένες ανακοινώσεις. Πού συναντήθηκαν και ήταν δίπλα-δίπλα».

Ελεύθερος Τύπος: «Αναδρομικό μαχαίρι στις επικουρικές συντάξεις»

Στις δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών εστιάζει το βασικό θέμα της εφημερίδας. «Δήλωση-βόμβα, που ισοδυναμεί με προαναγγελία νέας θύελλας κατά εκατομμυρίων εργαζομένων και συνταξιούχων, έκανε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης. Με τη δήλωσή του αυτή ο κ. Σαχινίδης προέβλεψε μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, καθώς -όπως επεσήμανε- είναι πολύ πιθανό οι αναλογιστικές μελέτες- που προβλέπεται από το μνημόνιο να πραγματοποιηθούν για όλους τους ασφαλιστικούς φορείς – να δείξουν ότι κάποια από τα επικουρικά ταμεία έχουν «προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν» αναφέρει στο πρωτοσέλιδο της η εφημερίδα.

Εστία: «Νέο σενάριο περί πτώχευσης»

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού, το κύριο άρθρο με τίτλο «Ωρα για το Σχέδιο Β» (Time for Plan B), συνιστά ευθέως την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Μάλιστα αναφέρει ότι αυτή δεν πρέπει να καθυστερήση, ώστε να αποφευχθούν τυχόν μεγαλύτερες απώλειες για τους ξένους πιστωτές της χώρας μας».

Η Βραδυνή: «Επιμήκυνση και του Μνημονίου»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «η παράταση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ θα σημάνει και παράταση της διατήρησης της οικονομικής πολιτικής που το συνοδεύει, δηλαδή του Μνημονίου, καθώς και μικρή αύξηση του ήδη τοκογλυφικού επιτοκίου».

Τα Νέα: «Ανταρσία βουλευτών για τα δέκα στρέμματα. “Πράσινος” πονοκέφαλος»

Στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που απειλούν με καταψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείο Περιβάλλοντος που αυξάνει ε δέκα το όριο στρεμμάτων για δόμηση σε όλες τις περιοχές Natura εστιάζει το βασικό θέμα της εφημερίδας.

Metro: «”Ώρα μηδέν” για την επιμήκυνση»

Η εφημερίδα επικεντρώνεται στις κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον ολόκληρης της ευρωζώνης που αναμένεται να ληφθούν στο πλαίσιο του Eurogroup και του Ecofin. «Στην ατζέντα Παπακωνσταντίνου η παράταση αποπληρωμής των 110 δισ.»

Θεσσαλονίκη: «Άνω κάτω η αγορά της κρίσης»

  • Οικονομικός Τύπος

Ημερησία: «Eurogroup – πρόκριμα για την επιμήκυνση»

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας στις σημερινές συζητήσεις στο Eurogroup θα κυριαρχήσει το θέμα της αύξησης των κεφαλαίων του Μηχανισμού Στήριξης, χωρίς ωστόσο να αναμένεται η λήψη κάποιας οριστικής απόφασης.. «Η Γερμανία υιοθετεί σκληρή γραμμή και ζητά να δοθεί έμφαση στη θεσμοθέτηση αυστηρών δεσμεύσεων για τον έλεγχο ελλειμμάτων και χρέους. Στο τραπέζι η επιμήκυνση της αποπληρωμής των 110 δισ. και τα stress tests των τραπεζών» αναφέρει η εφημερίδα.

Ναυτεμπορική: «Νέα επώδυνα μέτρα φέρνει η επιμήκυνση του δανείου»

Στις επιπτώσεις της επιμήκυνσης του δανείου αναφέρεται το βασικό θέμα της Ναυτεμπορικής. Όπως τονίζει η εφημερίδα «το αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, το οποίο συντάσσεται από το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και τις υπηρεσίες, που θα περιλαμβάνει και τα επώδυνα μέτρα της τριετίας 2012 – 2014, ύψους 12,7 δισ. ευρώ, θα κρίνει εν πολλοίς και τους όρους της παράτασης αποπληρωμής του χρέους των 110 δισ. ευρώ.»

  • enet.gr, 09:23 Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011
Advertisements
 
Σχολιάστε

Posted by στο Ιανουαρίου 17, 2011 in Πρωτοσέλιδα

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: