RSS

Τα πρωτοσέλιδα : Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

08 Δεκ.

  • Η επίσκεψη του επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντονιμίκ Στρος Καν στην Αθήνα και οι αντιδράσεις καθώς και οι εξελίξεις για τις επιχειρησιακές συμβάσεις είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Οι 7 συνταγές του δρ. Στρος Καν».

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι «τη θεραπεία-σοκ, στην οποία έχει υποβάλει την ελληνική οικονομία το ΔΝΤ και η Ε.Ε., υπερασπίστηκε χθες ο επικεφαλής του Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν, στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα, συνιστώντας: «μη μάχεστε εναντίον του γιατρού»».

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Υπερπρωθυπουργός ο Ντ. Στρος-Καν!..».

Η εφημερίδα γράφει ότι «ήλθε, είδε και άρον άρον απήλθε από την Αθήνα ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινικ Στρος-Καν, αφού προηγουμένως εμφανίστηκε στο πλευρό του Γ. Παπανδρέου ως «υπερπρωθυπουργός», κάνοντας συστάσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης και στους πολίτες να συναινέσουν στην πολιτική της κυβέρνησης!».

ΑΥΡΙΑΝΗ: «Επαγγελματίας σοσιαλιστής ο Στρος Καν που χωρίς ντροπή ήρθε να μας κάνει μαθήματα στην Βουλή και σαν άλλος Παπαδόπουλος να βάλει τον λαό στον γύψο».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «τον… ψάρεψε η Κοντολίζα Ράις και αφού πέρασε με επιτυχία τις… εξετάσεις, οι Αμερικανοί τον έκαναν Γενικό Διευθυντή του ΔΝΤ και τώρα τον ετοιμάζουν για πρόεδρο της Γαλλίας για να καταλάβουν και το τελευταίο οχυρό της Γηραιάς Ηπείρου».

ΕΘΝΟΣ: «Φοροκάρτα με μπόνους για τους χρήστες».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «το υπουργείο Οικονομικών έχει βάλει μπροστά την έκδοση των φοροκαρτών, οι οποίες θα χρησιμοποιούνται σε όλες τις συναλλαγές και θα προσφέρουν φορολογικά κίνητρα στους κατόχους. Η χρήση τους το 2011 θα είναι προαιρετική».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Το λογότυπο της «σύζευξης» είναι το 666″.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «το θράσος τους δεν έχει όρια. Κάνουν τα πάντα και παντού να μας επιβάλλουν το δυσώνυμο αριθμό 666. Η Πολιτεία αποδεικνύει καθημερινά με τέτοιες ενέργειες και πράξεις το αντιχριστιανικό της μένος και επιβεβαιώνει τις υποψίες μας ότι επείγεται να ολοκληρώσει τα σχέδια των Παγκοσμιοποιητών για την χώρα μας».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: «Η υφυπουργός Εργασίας Αννα Νταλάρα στη Βουλή: «ναι» σε πολλά μικρά τζαμιά «όχι» σε ένα γιγαντιαίο τέμενος».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «τι φοβάται η υφυπουργός και απορρίπτει την ιδέα ενός μεγάλου τζαμιού στην Αθήνα και εκφράζει φόβους για γκέτο ή κολχοζ γύρω από το τέμενος».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Το… αφεντικό μίλησε!».

Η εφημερίδα γράφει ότι «είπε μπράβο στον Παπανδρέου, ζήτησε να… καταργηθεί η αντιπολίτευση και μας ανακοίνωσε τα νέα χαράτσια για το εφιαλτικό 2011».

ΕΣΤΙΑ: «Αρνούμεθα την πραγματικότητα».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «ο κυριώτερος ίσως λόγος για τον οποίο έχουμε φθάσει στην δεινή θέση της εξαρτήσεώς μας από τους ξένους δανειστές, είναι ότι εμείς οι ίδιοι αρνούμεθα την πραγματικότητα. Αρνηθήκαμε να την δούμε κατάματα εδώ και χρόνια, όταν συσσωρεύσαμε τεράστιο δημόσιο χρέος. Και αρνούμεθα πεισματικά να την δούμε και σήμερα, παρ΄ότι έχουμε φθάσει στο «παρά ένα» της πτωχεύσεως».

Η ΑΥΓΗ: «Στη ζούγκλα των ατομικών συμβάσεων».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «το χειρότερο σενάριο για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας επιβεβαιώθηκε με τις συναντήσεις της κυβέρνησης στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση συμφώνησε με την τρόικα ότι δεν θα επεκτείνονται οι κλαδικές συμβάσεις σε όλους τους εργαζόμενους, ότι οι ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις θα παρακάμπτουν τις κλαδικές και στις επιχειρήσεις που απασχολούν κάτω από 50 εργαζόμενους και αντιστοιχούν στο 90% της συνολικής απασχόλησης θα υπογράφονται ατομικές συμβάσεις».

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: «Επιμήκυνση με ληστρικό επιτόκιο».

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση εκτιμά πως έχει «κλείσει» η επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου και η συμφωνία θα αφορά ολόκληρο το ποσό του. Επίσης, η αποπληρωμή θα γίνει με επιτόκιο της τάξης του 5,8% (σταθερό), έναντι του κυμαινόμενου 3,7% που είναι σήμερα. Υπέρ της επιμήκυνσης και ο Στρος-Καν».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Στρος-Καν: Συναίνεση για τα δύσκολα».

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «δεκάλογο πρωτοβουλιών που θα επιταχύνουν την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση ανέπτυξε χθες, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα και τις επαφές του με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος – Καν που προειδοποίησε ότι «τα χειρότερα δεν έχουν περάσει».

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: «Ελληνες παραδοθείτε στο… γιατρό».

Η εφημερίδα γράφει ότι «ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ επισκέφθηκε για 24 ώρες τη… χώρα του και ζήτησε θυσίες για ένα ακόμα έτος, ώστε να δούμε θετική ανάπτυξη από το 2012».

Ο ΛΟΓΟΣ: «Στρος Καν ή δεν τρως καν».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «εν μέσω διαδηλώσεων των ελλήνων πολιτών αλλά και επιφυλάξεων του πολιτικού κόσμου που εκφράστηκαν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ο επικεφαλής του ΔΝΤ, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα όσα έγιναν στην χώρα τους τελευταίους μήνες, σπεύδοντας, όμως, να προειδοποιήσει ότι οι κίνδυνοι δεν έχουν περάσει και απαιτούνται ακόμη πολλά».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Κατά μέτωπο αντεπίθεση στην επίθεση κυβέρνησης – τρόικα».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι «αγωνιστικά, περήφανα και με «σημαία» τις σύγχρονες ανάγκες τους, «υποδέχτηκαν», χτες το απόγευμα στο Σύνταγμα, χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι, σπουδαστές, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες τον επικεφαλής του ΔΝΤ, συνεργό κυβέρνησης – κεφαλαίου στο αντιλαϊκό έγκλημα».

ΤΑ ΝΕΑ: «Μειώσεις αποδοχών έως 40% στις ΔΕΚΟ».

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι «συνταγή ΟΣΕ επιφυλάσσει η κυβέρνηση για όλους τους εργαζομένους σε 52 ΔΕΚΟ, οι οποίοι πρόκειται να υποστούν μειώσεις αποδοχών έως και 40%. Αυτό αποφασίστηκε χθες σε έκτακτη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, σε μια προσπάθεια να φανεί συνεπής η κυβέρνηση στη δέσμευση έναντι της τρόικας για περικοπές 800 εκατομμυρίων ευρώ από τις δημόσιες επιχειρήσεις».

Metro: «Πικρό το χάπι του… dr. Καν».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «να μη «μάχονται τον γιατρό τους» συνέστησε στους πολίτες ο επικεφαλής του ΔΝΤ. Ζήτησε πολιτική συναίνεση και «φωτογράφισε» νέες μειώσεις σε μισθούς – συντάξεις».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: «Ηλθε, υπέδειξε και… απήλθε».

  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: «Συναίνεση για το μνημόνιο ζητεί ο Ντομινίκ Στρος-Καν».

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι «ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν, από το βήμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ζήτησε πολιτική και κοινωνική συναίνεση στην εφαρμογή του μνημονίου».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Η «συνταγή» του Στρος Καν. Συναίνεση – Μεταρρυθμίσεις – Ανάπτυξη».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «την ανάγκη νέων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας, υπογράμμισε με έμφαση ο επικεφαλής του ΔΝΤ. Θύμισε ότι την τελευταία πενταετία αυξήθηκαν περισσότερο οι συντάξεις και τα ημερομίσθια σε σχέση με τις άλλες χώρες και αυτό, τόνισε, πρέπει να εξομαλυνθεί, θέτοντας ευθέως θέμα μείωσης μισθών».

ΚΕΡΔΟΣ: «Η επιμήκυνση των δανείων στο τραπέζι με τον Στρος Καν».

Η εφημερίδα γράφει ότι «περιθώριο να αποπληρώσουμε το χρέος μέχρι το 2024 και με επιτόκιο μέχρι 5,8% είναι τα στοιχεία της συμφωνίας που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με την τρόικα, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «ΔΝΤ: Δεν υπάρχει λύση χωρίς ισχυρή ανάπτυξη».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «συστάσεις για την προώθηση της ανάπτυξης, αλλά και των διαρθρωτικών αλλαγών που εκκρεμούν, απηύθυνε χθες ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, κατά τις επαφές που είχε στην Αθήνα με την πολιτική ηγεσία της χώρας, αλλά και την ομιλία του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής».

  • enet.gr, 08:50 Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010
Advertisements
 
Σχολιάστε

Posted by στο Δεκέμβριος 8, 2010 in Πρωτοσέλιδα

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: