RSS

Τα πρωτοσέλιδα : Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

11 Ιαν.
  • Το κρίσιμο τεστ για τον κρατικό δανεισμό με την έκδοση εντόκων 6μηνης διάρκειας, ο έλεγχος οικονομικών χρήσεων και μετά παρέλευση 5ετίας, οι αυξήσεις στα εισιτήρια αστικών συγκοινωνιών, οι προτάσεις εμπόρων για ευέλικτο ωράριο και Κυριακές, οι αλλαγές στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι ελλείψεις σε φάρμακα είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Εξαφανισμένα βασικά φάρμακα».

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι «τεράστιες ελλείψεις και λίστες αναμονής για βασικά φάρμακα παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό στα φαρμακεία. Από τα ράφια λείπουν τα στοιχειώδη: από την ασπιρίνη και το οινόπνευμα μέχρι βαριά ψυχοφάρμακα, ινσουλίνες, καρδιολογικά, ακόμη και το βιάγκρα».

Η ΑΥΓΗ: «40% αυξήσεις στις συγκοινωνίες».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «νέος γύρος κινητοποιήσεων στις συγκοινωνίες. Σήμερα στάση εργασίας: 11 π.μ. – 3 μ.μ. στα λεωφορεία, 11 π.μ. – 3 μ.μ. στα τρόλεϊ, 12 μ. – 4 μ.μ. στον ΗΣΑΠ, κανονικά λειτουργεί το μετρό. Αύριο στο Υπουργικό Συμβούλιο το επίμαχο νομοσχέδιο. Αυξήσεις-φωτιά στα εισιτήρια κατά 40%, περικοπές μισθών, μετακινήσεις και μείωση προσωπικού».

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: ««Σκιώδης» κυβέρνηση με… 81 στελέχη!».

Η εφημερίδα γράφει ότι «Ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος εκτιμά ότι στο επόμενο διάστημα ίσως υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, προχώρησε χθες σε αλλαγές των τομεαρχών του κόμματος, αλλά και των Γραμματειών, καλώντας σε πανστρατιά όλα τα γαλάζια στελέχη».

ΑΥΡΙΑΝΗ: «Ισχυρή ηγετική ομάδα έτοιμη να κερδίσει τις εκλογές».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «άνοιγμα σε όλες τις πλευρές; του κόμματος και κυρίως στους «ντορικούς» βουλευτές επεχείρησε ο Αντ. Σαμαράς στον πρώτο ανασχηματισμό της σκιώδους κυβέρνησης της ΝΔ. Στο νέο πολυπληθές ηγετικό σχήμα ο Αντ. Σαμαράς αξιοποιεί την συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών -66 στους 86- και σχεδόν όσους όσοι στήριξαν την Ντόρα Μπακογιάννη στις εσωκομματικές εκλογές».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Ολοι μαζί και η… Ντόρα χώρια!».

Η εφημερίδα γράφει ότι «τη σφραγίδα Σαμαρά φέρει η «σκιώδης κυβέρνηση» της Ν.Δ. Κεντρικό μήνυμα του «γαλάζιου ανασχηματισμού» είναι το «όλοι μαζί» και η Ντόρα χώρια, καθώς πρόσωπα που την είχαν στηρίξει συμμετέχουν σε θέσεις ευθύνης».

ΕΘΝΟΣ: «Συντάξεις με προκαταβολή και δόσεις».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «στο μέτρο της υποχρεωτικής «προσωρινής σύνταξης» καταφεύγει το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να περιορίσει τον χρόνο αναμονής για χορήγηση που σήμερα φθάνει και τα τρία χρόνια. Η ρύθμιση σε πρώτη φάση θα αφορά την κύρια ασφάλιση, ενώ από τον Σεπτέμβριο το μέτρο θα εφαρμοστεί και στα επικουρικά ταμεία».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Φέρνουν από την πίσω πόρτα την «Κάρτα του Πολίτη».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «στο νομοσχέδιο που έδωσε προς διαβούλευση ο Ραγκούσης δεν την αναφέρει καθόλου, για να την επιβάλλει κατόπιν με Υπουργική Απόφαση».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: «Μήνυση για τη λεηλασία του Μετοχικού Ταμείου Στρατού».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «η μηνυτήρια αναφορά από τον πρόεδρο των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αντιστράτηγο ε.α. Δημήτρη Πανταζόπουλο, στον Αρειο Πάγο. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι ενώσεις των αστυνομικών».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Μήνυμα ανατροπής με άνοιγμα στην κοινωνία».

Η εφημερίδα γράφει ότι «με τη φράση «δεν πιστεύω στη λογική του ώριμου φρούτου, υπηρετώ αντίθετα τη λογική των αναγκαίων ανατροπών», ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε ξεκάθαρα το στίγμα του, ένα στίγμα που διέπει και τις ριζικές αλλαγές στις οποίες προχώρησε στο κόμμα».

ΕΣΤΙΑ: «Ανεπαρκείς στόχοι για το έλλειμμα».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «ο στόχος τον οποίο έθεσε πέρυσι για το έλλειμμα η Κυβέρνησις ήταν προδήλως ανεπαρκής. Αν εγνώριζαν οι κυβερνώντες ότι τελικώς αυτό θα προσέγγιζε το 10%, θα είχαν εξ αρχής θέσει ως στόχο πιο χαμηλό ποσοστό. Αλλά και σήμερα διαπράττουν το ίδιο λάθος».

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: «Στη μέγκενη των τοκογλύφων».

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «την ώρα που τα spreads ξεπέρασαν τις 1.000 μονάδες, η κυβέρνηση επέλεξε να βγει στις αγορές αναζητώντας δάνειο ύψους 1,5 δισ. ευρώ με την έκδοση 6μηνων έντοκων γραμματίων. Οι φόβοι ότι το επιτόκιο θα είναι τοκογλυφικό, ξεφεύγοντας πάνω από το 5%, είναι απολύτως βάσιμοι».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Τέλος η παραγραφή από την εφορία».

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «τέλος στην παραγραφή των ανέλεγκτων οικονομικών χρήσεων μετά την παρέλευση πενταετίας εξετάζει να βάλει το υπουργείο Οικονομικών, με το φορολογικό νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές Φεβρουαρίου».

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: «Πώς να βγάλετε 5% σε έξι μήνες».

Η εφημερίδα γράφει ότι «σήμερα το ελληνικό Δημόσιο αναζητά 1,5 δισ. ευρώ από την αγορά, ενώ στις 18 Ιανουαρίου θα προχωρήσει σε νέα 3μηνη έκδοση εντόκων γραμματίων με σκοπό να αντλήσει συνολικά 4,5 δισ. ευρώ».

Ο ΛΟΓΟΣ: «Κρίσιμο τεστ για δανεισμό».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου, υποχώρησε χθες το ευρώ, ενώ εντείνονται οι πιέσεις από τη Γερμανία, τη Γαλλία και άλλες χώρες της Ευρωζώνης για προσφυγή της χώρας στον μηχανισμό στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Νέα αντιλαϊκή επιδρομή της κυβέρνησης. Αυξήσεις εισιτηρίων 40% στις αστικές συγκοινωνίες».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι «ΚΚΕ: Καμία αύξηση στα εισιτήρια. Δωρεάν μετακίνηση για όλους το πρωί και για τους άνεργους, τους φοιτητές και τους μαθητές όλες τις ώρες. Αποκλειστικά δημόσιες, σύγχρονες συγκοινωνίες. Αυτές πρέπει να είναι οι κοινές διεκδικήσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς και των λαϊκών στρωμάτων».

ΤΑ ΝΕΑ: «Ωράριο Ευρώπης ζητούν οι έμποροι».

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι «πιο ευέλικτα ωράριο λειτουργίας για τα καταστήματα και ανοικτά μαγαζιά περισσότερες Κυριακές το χρόνο, όπως συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ζητούν οι έμποροι που θεωρούν ότι το σημερινό καθεστώς δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγοράς και των καταναλωτών».

City Press: «Κρίσιμο τεστ για το δημόσιο χρέος».

Η εφημερίδα γράφει ότι «με την έκδοση εξάμηνων εντόκων γραμματίων το Δημόσιο αναζητά σήμερα 1,5 δισ. ευρώ. Το επιτόκιο ίσως υπερβεί το 5% ενώ τα spreads των ελληνικών ομολόγων ξεπέρασαν τις 1.000 μονάδες βάσης».

Metro: «Στο έλεος των κερδοσκόπων».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «τα σενάρια χρεοκοπίας και οι πιέσεις στην Πορτογαλία εκτόξευσαν τα spreads πάνω από τις 1.000 μ.β. Βουτιά στο… 1997 για το Χ.Α. Κρας τεστ η έκδοση εντόκων γραμματίων».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: «Φρένο στην επέκταση της Θεσσαλονίκης».

  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: «Εγχείρημα για δανεισμό από… επιθετικές αγοράς».

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι «σε απόπειρα δανεισμού 1,5 δισ. ευρώ σε αρνητικό κλίμα προβαίνει σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο, που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ισχυρές πιέσεις στο κόστος άντλησης κεφαλαίων».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Μαύρη Δευτέρα για ΧΑ-ομόλογα. Τράπεζες: -6,56%, spread: στις 1.001 μονάδες».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «στις αγορές βγαίνει σήμερα η Ελλάδα, για άντληση 1,5 έως 2 δισ. ευρώ με την έκδοση εντόκων γραμματίων 6μηνης διάρκειας. «Στοίχημα» το επιτόκιο και στο υπουργείο Οικονομικών ευελπιστούν πως δεν θα υπερβεί το 5% (στην προηγούμενη έκδοση ήταν 4,82%)».

ΚΕΡΔΟΣ: «Ετοιμάζουν το μνημόνιο και για την Πορτογαλία».

Η εφημερίδα γράφει ότι «η ώρα της Πορτογαλίας σήμανε στο ντόμινο της κρίσης χρέους, με Βερολίνο και Παρίσι να σύρουν ήδη στον βωμό των αγορών την τρίτη κατά σειρά «Ιφιγένεια» της ευρωζώνης».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Οι αγορές απαιτούν από την Ευρωζώνη αποφάσεις».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «οι εντεινόμενες πιέσεις των αγορών οδηγούν όλο και πιο κοντά την Πορτογαλία στην υποβολή αιτήματος στήριξης, από τους εταίρους της στην Κοινότητα και το ΔΝΤ, παρά το γεγονός ότι η Λισαβόνα και οι Βρυξέλλες διαψεύδουν αυτό το ενδεχόμενο».

  • enet.gr, 08:10 Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011
Advertisements
 
Σχολιάστε

Posted by στο Ιανουαρίου 11, 2011 in Πρωτοσέλιδα

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: