RSS

Μετατάξεις εξπρές τώρα, δεύτερο κύμα από Μάρτιο

23 Νοέ.
  • ΔΗΜΟΣΙΟ: ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ * 24.000 ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
  • Της ΕΛΕΝΗΣ ΔΕΛΒΙΝΙΩΤΗ, Ελευθεροτυπία, Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

1.800 μετατάξεις προγραμματίζονται στον ΟΣΕ

1.800 μετατάξεις προγραμματίζονται στον ΟΣΕ

  • Κλειδί των εξελίξεων στο Δημόσιο αναμένεται να αποτελέσουν οι μετατάξεις, καθώς εκτός από τις 24.000 που θα πραγματοποιηθούν σε χρόνο ρεκόρ -μέχρι το τέλος του 2010- αναμένεται και δεύτερο κύμα μετατάξεων από τον Μάρτιο, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν διευκρινιστεί από την κυβέρνηση δύο βασικά στοιχεία:

– Αν θα συνεχιστεί το πάγωμα των προσλήψεων μετά το 2010 και το 2011.

– Αν οι χιλιάδες μετατάξεις θα υπολογιστούν ως νέες προσλήψεις (όπως ζητεί η τρόικα) όπου ισχύει ο περιορισμός ένας προς πέντε (μία πρόσληψη για κάθε πεντάδα θέσεων που αδειάζει λόγω αποχωρήσεων).

  • Πρώτη κατηγορία

Το σχέδιο των μετατάξεων αφορά σε πρώτη φάση τους 19.000 υπαλλήλους στην Αυτοδιοίκηση. Η συντριπτική πλειονότητα αυτών των υπαλλήλων (περίπου 14.000) θα μεταταγούν ώς το τέλος του χρόνου στις νέες αιρετές περιφέρειες και περίπου 5.000 στους ενοποιημένους καλλικράτειους δήμους. Αυτή η πρώτη δόση των μετατάξεων είναι εκείνες που προβλέπονται από τον «Καλλικράτη» και αποτελούν τις πλέον ανώδυνες, καθώς δεν αναμένεται να επιφέρουν εκπλήξεις επειδή θα γίνονται εντός νομού και όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος, θα γίνουν με τη σύμφωνη γνώμη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

  • Δεύτερη κατηγορία

Μια δεύτερη μεγάλη κατηγορία εργαζομένων που θα μεταταχθούν είναι οι «άστεγοι» υπάλληλοι των οργανισμών και των φορέων που συγχωνεύονται ή καταργούνται. Αυτοί θα προωθηθούν σε συναφείς θέσεις στο Δημόσιο κατά προτεραιότητα στον νομό όπου υπηρετούν ήδη. Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν κενές θέσεις στον ίδιο νομό θα τοποθετηθούν σε γειτονικό. Ηδη το υπουργείο Εσωτερικών έχει ζητήσει από όλους τους φορείς του Δημοσίου αναλυτικό κατάλογο όπου θα αναφέρονται οι κενές οργανικές θέσεις που έχουν δημιουργηθεί και με τις αθρόες αποχωρήσεις εργαζομένων λόγω των νέων ρυθμίσεων στο Ασφαλιστικό που έχουν ημερομηνία έναρξης την 1-1-2011. Οι μετατάξεις των υπαλλήλων από συγχωνευμένους ή καταργημένους φορείς θα γίνουν με βάση αυτούς τους καταλόγους.

  • Τρίτη κατηγορία

Την τρίτη κατηγορία αποτελούν οι υπάλληλοι του ΟΣΕ και γενικότερα των συγκοινωνιακών οργανισμών. Με βάση την ενημέρωση που θα έχει το υπουργείο Εσωτερικών από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα ζητήσει από τους υπαλλήλους του ΟΣΕ να επιλέξουν μέσω των αιτήσεών τους τις θέσεις που επιθυμούν να καλύψουν και θα τους δίνεται η δυνατότητα τριών επιλογών. Η τελική απόφαση της μετάταξης, τονίζουν κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών, θα πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη τη μικρότερη δυνατή απομάκρυνση του υπαλλήλου από τον τόπο διαμονής του, ώστε να μη διαταραχθεί σημαντικά η οικογενειακή του κατάσταση.

Ειδικότερα στον ΟΣΕ προγραμματίζονται 1.800 μετατάξεις, καθώς οι εταιρείες του ΟΣΕ αριθμούν 6.000 εργαζομένους και στα σχέδια της κυβέρνησης είναι να μείνουν 3.700. Στην περίπτωση που την ίδια θέση διεκδικούν περισσότεροι του ενός ενδιαφερόμενοι, προτεραιότητα θα δίνεται σε όσους το δηλώσουν εθελοντικά, στα άτομα με ειδικές ανάγκες και στη συνέχεια σε όσους πληρούν κοινωνικά κριτήρια (άγαμοι, χήροι, διαζευγμένοι, πολύτεκνοι). Επίσης θα λαμβάνεται υπόψη η ηλικία του υπαλλήλου και αντίστοιχα η προϋπηρεσία του, καθώς και ουσιαστικά προσόντα που έχουν να κάνουν με τίτλους σπουδών.*

Advertisements
 
Σχολιάστε

Posted by στο Νοέμβριος 23, 2010 in Μετατάξεις

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: