RSS

Μια μεγάλη γλειφτοκουτάλα δίπλα στον Ευάγγελο Βενιζέλο!

30 Ιον.

Η χώρα χρειάζεται όραμα και κινητήρια δύναμη τόνισε ο Ε. Βενιζέλος στην παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Μυλόπουλου «Παιδεία …μαχών», στη δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης. Μεταξύ άλλων, οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου και ο απερχόμενος πρύτανης Αναστάσιος Μάνθος εξήραν την προσωπικότητα και το έργο του νέου πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μυλόπουλου. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας είπε ότι η παρουσία δίπλα-δίπλα του νέου και του απερχόμενου πρύτανη είναι απόδειξη πολιτισμού και ωριμότητας. Αναφερόμενος στη γενική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και στα ανοιχτά μέτωπα στην οικονομία και σε άλλους τομείς παρατήρησε ότι απαιτείται ικανότητα διαχείρισης κρίσεων και η κοινωνία χρειάζεται όραμα και κινητήρια δύναμη.

Με τα ίδια τα λόγια σου, αγαπητέ Ευάγγελε, θα σε σχολιάσουμε. Λες ότι η παρουσία δίπλα-δίπλα του νέου και του απερχόμενου πρύτανη είναι απόδειξη πολιτισμού και ωριμότητας! Θαυμάσια. Επικροτώ. Αλλά το γεγονός ότι εσύ, κύριε υπουργέ, έχεις στο πλευρό σου την Αννα Παναγιωταρέα, ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο της δημοσιογραφίας και της Πανεπιστημιακής κοινότητας, είναι απόδειξη… ανωριμότητας για να μην πω «διαπλοκής», αφού είναι γνωστό τοις πάσι ότι μαζί της διατηρείς φιλικές σχέσεις παλαιόθεν.  Η κυρία αυτή έχει γίνει στόχος αναρίθμητων δημοσιευμάτων και ιδιαιτέρως στο διαδίκτυο από δημοσιογράφους και πολύ περισσότερο από φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.  Κι αν αυτό δεν σου λέει κάτι, θα σου πω ότι «παρανόμως» [έτσι πιστεύω εγώ] πληρώνεται από το Πανεπιστήμιο ως καθηγήτρια της κακιάς ώρας, από την ΕΡΤ ως παρουσιάστρια μιας εκπομπής την οποία χρησιμοποιεί για δημόσιες [προσωπικές] σχέσεις, από το ραδιόφωνο του Δήμου Αθηναίων ως παραγωγός μιας εκπομπής και δεν ξέρω κι εγώ από πού αλλού! Κι όλα αυτά σήμερα που υπάρχουν δεκάδες ΑΝΕΡΓΟΙ δημοσιογράφοι! Λοιπόν, Ευάγγελε, πώς ανέχεσαι δίπλα σου αυτό το άτομο; Είναι πρόκληση. Τα ίδια θα έλεγα και στην Αννα Διαμαντοπούλου.

Η κυρία Παναγιωταρέα υπήρξε το χειρότερο παράδειγμα δημοσιογράφου. Είναι απλό ν’ αρχίσω τη δημοσίευση παλιών της «κειμένων»-σχολίων για τον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ για να καταλάβει κανείς ότι εκείνα ίσως αποτέλεσαν το υλικό που χρησιμοποίησε για να την αναγορεύσουν [άκουσον-άκουσον] καθηγήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Οι δεκάδες φοιτητές που εναντιώθηκαν στην εκεί παρουσία της γνωρίζουν περισσότερα και έχουν καταλάβει ότι μόνο καθηγήτρια δεν θα μπορούσε να είναι η κυρία Παναγιωταρέα. Δεν θα επαναλάβω εδώ τις αιτιάσεις όλων όσοι εναντιώθηκαν. Επιπλέον θα πω ότι αποτελεί το τρανό παράδειγμα των πανεπιστημιακών εκείνων δασκάλων που η συμπεριφορά τους κάθε άλλο παρά συμβάλλει στην πανεπιστημιακή ζωή, διότι πάνε στο Πανεπιστήμιο για μια ώρα, κάνουν το όποιο μάθημά τους και παίρνουν το αεροπλάνο και ξαναγυρνάνε στην Αθήνα. Ο,τι χειρότερο, δηλαδή. Ποια είναι η επαφή τους με τους φοιτητές, με το Πανεπιστήμιο, με την κοινωνία; Η Παναγιωταρέα είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα. Μήπως μπορεί να μας πει πόσες ώρες διαθέτει για το Πανεπιστήμιο; Δεν χρειάζεται απάντηση. Οι ασχολίες της στην Αθήνα κανονικά θα ήταν αποτρεπτικές στην εκλογή της στο Πανεπιστήμιο. Αλλά, δεν την ψήφισα εγώ. Αυτοί που την ψήφισαν ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους.

Μια βουτιά στο διαδίκτυο και θα σας παρουσιάσει όλα όσα έχουν γραφτεί για την εν λόγω κυρία που ειδικά την εκπομπή της στην ΕΡΤ την χρησιμοποίησε για δημόσιες [προσωπικές] σχέσεις. Μια εκπομπή που την χρυσοπληρώνουμε τόσα χρόνια… Νόμιζε και νομίζει ότι με την πρόσκληση επιφανών προσωπικοτήτων, είτε επιστημόνων είτε καλλιτεχνών είτε πολιτικών, πως θα πάρει λίγη από τη λάμψη τους ή πως θα χρησιμοποιήσει τις γνωριμίες για να κρατήσει τα διάφορα πόστα από τα οποία χρυσοπληρώνεται.

ΥΓ. Την χαρίζουμε στον Γιάννη Πρετεντέρη, ο οποίος την έχει σχεδόν μόνιμη [για δικούς του λόγους] στην εκπομπή του στο Mega. Κι έχει αποδειχτεί ότι η Παναγιωταρέα μόνο πολιτικό λόγο δεν έχει, διότι δεν μπορεί να έχει πολιτικό λόγο με αυτό το δημοσιογραφικό παρελθόν. Για να έχει κανείς πολιτικό λόγο πρέπει να διαθέτει και ιδεολογία και πολιτικές αρχές.

 

One response to “Μια μεγάλη γλειφτοκουτάλα δίπλα στον Ευάγγελο Βενιζέλο!

 1. iconology2009

  1 Ιουλίου, 2010 at 12:11 πμ

  Θα συμφωνήσω σε όλα με όσα γράφεις εκτός από ένα.
  Η Παναγιωταρέα είναι ένα πραγματικά εμβληματικό πρόσωπο της συνδυασμένης διαφθοράς πολιτικών και δημοσιογράφων. Η κυρία είναι εξόφθαλμα αστοιχείωτη και είναι θαύμα πώς κατόρθωσε και επιβίωσε μέσα από τον τόσο σκληρό συναγωνισμό των συναδέλφων της δημοσιογράφων. Φαίνεται όμως ότι κόρακας κοράκου ματι δεν βγάζει.
  Φυσικά οι πιό μεγάλες μου απορίες είναι΄αφενός πώς διάολο κατάφερε και έγινε καθηγήτρια Πανεπιστημίου αυτό το ξόανο, πού βρήκε τα προσόντα(αυτό είναι μιά κομψή και διακριτική ερώτηση της πιό σωστής εκδοχής:πόσο τ’αγόρασε; δεν θέλω να σκεφθώ άλλο τρόπο, γιατί η φαντασία μου διακρίνεται γιά το καλό της γούστο) και το δεύτερο, υπάρχει τόση μεγάλη έλλειψη από αληθινά αποτελεσματικούς γλύφτες στη δημοσιογραφία ώστε να καταφέρνει να επιβιώνει με κάθε κυβέρνηση αυτού του τόπου, την οποία φυσικά γλύφει ξεδιάντροπα-σχεδόν μέχρι σεξουαλικής παρεξηγήσεως!-τόσο ανάρμοστος και αποκρουστικός είναι ο τρόπος της.

  Μιά άλλη απορία μου-που μόλις τώρα θυμήθηκα- είναι πώς τα κατάφερε και επιβίωσε από το ξέσπασμα του παρεκκλησιαστικού σκανδάλου, όπου φέρονταν όχι απλώς μέτοχος αλλά πρωταγωνίστρια! Το πιό πιθανό είναι ότι η κυρία κρατάει κάποια ατζέντα και έχει δεμένο αρκετό κόσμο στους εκβιασμούς της.
  Απότι θυμάμαι ο μόνος που πραγματικά συστηματικά την ξεμπρόστιαζε ήταν ο Κακακουνάκης(κάτι τέτοια έκανε και παραβλέπαμε τις λαδιές του!)
  Η διαφωνία μου είναι ότι εντάξει τί πρέπει να κάνει ο Βενιζέλος ή η Διαμαντοπούλου ή τέλος πάντων ο οποιοσδήποτε γίνεται θύμα της τσιμπουροσύνης της; Υπάρχει και τακτ που προφανώς δεν μπορεί να αγνοηθεί. Νομίζω ότι πιό σοβαρό είναι το θέμα ότι η ΕΡΤ συνεχίζει καιτην έχει στις τάξεις της, ενώ δεν χρειάζεται παρά μιά έστω μικρή γενναιότητα εκ μέρους του Γερουλάνου γιά να τη στείλει…στις υπόλοιπες δουλειές της. Από δικαιολογίες μπορεί να βρεί χιλιάδες κι αν δεν του φτάνπουν, θα του βρούμε κι εμείς άλλες τόσες. Νισάφι πιά με τη δεινοσαυρίνα-σαύρα των μίντια!

   

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: