RSS

Γιώργος Καμίνης: «Οποιος κλέβει πρέπει να πηγαίνει φυλακή»

12 Σεπτ.
  • Ο μέχρι πρότινος Συνήγορος του Πολίτη και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων μιλάει για τα σχέδιά του εφόσον εκλεγεί

  • «ΔΕΝ ΘΕΛΩ να είμαι δήμαρχος-δικτάτορας, δεν θέλω να τρομάξω κανέναν. Η κατάσταση στον Δήμο της Αθήνας έχει φτάσει όμως στο απροχώρητο» τονίζει ο κ. Γ. Καμίνης, μέχρι πρότινος Συνήγορος του Πολίτη, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων στηριζόμενος από το ΠαΣοΚ, τη Δημοκρατική Αριστερά και τους Οικολόγους Πράσινους. Αν εκλεγεί, θα προχωρήσει αμέσως στην καταγραφή της κατάστασης που θα παραλάβει. Και τα αποτελέσματα της οικονομικής αυτής καταγραφής δεσμεύεται ότι θα δημοσιευθούν. Ο κ. Καμίνης είναι από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι «όποιος κλέβει πρέπει να πηγαίνει φυλακή» και οι πολιτικοί, όπως θεωρεί, δεν είναι υπεράνω του νόμου.

Θεωρείτε τον εαυτό σας ενωτικό παράγοντα και ίσως απαρχή για ευρύτερες συνεργασίες;

«Στον Δήμο της Αθήνας δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η υποψηφιότητά μου συγκεντρώνει την υποστήριξη κομμάτων, φορέων και δυναμικού τμήματος της κοινωνίας. Εκφράζει δυνάμεις που βρίσκονται σε όλα τα κόμματα και απαιτούν πλέον να εφαρμοστούν τα αυτονόητα: τα προγράμματα να αποτελούν πραγματικές δεσμεύσεις και να καταλήγουν σε συγκεκριμένο έργο, το έργο αυτό να βελτιώνει τη ζωή του δημότη, να αποτελεί προϊόν ορθολογικού προγραμματισμού και χρηστής διαχείρισης του δημόσιου χρήματος. Αυτή η λογική μπορεί να δημιουργήσει ευρύτερες συνεργασίες που θα ωφελήσουν την Αθήνα και τους Αθηναίους».

– Πώς αποφασίσατε να διεκδικήσετε τη δημαρχία της Αθήνας;Γιατί παραιτηθήκατε από Συνήγορος του Πολίτη;

«Η απόφασή μου να διεκδικήσω τη δημαρχία ήταν η απάντηση σε συγκεκριμένη πρόκληση: να εφαρμόσω στον πρώτο δήμο της χώρας και μάλιστα σε μια περίοδο πρωτοφανούς κρίσης όσα επί 12 χρόνια ζητούσα από τους δημάρχους. Με δυο λόγια: διαφάνεια και αποτελεσματικότητα στη λειτουργία του δήμου, ευθύνη απέναντι στους δημότες, ενίσχυση της συμμετοχής των δημοτών. Οταν παράγεις έργο πραγματικό και χρήσιμο δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα από τη διαφάνεια και τον έλεγχο. Αυτό έκανα τόσα χρόνια και στον Συνήγορο του Πολίτη. Οσο για την παραίτησή μου, ήμουν από την πρώτη στιγμή ξεκάθαρος. Μου ήταν αδιανόητο να αφήσω την ανεξάρτητη Αρχή, στην οποία αφιέρωσα μεγάλο μέρος τη ζωής μου, εκτεθειμένη στη φημολογία και στην πολιτική αντιπαράθεση».

– Ορισμένοι πολιτικοί έχουν δηλώσει στο παρελθόν ότι ο δήμαρχος της Αθήνας πρέπει να είναι δικτάτορας. Συμφωνείτε;

«Αν ο δήμαρχος της Αθήνας ήταν δικτάτορας, τότε οι δημότες και οι δημοτικοί σύμβουλοι τι θα ήταν; Αβουλοι και υποταγμένοι; Σε όλη μου τη ζωή πάλεψα για τα δικαιώματα των πολιτών. Εγώ πιστεύω στην ελευθερία και στην ευθύνη. Και ευθύνη δική μου ως δημάρχου Αθηναίων θα είναι να βάλω, μαζί με την ομάδα μου, τις βάσεις για να κάνουμε την πόλη μας χώρο ελευθερίας, υπευθυνότητας και δημιουργίας. Για τούτο θα επιδιώξω συνεργασίες, θα αγωνιστώ και όπου χρειαστεί θα συγκρουστώ. Πρώτα από όλα όμως πρέπει να ακούσω».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 
Σχολιάστε

Posted by στο 12 Σεπτεμβρίου, 2010 in Καμίνης Γιώργος

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: