RSS

Τα πρωτοσέλιδα : Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

23 Δεκ.
  • Ο προϋπολογισμός του 2011, οι περικοπές στο μισθολογικό κόστος των εισηγμένων ΔΕΚΟ, οι επικείμενες αυξήσεις στη ΔΕΗ, οι συγκρούσεις για το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, αλλά και οι αντικειμενικές αξίες για 4.458 οικισμούς που μπαίνουν στο σύστημα από τον Ιανουάριο, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «2 επιστολές βάζουν φωτιές».

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι «οι 9 μεγαλύτεροι σύλλογοι των επαγγελματιών τα ψέλνουν στον Παπανδρέου. Ο υπουργός Οικονομικών ζητάει κόψιμο μισθών σε άλλες 8 ΔΕΚΟ».

Η ΑΥΓΗ: «Κυβέρνηση σε αποδρομή»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «επιβεβαιώθηκε κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή η πολιτική χρεωκοπία του Μνημονίου. Σε κοινωνική και πολιτική απομόνωση η κυβέρνηση. Βαριά η ατμόσφαιρα στα κυβερνητικά έδρανα. Γ. Παπανδρέου: Δεν θα χρεωκοπήσουμε. Αλ. Τσίπρας: Ειστε η πιο δεξιά κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, ο λαός θα σας ανατρέψει σύντομα».

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Πάρτε μέτρα τώρα ζήτησε ο Αντ. Σαμαράς».

Η εφημερίδα γράφει ότι ««Συνένοχοι στον δρόμο της χρεοκοπίας που έχετε επιβάλει δεν πρόκειται να γίνουμε» ξεκαθάρισε χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για την ψήφιση του επαχθέστερου προϋπολογισμού».

ΑΥΡΙΑΝΗ: «Μάζεψε τον Σηφουνάκη κύριε Παπανδρέου».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «έπρεπε από χθες να τον έχεις στείλει σπίτι του για να μπορεί να άνεση να παίζει τα παιχνίδια της διαπλοκής».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «30.000 ευρώ για ταξίδι στη Ρώμη».

Η εφημερίδα γράφει ότι «ο υπουργός Οικονομικών πετάει μόνο με το προεδρικό αεροπλάνο. Ο πιο ένθερμος υποστηρικτής των μέτρων-σοκ των «δάνειων δυνάμεων» εν Ελλάδι δεν λογαριάζει το χρήμα όταν δεν είναι δικό του».

ΕΘΝΟΣ: «Πλαφόν 4.000 ευρώ και στις εισηγμένες ΔΕΚΟ».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «μειώσεις αποδοχών 10-25% έρχονται και για χιλιάδες υπαλλήλους στις εισηγμένες ΔΕΚΟ. Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου με επιστολές που έστειλε στις διοικήσεις τους ζητάει περιορισμό του μισθολογικού κόστους. Οι εργαζόμενοι απειλούν με δυναμικές κινητοποιήσεις».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Παπανδρεϊκή Καρτολαγνεία».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «δεν του αρκεί η περιβόητη και επικίνδυνη «Κάρτα του Πολίτη» που θα είναι ο ηλεκτρονικός σπιούνος και κατάσκοπος. Δεν του φτάνει ο ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ, τώρα έβαλε τον Ραγκούση να καθιερώσει «Κάρτα του Δημότη» και το Υπουργείο Εργασίας Κάρτα Εργασίας, αφού έριξε στον δρόμο μας και τη Φοροκάρτα».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: «Απίστευτος ο Παπανδρέου! Δεν κατάλαβε ότι είναι πρωθυπουργός».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «δεκατέσσερις μήνες μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, δηλώνει στο αμερικανικό περιοδικό ότι ο κόσμος στη χώρα μας βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Μιλάει ωσάν να είναι στην εξουσία ακόμη η Ν.Δ.».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Παγίδες της ΔΕΗ στους νέους λογαριασμούς».

Η εφημερίδα γράφει ότι «αυξήσεις-φωτιά στα τιμολόγια της ΔΕΗ που θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο το μέσο οικιακό καταναλωτή θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2011, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης τιμολογίων της επιχείρησης. Ηδη η ΔΕΗ έχει αποστείλει στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας το νέο τιμοκατάλογο για τη χρέωση ηλεκτρικής ενέργειας».

ΕΣΤΙΑ: «Η κοινωνία σε απορρύθμιση».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «ο κοινωνικός ιστός έχει διαρραγή. Κάθε κοινωνική και επαγγελματική ομάδα ακολουθεί τον δικό της δρόμο και αδιαφορεί για το κοινωνικό σύνολο. Το κράτος έχει σηκώσει τα χέρια του και αδυνατεί να επιβάλη τον νόμο, ακόμη και όταν παραβιάζεται κατά τρόπο κραυγαλέο. Η δε κοινωνία μας απλώς περιμένει τα χειρότερα. Η απορρύθμισις είναι πρωτοφανής».

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: «Μποναμάς με… νέες μειώσεις μισθών».

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε τη μείωση των μισθών των υπαλλήλων και των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο δημόσιων επιχειρήσεων αλλά και των συνδεδεμένων με αυτές επιχειρήσεων».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Περικοπές στις εισηγμένες του Δημοσίου».

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «επιστολή προς τις διοικήσεις των εισηγμένων επιχειρήσεων στις οποίες έχει σημαντική συμμετοχή το Δημόσιο, όπως ο ΟΠΑΠ, η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, ο ΟΛΠ, ο ΟΛΘ, τα ΕΛΠΕ, ο ΟΤΕ κ.α. απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου καλώντας τους να προχωρήσουν σε μειώσεις μισθών, όπως έγινε και στις μη εισηγμένες ΔΕΚΟ».

Η ΝΙΚΗ: «Εψαλαν τα… κάλαντα οι βουλευτές στην κυβέρνηση».

Η εφημερίδα γράφει ότι «πέταξε το γάντι ο Φίλιππος Σαχινίδης στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «εάν πιστεύετε ότι σας εκβιάζουμε βγείτε να το πείτε, δε σας εξέλεξαν κατοχικά στρατεύματα αλλά ο ελληνικός λαός».

Ο ΛΟΓΟΣ: «Προϋπολογισμός χωρίς εμπιστοσύνη».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «αργά χθες το βράδυ αναμενόταν να ψηφιστεί ο «σκληρός» προϋπολογισμός για το 2011, με βουλευτές της αντιπολίτευσης αλλά και του κυβερνώντος ΠΑΣΟΚ να ασκούν έντονη κριτική, ενώ δεν έλλειψε και μια απειλή παραίτησης από τον βουλευτή Θ. Ρομπόπουλο».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Προϋπολογισμός εργαλείο αντιλαϊκής εξόδου από την κρίση».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι «όποιο μείγμα πολιτικής και να εφαρμοστεί, ούτε το χρέος θα αντιμετωπιστεί, ούτε τα ελλείμματα, ούτε ανταγωνιστική θα γίνει η Ελλάδα, ούτε θα αποφύγει είτε την ελεγχόμενη, είτε την άναρχη χρεοκοπία. Ηδη είναι σε πορεία χρεοκοπίας».

Στο ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου: «Η απάντηση του Γιώργου στα ευρωκάλαντα: Δώσαμε… δώσαμε…».

Η εφημερίδα γράφει ότι «τα δανεικά πρέπει να συνεχίσουν να ρέουν, οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν, αλλά ο κόσμος έχει κι αντοχές τις οποίες η κυβέρνηση οφείλει να μην ξεπεράσει. Αυτές τις κόκκινες γραμμές ανέπτυξε στους εταίρους μας ο Γ. Παπανδρέου στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής. Δεσμεύτηκε πως ό,τι έχει πει θα γίνει, αλλά μέχρις εκεί…».

ΤΑ ΝΕΑ: «Σε ναρκοπέδιο η κυβέρνηση».

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι «ένα βουνό προβλήματα περιμένουν την κυβέρνηση με την αυγή του νέου έτους. Η διαχείρισή τους θυμίζει πορεία σε ναρκοπέδιο, καθώς το κλίμα δυσφορίας στην κοινωνία, σε συνδυασμό με την αναταραχή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε επιτάχυνση των πολιτικών εξελίξεων».

Το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: «Βαθύ λαρύγγι στη Siemens!».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «έγγραφα-ντοκουμέντα στον σκληρό δίσκο της γραμματέως Κατερίνας Τσακάλου. Μια γυναίκα δίπλα στον Κ. Καραμανλή έλεγε τα πάντα στον Χριστοφοράκο. «Λιποθύμησε και τρομάξαμε όλοι… Υποψιάστηκαν το τρίτο άτομο, γύρισαν και του είπαν πρόσεχε… να μείνει μεταξύ μας»».

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: » Μαύρα σύννεφα από κρυφά γκάλοπ σε Μαξίμου – ΔΝΤ».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι «πυκνώνουν επικίνδυνα τα σύννεφα στο πεδίο της οικονομίας, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις σε Αθήνα και Ουάσιγκτον».

City Press: «ΙΟΒΕ: Προτάσεις για επιστροφή στην ανάπτυξη».

Η εφημερίδα γράφει ότι «άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, αξιοποίηση ακίνητης κρατικής περιουσίας, κατάργηση φοροαπαλλαγών, συγχωνεύσεις νοσοκομείων, ΑΕΙ και στρατιωτικών μονάδων ζητά, μεταξύ άλλων το ΙΟΒΕ».

Press: «31.400 προϊόντα «καίνε» την αγορά».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ομως, την ίδια στιγμή που οι τιμές θα πέφτουν σε 661 επώνυμα προϊόντα, οι τιμές σε χιλιάδες άλλα προϊόντα και υπηρεσίες θα παίρνουν φωτιά. Στη «συμφωνία κυρίων» υπουργείου-εταιρειών που τέθηκε σε εφαρμογή δεν περιλαμβάνονται άλλα αγαθά και υπηρεσίες, τα οποία στην κυριολεξία αδειάζουν τις τσέπες των καταναλωτών».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: «Παγοδρόμιο χωρίς άδεια».

  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: «Σε τροχιά… σύγκρουσης για κλειστά επαγγέλματα».

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι «στη μεγαλύτερη «δοκιμασία» για την κυβέρνηση αλλά και το πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης θα αναδειχθεί το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, με το κλίμα να φορτίζεται επικίνδυνα».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Αντικειμενικές αξίες για 4.458 οικισμούς».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «η λίστα των υπό ένταξη περιοχών σε 26 νομούς της χώρας με μεγάλη οικιστική ανάπτυξη. Κατακόρυφη άνοδος της φορολογητέας αξίας των ακινήτων. Περισσότεροι φόροι από μεταβιβάσεις. Αγοραπωλήσιες, γονικές παροχές, δωρεές, κληρονομιές».

Η ΑΞΙΑ: «Citi, Fund, Εφοπλιστές «βλέπουν» Εθνική».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «το ραντεβού Ταμβακακη με 70 εφοπλιστές το καλοκαίρι και η αναθέρμανση του ενδιαφέροντός τους για μετοχική συμμετοχή στην Τράπεζα σε συμμαχία με το fund. Ο ρόλος της Citigroup και η ενημέρωση Παμπούκη για το αμερικανικό φλερτ».

ΚΕΡΔΟΣ: «Τι φοβούνται οι τραπεζίτες».

Η εφημερίδα γράφει ότι «σε καθεστώς πιστοληπτικής επιτήρησης με πιθανές αρνητικές συνέπειες έθεσε η Fitch τέσσερις ελληνικές τράπεζες ως συνέπεια της προχθεσινής αντίστοιχης απόφασης για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας. Υπό αυτή τη σκιά, λοιπόν, οι ελληνικές τράπεζες ετοιμάζονται να υποδεχθούν το 2011 γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα είναι άλλη μία εξαιρετικά δύσκολη χρονιά».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Ομαδικά τα «πυρά» κατά του νέου προϋπολογισμού».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «αδιέξοδο χαρακτήρισαν τον κρατικό προϋπολογισμό του 2011 όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, προεξοφλώντας ότι θα αναθεωρηθεί πολύ σύντομα, με νέα επώδυνα μέτρα για τους πολίτες».

  • enet.gr, 08:43 Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010
Advertisements
 
Σχολιάστε

Posted by στο Δεκέμβριος 23, 2010 in Πρωτοσέλιδα

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: