RSS

Άννα Παναγιωταρέα, έρχεται καταιγίδα!

12 Μαρ.

Τη φωτογραφία την πήρα από το site της ΕΡΤ

 • Στο διαδίκτυο, στο λήμμα με το όνομά της, της Άννας Παναγιωταρέα, διακινούνται 35.200 αποτελέσματα, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων αφορά διαμαρτυρίες, καταγγελίες και λοιδορίες εναντίον της, των ακαδημαϊκών τυπικών και ατύπων προσόντων της – αντικείμενο διδακτορικού, μεταπτυχιακού ή μη διπλώματος-, αναρωτήθηκα εάν την ενοχλούν ή όχι. Βέβαια η περίπτωσή της αποτελεί «χαρακτηριστικό παράδειγμα της παθογένειας των ελληνικών πανεπιστημίων» και εκείνο που με ενοχλεί βαθύτατα είναι αυτό για το οποίο την καταγγέλλουν οι φοιτητές: για… τριπλή μισθοδοσία (Πανεπιστήμιο, ΕΡΤ και δημοτικό ραδιόφωνο της Αθήνας). Εδώ, έχουν παραλείψει γιατί προφανώς δεν είναι επαρκώς ενημερωμένοι: σύμβουλος επικοινωνίας στο Ίδρυμα Ωνάση!
 • Για την περίπτωση της κυρίας Παναγιωταρέα ευθύνονται πολλοί. Κι αυτοί θα έπρεπε να κάνουν την αυτοκριτική τους και να επανορθώσουν – να βρουν οι ίδιοι τον τρόπο επανόρθωσης. Το ζήτημα είναι ότι η εν λόγω δημοσιογράφος δεν φαίνεται να ενοχλείται από τα τόσα που της προσάπτουν, από τα τόσα δημοσιεύματα, ακόμη και τις ύβρεις, τις καταγγελίες που είναι βάσιμες, τις λοιδορίες που ένας καθώς πρέπει άνθρωπος θα έψαχνε τόπο να κρυφτεί. Η Α.Παναγιωταρέα είναι χαρακτηριστικός τύπος αχόρταγου ανθρώπου. Θέλει χρήμα και δόξα!
 • Κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε «μέσο» για να γίνει καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο, ότι χρησιμοποίησε την τέχνη του ψεύδους και της απάτης κι αυτή κάνει πως δεν καταλαβαίνει! Όπως κάνει ότι δεν καταλαβαίνει όταν της γράφουν ευθέως κατηγορίες, όταν την «στολίζουν» με ύβρεις, όταν της προσάπτουν ότι δεν έχει επιστημονικό έργο, ότι δεν υπάρχει διδακτορικό, ότι πληρώνεται από τα ταμεία του Δημοσίου για τρεις διαφορετικές δουλειές [ΕΡΤ, Πανεπιστήμιο, Δημοτικό ραδιόφωνο Αθήνας] – ας βγάλουμε έξω το Ίδρυμα Ωνάση που είναι ιδιωτική υπόθεση. Κι έχει το θράσος να βγαίνει σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές «κολλητών» της και να γίνεται ο τιμητής της νεολαίας και όλων εκείνων που δεν συμφωνούν με τις δικές της πολιτικές αρχές – υποτίθεται ότι είναι της Νέας Δημοκρατίας, ενώ επί Σημίτη το «έπαιζε» εκσυγχρονίστρια! Άλλωστε, το 1995 έγινε καθηγήτρια στο Αριστοτέλειο.
 • Λέει στα βιογραφικά της ότι μεταξύ άλλων έχει γράψει και εκδώσει το βιβλίο «Ο διχασμός του Γ. Σεφέρη» από τις εκδόσεις «Εστία» κι ότι σήμερα δεν υπάρχει, αφού έχει εξαντληθεί! Παρότι παρακολουθώ ανελλιπώς την εκδοτική κίνηση και τα σχετικά με τη λογοτεχνία μας, ουδέποτε πήρε το μάτι μου ή άκουσε τ’ αυτί μου οτιδήποτε σχετικό με το βιβλίο της αυτό. Δηλαδή, όταν κυκλοφόρησε, έγινε ανάρπαστο; Και γιατί δεν το ξαναβγάζει να μάθουμε κι εμείς οι νεότεροι;
 • Επίσης, αναφέρεται στο βιογραφικό της ότι «Ο κυρίαρχος των 8» [Λιβάνης, 2005] ήταν «το best seller μυθιστόρημα του 2006»! Προφανώς απευθύνεται σε κάφρους… Το ζητούμενο είναι να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες για το έργο της, διότι τα στοιχεία που η ίδια θέλει να διακινούνται είναι ελάχιστα. Λέει π.χ. ότι η διδακτορική της διατριβή, με θέμα την ένταξη των προσφύγων του 1922, ενεκρίθη με άριστα από το Τμήμα Ιστορίας του Αριστοτελείου. Εξελέγη παμψηφεί το 1995 επίκουρος καθηγήτρια στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου και έκτοτε διδάσκει ανελλιπώς την τέχνη της συνέντευξης και την ανάλυση των ειδήσεων. Δηλαδή, το μάθημα που διδάσκει είναι άσχετο με το θέμα του διδακτορικού της! Και εν πάση περιπτώσει, μήπως μπορούμε να μάθουμε ποιο είναι το δικό της βιβλίο βάσει του οποίου κάνει τη διδασκαλία για «την τέχνη της συνέντευξης και την ανάλυση των ειδήσεων»;
 • Αναζητούμε εκείνους που έχουν βυθίσει τις κουτάλες τους στη χύτρα του κρατικού προϋπολογισμού. Θα πρέπει κάποτε να λέμε τα ονόματά τους και να τους δαχτυλοδείχνουμε!!! Η Άννα Παναγιωταρέα ανήκει σε αυτή την κατηγορία…
 
12 Σχόλια

Posted by στο 12 Μαρτίου, 2009 in Παναγιωταρέα Άννα

 

12 responses to “Άννα Παναγιωταρέα, έρχεται καταιγίδα!

 1. diktyon

  12 Μαρτίου, 2009 at 4:57 μμ

  Το είδα. Ευχαριστώ για την αναφορά.

   
 2. ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΟΡΦΑΝΟΥΔΑΚΗΣ

  12 Μαρτίου, 2009 at 5:18 μμ

  κα Παναγιωταρέα
  Η γνώμη μου για την κα Παναγιωταρέα , κρίνοντας την μόνο σαν τηλεθεατής , είναι ότι είναι ανεπαρκής ακόμα και για μέσος πολίτης. Είμαι βέβαιος ότι η Μαίρη η Παναγιωταρά (του γνωστού άσματος) θα της έβαζε τα γυαλιά σε όποιο επιστημονικό Θέμα .
  Και να σκέφτομαι ότι είναι ίδει καθηγήτρια Πανεπιστημίου . Απλά δεν αναβαθμίστηκε ! Αλλά μακάρι να ήταν η μόνη ! Ένα τέτοιο σύστημα μόνο με τέτοιους ακαδημαϊκούς δασκάλους συντηρείται και φυσικά τέτοιους αναδεικνύει !
  Λεωνιδας Ορφανουδάκης
  Και το ποιο τραγικό κάποιοι αυτή τι στιγμή τρώνε λεφτά των φορολογουμένων ψάχνοντας δήθεν για το τι φταίει στην παιδεία ;

   
 3. Στέλιος

  12 Μαρτίου, 2009 at 6:25 μμ

  Μα δε θυμόμαστε βρε Νίκο ότι όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν στο Χέρφηλντ, η κυρία αυτή τον «πέθαινε» κάθε μέρα με ψεύτικα ρεπορτάζ στον τότε Ελεύθερο Τύπο του Βουδούρη και αργότερα, όταν ξαναβγήκε πρωθυπουργός, το έπαιζε φίλη της Λιάνη?

   
 4. diktyon

  12 Μαρτίου, 2009 at 7:10 μμ

  Στέλιο, τα θυμάμαι όλα! Θυμάμαι όλο αυτό το σκουπιδαριό που έγραφε και στην «Απογευματινή» για τον ΑΝΔΡΕΑ. Αλλά, αργότερα κάποιοι μαλάκες από το ΠΑΣΟΚ την αντάμειψαν και της έδωσαν καθημερινή εκπομπή στην ΕΡΤ… Άστα, είναι από τις μαύρες σελίδες…

   
 5. neoellines

  14 Μαρτίου, 2009 at 1:45 πμ

  ωραία γραφή….

   
 6. diktyon

  14 Μαρτίου, 2009 at 5:57 πμ

  neoellines: Επειδή είστε «επιμελήτρια-διορθώτρια βιβλίων και ως φιλόλογος Νεοελληνικής Κατεύθυνσης», εύχομαι οι δυο λέξεις που μου γράψατε να μην είναι υπαινιγμός! Ωστόσο, και μόνον ο τίτλος του blog [«Νεοέλληνες»] μου δημιούργησε την απορία ότι κάτι συναφές προς τα ενδιαφέροντά μου κρύβεται… Και δεν έκανα λάθος. Βέβαια έχω τελειώσει τις σπουδές πριν από πολλά χρόνια. Χαίρω όμως που αφιερώνετε χρόνο και δίνετε συμβουλές στους νέους ανθρώπους. Να είστε γερή.
  Ν.Λ.

   
 7. neoellines

  16 Μαρτίου, 2009 at 4:05 μμ

  …με τις 2 αυτές ιδιότητες + της κειμενογράφου- δημοσιογράφο, το εννοώ. Ωραία γραφή, ρέων ανάλαφρος λόγος, δημοσιογραφικός. 🙂

   
 8. worldcity

  30 Απριλίου, 2009 at 1:48 μμ

  Ζητάτε στοιχεία, και αφού δεν τα έχετε, γράφετε ανακρίβειες. Αν πράγματι θέλατε να μάθετε θα μπορούσατε να το είχατε κάνει.

  Η πολύ λάσπη κάνει κακό
  και μάλιστα όταν συνοδεύεται, όπως εδώ, από κρίσεις. Και οποιοδήποτε επιχείρημα εξαντλείται σε διαπιστώσεις και προσωπικές κρίσεις.

  Το -κατά εσάς- απωλεσθέν «Ο Διχασμός του Σεφέρη» το έχω, το βιβλίο του διδακτορικού το έχω.

  Εσείς που παρακολουθείτε «ανελλιπώς την εκδοτική κίνηση και τα σχετικά με τη λογοτεχνία μας» πως ΔΕΝ τα έχετε;

  Μου κάνει εντύπωση ότι δημοσιεύετε ένα τέτοιο κείμενο χωρίς στοιχεία.

  worldcity

   
 9. Παράθεμα: Φιλοπατρία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: