RSS

Ο «Τζίγγερ» χαρίζει τον Παναθηναϊκό

06 Σεπτ.
  • Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δίνει δωρεάν το 25% των μετοχών του σε Βγενόπουλο και Πατέρα
  • Θετικός στην πρόταση ο Βγενόπουλος
  • Θεαματική ανατροπή του σκηνικού στον Παναθηναϊκό με την απόφαση του Γιάννη Βαρδινογιάννη να παραχωρήσει δωρεάν το 25% των μετοχών της οικογένειάς του στους Ανδρέα Βγενόπουλο και Νικόλα Πατέρα. Με αυτή την κίνηση που αλλάζει τον ρου της ιστορίας του Παναθηναϊκού, ο “Τζίγγερ” τους δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουν την πλειοψηφία και να διοικήσουν, βάζοντας ένα τέλος στην «άρρωστη και διχαστική ατμόσφαιρα” όπως σημειώνει χαρακτηριστικά στην επιστολή του.


Μοναδική προϋπόθεση που έθεσε ο «Τζίγγερ», είναι να μην φύγει κανείς από τους πρωτοκλασάτους παίκτες της ομάδας, ενώ παράλληλα παραχωρεί χωρίς οικονομικά ανταλλάγματα τη χρήση του προπονητικού κέντρου της Παιανίας για δύο χρόνια. Επίσης ο Γιάννης Βαρδινογιάννης τονίζει ότι θα στηρίξει τον Νικόλα Πατέρα ως πρόεδρο στη νέα μετοχική σύνθεση, αλλά και θα συμμετέχει οικονομικά σε ό,τι χρειαστεί, ανάλογα με το ποσοστό που θα του απομείνει (29%).

Να σημειωθεί ότι Βγενόπουλος και Πατέρας κατέχουν ήδη το 25,8% και άρα με το 25% που τους χαρίζει ο Τζίγγερ, φτάνουν στο 51% και γίνονται οι απόλυτοι κυρίαρχοι του παιχνιδιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση πάρθηκε πριν από λίγες μέρες σε σύσκεψη του “Τζίγκερ” με τον πατέρα και θείο του, Βαρδή και Γιώργο Βαρδινογιάννη αντίστοιχα. Και είναι μια απόφαση που πιθανότατα έχει σχέση με τις γενικευμένες αντιδράσεις οπαδών της ομάδας με αποκορύφωμα τη στάση και συμπεριφορά τους στο φιλικό με την Τζένοα στις 22 Αυγούστου.

Η επιστολή του Γιάννη Βαρδινογιάννη:

«Αγαπητοί Ανδρέα και Νίκο,

Το  εγχείρημα της πολυμετοχικότητας που ξεκινήσαμε το καλοκαίρι του 2008 σηματοδότησε την έναρξη μιας νέας εποχής στην ιστορία του Παναθηναϊκού με την συμμετοχή επιφανών και οικονομικά ισχυρών Παναθηναϊκών που στήριξαν την ομάδα. Πρωταρχικοί στόχοι της καινοτόμου αυτής πρωτοβουλίας,  ήταν η δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας καθώς και η ανάπτυξη και ενίσχυση του συλλόγου.  Απότοκος της προσπάθειας αυτής, ήταν η κατάκτηση του ντάμπλ που μας έκανε όλους υπερήφανους.

Με την λήξη της περσινής περιόδου και την αποχώρηση του Νίκου από την προεδρία ενισχύθηκε το έλλειμμα επικοινωνίας μεταξύ μας.   Η σκληρή, ανοιχτή και δημόσια αντιπαράθεση είχε ως αποτέλεσμα να πληγεί η εικόνα της ομάδας και να προκληθεί αρνητικός αντίκτυπος στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού.  Δεν εξετάζω ποιος είχε δίκιο ή άδικο αφού σε κάποιο βαθμό έχουμε όλοι μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση που δημιουργήθηκε. Είναι δυσάρεστο πάντως που δεν μπορέσαμε να επιλύσουμε και να ξεπεράσουμε τις διαφωνίες μας.  Μάλιστα, το κλίμα αυτό έδωσε τη δυνατότητα σε καλοθελητές να δράσουν ενάντια στο καλό του Παναθηναϊκού.  Από πλευράς μου, θεωρώ ότι  εξήντλησα  τα περιθώρια για να βρεθεί ένας πρόεδρος κοινής αποδοχής και να λειτουργήσουμε συλλογικά.

Η έλλειψη χρόνου, λόγω της έναρξης της μεταγραφικής περιόδου, αλλά και η έλλειψη βούλησης να επιλυθούν τα προβλήματα δεν μας επέτρεψε να βρούμε την χρυσή τομή στα ζητήματα που προέκυψαν. Ανεξαρτήτως των μεταξύ μας διαφωνιών, ήταν αναγκαίο να κινηθεί ο Παναθηναϊκός  γρήγορα, αποτελεσματικά και ουσιαστικά για την οργάνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος ώστε να μην χαθεί η κρίσιμη μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού.   Προτεραιότητα ήταν η ενίσχυση της ομάδας με αξιόλογους ποδοσφαιριστές και η παραχώρηση άλλων που δεν ήταν στα πλάνα του προπονητή.  Ο Παναθηναϊκός διαθέτει σήμερα ένα εξαιρετικό δυναμικό που θα του επιτρέψει να διεκδικήσει από πλεονεκτική θέση τους εγχώριους τίτλους αλλά και να πραγματοποιήσει μια ευρωπαϊκή πορεία αντάξια της ιστορίας του.

Σήμερα, και ενώ βρισκόμαστε στην έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων, ήρθε η ώρα να βγάλουμε τις παρωπίδες και να κοιτάξουμε την κατάσταση στα μάτια.  Υπάρχει μια «άρρωστη» και διχαστική ατμόσφαιρα μεταξύ των φίλων του Παναθηναϊκού που ζήσαμε πρόσφατα στο πρώτο εντός έδρας φιλικό αγώνα της ομάδας.  Εάν επιτρέψουμε να συνεχιστεί η κατάσταση σίγουρα θα επηρεάσει και θα αποσυντονίσει το ποδοσφαιρικό τμήμα αλλά και τους φιλάθλους με απρόβλεπτες συνέπειες για τον σύλλογο. Ακόμα και στο Διοικητικό Συμβούλιο επικρατεί έλλειψη διάθεσης συνεργασίας και διαλόγου δίνοντας προς τα έξω τα  λάθος μηνύματα. Η ομάδα αυτή την στιγμή, δείχνει εύθραυστη εσωτερικά και ευάλωτη στους αντιπάλους μας, οι οποίοι βρίσκουν ευκαιρία να την υπονομεύσουν.  Η παθογένεια που βιώνει ο Παναθηναϊκός πρέπει να αντιμετωπιστεί με γενναίες αποφάσεις.

Αναλαμβάνω λοιπόν την πρωτοβουλία να καταθέσω την ακόλουθη πρόταση.

Ανδρέα και Νίκο,

Σας μεταβιβάζω δωρεάν την κυριότητα του 25% των μετοχών  της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, από αυτές που κατέχει η οικογένειά μου.  Η μοναδική δέσμευση που πρέπει να αναλάβετε είναι να εγγυηθείτε να μην πουληθεί κανένας πρωτοκλασάτος ποδοσφαιριστής της σημερινής ομάδας.

Επιπροσθέτως, παραχωρώ άνευ ανταλλάγματος στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, για διάστημα δύο ετών, τη χρήση των εγκαταστάσεων της Παιανίας.

Αφήνω στη διακριτική σας ευχέρεια, να διανείμετε, εφόσον το επιθυμούν, το ποσοστό αυτό μεταξύ των υπολοίπων μετόχων όπως αυτοί ορίζονται στο μεταξύ μας συμφωνητικό.  Με αυτό τον τρόπο, εσείς και οι μέτοχοι που έχουν συμπράξει μαζί σας, θα αποκτήσετε πλέον το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ.  Αναλαμβάνετε ως εκ τούτου, τη συνολική διοίκηση και διαχείριση της ομάδας για να υλοποιήσετε τους κοινούς μας στόχους για το μέλλον του Παναθηναϊκού. Πιστεύω, ότι υπό το νέο μετοχικό σχήμα θα ενισχυθεί η σύνθεση απόψεων και ο υγιής διάλογος προς όφελος του συλλόγου, κάτι που επιθυμούμε όλοι μας.

Τέλος, σας δηλώνω ότι θα στηρίξω τον Νίκο ως Πρόεδρο της ΠΑΕ υπό την νέα μετοχική σύνθεση.

Ο σύλλογος πρέπει να βρίσκεται πάνω από προσωπικούς εγωισμούς και φιλοδοξίες. Θεωρώ  υποχρέωση μου να εξασφαλίσω το ευρύτερο καλό του συλλόγου, μακριά από σκοπιμότητες, και αυτό πράττω.

Η δεδομένη χρονική στιγμή είναι κομβική. Οφείλουμε όλοι, ομάδα-διοίκηση-φίλαθλοι, να συνταχτούμε, σε αρραγές μέτωπο για να πετύχουμε τους στόχους μας.  Η ενότητα του Παναθηναϊκού διασφαλίζεται στην πράξη και όχι στα λόγια.  Μόνο με αυτόν τον τρόπο θεωρώ ότι θα δοθεί ένα οριστικό τέλος στη διχόνοια και τον αποπροσανατολισμό του κόσμου. Δεν θα υπάρχει πλέον καμιά δικαιολογία με πρόσχημα την κατοχή από μέρους της οικογένειας μου της πλειοψηφίας των μετοχών  για έριδες, αντιπαραθέσεις και τροφή σε αυτούς που θέλουν να βλάψουν την ομάδα.

Σε αυτό το πλαίσιο, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και ανιδιοτέλειας προς τον σύλλογο έρχεται η απόφαση αυτή της οικογένειάς μου. Στην νέα αυτή σελίδα για την ομάδα,  θα μας βρείτε δίπλα σας αρωγούς και συμπαραστάτες».

Ο Π. Γιαννακόπουλος

Πλήρως ενημερωμένος ήταν ο Παύλος Γιαννακόπουλος για την πρόθεση του «Τζίγγερ» να δωρίσει το 25% των μετοχών της οικογένειας Βαρδινογιάννη στους Βγενόπουλο και Πατέρα. Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ και μέτοχος της ΠΑΕ με μια σύντομη δήλωση που έκανε είπε: «Έχω δώσει τη συγκατάθεσή μου για αυτό που έγινε. Ενημερώθηκε εγκαίρως και πλήρως. Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο. Ξαναλέω πως έδωσα τη συγκατάθεσή μου για αυτή την κίνηση».

Θετικός ο Βγενόπουλος στην πρόταση «Τζίγγερ»

Θετικός είναι στην πρόταση του «Τζίγγερ» ο Ανδρέας Βγενόπουλος και όπως δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra 103,3 επικοινώνησε με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και πιθανότατα την Τετάρτη θα μιλήσει μαζί του προκειμένου να υλοποιηθεί ο νέος σχεδιασμός.

«Εάν έχουμε αντιληφθεί σωστά την πρόταση πρόκειται για νέα εποχή. Και εγώ και ο Νίκος Πατέρας είμαστε θετικοί. Προσωπικά με αιφνιδίασε η πρόταση του κ. Βαρδινογιάννη, καθώς πριν από λίγο καιρό είχα χαρακτηριστεί αναξιόπιστος και σταμάτησαν οι διαπραγματεύσεις» είπε ο «Mr. MIG» και πρόσθεσε: «Είχα μια πολύ φιλική τηλεφωνική συνομιλία με τον κ. Βαρδινογιάννη, τα πρώτα μηνύματα είναι θετικά, όμως όλα θα ξεκαθαρίσουν όταν συναντηθούμε».

Ερωτηθείς να ερμηνεύσει πως ο «Τζίγγερ» παραχωρεί το 25% των μετοχών του χωρίς κανένα οικονομικό τίμημα, ο κ. Βγενόπουλος είπε ότι δεν μπορεί να δώσει απάντηση. Τόνισε ακόμα ότι προέχει το καλό της ομάδας και αυτό που έχει σημασία είναι η ενότητα του Παναθηναϊκού.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: