RSS

Υπέρ του φαρμακευτικού ευνουχισμού των παιδεραστών ψήφισε η Νότιος Κορέα

01 Ιολ.

  • Το Κοινοβούλιο της Νοτίου Κορέας ενέκρινε νόμο σύμφωνα με τον οποίο οι καταδικασμένοι για παιδεραστία μπορεί να τιμωρηθούν με φαρμακευτικό ευνουχισμό. Υπέρ του νόμου ψήφισαν 137 βουλευτές, 132 ψήφισαν κατά αλλά συνολικά 140 απείχαν ή ψήφισαν λευκό. Στη συνέχεια απαιτείται η υπογραφή του προέδρου της χώρας.

Την απόφαση για τον ευνουχισμό με ορμόνες καταστολής της τεστοστερόνης θα παίρνουν οι δικαστές και θα αφορά καταδικασμένους για επιθέσεις σε ανήλικους κάτω των 16 ετών. Ωστόσο, ειδικοί υποστηρίζουν πάντως ότι μπορεί ο φαρμακευτικός ευνουχισμός να σταματήσει σεξουαλικά εγκλήματα αλλά όχι απαραίτητα και τη βίαιη συμπεριφορά από μέρους των δραστών.

Το μέτρο ισχύει επίσης στη Πολωνία αλλά και σε πολιτείες των ΗΠΑ, όπως η Λουιζιάνα και η Καλιφόρνια. Παρόμοιες διατάξεις είναι σε ισχύ στη Βρετανία, τη Δανία και τη Σουηδία.

Αφορμή για το νόμο υπήρξε σειρά περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων που έλαβαν μεγάλη δημοσιότητα στη χώρα, όπως το περιστατικό βιασμού και κακοποίησης ενός οκτάχρονου κοριτσιού.

Η κυβέρνηση είχε λάβει και άλλα μέτρα όπως η τοποθέτηση καμερών κοντά σε σχολεία και η αύξηση του προσωπικού ασφαλείας, αλλά τα περιστατικά επιθέσεων δεν διακόπηκαν. Χαρακτηριστικά, μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο καταδικάστηκε σε θάνατο 33χρονος άνδρας για βιασμό ανήλικης.  [Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press]

 
Σχολιάστε

Posted by στο 1 Ιουλίου, 2010 σε Κορέα Νότιος, Κοινωνία

 

Σχολιάστε