RSS

Μαυρίστε τον Νικήτα Κακλαμάνη!

06 Νοέ.

 

Μη τυχόν και σας εγκλωβίσει το περιπαθές και ηδυπαθές βλέμμα του! Η προηγούμενη θητεία του στο δήμο Αθηναίων ήταν μια χαμένη "τετραετία".

Επιτέλους, πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι ο νυν δήμαρχος του Δήμου Αθηναίων είναι ένας κακός ηθοποιός που επιχείρησε και υπέκλεψε τις ψήφους των Αθηναίων ψηφοφόρων και στη συνέχεια υποδύθηκε τον δήμαρχο. Κακός, κάκιστος, δεξιός, δεξιότατος [παροιμιώδης, στην πλατεία Συντάγματος αν θυμάμαι καλά, η κραυγή του: «ζήτω ο Καραμανλής»], υποκριτής μέχρι σκασμού, γαλίφης, κόλακας… Εχει όλα τα χαρακτηριστικά εκείνων που μπορεί να σε σκάσουν με το ειρωνικό και σπαστικό ύφος, λέγοντας ψέματα αδιάντροπα και πείθοντας τους άλλους ότι λέει την αλήθεια. Τον χαϊδολόγησαν και κάποιοι δημοσιογράφοι. Μάλιστα θυμάμαι τον Σταύρο Θεοδωράκη που στις περασμένες προεκλογικές μέρες περιφέρονταν ανά τας οδούς και τας ρύμας της Αθήνας [εκεί όπου σήμερα είναι γκέτο και οιΈλληνες φοβούνται να περάσουν], ο φακός τους παρακολουθούσε κι ο Κακλαμάνης ξεδίπλωνε το δήθεν όραμά του. Τελικά, αποδείχτηκε ότι το άτομο δεν είχε όραμα. Αυτό που ήθελε ήταν να ικανοποιήσει τα προσωπικά του απωθημένα και μάλιστα κάποια στιγμή του πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί και να τον προτείνουν σε κάποιο κομματικοπολιτικό αδιέξοδο και ως πρόεδρο της Δημοκρατίας! Μέχρις εκεί έφτασε το δαιμόνιο μυαλό του. Ασχολήθηκε όμως με το κόψιμο των δέντρων και οι υπερφίαλες δηλώσεις του παραμένουν ως φωτεινό μετέωρο ενός δημαγωγού και ψεύτη πολιτικού.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο Γιώργος Καμίνης, κατά τη θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής, συνήφθησαν δάνεια για συγκεκριμένα έργα, τα οποία όμως δεν υλοποιούνται, ενώ παραμένει άγνωστο πού και πώς χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα του δανείου. Σήμερα παρά τα όσα δηλώνει ο  Κακλαμάνης, ο οποίος υποστηρίζει ότι τα ανεξόφλητα δάνεια είναι 113 εκατ. ο δήμος χρωστάει σε δάνεια περίπου 203 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, όπως αναφέρεται στη «μαύρη βίβλο», που έδωσε στη δημοσιότητα ο Γ. Καμίνης, ένα πέπλο ομίχλης απλώνεται κυρίως στο χώρο των ανωνύμων εταιρειών του δήμου, χωρίς να γνωρίζει η αντιπολίτευση όχι μόνον στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και στο Δ.Σ. των εταιρειών, τι πραγματικά συμβαίνει. Οι οκτώ ανώνυμες εταιρείες του δήμου είναι στελεχωμένες από ένα στενό κύκλο ανθρώπων του δημάρχου με διπλές και τριπλές μισθοδοσίες, απορροφούν πολλά εκατομμύρια μέσω προγραμματικών συμβάσεων για μελέτες και σχέδια δράσης με ασαφές αντικείμενο και αμφίβολη χρησιμότητα συχνά με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό, για τις διάφορες Α.Ε., χωρίς στην ουσία καμιά δυνατότητα διαχειριστικού ελέγχου. Παράδειγμα, ο 9 84 είναι ένας δαπανηρός σταθμός που απορροφά 9-11 εκατ. το χρόνο από τα κονδύλια του δήμου. Για το 2009 ο 9/84 χρηματοδοτήθηκε με περίπου 5 εκατ. επιπλέον (δηλαδή από περίπου 11 εκατομμύρια στα 16 εκατομμύρια).

Πενιχρά τα πεπραγμένα και στον τομέα της καθαριότητας. Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία ο δήμος της Αθήνας, την τριετία 2007-2009 εισέπραξε από τους Αθηναίους 425 εκατ. ευρώ για την καθαριότητα. Από τα στοιχεία του Δήμου όμως προκύπτει ότι δαπανήθηκαν για την καθαριότητα μόνο 370 εκατομμύρια.

Επίσης, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο κ. Καμίνης, τα διοικητικά έξοδα του δήμου αυξήθηκαν μέσα σε ένα χρόνο από το 2008 στο 2009, κατά 46 εκατ. ευρώ και ανήλθαν στα 192 εκατ. ευρώ. Μέσα στο 2010 ο Κακλαμάνης αύξησε το προσωπικό του ιδιαίτερου γραφείου του κατά 36 άτομα. Από 63 το 2006 σε 99 το 2010. [Τόσοι του χρειάζονται για να του κάνουν… αέρα;] Οι δε αντιδήμαρχοι αύξησαν το προσωπικό των γραφείων τους κατά 62 άτομα. Από 35 το 2006 σε 97 το 2010.

Όπως έχει πει και ο Γιώργος Καμίνης το θέμα είναι ότι η Αθήνα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Και πως είτε με μνημόνιο είτε χωρίς η Αθήνα πρέπει να ξανασταθεί στα πόδια της, να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της, να γίνει ξανά φιλόξενη για τους πολίτες της και τους επισκέπτες της, να πάψουν οι λογιστικές αλχημείες στα οικονομικά, οι γκρίζες ζώνες και η σπατάλη που ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της τετραετίας Κακλαμάνη, να πάψει η υποβάθμιση του κέντρου της Αθήνας, να υπάρξει καθαριότητα, να γίνει ανθρώπινη και ασφαλής η πόλη μας. Αυτό είναι το περιεχόμενο των δημοτικών εκλογών.

Ο Κακλαμάνης κατά την προσφιλή του μέθοδο, δεν απαντά σε όσα καταγγέλλονται ή του καταμαρτυρούν. Αλλά λόγια ν’ αγαπιόμαστε... Και μάλιστα θα έπρεπε να υπογραμμίσω και την αήθη στάση του απέναντι στον Γιώργο Καμίνη, έναν άνθρωπο ευγενέστατο και «ανίδεο» γύρω από τα τερτίπια των πολιτικάντηδων. Ωστόσο, θέλω να πιστεύω ότι οι Αθηναίοι θα «εισέπραξαν» την ασχετοσύνη και την κοροϊδία του Κακλαμάνη και θα τον μαυρίσουν στις αυριανές εκλογές. Γένοιτο!

 

1 responses to “Μαυρίστε τον Νικήτα Κακλαμάνη!

Σχολιάστε