RSS

Τα πρωτοσέλιδα : Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

21 Δεκ.
  • Οι απεργιακές κινητοποιήσεις, η μείωση εργοδοτικών εισφορών, η αύξηση ανεργίας, η υποτονική κίνηση στην αγορά, η κατάργηση του κώδικα βιβλίων, αλλά και οι προειδοποιήσεις του Συνηγόρου του Καταναλωτή για τις ασφαλιστικές εταιρείες είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Καμπανάκι για τις ασφαλιστικές- Καταγγέλλει αφερεγγυότητα, ζητάει έρευνα ο Συνήγορος Καταναλωτή»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «ο Συνήγορος του Καταναλωτή, Ευάγγελος Ζερβέας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Από αυτεπάγγελτη έρευνα που διενήργησε, ύστερα από βροχή καταγγελιών ότι πολλές ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες καθυστερούν με διάφορα προσχήματα να εξαργυρώσουν ακόμη και ασφαλιστήρια ζωής ή ληγμένα επενδυτικά προϊόντα, προέκυψε ότι πολλές από τις καταγγελίες ευσταθούν».

Η ΑΥΓΗ: «Εκρηξη απολύσεων, ριφιφί στα Ταμεία»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «στις 91.000 ο αριθμός των απολύσεων τον Νοέμβριο. Μειώνονται έως και 25% οι ασφαλιστικές εισφορές των «ενήμερων» επιχειρήσεων μέχρι το 2013″.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Αρχισαν οι μετατάξεις- Σε 10.700 διαθέσιμες θέσεις»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «από τον ΟΣΕ σε νοσοκομεία, δήμους, ασφαλιστικά ταμεία, δικαστήρια, Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Εφορίες αρχαιοτήτων θα μεταταχθούν περίπου 1.300 σιδηροδρομικοί, σύμφωνα με όσα προβλέπει η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών για τις μετατάξεις των εργαζόμενων από τον Οργανισμό σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου».

ΑΥΡΙΑΝΗ: «Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη»

Η εφημερίδα γράφει ότι «τα κοράκια των διεθνών αγορών ήδη μας πέταξαν έξω από το Ευρώ, ενώ η κυβέρνηση, καθηλωμένη στα δεσμά της Τρόικα, δεν τολμά να διαψεύσει ούτε ένα από τα σενάρια χρεωκοπίας με τα οποία καθημερινά καταιγίζεται».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Το υποβρύχιο που «δόξασε» τον Ακη και τον Γιάννο»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «στοίχισε 89.000.000 ευρώ περισσότερα απ’ ό,τι πλήρωσαν οι Τούρκοι για το ίδιο μοντέλο. Αν σκεφτεί κανείς ότι η παραγγελία αφορούσε συνολικά έξι υποβρύχια, θα καταλάβει εύκολα γιατί κάποιοι μιλάνε για τις τεράστιες μίζες που διακινήθηκαν μέσω offshore εταιρειών».

ΕΘΝΟΣ: «Απόγνωση στην αγορά από κρίση- απεργίες- Η δραματική πτώση του τζίρου φέρνει χιλιάδες λουκέτα»

Η εφημερίδα γράφει ότι «στα «τάρταρα» ο τζίρος των καταστημάτων εξαιτίας της οικονομικής αδυναμίας των Ελλήνων αλλά και των συνεχιζόμενων απεργιών και διαδηλώσεων που έχουν παραλύσει το κέντρο της πρωτεύουσας. Εμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες που περίμεναν να πάρουν μια ανάσα μέσα στις γιορτές κάνουν έκκληση για αναστολή των απεργιών στα μέσα μαζικής μεταφοράς».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «»Βρώμισε μπαρούτι» για την αθεϊα»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας, ο μειλίχιος και πράος αυτός ποιμενάρχης, εξεμάνη όταν κατά την τελετή της ορκωμοσίας κάποιος άθεος ζήτησε να αποχωρήσει το Ιερατείο από την τελετή».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: «Τόνια Αντωνίου προς Πάγκαλο: Δεν τα φάγαμε μαζί τα λεφτά»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «άλλες αντιδράσεις και όλες οι δηλώσεις της Τόνιας Αντωνίου που ζητεί, μεταξύ άλλων, απο τον Θ. Πάγκαλο να στείλει τον λογαριασμό σε αυτούς που πήραν μέρος στο πάρτυ με το φαγοπότι»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: » «Θα κλείσουμε το κράτος αν ανοίξετε τα επαγγέλματα» «

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «την άρση όλων των περιορισμών που ισχύουν σήμερα στην άσκηση εκατοντάδων επαγγελμάτων του τομέα των υπηρεσιών προβλέπει νομοσχέδιο που προωθεί το υπ. Οικονομικών, προκαλώντας σοβαρές αντιδράσεις από εκπροσώπους των κλάδων αλλά και από κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που απειλούν με μαζικές κινητοποιήσεις».

ΕΣΤΙΑ: «Χριστούγεννα με απεργίες- Τιμωρείται το κοινωνικό σύνολο»

Η εφημερίδα γράφει ότι «ακόμη και κατά την διάρκεια πολέμων, τα Χριστούγεννα και τις άλλες μεγάλες εορτές γίνεται ανακωχή. Όμως στη σημερινή Ελλάδα ο πόλεμος που έχουν κηρύξει οι συνδικαλιστές και τα κόμματα της Αριστεράς κατά των κυβερνητικών μέτρων, όχι μόνον δεν αναστέλλεται εν όψει των Χριστουγέννων, αλλά εντείνεται».

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: «Στο σφυρί η δημόσια περιουσία»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «πωλητήριο σε ακίνητα-φιλέτα του Δημοσίου και άμεση πρόσληψη συμβούλων για τρεις δημόσιες επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων η ΔΕΠΑ, βάζει η κυβέρνηση, η οποία ενεργοποιεί έτσι το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων του 2011 προσδοκώντας έσοδα τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην αξιοποίηση ακινήτων-φιλέτων του Δημοσίου, με πρώτο στον κατάλογο το «Ελληνικό» «.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Η αγορά στη δίνη των απεργιών»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «σε πλήρη παράλυση βρίσκεται η πρωτεύουσα για δεύτερη εβδομάδα, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες. Χάος στους δρόμους, πολύωρη ταλαιπωρία για τους μετακινούμενους, απόγνωση στην αγορά, που ανέμενε τις ημέρες αυτές να πραγματοποιήσει το 30% του τζίρου της και ήδη υπολογίζει συνολικές απώλειες της τάξης των 3 δισ. ευρώ».

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: «2.000 απολύσεις την ημέρα- Στενάζει ο ιδιωτικός τομέας, 627.301 οι άνεργοι»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «αύξηση κατά 4,20% στις απολύσεις. Μείωση κατά 20,52% στις προσλήψεις. Τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ κάνουν λόγο για επιπλέον 122.605 άτομα που έχασαν τη δουλειά τους μέσα στους δέκα μήνες του έτους».

Ο ΛΟΓΟΣ: «Δραματικές εκκλήσεις των εμπόρων»

Η εφημερίδα γράφει ότι «τεράστιες συνέπειες στην αγορά που καταγράφει απώλειες της τάξεως του 30%, έχει η απεργία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και η συνέχισή της μπορεί να ανεβάσει τον αριθμό των επιχειρήσεων που θα βάλουν λουκέτο το Δεκέμβριο στις 7.000».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Νέο μπουρλότο στην ασφάλιση η μείωση κατά 25% των εργοδοτικών εισφορών»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσημα, μέσω του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας στο συνέδριο του «Economist” για την Κοινωνική Ασφάλιση, ότι σχεδιάζει τη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κατά 25% και μάλιστα μέχρι το 2013».

ΤΑ ΝΕΑ: «Ουρά για μετατάξεις! Ζητούνται 10.700, μετατάσσονται 2.700»

Η εφημερίδα γράφει ότι «στην… ουρά μπαίνουν οι φορείς του Δημοσίου που διεκδικούν τούς υπό μετάταξη υπαλλήλους του ΟΣΕ, προκειμένου να καλύψουν τα κενά τους σε ανθρώπινο δυναμικό. Τις περισσότερες θέσεις προσφέρουν τα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

City Press:.»Ιερός πόλεμος για το μνημόνιο»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «κυβερνητική δυσαρέσκεια για το εκκλησιαστικό φυλλάδιο που διανεμήθηκε στους ναούς. Σημείο διαμάχης η αναφορά σε «δυνάμεις κατοχής». Παρέμβαση του ΚΚΕ κατά της Ιεραρχίας»

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: » Για ψώνια… με συνταγή ΔΝΤ- Χαμηλός ο τζίρος παρά τις μεγάλες προσφορές»

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: «Σκηνικό σύγκρουσης με την Εκκλησία- Αιφνιδιάστηκε η κυβέρνηση από την παρέμβαση της Ιεράς Συνόδου»

  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: «Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών 25% έως το 2013»

Η εφημερίδα γράφει ότι «περιορισμό των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κατά 10% το 2011 και επιπλέον 15% έως το 2013 ανακοίνωσαν χθες η υπουργός Εργασίας Λ. Κατσέλη και ο αναπληρωτής υπουργός Γ. Κουτρουμάνης».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Μειώνονται έως 25% οι εισφορές στο ΙΚΑ»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «τη σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για εργοδότες και εργαζομένους έως 25% μέχρι το 2013 προανήγγειλε χθες ο υφυπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης. Σε πρώτη φάση θα εφαρμοσθεί πιλοτικά μείωση 10% σε όσες επιχειρήσεις εφαρμόσουν ειδική κάρτα εργασίας για το προσωπικό τους. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΟΑΕΕ ανακοίνωσε τριετές «πάγωμα» των εισφορών».

ΚΕΡΔΟΣ: «Μειώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές σταδιακά από το ’11»

Η εφημερίδα γράφει ότι «τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 25% έως το 2013 προανήγγειλε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, μιλώντας στο 2ο Συνέδριο Κοινωνικής Ασφάλισης του Economist”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Καταργείται οριστικά από το 2012 ο κώδικας βιβλίων»

Η εφημερίδα γράφει ότι «στην περαιτέρω απλούστευση του φορολογικού συστήματος και στην απλοποίηση των ελέγχων μέσω της θέσπισης νέων αντικειμενικών κριτηρίων σχεδιάζει να προχωρήσει το οικονομικό επιτελείο το επόμενο έτος, δεδομένου ότι από τις αρχές του 2012 θα καταργηθεί ο Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων (ΚΒΣ)».

  • enet.gr, 08:13 Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010
 
Σχολιάστε

Posted by στο 21 Δεκεμβρίου, 2010 σε Πρωτοσέλιδα

 

Σχολιάστε