RSS

Να το πιστέψουμε ότι είναι «έξοδος… αξιοπρέπειας», η αποχώρηση του Ρουσόπουλου από την πολιτική;

13 Ιον.
 • Ο κ. Ρουσόπουλος στην επιστολή του κάνει λόγο για «συκοφαντικές» επιθέσεις που δέχεται και από το εσωτερικό της Ν.Δ. και παραδέχεται ότι δεν μπορεί πλέον να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί εις βάρος του

  Εκεί στα «Νέα» φαίνεται πως είναι μια στο καρφί και μια στο πέταλο! Δημοσιεύουν ένα σχετικά αντικειμενικό ρεπορτάζ για τον Θόδωρο Ρουσόπουλο, αλλά στη στήλη του «Βαρόμετρου», τον έχουν στα «Πάνω», σημειώνοντας για «έξοδο… αξιοπρέπειας»!!! Θα μας τρελάνουν. Ποια αξιοπρέπεια; Πού τη βρήκε την αξιοπρέπεια ο Ρουσόπουλος; Ο άνθρωπος που όταν άνοιγε το στόμα του να μιλήσει για τον Παπανδρέου, μιλούσε με τον πιο ασεβή τρόπο! Να το πιστέψουμε ότι είναι «‘εξοδος… αξιοπρέπειας», η αποχώρηση του Ρουσόπουλου από την πολιτική; Απλούστατα, το άτομο, επειδή η πονηριά του είναι σε βαθμό υπερθετικό, σκέφτηκε ότι θα συνεχιζόταν το στραπατσάρισμα εφόσον δεν τον περιλάμβανε στα ψηφοδέλτια το κόμμα του στις επικείμενες εθνικές εκλογές ή κι αν τον έβαζαν ΔΕΝ υπήρχε πιθανότητα εκλογής του στο βουλευτικό αξίωμα. Δεν μπαίνω στις λεπτομέρειες του ρεπορτάζ για τις εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία – αυτό είναι άλλο θέμα. Ειδικά η περίπτωση Ρουσόπουλου είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα ανδρός που μπήκε στην πολιτική για να πλουτίσει – τελεία και παύλα. Τα περί υψηλών αποδοχών είναι κουραφέξαλα. Μήπως έψαξε κανείς το πόθεν έσχες των τελευταίων δέκα χρόνων για να δούμε πόσα και από πού εισέπραττε τόσο παχυλούς μισθούς για να φτιάξει σπίτια και βίλες κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο;

 • Λοιπόν, «έξοδος… απελπισίας» είναι αυτή η παραίτηση του αναιδή Ρουσόπουλου. Και τον λέω τώρα «αναιδή» γιατί δεν μπορώ να ξεχάσω, όπως προείπα, το απαξιωτικό ύφος των απαντήσεών του στο ΠΑΣΟΚ, όταν μιλούσε ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά όπως παρατήρησα, απευθύνεται στον Πρωθυπουργό, λες και έχει απέναντί του τον κολλητό του. Διαβάστε ένα γραπτό μνημείο γελοιότητας:

«Αγαπητέ Πρόεδρε, Μ΄ αυτήν την επιστολή σου γνωστοποιώ την απόφασή μου να μην διεκδικήσω θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματός μας στις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές κι αν γίνουν. Με ενδιέφερε η συμμετοχή μου δεν το κρύβω. Δεν με ενδιαφέρει πια. Οι συνθήκες ισοπέδωσης που επικρατούν στο πολιτικό σκηνικό δεν μου επιτρέπουν να υπερασπιστώ τον εαυτό μου από τη συκοφαντία είτε αυτή προέρχεται από αντιπάλους, είτε- δυστυχώς- από “φίλους”. Θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις να στηρίζω το έργο της Κυβέρνησης.

Αγαπητέ Πρόεδρε, Εισήλθα στην πολιτική επιτυχημένος επαγγελματίας και αξιοπρεπής. Αξιοπρεπής αποχωρώ. Καμιά πικρία για πρόσωπα. Σ΄ ευχαριστώ για την τιμή που μου έκανες. Προσπάθησα πάντοτε να ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις μου με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Πιστεύω πως από τη θέση μου συνέβαλα- έστω στο ελάχιστο- στις νικηφόρες εκλογές του 2004 και του 2007. Ανταποκρίθηκα υπηρετώντας αρχές και αξίες. Δεν διαπραγματεύτηκα και δεν διαπραγματεύομαι την πολιτική μου επιβίωση εις βάρος της αξιοπρέπειάς μου.

Πεποίθησή μου πάντοτε παραμένει ότι οι πολίτες δεν θέλουν πολιτικούς που είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να επιβιώσουν σε όλες τις καταστάσεις, αλλά πολιτικούς που όταν έρχεται η ώρα είναι έτοιμοι να πουν το μεγάλο όχι- το σωστό. Με φιλικά αισθήματα και εκτίμηση Θεόδωρος Ρουσόπουλος».

 • Η μεγαλοπρέπεια σε όλο της το μεγαλείο. Το ναπολεόντειο ύφος του Ρουσόπουλου, δυστυχώς δεν θα του επιτρέψει ποτέ να καταλάβει ότι, όπως κι εμείς, έτσι κι αυτός πατάει στη γη και είναι ένας κοινός θνητός. Μόνος του είχε αποφασίσει ότι θέλει να σταδιοδρομήσει στην πολιτική, μόνος του είχε αποφασίσει ότι θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές, μόνος του είχε αποφασίσει ότι θα είναι υποψήφιος στο «Υπόλοιπο Αττικής»… Καλά στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ΔΕΝ υπάρχουν αρχές, κανόνες, ΔΕΝ αποφασίζει ο πρόεδρος του κόμματος για τις υποψηφιότητες ή κάποια επιτροπή την οποία έχει διορίθσει ο πρόεδρος; Τέλος πάντων, όσα και να πούμε, για τον Ρουσόπουλο φαίνεται πως δεν είχαν καμιά ισχύ. Όπως, λοιπόν, μόνος του είχε αποφασίει την κάθοδό του στον πολιτικό στίβο, έτσι και μόνος του αποφάσισε να μη συνεχίσει να παλεύει για τη επίτευξη των πολιτικών στόχων και επιδιώξεών του. Τώρα, εάν ό,τι έγινε προηγήθηκε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, ώστε ν’ ανοίξει ο δρόμος και για τους υπόλοιπους «Βατοπεδινούς», που προαλείφονται για υποψήφιοι [Βουλγαράκης, Δούκας, Μπασιάκος, Κοντός και Παυλίδης που είναι από άλλου παππά ευαγγέλιο], δεν έχει και μεγάλη σημασία. Ο Καραμανλής τα έκανε σκατά και αυτός πρέπει να τα καθαρίσει. Και δεν μας νοιάζει! Αυτό που μας απασχολεί, είναι να γκρεμοτσακιστεί το ταχύτερο δυνατό αυτή η παράταξη που επεσώρευσε μύρια όσα δράματα στη χώρα. Κι όσο, για τον Ρουσόπουλο, ένα ανθρωπάκι ήταν και ανθρωπάκι παραμένει.


 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: