RSS

Τα πρωτοσέλιδα : Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

05 Ιαν.

  • Η διαβεβαίωση του υπουργείου Οικονομικών ότι δεν τίθεται ζήτημα αναδιάρθρωσης ελληνικού χρέους, η αισιοδοξία για εκταμίευση της 4ης δόσης δανείου, η καταβολή του ΦΠΑ σε δόσεις, οι πρώτες επιχειρησιακές συμβάσεις και οι αλλαγές συνταξιοδότησης εργαζομένων στις ΔΕΚΟ είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Συμψηφίζεται ο ΦΠΑ με χρέη».

Η κυβέρνηση διευρύνει τη δυνατότητα συμψηφισμού οφειλών μεταξύ κράτους και ιδιωτών και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΔΕΚΟ και φορείς του Δημοσίου), όπως επισημαίνεται στο βασικό θέμα της εφημερίδας.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Τι αλλάζει στις συντάξεις για εργαζομένους στις ΔΕΚΟ».

Η εφημερίδα γράφει ότι «αυξήσεις ορίων ηλικίας για σύνταξη κατά 5, 10 και 15 χρόνια αρχίζει να «γράφει» το νέο ασφαλιστικό για μια κατηγορία εργαζομένων στις ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΗΣΑΠ, Τράπεζες κ.α.) που προσλήφθηκαν από 1/1/83 μέχρι 31/12/92″.

ΑΥΡΙΑΝΗ: «Ολική επιστροφή στα σενάρια χρεωκοπίας και επαναφοράς στη δραχμή».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «η Ελλάδα θα εγκαταλείψει θέλει δεν θέλει το ευρώ και μαζί της και άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου που έχουν καραβοτσακιστεί στις ξέρες της χρεωκοπίας, ενώ προεξοφλημένη πρέπει να θεωρείται και η αναδιάρθρωση του χρέους τους».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Σύνταγμα στα μέτρα του «κατοχικού» Μνημονίου!».

Στην πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου για «κατάργηση» του Συντάγματος και «δημιουργία νέου, προσαρμοσμένου στο Μνημόνιο, χωρίς τις «ασπίδες» (π.χ. μονιμότητα δημοσίων υπαλλήλων) που δημιουργούν προσκόμματα στην αναδιάρθρωση του κράτους», στέκεται η εφημερίδα.

ΕΘΝΟΣ: «Τα νέα όρια για συντάξεις σε ΔΕΚΟ-Τράπεζες».

Ο νέος ασφαλιστικός νόμος και το «κύμα ανατροπών» που φέρνει ιδιαίτερα για τους νεότερους εργαζομένους σε ΔΕΚΟ και Τράπεζες», απασχολεί το βασικό θέμα της εφημερίδας. «Οπως προκύπτει από την εγκύκλιο για τα όρια συνταξιοδότησης, ανέπαφοι μένουν παλαιοί εργαζόμενοι και μητέρες με ανήλικο παιδί και 5.500 ένσημα».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Ο Εφραίμ της Αριζόνας το στήριγμα των Ορθοδόξων».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «η σωτηρία της ορθοδοξίας όσο και αν φαίνεται παράδοξο έρχεται από την αμερική και εκπορεύεται από ένα και μόνο άτομο, τον γέροντα Εφραίμ τον ασκητή τον Σπηλαιώτη, τον άθρωπο που επέβαλε στον ορθόδοξο αγιορείτικο μοναχισμό πρώτα και κατόπιν στην Αμερική την τέχνη της νήψης και της προσευχής».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: «Κυβέρνηση τραλαλά-τραλαλό με ταβέρνες-ζεϊμπέκικα-ταξιδάκια».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «αργία ανάμεσα στις… αργίες για τον πρωθυπουργό που μετά τις συσκέψεις της Δευτέρας έφυγε από τη χώρα για «ιδιωτικό πρόγραμμα» πριν τις συναντήσεις σε Γαλλία και Τουρκία!».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Κομπίνα της ΔΕΗ με αυξήσεις έως 39%».

«Πέρασαν στα κρυφά την κατάργηση της κλιμακωτής χρέωσης στους λογαριασμούς. Πόσα επιπλέον πληρώνετε από 1ης Ιανουαρίου για το ρεύμα και δεν το γνωρίζετε», αναφέρεται στο πρωτοσέλιδο του Ε.Τ.

ΕΣΤΙΑ: «Φαύλος κύκλος με τον δανεισμό».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «τώρα λοιπόν, η Κυβέρνησις του ΠΑΣΟΚ βρήκε νέο τροπάριο: Το ευρωομόλογο. Αντί να κάνη τα πάντα για να μηδενίση το δημόσιο έλλειμμα, ώστε να αρχίση να μειώνεται το χρέος και η χώρα να παύση να εξαρτάται τόσο πολύ από τον δανεισμό, προσπαθεί να βρη τρόπους για να επεκτείνη τον δανεισμό».

Η ΑΥΓΗ: «Το τέλειο… φακέλωμα».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «παλαιότερα οι Αρχές μπορούσαν να τυλίξουν τους πολίτες σε μια κόλλα χαρτί, στην αυγή του 21ου αιώνα επιχειρούν να τους κλείσουν σε ένα τσιπάκι, ακριβέστερα σε μια ηλεκτρονική κάρτα».

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: «Μας κυβερνούν επικίνδυνοι ερασιτέχνες».

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «κυβερνητική αντιπαράθεση προκάλεσε η ανακοίνωση του υφυπουργού Π. Ρήγα στη Βουλή ότι το Φεβρουάριο θα υπάρξει συμψηφισμός του ΦΠΑ κράτους και επιχειρήσεων. Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου αντέδρασε έντονα σ΄αυτό το ενδεχόμενο, ενισχύοντας την πεποίθηση της κοινής γνώμης ότι στην κυβέρνηση δεν υπάρχει ούτε συντονισμός ούτε υπευθυνότητα».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Επανεξετάζεται η καταβοή ΦΠΑ σε δόσεις».

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «το στέγνωμα της αγοράς από ρευστότητα και η αδυναμία των επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, αναγκάζει το υπουργείο Οικονομικών να επανεξετάσει τη δυνατότητα καταβολής του ΦΠΑ σε δόσεις με κάποια μηνιαία προσαύξηση».

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: «Σύνταγμα – Μνημόνιο 0-1».

Η εφημερίδα γράφει ότι ««είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, αλλά και ελπιδοφόρο να συζητάς για αναθεώρηση του Συντάγματος υπό συνθήκες βαθιάς και γενικευμένης κρίσης. (…) Η αλήθεια είναι ότι υφιστάμεθα σημαντικούς περιορισμούς σε όλες τις όψεις της εθνικής κυριαρχίας – άρα και στη συνταγματική μας κυριαρχία», αναφέρει σε άρθρο του στο διαδίκτυο ο Ευάγγελος Βενιζέλος».

Ο ΛΟΓΟΣ: «Αλαλούμ με το συμψηφισμό του ΦΠΑ …και χρεών προς το Δημόσιο».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «τον επόμενο μήνα θα ολοκληρωθεί σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών το ζήτημα του συμψηφισμού ΦΠΑ που οφείλει το κράτος με οφειλές των επιχειρήσεων στο κράτος, διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Παναγιώτης Ρήγας μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής επί του νέου αναπτυξιακού νομοσχεδίου».

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: «Χαφιές δημοσιογράφος διορισμένος στο Μαξίμου κάρφωνε τον Καραμανλή».

Η εφημερίδα γράφει ότι «πολλά ήταν τελικώς τα βαθιά λαρύγγια στο Μέγαρο Μαξίμου τηνεποχή του Κώστα Καραμανλή, όπως αποκαλύπτεται τώρα λόγω της συνεχιζόμενης έρευνας για τη Siemens».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Νέες κυβερνητικές εξαγγελίες τσακίζουν την υγεία του λαού».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι «τα συνδικάτα να προχωρήσουν άμεσα σε πρωτοβουλίες ενημέρωσης και παρέμβασης από τους κλάδους και τα εργοστάσια, τους χώρους δουλειάς και μαζί με τους εργαζόμενους στην Υγεία να δώσουν απάντηση στις εγκληματικές και ανθυγιεινές αποφάσεις της κυβέρνησης».

ΤΑ ΝΕΑ: «Συντάξεις – Εγκύκλιος. Τι ακριβώς θα ισχύσει σε ΔΕΚΟ και τράπεζες».

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι «δεν θίγονται συνταξιοδοτικά δικαιώματα που έχουν θεμελιωθεί μέχρι 31/12/2010. Από 1/1/2011 ο χρόνος αυξάνεται κατά ένα έτος μέχρι τα 40 χρόνια ασφάλισης».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: «Ακριβότερο το ΙΧ από το αεροπλάνο».

  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: «Με κινεζική «ασπίδα» η επάνοδος στις αγορές».

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση ποντάρει στην αγορά ελληνικών ομολόγων από την Κίνα για τη βελτίωση των όρων δανεισμού από τις διεθνείς αγορές».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Με δόσεις η πληρωμή ΦΠΑ. «Ενεση» ρευστότητας στις επιχειρήσεις».

«Ένεση ρευστότητας στην αγορά και τις επιχειρήσεις, αλλά και περιορισμό της φοροκλοπής ΦΠΑ επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών με την απόφασή του -σύμφωνα με πληροφορίες- να πληρώνεται ο ΦΠΑ σε δόσεις και όχι εφάπαξ όπως ισχύει σήμερα», όπως επισημαίνει ο συντάκτης του βασικού θέματος, προσθέτοντας ότι με τον τρόπο αυτό, αφενός οι επιχειρήσεις θα αυξήσουν τη ρευστότητά τους και αφετέρου δεν θα έχουν πλέον «κίνητρο» να αποκρύψουν ΦΠΑ.

ΚΕΡΔΟΣ: «Διευκολύνσεις για την ΦΠΑ».

Η εφημερίδα γράφει ότι «με οφειλές προς το Δημόσιο θα συμψηφίζονται οι επιστροφές. θα αποσυνδεθεί η δήλωση απότην υποχρέωση της εξόφλησης».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Διάψευση σεναρίων για την αναδιάρθρωση χρέους».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «σε κατηγορηματικές διαψεύσεις περί αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους προέβη ο ΥΠΟΙΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας παράλληλα ότι στόχος είναι η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές εντός του 2011, ανάλογα με τις συνθήκες».

  • enet.gr, 08:24 Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011
Advertisements
 
Σχολιάστε

Posted by στο Ιανουαρίου 5, 2011 in Πρωτοσέλιδα

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: