RSS

Καλύτερη Αθήνα; Γίνεται!

14 Σεπτ.

O Παντελής Οικονόμου, υποψήφιος βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Α Αθήνας και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος αναφερόμενος στα προβλήματα της Αθήνας δήλωσε ότι «μπορούμε να μην πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο. Γίνεται !» Για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των Αθηναίων ο κ. Οικονόμου προτείνει:

1. Να σταματήσουμε την αλόγιστη πληθυσμιακή «ανάπτυξη» της Αθήνας
2. Να διασώσουμε τους τελευταίους ελεύθερους χώρους
3. Να ανοίξουμε ξανά τις δίοδους προς τα βουνά και τις θάλασσες της Αττικής
4. Να αδειάσουμε τους δρόμους από τα σκουπίδια
5. Να ξεχρεώσουμε τα παιδιά της πόλης μας

Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων ο κ. Οικονόμου καλεί τους Αθηναίους να δημιουργήσουν έναν κύκλο εθελοντών με διαρκή παρέμβαση στην κοινωνική οικονομία της πόλης. «Ένας τέτοιος κύκλος, μπορεί να δώσει τέλος στον παραλογισμό, τον ευτελισμό, την καταστροφή. Την παρακμή με άλλα λόγια. Ένας κύκλος με αναφορά στο κοινωνικό ταμιευτήριο της πόλης μας. Με αποθέματα προς επένδυση για μας και τα παιδιά μας. Ένας ανοιχτός χώρος διάσκεψης και δράσης. Ένας Κύκλος Αθηναίων. Γίνεται. Ας τον κάνουμε !» Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Παντελή Οικονόμου για την Αθήνα:

Συζητώντας, πριν τις διακοπές, σε έναν κύκλο φίλων του γιού μου, διαπίστωσα ότι οι νεότεροι συμπολίτες μου ενδιαφέρονται για την πόλη μας, περισσότερο από όσο φανταζόμουν. Το σκέφτηκα και πέταξα ένα μηνυματάκι στο facebook : «Δεν κάνουμε κάτι για την Αθήνα;». Θετική ανταπόκριση και από ΄κει. Το ξανασκέφτηκα με την Αυγουστιάτικη βροχή στην πόλη, αλλά και με τις πυρκαγιές. Και το σκέφτηκα, για τελευταία φορά, την περασμένη Τετάρτη με το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ να εγκρίνει την υποψηφιότητά μου στην Α Αθήνας : μπορούμε να μην πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο. Γίνεται! Ας το κάνουμε λοιπόν τώρα. Τι μπορούμε να κάνουμε ;

1. Να σταματήσουμε την «ανάπτυξη» της Αθήνας. Όχι περισσότεροι άνθρωποι, όχι περισσότερα οικόπεδα, όχι περισσότερα σπίτια και κτίρια γραφείων, όχι περισσότερα αυτοκίνητα στην Αττική. Όχι δυστυχισμένοι λαθρομετανάστες στις γειτονιές μας. Δεν πάει άλλο!

2. Να διασώσουμε τους τελευταίους ελεύθερους χώρους από την καταπάτηση και το χτίσιμο. Ο Ελαιώνας, το Ελληνικό, το φαληρικό μέτωπο και οι ορεινοί όγκοι της Αττικής ανήκουν στο κοινωνικό σύνολο. Να κερδίσουμε το ξαναζωντάνεμα των χώρων αυτών, χρηματοδοτώντας το από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για τα επόμενα χρόνια.

3. Να μπούμε και να βγούμε από την πόλη ! Να καταργήσουμε τους φραγμούς στην κίνηση από νυχτερινά κέντρα («μαγαζιά» τα λένε), περίφρακτες παραλίες με εισιτήριο, πρώην ολυμπιακές εγκαταστάσεις, αλλά και «τοπικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις». Να ανοίξουμε ξανά τις διόδους προς τα βουνά και τις θάλασσες της Αττικής.

4. Να αδειάσουμε τους δρόμους από τα σκουπίδια και να γλιτώσουμε από τις χωματερές. Να ξανακάνουμε τον Σαρωνικό θάλασσα, από υποδοχέα λυμάτων. Και, παράλληλα, να καταργήσουμε τα τέλη χωρίς ανταπόδοση.

5. Να ξεχρεώσουμε τα παιδιά της πόλης μας. Τα πιο αδικημένα παιδιά στην Ελλάδα. Να τους εξασφαλίζουμε όλο και περισσότερους χώρους, αέρα, «φροντίδα – προστασία – υποστήριξη», μόρφωση, ελπίδες, ευκαιρίες.

Για να τα καταφέρουμε όμως όλα αυτά, πρέπει προηγουμένως να απαλλαγούμε από τα «επικοινωνιακά μας δεσμά». Από την τηλεοπτική διαχείριση των προβλημάτων μας που καταβροχθίζει τις λύσεις τους για να επιβιώσει η ίδια. Να πάψουμε να είμαστε απομονωμένοι τηλεθεατές και να γίνουμε συμπολίτες. Να επικοινωνούμε είτε αμέσως, είτε με την βοήθεια των αθηναϊκών μέσων ενημέρωσης. Να σκεπτόμαστε, να συζητάμε και να ενεργούμε από κοινού. Να βάζουμε τον πήχυ ψηλά για να τον υπερβούμε. Με την προϋπόθεση αυτή μπορούμε ένα σώμα εθελοντών με διαρκή παρέμβαση στην κοινωνική οικονομία της πόλης : βοήθεια στο σπίτι, παιδική φύλαξη, αναδασώσεις και πυροπροστασία, αθλητική εκπαίδευση μερικές μόνον από τις ενδεχόμενες δράσεις μας. Μπορούμε να κάνουμε κίνημα ακόμα και την αποχή. Μαθητές, ένοικοι πολυκατοικιών, εργαζόμενοι και άνεργοι, μανάδες, μαγαζάτορες, νοικοκυρές, συνταξιούχοι μπορούμε να γνωρίζουμε, να γνωριζόμαστε, να κάνουμε πράγματα. Δεν περισσεύει κανείς. Είμαστε πολλοί. Μπορούμε να είμαστε ακόμα περισσότεροι. Ένας τέτοιος κύκλος, μπορεί να δώσει τέλος στον παραλογισμό, τον ευτελισμό, την καταστροφή. Την παρακμή με άλλα λόγια. Ένας κύκλος με αναφορά στο κοινωνικό ταμιευτήριο της πόλης μας. Με αποθέματα προς επένδυση για μας και τα παιδιά μας. Ένας ανοιχτός χώρος διάσκεψης και δράσης. Ένας Κύκλος Αθηναίων. Γίνεται. Ας τον κάνουμε! Στην προσπάθεια αυτή δεσμεύομαι να συμμετέχω, από την θέση που εσείς θα αποφασίσετε.

Με εκτίμηση Παντελής Οικονόμου, Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ A΄ Αθήνας

 
Σχολιάστε

Posted by στο 14 Σεπτεμβρίου, 2009 in Οικονόμου Παντελής

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: