RSS

Τα πρωτοσέλιδα: Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

09 Νοέ.

  • Η λήψη πρόσθετων μέτρων που ζητά ο πρόεδρος του Eurogroup, οι διεργασίες ενόψει του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών αλλά και η ικανοποίηση επενδυτών και επιχειρηματιών από την αποφυγή πρόωρων εκλογών απασχολούν κατά κύριο λόγο τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

  • Οι πρωινές εφημερίδες

Η ΑΥΓΗ: «Αντίστροφη μέτρηση για Μνημόνιο – κυβέρνηση»

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «οι πολίτες απέρριψαν τον εκβιασμό του Γ. Παπανδρέου. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός δηλώνει δογματική προσήλωση στο Μνημόνιο και ετοιμάζει νέα μέτρα. Αρνητικό ρεκόρ μεταπολίτευσης για τον δικομματισμό. Εκρηξη αποχής».

ΤΟ ΒΗΜΑ: «Δίλημμα…μέτρων βάζουν οι Βρυξέλλες»

«Ανακουφισμένη από την αναμέτρηση της Κυριακής βγαίνει η κυβέρνηση, η οποία κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμά της και να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές», σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Δύσκολες αποφάσεις σε βαρύ κλίμα»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «το αποτέλεσμα της Κυριακής απέτρεψε την εκλογική περιπέτεια της χώρας μεσούσης της κρίσης, αλλά η κυβέρνηση καλείται να λάβει νέες κρίσιμες αποφάσεις υλοποίησης του Μνημονίου σε σαφώς δυσμενέστερο κλίμα. Ηδη στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ εκδηλώνονται ενστάσεις για την προεκλογική τακτική, αλλά κυρίως για τους χειρισμούς όλο τον προηγούμενο χρόνο».

Ο ΛΟΓΟΣ: «Το μήνυμα εστάλη αλλά ο Γιούνκερ ζητάει νέα μέτρα»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «το εκλογικό αποτέλεσμα αποτιμούν τα επιτελεία των κομμάτων, έχοντας παράλληλα στραμμένο το βλέμμα στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, κατά την οποία θα κριθούν 11 περιφέρειες και οι μεγάλοι δήμοι της χώρας, όσο και για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος».

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: «Λήξη εκλογικού πυρετού»

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι «παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση απέσυρε από το τραπέζι τα σενάρια για προσφυγή στην κάλπη, κάτι που ήθελαν οι ξένοι, η αλλαγή του κλίματος δεν ήταν άμεση. Θα πρέπει να περιμένουμε αρκετά για να επιστρέψουν τα spreads από τις 900 μ.β. στις 680 μ.β.».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Νέα πορεία συσπείρωσης»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στήριξε το ΚΚΕ, απέσπασαν χιλιάδες νέες ψήφους. Το Κόμμα είναι το μοναδικό κόμμα που αύξησε τις δυνάμεις του σε ψήφους και ποσοστά. Διευρύνεται ο αριθμός εκείνων που κρίνουν θετικά εκτιμήσεις και θέσεις του ΚΚΕ, ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την εναλλακτική πολιτική μας πρόταση, αναγνωρίζουν τον αγωνιστικό πολιτικό ρόλο του».

  • Οι απογευματινές εφημερίδες

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Απόλυτα ικανοποιημένη η Ρηγίλλης»

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «απόλυτα ικανοποιημένη δηλώνει η Ρηγίλλης από τα αποτελέσματα της προχθεσινής εκλογικής διαδικασίας. Η επόμενη μέρα βρίσκει τη Ν.Δ. να έχει μειώσει τη διαφορά της από το κυβερνών κόμμα σε λιγότερες από δύο εκατοστιαίες μονάδες σε σχέση με τις περσινές εθνικές εκλογές και να κερδίζει έξι Περιφέρειες, αν και σε απόλυτους αριθμούς -ελέω και της μεγάλης αποχής- παρουσίασε πτώση των ποσοστών της».

ΑΥΡΙΑΝΗ: «Πρώτο κόμμα η αποχή»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «υπό την στενή παρακολούθηση και μάλιστα για περισσότερα χρόνια απ΄ ό,τι αρχικά μας παρουσίαζαν φαίνεται ότι βρίσκεται η ελληνική Οικονομία, η τύχη της οποίας κρίνεται πλέον αποκλειστικά από τις…προσταγές της τρόικας».

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: «Πόλεμος ευθυνών στο ΠΑΣΟΚ»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ της υπουργού Εργασίας Λούκας Κατσέλη και του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, καθώς η πρώτη απέδωσε την αποχή στη λανθασμένη επιλογή της περαίωσης αλλά και στο δίλημμα περί πρόωρων εκλογών. Άλλα κυβερνητικά στελέχη περιμένουν τον β’ γύρο των εκλογών για να εξαπολύσουν τα «πυρά» τους».

ΕΘΝΟΣ: «Πράσινος συναγερμός για τον β’ γύρο»

«Το ΠΑΣΟΚ φουλάρει τις μηχανές για το δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Στόχος ο καλύτερος συντονισμός, η αποφυγή λαθών τύπου περαίωσης και η διακριτική στήριξη όλων των υποψηφίων. Η «μητέρα των μαχών» αναμένεται να δοθεί στην περιφέρεια Αττικής και στους δήμους Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης», σύμφωνα με την εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Τέτοια στάνη τέτοιο…γάλα»

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «οι μισοί την κοπάνησαν στις καφετέριες, τα καφενεία και στις εξοχές. Χωρίς να λάβουν υπ΄όψη τους την κρισιμότητα των εκλογών δεν πήγαν να ψηφίσουν. Προτίμησαν τη φυγή από την υπεύθυνη στάση. Εξυπηρέτησαν έτσι τον Γιώργο Παπανδρέου που συσπείρωσε τους δικούς του που πήγαν στην κάλπη και έδωσαν προβάδισμα στους εκλεκτούς του».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: «Εβγαλαν τα μαχαίρια μετά τη συντριβή στην κυβέρνηση»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «όχι άλλες γκάφες λέγει η υπουργός Εργασίας, ενώ ο πρόεδρος της Βουλής χτυπάει καμπανάκι κινδύνου στο Μαξίμου φωνάζοντας: δεν μπορούν άλλα βάρη τα ασθενέστερα στρώματα».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Ρουκέτα για νέα λιτότητα»

Στο βασικό της θέμα η «E» επισημαίνει ότι «την επομένη της ολοκλήρωσης του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών ο πρόεδρος της ευρωζώνης Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ φρόντισε να προσγειώσει τους πάντες -και πρωτίστως την κυβέρνηση- στην πραγματικότητα. Επανέλαβε ότι το 2011 θα χρειαστεί να ληφθούν στην Ελλάδα πρόσθετα μέτρα, για να επιτευχθεί η εξυγίανση των οικονομικών της».

ΕΣΤΙΑ: «Σαφές μήνυμα για συναίνεση»

«Το αποτέλεσμα δεν δικαίωσε κανέναν από τους δύο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών και, παρά τις δυσκολίες αναγωγής σε εθνικό επίπεδο της δυνάμεως που έλαβαν οι υποψήφιοι που στηρίχθηκαν από τα δύο κόμματα, το ΠΑΣΟΚ φέρεται ότι συνεκέντρωσε περί το 34% των ψήφων και η Νέα Δημοκρατία περί το 32%», επισημαίνει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Παίζει τα ρέστα του με Σγουρό – Μίχα – Καμίνη»

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «η δεινή εκλογική ήττα που υπέστη το ΠΑΣΟΚ στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και η «τούμπα» που αναγκάστηκε να κάνει ο πρωθυπουργός, υποδυόμενος ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ύστερα από αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα, διαμορφώνουν ένα εκρηκτικό κλίμα για το ΠΑΣΟΚ μόλις 24 ώρες μετά τις εκλογές».

ΤΑ ΝΕΑ: «Πρόσθετα μέτρα ψηφίζει ο Γιούνκερ»

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι «πριν περάσουν 24 ώρες από τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Ελλάδα, ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι τα πρόσθετα μέτρα λιτότητας για το 2011 και οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαία για τη χώρα προκειμένου να διασφαλισθούν οι στόχοι για το ερχόμενο έτος».

  • Οι οικονομικές εφημερίδες

ΕΞΠΡΕΣ: «Αταλάντευτη πορεία ζητεί ο επιχειρηματικός κόσμος»

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι «ικανοποιημένος εμφανίζεται ο επιχειρηματικός κόσμος από την απόφαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να μην προχωρήσει σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Ολα για την οικονομία. Συναγερμός μετά το μήνυμα της κάλπης»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «σχετική αποκλιμάκωση των spreads και ανακούφιση στο ελληνικό χρηματιστήριο επέφεραν οι χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού που απομάκρυναν το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών».

ΚΕΡΔΟΣ: «Ανάσα στην αγορά»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «οι πρόωρες βουλευτικές αποφεύχθηκαν, οι μετοχές τσίμπησαν και τα spreads υποχώρησαν. Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγραφεί η επόμενη ημέρα των περιφερειακών εκλογών, που για άλλους ήταν δημοψήφισμα, για άλλους μία ευκαιρία να ψηφίσουν τους φίλους και όχι το κόμμα τους και για κάποιους τρίτους να κάνουν ποσοστιαίες αναγωγές!».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ««Ανάσα» για την αγορά η πολιτική σταθερότητα»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «ικανοποιημένη εμφανίζεται στην πλειονότητά της η επιχειρηματική κοινότητα από τις μετεκλογικές εξελίξεις, όσον αφορά κυρίως στην απομάκρυνση, προς το παρόν, του ενδεχομένου προσφυγής στις κάλπες για την ανάδειξη νέας Βουλής».

  • Οι δωρεάν εφημερίδες

City Press: «Ερχονται κι άλλα μέτρα»

Η εφημερίδα αναφέρει «Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ: Πάτε καλά, όμως η επίτευξη των στόχων απαιτεί πρόσθετες θυσίες. Morgan Stanley: Θα περάσουν αρκετά χρόνια για να επιστρέψει η Ελλάδα στις αγορές».

Metro: «Οι συμμαχίες που θα κρίνουν το δεύτερο γύρο»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «τα σενάρια συνεργασιών σε περιφέρειες και δήμους επεξεργάζονται τα δύο μεγάλα κόμματα. Ρυθμιστής το ΚΚΕ και οι αντάρτες. Πού αναμένονται ανατροπές και εκπλήξεις».

  • Ο Τύπος της Θεσσαλονίκης

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: «Τα ντέρμπι του β΄γύρου»

  • enet.gr, 08:59 Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010
Advertisements
 
Σχολιάστε

Posted by στο Νοέμβριος 9, 2010 in Πρωτοσέλιδα

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: