RSS

Για κομματικό ανασχηματισμό ετοιμάζεται η Ιπποκράτους

25 Νοέ.
  • Εκ βάθρων αλλαγή χρειάζεται ο κομματικός μηχανισμός του ΠαΣοΚ εν όψει της δυσχερέστερης περιόδου εφαρμογής του μνημονίου

ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΩΒΑΙΟΣ | Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

  • Σε αναδιάταξη του κομματικού μηχανισμού του ΠαΣοΚ προχωρεί ο Πρωθυπουργός εν όψει της δύσκολης περιόδου που ξεκινά με την ψήφιση του νέου προϋπολογισμού και καλύπτει ολόκληρο το πρώτο τρίμηνο του έτους, έως ότου δηλαδή γίνει και η επόμενη φάση αξιολόγησης από την τρόικαεν αναμονή της τέταρτης δόσης του δανείου.

Οι συνεργάτες του κ. Γ. Παπανδρέου έχουν επισημάνει ότι παρά τη θετική έκβαση των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών το κόμμα έχει ανάγκη την άμεση ανασύνταξη των δυνάμεών του και την εκ βάθρων αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του, καθώς από τις επόμενες εβδομάδες ξεκινά η δυσχερέστερη περίοδος της εφαρμογής των επιταγών του μνημονίου. Με αυτό δεδομένο, η Ιπποκράτους ετοιμάζεται για έναν ευρύ και δομικού χαρακτήρα κομματικό ανασχηματισμό, χωρίς τον οποίο, όπως λένε και τα εμπειρότερα κοινοβουλευτικά στελέχη του ΠαΣοΚ, θα είναι πολύ δύσκολο να προχωρήσουν πολλά από τα σχέδια για τα οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση.

Εν όψει όλων αυτών, ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να κάνει την κίνησή του στα τέλη της επόμενης εβδομάδας και να συγκαλέσει αρχικώς το Πολιτικό Συμβούλιο, προκειμένου να ζητήσει τις παραιτήσεις των μελών του. Εν συνεχεία θα συγκαλέσει, πιθανότατα τη μεθεπόμενη Παρασκευή, το Εθνικό Συμβούλιο, το οποίο και θα εκλέξει τα νέα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου. Η ανανέωση του κεντρικού καθοδηγητικού οργάνου του κόμματος είναι άλλωστε μια από τις εκκρεμότητες που παραμένουν από την εποχή του ανασχηματισμού στις αρχές Σεπτεμβρίου, καθώς κάποια μέλη του μπήκαν στην κυβέρνηση και βάσει καταστατικού θα πρέπει να αντικατασταθούν. Πέραν αυτού, για κάποια μέλη του ΠΣ, όπως ο κ. Ι. Μίχας, το κλίμα έγινε βαρύ μετά τις εκλογές και το αρνητικό αποτέλεσμα στον Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου δεν θα περιοριστεί σε αντικατάσταση των κκ. Ι. Κουτσούκου, Δ. Κουσελά, Εμμ. Οθωνα, αλλά θα προτείνει την εκ νέου εκλογή του οργάνου, χωρίς να αποκλείεται η συμμετοχή κάποιων από τα σημερινά του μέλη.

Οι προτάσεις που έχει δεχθεί ο Πρωθυπουργός κινούνται στη λογική ότι το νέο Πολιτικό Συμβούλιο δεν θα πρέπει να έχει «πειραματικό χαρακτήρα», όπως λίγο-πολύ αποδείχθηκε ότι είχε το προηγούμενο. Σύμφωνα με κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, το νέο όργανο θα βρεθεί αντιμέτωπο με τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ερχόμενης περιόδου και γι΄ αυτό τον λόγο θα πρέπει να απαρτίζεται από στελέχη που έχουν κυβερνητική εμπειρία, αλλά και δυνατότητα «παραγωγής πολιτικής», η οποία θα ανταποκρίνεται στις συνθήκες του μνημονίου.

Η σημερινή σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου- με τις εξαιρέσεις των κκ. Κουσελά, Κουτσούκου, Οθωνα, που είναι πλέον μέλη της κυβέρνησης- έχει ως εξής: Ι. Μίχας, Κ. Ασκούνης, Ν. Ανδρουλάκης, Συλβάνα Ράπτη, Τόνια Αντωνίου, Παντ. Οικονόμου, Π. Κουκουλόπουλος, Εφη Χαλάτση, Μαρία Παυλίδου, Χρυσάνθη Κισκήρα, Δ. Σακελλάρης.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=369473&dt=25/11/2010#ixzz16H2FEfAK

Advertisements
 
Σχολιάστε

Posted by στο Νοέμβριος 25, 2010 in ΠΑΣΟΚ

 

Ετικέτες:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: