RSS

Τα πρωτοσέλιδα : Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

16 Ιαν.

  • Η οικονομία σε ευρωπαϊκό και ελληνικό επίπεδο, η τρομοκρατία, η λαθρομετανάστευση, οι δημοσκοπήσεις και οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ σε επιχειρήσεις και πολιτικά πρόσωπα, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Επιχείρηση χειροπέδες».

Η Κ.Ε. σημειώνει ότι η απαίτηση της κοινωνίας να πληρώσουν οι ένοχοι, σε συνδυασμό με τις υποδείξεις, ακόμη και των δανειστών μας, υποχρεώνουν την κυβέρνηση σε επικοινωνιακή στροφή με δοκιμασμένες τεχνικές «στιλ κουμπάρων», η οποία θα γίνει εμφανής την Πέμπτη με στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να παραπέμπονται για το σκάνδαλο της Siemens.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Νέες συμβάσεις και μετατάξεις στις Συγκοινωνίες».

Λεπτομέρειες για το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στις δημόσιες συγκοινωνίες δίνει το βασικό θέμα και του «Αδέσμευτου Τύπου».

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ: » «Κάψτε τώρα τον Ακη- Εντολή Γ. Παπανδρέου για επικοινωνιακή «θυσία» »

Η εφημερίδα γράφει ότι  η τύχη του Ακη Τσοχατζόπουλου, βρίσκεται στα χέρια του Γιώργου Παπανδρέου καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν φτάσει δύο σημειώματα του ΣΔΟΕ που αναφέρουν στοιχεία για τις υποθέσεις του πρώην υπουργού, οι οποίες σχετίζονται με το ακίνητο της οδού Δ. Αρεοπαγίτου και την αγορά εξοπλιστικών συστημάτων.

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: «Φράγμα στην πτώχευση με ευρωπαϊκό σχέδιο σωτηρίας-«Αντάλλαγμα» γερμανική πειθαρχία στα δημοσιονομικά»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι, απειλούμενη από τις αγορές, η Ευρώπη δείχνει έτοιμη να πάρει μέτρα ελέγχου της κρίσης χρέους. Οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών συζητούν τη Δευτέρα την ενίσχυση του μηχανισμού χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και τη διεύρυνση των δυνατοτήτων του.

ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: «Δημόσιο: νέες μειώσεις- Τα υπουργεία με τις μεγαλύτερες απώλειες»

Η εφημερίδα γράφει ότι οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων τέθηκαν στην Προκρούστια κλίνη των όρων του μνημονίου για σφικτή εισοδηματική πολιτική και περικοπή δαπανών και το 2011.  “Οι συστάσεις της τρόικας είναι σαφείς. Πρέπει να εκλείψουν τα λεγόμενα ρετιρέ και να συνδεθεί η αμοιβή με τις ικανότητες και την παραγωγικότητα του κάθε υπαλλήλου, με απώτερο στόχο τη μείωση του μισθολογικού κόστους».

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: «Γκάλοπ- μήνυμα- «Αναγκαίο κακό» τα μέτρα σε ΔΕΚΟ, Δημόσιο, εργασιακά»

Η εφημερίδα φιλοξενεί «γκάλοπ-μήνυμα- 6,8% το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ. 9% με αναγωγή και των «αναποφάσιστων»¨. 80,3% υπέρ της κατασκευής του «φράχτη» στον Εβρο. 89,5% υπέρ της απέλασης όλων των παράνομων μεταναστών. 86,5% ζητούν επιχείρηση-σκούπα στο κέντρο της Αθήνας. 65% θεωρούν επιβεβλημένα τα μέτρα που μνημονίου».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: «…Ξε-κληρίζει την εκκλησία ο Παπανδρέου»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ο αρχιεπίσκοπος σπεύδει στην Πόλη για να ζητήσει… φως από το Φανάρι. Αντιδράσεις από μητροπολίτες και τον Σύνδεσμο Κληρικών. Το σχέδιο αποχριστιανοποίησης εξαπλώνεται και στην Αλβανία με την αποκαθήλωση των ιερών εικόνων».

Η ΕΠΟΧΗ: «Φόβος στην αυλή του Μαξίμου»

Η εφημερίδα σημειώνει «σήμερα τα διόδια, αύριο τα εισιτήρια στις συγκοινωνίες. Σήμερα οι κάτοικοι της Κερατέας, αύριο εμείς. Από παντού ξεπροβάλλουν νησίδες αντίστασης. Ενα, δύο, τρία, πολλά γαλατικά χωριά που αντιδρούν έμπρακτα, πλέον, στις συνθήκες που προσπαθούν να μας επιβάλουν τα συνεχώς αναθεωρημένα μνημόνια».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Η ΕΕ αποφασίζει, η Ελλάδα προσδοκά. Η πιθανή συνολική λύση στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους επαναφέρει τα σενάρια πρόωρων εκλογών»

Εν αναμονή των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος χρέους που αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη, τελεί η Αθήνα, αναφέρει η εφημερίδα. “Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου πιέζει τους υπουργούς του, ώστε να προχωρήσουν στις απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές για τη διασφάλιση της τέταρτης δόσης του δανείου από την τρόικα”.

Η ΧΩΡΑ της Κυριακής: «Κατάσταση πολιορκίας»- Ερχεται εσπευσμένα η Τρόικα στην Αθήνα για ελέγχους»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι η χώρα μας θα βρεθεί για άλλη μια φορά σε κατάσταση πολιορκίας. “Ο πονοκέφαλος για την κυβέρνηση Παπανδρέου θα εξακολουθήσει για το επόμενο 20ήμερο, όπου η τρόικα έρχεται εσπευσμένα προκειμένου να μας περάσει από κόσκινο για να εκταμιευθεί η τέταρτη και μεγαλύτερη δόση, ύψους 15 δισ. ευρώ”.

Κυριακάτικη ΑΥΓΗ: «Ενωτικό μέτωπο- Συνέντευξη- παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στην «Αυγή» »

«Αναγκαία η ενότητα, ακόμη και η εκλογική συνεργασία, των δυνάμεων που αυτοπροσδιορίζονται στα αριστερά του πολιτικού φάσματος και αντιλαμβάνονται ότι το μείζον για τη χώρα είναι η απεμπλοκή της από το Μνημόνιο ώστε να αποτραπεί η κοινωνική χρεωκοπία» αναφέρει το πρώτο θέμα της εφημερίδας.

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ:»Ετοιμάζουν νέο πενταετές υπερμνημόνιο»

Σύμφωνα με την εφημερίδα  το διευθυντήριο των Βρυξελλών και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στέλνουν πρώτη την Ελλάδα «στο «ναυπηγείο» της αναδιάρθρωσης χρεών “προεξοφλώντας ότι ακολουθούν και οι άλλες καραβοτσακισμένες από την καταιγίδα της συντριπτικής απαξίωσης των ομολόγων τους χώρες”.

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Λαϊκή απειθαρχία-ανυπακοή στην αντιλαϊκή πολιτική»

Το πρώτο θέμα της εφημερίδας αναφέρεται στο «νέο άγριο κύμα υπέρογκων αυξήσεων στα τρόφιμα, στα είδη πρώτης ανάγκης, στους λογαριασμούς του ρεύματος και του νερού, στα καύσιμα κ.α. που εξελίσσεται απ’ την αρχή του 2011 και φέρνει απόγνωση στις εργατικές λαϊκές οικογένειες».

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: «Στον τοίχο τα βαρέα ανθυγιεινά»

Αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης έως και πέντε χρόνια και μείωση των αποδοχών θα ισχύσει σε όσους εργαζόμενους βγουν από τη νέα λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών η οποία θα αναθεωρηθεί το 2011 σημειώνει η εφημερίδα.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: «Καίνε τους «Καμένους»- Κάθαρση α λα καρτ για τις μίζες της Ζήμενς με δικομματική συμφωνία»

Η εφημερίδα γράφει ότι «απειλεί ο Ακης, προειδοποιεί ο Γιάννος. Πολιτικές ευθύνες στον Σημίτη θα καταλογίζει το πόρισμα. Ποιους πολιτικούς ψάχνει το ΣΔΟΕ. Ανοίγουν λογαριασμοί σε ελβετικές τράπεζες Ελλήνων που κατηγορούνται για φοροδιαφυγή».

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: «Γκάλοπ- Alco με βροντερά μηνύματα: 73% ναι στον φράχτη- 80% απαράδεκτος ο Πάγκαλος»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι γκάλοπ της Alco στέλνει βροντερά μηνύματα. 73% ναι στον φράχτη για τους λαθρομετανάστες- 80% απαράδεκτος ο Πάγκαλος. 63% ανοίξτε τα κλειστά επαγγέλματα. 3,8 μονάδες μπροστά το ΠΑΣΟΚ- Κλείνει την ψαλίδα η ΝΔ».

ΝΙΚΗ: «Κλείνουν… ανοίγοντας τα κλειστά επαγγέλματα»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «στο ρυθμό του Μνημονίου και με διαδικασίες εξπρές προωθούνται οι αλλαγές για χιλιάδες επαγγελματίες που περιέχει το νομοσχέδιο σκούπα για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, το οποίο ωστόσο έχει δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις στους φορείς που επηρεάζει».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: «Πανευρωπαϊκό Μνημόνιο! Περικοπές μισθών και συντάξεων και κατάργηση κεκτημένων»

«Αλμυρό» χαρακτηρίζει η εφημερίδα το τίμημα της διαφαινόμενης αύξησης της ρευστότητας και των αρμοδιοτήτων του Μόνιμου Μηχανισμού Στήριξης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ σημειώνει ότι ως αντίβαρο στη «γενναιοδωρία» της, η Κομισιόν εισηγείται νέα αυστηρή λιτότητα για τους πολίτες και πάγια καθιέρωση σκληρών μέτρων για όλα τα κράτη-μέλη».

ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: «Εκλογικό εκβιασμό στήνει το Μαξίμου»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι η κυβέρνηση βαφτίζει «επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου» την επιμήκυνση των δανείων που αποφασίζουν οι Ευρωπαίοι και καταστρώνει το σχέδιο «βάλτε έναν πολιτικό στη φυλακή» για να εκτονωθούν οι αντιδράσεις της κοινωνίας, ενώ κάνει πατριωτικό λίφτινγκ με φράχτη στον Εβρο, εξαπολύει κορόνες στο Ερζερούμ και δίνει «μάχη» με Μέρκελ για το Δίστομο, ενώ παράλληλα απειλεί με λίστα και τους βουλευτές της, αν δεν ψηφίσουν το νέο εκλογικό νόμο.

REAL NEWS: «Ψάχνουν τον Ακη σε Κύπρο και ΗΠΑ»

Η εφημερίδα γράφει ότι ο πρωθυπουργός διαμήνυσε στους επικεφαλής του ΣΔΟΕ και της Αρχής Ξεπλύματος Βρόμικου Χρήματος «έχετε έναν μήνα καιρό να τελειώσετε με τον έλεγχο» για τις υποθέσεις πολιτικών προσώπων. Αναφέρει ότι “πάνω από 17 πολιτικοί έχουν μπει στο στόχαστρο των Αρχών για αδικαιολόγητο πλουτισμό και φοροδιαφυγή»

  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: «Αγωνία για τις δομικές αλλαγές στον τουρισμό»

Η εφημερίδα φιλοξενεί συνέντευξη του προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ν. Αγγελόπουλου στην οποία εκφράζει «την αγωνία του για τη δρομολόγηση επειγόντως των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών στον τουρισμό”.

ΚΕΡΔΟΣ: «Στο μικροσκόπιο της εφορίας 1 εκατομμύριο επαγγελματίες»

Το πρώτο θέμα της εφημερίδας αναφέρεται στο “νέο ελεγκτικό δόγμα του υπουργείου Οικονομικών» το οποίο προβλέπει «έλεγχο των φορολογικών δηλώσεων των ελεύθερων επαγγελματιών που βρίσκονται κάτω από το αφορολόγητο όριο, καθώς κι εκείνων που βαρύνονται με υψηλούς δείκτες φορολογικής ασυνέπειας».

  • Ελευθεροτυπία, 11:27 Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011
Advertisements
 
Σχολιάστε

Posted by στο Ιανουαρίου 16, 2011 in Πρωτοσέλιδα

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: