RSS

Διαβάστε με, είμαι η Λώρη Κέζα και όχι ο Γιάννης Πρετεντέρης

04 Μαρ.
 • Πόσο ανεπιτήδευτος είναι ο Γιώργος;

Το παραμύθι είναι γνωστό: ένα βασιλόπουλο πετάει την πορφυρή του μπέρτα και ανακατεύεται με τον λαό για να μάθει πώς ζουν οι φτωχοί. Μια τέτοια ιστορία πρέπει να είχε στο μυαλό του ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ όταν έκλεινε τα εισιτήριά του για να ταξιδέψει στο Λονδίνο την προηγούμενη εβδομάδα. Ο κ. Γ. Παπανδρέου μπήκε την Παρασκευή στο αεροσκάφος της Ολυμπιακής και, προς έκπληξη των συνεπιβατών, κατευθύνθηκε στα καθίσματα της οικονομικής θέσης. Επρόκειτο για προσωπικό ταξίδι και το κατάλαβαν όλοι επειδή δεν υπήρχαν παρατρεχάμενοι. Ο πρόεδρος συνοδευόταν μόνο από τη σύζυγό του Αντα. Ηταν μια εκδρομή οικογενειακού χαρακτήρα: πήγαιναν στη θυγατέρα τους Μαργαρίτα η οποία σπουδάζει μοριακή βιολογία στο Ιmperial College…. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ «ΒΗΜΑ»

Αυτό το κατάπτυστο κείμενο που έγραψε η κυρία Λώρη Κέζα και που δημοσιεύτηκε σήμερα στο «ΒΗΜΑ», θα έπρεπε να κάνει τους ανθρώπους που διευθύνουν την εφημερίδα να ντρέπονται. Αναφέρομαι κυρίως στον Χρήστο Μεμή και στον Βασίλη Μουλόπουλο με τους οποίους έχω συνεργαστεί στο παρελθόν και υποτίθεται ότι είμαστε «φίλοι» – θέλω δηλαδή να πω ότι τους εκτιμώ. Τέλος πάντων, αυτά που γράφει σήμερα η Λώρη Κέζα αποδεικνύουν ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που μπορεί να φτάσουν στο βυθό για να κρατηθούν στην επιφάνεια.  Όσο για τον Κυρίαρχο του «Βήματος», τον Σταύρο Ψυχάρη, δεν έχω κάτι να πω. Το γεγονός ότι κάποτε έβαλε την υπογραφή στο συγχαρητήριο τηλεγράφημα προς τον δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο, επειδή σώθηκε από την απόπειρα «δολοφονίας» του, από τον ήρωα Αλέκο Παναγούλη, είναι αρκετό. Δεν ξεχνάμε και δεν θέλουμε να ξεχάσουμε. Και δεν θα ξεχάσουμε που επί πρωθυπουργίας Σημίτη ανέλαβε διοικητής του Αγίου Όρους, που δίδασκε χωρίς διδακτορικό, που… που…

Έχουμε και λέμε: Ο Παπανδρέου ταξίδεψε στο Λονδίνο. Δεν θα μπω στις λεπτομέρειες της συμπεριφοράς του, διότι είναι ένας ευπρεπής άνθρωπος  [και πολιτικός]. Δεν χρειάζεται να συνεχίσω με υμνολόγια. Αυτό που έχω να πω είναι ότι πρέπει κανείς να έχει κακό χαρακτήρα για να γράψει με τον τρόπο που έγραψε η Λώρη Κέζα [ εκδότρια- διευθύντρια του περιοδικού «Να ένα μήλο»]. Είναι απλό να ψάξω αν ταξίδεψε και η Λώρη Κέζα στο ίδιο αεροπλάνο με τον Παπανδρέου. Πράγμα απίθανο, όπως απίθανο είναι να έκανε «ρεπορτάζ» κι αυτός ή αυτή που την πληροφόρησε της μίλησε με το νι και με το σίγμα για τη συμπεριφορά του Παπανδρέου στο αεροπλάνο. Εκείνο που άκουσα είναι ότι με το ίδιο αεροπλάνο ταξίδεψε ο κύριος Γιάννης Πρετεντέρης [άραγε και ο Ψυχάρης;], οπότε εύκολο να συμπεράνει κανείς ότι «καθ’ υπαγόρευση» γράφτηκε το κατάπτυστο κείμενο.

Χωρίς να υπάρχει αποχρών λόγος, σήμερα το «Βήμα» μας υπενθύμισε ότι συνεχίζει τον αγώνα εναντίον του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά του Προέδρου του, Γιώργου Παπανδρέου.

Όσο για την κυρία Λώρη Κέζα, δεν πρόκειται να γράψω κάτι που θα την έθιγε. Αντιθέτως, την λυπάμαι! Δείτε την τουλάχιστον για να ξέρετε το πρόσωπο…

laurie-foto002

laurie_foto_004laurie_foto_005Σ’ αυτή τη φωτογραφία με τις παλάμες της κρύβει το πρόσωπό της. Φαίνεται δεν αντέχει την πολλή «έκθεση» στη δημοσιότητα, διότι βλάπτει!

Ωστόσο, δεν μπορώ να μη σημειώσω ότι η δημοσιογραφία δεν έχει σχέση με την αριστοκρατία. Αν κάποιοι δημοσιογράφοι έχουν αντίληψη αριστοκρατική για πρόσωπα και καταστάσεις, πρόβλημά τους. Ο αδιάλλακτος δημοσιογραφικός ατομικισμός του Πρετεντέρη, λόγου χάρη, τον οδηγεί σ’ έναν όχι κοινωνικού αλλά μεταφυσικού τύπου solipsismus. Η δημοσιογραφία του Πρετεντέρη είναι μια λειτουργία εξωλογική  και οι εκφράσεις της συγκεχυμένες, αλλά βαριές από νοήματα. Μερικές φορές τη διακρίνει και η ελλειπτική τεχνική του συμβολισμού. Δεν μπορώ να ξέρω αν η δημοσιογραφία του Πρετεντέρη επιζητεί το διάλογο, αλλά μερικές φορές νιώθω ότι αξιώνει από μας τους πληβείους ότι πρέπει να προσπαθήσουμε, να σηκωθούμε στα νύχια για να τον παρακολουθήσουμε. Το υπαινικτικό του ύφος, η φροντισμένη μαγεία του, τα στοιχεία μαγγανείας που επιστρατεύει, είναι και προσκλήσεις αλλά και προκλήσεις. Αν ο συμβολισμός πίστευε στην κοινή εσωτερική παρακαταθήκη, σήμερα η Τέχνη έχει δεχτεί το αμεταβίβαστο.

Έτσι και η δημοσιογραφία του Πρετεντέρη: Είναι η έκφραση της απόλυτης μοναξιάς [όπως ακριβώς ένιωθε κατά το ταξίδι του προς τη Βρετανία, στο ίδιο αεροπλάνο με τον Παπανδρέου]. Λυπηθείτε τον!

Διαβάστε κι αυτό:

Λώρη Κέζα: «Οι Aλεξανδρινοί ένοιωθαν βέβαια που ήσαν λόγια αυτά και θεατρικά…»

 

27 responses to “Διαβάστε με, είμαι η Λώρη Κέζα και όχι ο Γιάννης Πρετεντέρης

 1. Ελεύθερος Σκοπευτής

  4 Μαρτίου, 2009 at 10:58 μμ

  Respect. Φοβερό κείμενο – απάντηση (και μάλιστα πληρωμένη).

   
 2. diktyon

  5 Μαρτίου, 2009 at 8:59 πμ

  Ελεύθερε Σκοπευτή, σ’ ευχαριστώ. Δεν χρειάζεται να σου ξαναγράψω διάφορα γιατί προφανώς υπάρχει επικοινωνία μεταξύ μας. Όπως καταλαβαίνεις, πάνε να μας… πνίξουν!

   
 3. inlovewithlife

  6 Μαρτίου, 2009 at 6:43 πμ

  Δε βλέπω κάτι φοβερό στο κείμενο. Μία εμπάθεια βγάζει στα όρια του υβριστικού.

  Αγαπητοί κ. Δημοσιογράφοι αφήστε ήσυχα τα μπλογκς. Μη μεταφέρετε την ποιότητα των ΜΜΕ και εδώ πέρα, φτάνει.

  Ποιος στ’ αλήθεια ενδιαφέρεται για το πως ταξίδεψε ο Παπανδρέου ρε φίλε? Μας δουλεύεις ή δεν έχεις ιδέα τι γίνεται στην κοινωνία αυτή τη στιγμή?

   
 4. gkarmal

  21 Μαρτίου, 2009 at 1:56 πμ

  Δηλαδή τώρα τι νομίζεις ότι καταγγέλλεις; Την άποψη της Κέζα στην επιφυλλίδα της; Με τι επιχειρήματα; Με το ότι ο Ψυχάρης ήταν χουντικός ή με την ψευτο-ψυχολογική (εκ του προχείρου) «ανάλυση» για τον Πρετεντέρη;

  Αυτό που έγραψε η κα. Κέζα είναι αυτό που σκέφτεται οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος, ΠΑΣΟΚ ή μη, όταν βλέπει τέτοιες σαχλές κινήσεις προφανώς επινοημένες από ίματζ μέηκερ.

  Μην υποτιμάς την νοημοσύνη μας. Πες το καθαρά ρε παιδί μου, <>.

   
 5. diktyon

  21 Μαρτίου, 2009 at 4:55 πμ

  Κι εσύ τι είσαι; Μήπως συνήγορος των ανθρώπων του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη;

   
 6. ΘΑΝΑΣΗΣ

  22 Μαρτίου, 2009 at 3:21 μμ

  Το τελευταιο διαστημα διακινειται και παλι η γνωστη κακομοιρη αποψη της αριστερας και της κεντροαριστερας: παντου υπαρχει μια συνωμοσια εναντιον της. 1)Ο ΔΟΛ, ο Πρετεντερης και ισως ο Βελζεβουλης χτυπανε το αγνο παιδι Γιωργο για μην παρει την εξουσια, κανει υπουργους τον Παπουτση και την Ξενογιαννακοπουλου και γκρεμισουν το αδικο συστημα. 2)Παλι ο ΔΟΛ, τα τσιρακια του και γενικα οι πουλημενοι φιλο-αστοι δημοσιογραφοι επιχειρουν να σταματησουν συκοφαντωντας το, το ενθουσιωδες λαικο ρευμα που επιχειρει να εκφρασει το πολιτικο κοσμημα που λεγεται ΣΥΡΙΖΑ.
  Περιπτωση τοσο ο Γιωργος και η ηγετικη ομαδα του ΠΑΣΟΚ οσο και ο ΣΥΡΙΖΑ να ειναι για τα μπαζα δεν εξετεαζεται απο κανεναν.
  Οσο η αριστερα και η κεντροαριστερα βασιζονται σε τετοιες παιδαριωδεις αναλυσεις η Δεξια (σε ολες τις εκφανσεις της ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΚΚΕ) μπορει να κοιμαται ΗΣΥΧΗ.

   
 7. diktyon

  22 Μαρτίου, 2009 at 4:18 μμ

  Ρε συ, Θανάση, για κούνα λίγο το κεφάλι σου! Τι έχει μέσα; Κατσαρίδες; Το θέμα είναι να έχεις κάποιες θέσεις και μετά να κρίνεις τους άλλους. Προφανώς δεν ξέρεις τι θέλεις. Ισοπεδώνεις τους πάντες. Συνεπώς τι θέλεις και γράφεις; Για να ξεσκάσεις; Πήγαινε παίξει κανένα τάβλι ρε συ! Κι άσε τους άλλους να ενδιαφέρονται για την πολιτική. Ωστόσο, θες δεν θες, στις επόμενες εκλογές και να μην ψηφίσεις, το ΠΑΣΟΚ θα τις κερδίσει! Όσο και να βρίζεις, δεν πρόκειται ν΄αλλάξει κάτι.

   
 8. ΘΑΝΑΣΗΣ

  22 Μαρτίου, 2009 at 6:25 μμ

  Οποιος διαφωνει μαζι σου εχει κατσαριδες στο κεφαλι του? Παραεισαι δημοκρατης -μηπως εισαι ΚΚΕ ή ακροδεξιος και δεν το ξερεις? Δεν ισοπεδωνω παντως «τους παντες»: π.χ. λεω οτι ΝΔ, ΛΑΟΣ και ΚΚΕ ειναι αντιδραστικα κομματα εννοωντας οτι οι κοινωνιες που μας «προτεινουν» ειναι αυταρχικες και απεχθεις. Αυτο ειναι ισοπεδωση? Λεω οτι ο Γιωργακης ειναι ανικανος και ο Τσιπρας οπορτουνιστης του κερατα. Δεν ειναι αυτα θεσεις?
  Και κατι τελευταιο: Μπραβο στο ΠΑΣΟΚ που θα κερδισει, μπραβο και σε εσενα που χαιρεσαι που χαιρεται ο Γιωργακης και ο Παπουτσης.

   
 9. diktyon

  23 Μαρτίου, 2009 at 6:27 πμ

  Θανάση, είσαι σκέτη ΑΡΝΗΣΗ! Δεν είναι διαλεκτική αυτό. Είναι παλαιοκομμουνιστικός δογματισμός. Πρέπει να έχεις θέσεις. Κι εγώ δεν βλέπω να έχεις θέσεις […και χιούμορ]

   
 10. ΘΑΝΑΣΗΣ

  23 Μαρτίου, 2009 at 11:11 μμ

  Ας πουμε οτι ειμαι σκετη Αρνηση και δογματικος παλαιοκομμουνιστης. Επισης ας πουμε οτι δεν εχω πολιτικες θεσεις και χιουμορ. Εσυ δεν εχεις βαρεθει ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΟΙ? Εδω κανεις αναφορα στο απιστευτο πολιτικο φαντασμα Μουλοπουλο που υποδυεται τον «θεσμικο αριστερο» (φοβερη εκφραση!). Τελος παντων εαν θελεις και μια θεση θα σου μιλησω για την αριστερη σοσιαλδημοκρατια και την γραμμη που διαπερνα την παραδοση του Γερμανικου σοσιαλιστικου κομματος (Καουτσκι, Μπερνσταιν) και συναντα τον Γκραμσι και τον Μπερλινγκουερ. Την γραμμη δηλαδη που αντιπαρατχθηκε στον φασισμο και τον σοσιαλφασισμο της Γ’ Διεθνους. Εαν θελεις μια ακομη θεση θα σου πω οτι θεωρω τον Σημιτη πιο «αριστερο» απο τους εκφραστες του σαχλοπατριωτικου ΠΑΣΟΚ επειδη ο πρωτος εξεφρασε τις δυναμεις της «πραγματικης εργασιας» εναντια στον παρασιτισμο (π.χ. δημοσιοι υπαλληλοι, υπαλληλοι ΔΕΚΟ, κ.λπ). Πιστευω οτι αυτα να ειναι αρκετα για να ερμηνευσουν την απαξιωτικη σταση μου απεναντι στον ΓΙΩΡΓΟ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ, την Πρασινη Αναπτυξη και τα Πρασινα Αλογα που επαγγελεται….

   
 11. Solaris

  24 Μαρτίου, 2009 at 2:28 μμ

  Μισό λεφτό να σκεφτώ. Άρχίζω με τον Πρετεντέρη. Κάποτε, ένας φίλος αγαπητός τον έλεγε ανθέλληνα. Πέρασαν χρόνια για να συνειδητοποιήσω οτι απλώς σκέφτεται διαφορετικά από πολλούς. Στα 37 μου μπορώ να πω οτι μια χαρά τα λέει (και ειδικά στις ειδήσεις, είτε είναι του Λαμπράκη, είτε του Κυριακού, είτε δεν ξέρω εγώ ποιανού, και επικροτώ.
  Αν ο Ψυχάρης όντως έστειλε τηλεγράφημα, θλίβομαι εις διπλούν όμως δε μπορώ να μη διαβάζω το κυριακάτικο για τα βιβλία γιατί γράφει και ένας Βιστωνίτης και πως να το κάνουμε;δηλαδή να μη διαβάζω Μπουκάλα γιατί γράφει σε καραδεξιό έντυπο; έλεος, είναι αστείο για μας τους επαϊοντες.
  Για το Γιωργάκη, βρίζει σαν νταλικιέρης και τσα? δεν το’ξερες!ε, μάθε το (και καλά κάνει, αν το έδειχνε και δημοσίως, μπορεί να του ξεκόλλαγε και η ρετσινιά «αμερικανάκι» και να τον λέγαμε και «ελληνάρα».
  Τώρα και τελευταία, για τη Λώρη. Μάλλον την ξέρεις προσωπικά, (θα έβαζα και στοίχημα!) και κάτι έχει παίξει, αλλιώς τόση εμπάθεια δε δικαιολογείται λογικά. Απόδειξη, οι φωτογραφίες της δεκαετίας (ή μήπως πενταετίας;)
  Θα σου πω και ένα κόλπο λόγω εργασιακής ιδιότητας.Το να αναφέρεσαι σε ένα πρόσωπο, στον τύπο, λέγεται τη γλώσσα μας «Παιχνίδι», δηλαδή Δήμοσιες Σχέσεις. Αυτό που για σένα είναι επιλήψιμο και κατακρητέο, ε, είναι «κόλπο», για να τον αναδείξει και όχι να τον ευτελίσει. Δεν περιμένω να το κατανοείς, απλώς σκέψου μήπως δεν είναι τελικά αυτό που νομίζεις, αλλά μάλλον το αντίθετο;

  Μια (Ανδρεα)Παπανδρειϊκή

   
 12. Solaris

  24 Μαρτίου, 2009 at 2:33 μμ

  …Και μη γράψεις οτι «πάω να σε πνίξω», όπως διάβασα παραπάνω; Λέμε
  τώρα. Άλλωστε, οι πνιγμένοι δεν κάνουν διάλογο.

   
  • diktyon

   24 Μαρτίου, 2009 at 6:30 μμ

   Καταρχήν, εγώ δεν είμαι πνιγμένος! Κατά δεύτερο, θέλω να σου πω ότι διαβάζω το «Βήμα» από τότε που άρχισα να διαβάζω εφημερίδα και μάλιστα έχω ακόμη ένα χοντρό ντοσιέ με τα κείμενα που αντέγραφα – του Πλωρίτη, του Τερζάκη, του Βενέζη και άλλων. Κατά… τρίτον, δούλεψα στο συγκρότημα. Και τώρα, η «πολεμική» μου έχει συμβολικό χαρακτήρα και φυσικά δεν έχω κάτι με τον Αναστάση ή κάποιους άλλους που γράφουν [φυσικά έναντι αμοιβής]. Στην προκειμένη περίπτωση εμφιλοχωρεί η πολιτική. Εγώ βλέπω, όπως και κάθε ανοιχτόμυαλος ότι το συγκρότημα κάνει πρωτίστως πολιτική από δεκαετίες ολόκληρες. Τον Γιώργο Παπανδρέου [τον οποίο και εκτιμώ] τον πολεμάει ακαταπαύστως, όπως κάποτε πολέμησε και τον Ανδρέα. Δεν επιθυμώ να γράψω λεπτομέρειες. Είχα την τύχη να βρεθώ κοντά στον Ανδρέα, τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης και ήμουν τυχερός «ακροατής» του. Λοιπόν, μπορείς να διαβάζεις χωρίς φόβο τις εφημερίδες που αγαπάς, αλλά εγώ με πάθος θα γράφω για εκείνες τις εφημερίδες που παίζουν πολιτικά παιχνίδια. Ο Πρετεντέρης δυστυχώς δεν είναι ειλικρινής – χώρια που η εμπάθεια δεν τον αφήνει να σκέφτεται καθαρά! Όσο για τη νεαρά Λώρη Κέζα, δεν έχω προσωπική γνωριμία μαζί της, ούτε βρέθηκε στο δρόμο μου. Απλώς τυχαίνει να είμαι ενημερωμένος για όλα όσα συμβαίνουν στο χώρο των γραμμάτων και των τεχνών. Επαίρομαι για τις γνώσεις και την ενημέρωσή μου σ’ αυτό τον τομέα. Σχετικά με τις Δημόσιες Σχέσεις. Πάλι λάθος κάνεις. Τις έχω γραμμένες στα παλιά μου τα παπούτσια. Πάντοτε ήμουν «ντιρέκτ» στη ζωή μου. Γεννήθηκα ελεύθερος και θα εξακολουθήσω…

    
 13. ΘΑΝΑΣΗΣ

  26 Μαρτίου, 2009 at 11:26 μμ

  Ωστε φιλε ανοιχτομυαλε το Συγκροτημα κανει «πρωτιστως πολιτικη»? Ενω οι αλλες εφημεριδες κανουν πρωτιστως ενημερωση εε? Μα ποιος εισαι, η «Δομη»? Τυχερε «ακροατη» του Αντρεα δεν μας λες κατι για την συμπεριφορα του απεναντι π.χ. στον «κουλοχερη» Καραγιωργα της Δημ.Αμυνας (για να θυμουνται οι παλιοτεροι και να μαθαινουν οι νεοτεροι)?

  Παντως «ντιρεκτ» που να θαυμαζει την σημερινη ηγετικη ομαδα του ΠΑΣΟΚ (αφηνω εξω τον Γιωργο τον Μικρο) ειναι σχημα οξυμωρο.

  Και κατι αλλο για τον Πρετεντερη: μας ειπες ποσο ανειλικρινης και κακο παιδι ειναι. Για τις πολιτικες αποψεις του εχεις να μας πεις κατι επι της ουσιας?
  Αλλα παραλογιζομαι: εσυ μαλλον θεωρεις πολιτικους τον Πετσαλνικο και τον Καστανιδη -ισως και την Κατσελη και τον Παπουτση. Οποτε γιατι να χαλαμε τις καρδιες μας? Ζουμε σε διαφορετικους πλανητες. Εκτονωσου με την Κεζα -κανενα επαγγελμα δεν ειναι ντροπη.

   
 14. Solaris

  31 Μαρτίου, 2009 at 1:41 μμ

  Χαίρομαι για την ευπρέπεια του ύφους σου. Κατ’αρχάς, γιατί δεν ήξερα σε τι ύφος θα προτιμούσες να απαντήσεις.Επειδή συμβαίνει να μην είμαι απλώς ενημερωμένη αλλά και να προέρχομαι από τον χώρο που ανέφερες, έχω να σε ρωτήσω το εξής: γιατί δεν αποκαλύπτεις τα μεγάλα ψάρια, αντί να ασχολείσαι με μια γυναίκα; ξέρεις, και ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ οτι ο χώρος ζέχνει upside down, και οτι γίνεται το έλα να δεις, σε πείραξε η Λώρη; πολύ ειλικρινά, το θεωρείς σωστό/δίκαιο/επιτακτικό κλπ να ασχοληθείς με αυτό; εντάξει.Τα ντεσού είναι πολλά και άσχημα. Αν θεωρείς εαυτόν τόσο ακριβοδίκαιο, γράψε κάτι «χοντρό», και θα σε παραδεχτώ. Απλώς, δεν είναι σοβαρό το άρθρο σου. Θα πρέπει να το έγραψες εντελώς συγχυσμένος (ή τσατισμένος). Στη θέση σου, θα το ξαναέγραφα.

  Greetings.

   
  • diktyon

   31 Μαρτίου, 2009 at 3:31 μμ

   Δεν φταίω εγώ εάν η Λώρη είναι His Master’s Voice!
   Και για τον Ψυχάρη έχω γράψει και για τον Πρετεντέρη… «Χοντράδες» όμως δεν γράφω!
   Θα μπορούσε η Λώρη να είναι Λόρενς ή Πέτρος ή Γιώργος… Δεν με απασχολεί το φύλο. Μ’ ενοχλούν οι δημοσιογράφοι που γράφουν καθ’ υπαγόρευσιν! Δεν σχολίασα τις λογοτεχνικές ενασχολήσεις της [τις οποίες γνωρίζω πολύ καλά]. Ένα κατάπτυστο κείμενο σχολίασα. Αυτά…

    
 15. Solaris

  14 Απριλίου, 2009 at 8:38 πμ

  …»Δεν με απασχολεί το φύλο. Μ’ ενοχλούν οι δημοσιογράφοι που γράφουν καθ’ υπαγόρευσιν!»…

  Μόνον καθ΄υπαγόρευσιν λειτουργούν. Το είπες και μόνος σου!

  okey

   
  • diktyon

   14 Απριλίου, 2009 at 2:45 μμ

   Τι έγινες τόσες μέρες; Χαμένος στο διάστημα; Να σε ρωτήσω: Με γνωρίζεις προσωπικά; Εάν δεν με γνωρίζεις, καλύτερα να μην επισκέπτεσαι το μπλογκ. Εντάξει;

    
 16. Solaris

  8 Μαΐου, 2009 at 5:38 πμ

  Α, τώρα σου φταίω κι εγώ; tres desole που δεν χτυπάω κάρτα στο μπλόγκ σου. Τι έχεις πάθει; μόνο ευγενική και λογική δεν είναι η άνωθεν ανάρτησή σου, προφανώς ανήκει στη νέα τάξη των διαδυκτιακών πραγμάτων.

  Νομίζω σου έχω περίπου εξηγήσει εργασιακά σε ποιόν τομέα κινούμαι, δεν είμαι ούτε συνταξιούχος ούτε χωρίς εργασία.
  Οχι, επειδή τόσο ευγενικά με ρώτησες, προσωπικά δεν σε γνωρίζω, άλλο τι μου είπαν για σένα, δεν νομίζεις όμως οτι θα έπρεπε να αναρτήσεις ένα μπάνερ που να λέει «friends only», γιατί προς το παρόν ένα μπλόγκ σημαίνει εκτίθεμαι δημόσια και σε καμία περίπτωση δεν γράφω κάτι τέτοιο απαράδεκτα αντι-δημοκρατικό ειδικά σε κάποιον που είναι ευπρεπής, εκτός εαν αρέσκομαι στο μονόλογο και όχι στο διάλογο…

  Θα σου δώσω και μια συμβουλή που δίνω συχνά σε ανθρώπους που τους αρέσει να γράφουν: μη βιάζεσαι να γράψεις ο,τι σου κατεβαίνει στο κεφάλι πάνω σε στιγμή θολούρας και έντασης, γιατί scripta manent.

   
 17. diktyon

  8 Μαΐου, 2009 at 5:47 πμ

  Αδυνατώ να σε καταλάβω. ΔΕΝ σου ζήτησα χάρη. Αλλά έτσι που γράφεις [δηλ. scripta manent], έχω αρχίσει να τρέμω, μη τυχόν κι έρθεις στα «πράγματα» και με στείλεις σε κανένα ξερονήσι!

   
 18. Solaris

  9 Μαΐου, 2009 at 7:20 μμ

  Μέα Κούλπα. ΔΕΝ μου ζήτησες χάρη. Απλώς με διέταξες.

  Τι να κάνω εγώ στα πράγματα; τα πράγματα, τα ρώτησες εαν θέλουν να έρθω; Πάντως, ευτυχώς που δεν είσαι ψυχολόγος. (Τώρα, αν πω τίποτα για τον Γιάλομ, μπορεί να το πας και στο Μέγαρο και να παίζουμε όλοι μαζί το γαϊτανάκι…).

  Και για τους απανταχού αριστερίζοντες εργαζόμενους: όποιος έχει αριστερό διευθυντή, να κάνει το σταυρό του και να φοράει σκόρδο και ματάκι. Γιατί μπορεί να του τύχει τέτοια μιζέρια, τέτοια τσιγκουνιά, τέτοια εκμετάλλευση, που λίγες φορές θα συναντήσει στη ζωή του, και αν μέσα του ποτέ ξεπήδησαν σπίθες αριστεροσύνης, να σπεύσει να τις πνίξει για να μη τον πνίξουν…

  Δίκτυον, το σκρίπτα μάνεντ εγώ στο’ μαθα; μέρσυ?

   
  • diktyon

   10 Μαΐου, 2009 at 10:46 πμ

   Φίλε Solaris, καταρχήν δεν έχεις χιούμορ και κατά δεύτερο άμα λάχει μιλάω και λατινικά. Μην έχεις την εντύπωση ότι δεν ξέρω τι σημαίνει το scripta manent! Όταν πήγαινα σχολείο το είκοσι [20] στα Λατινικά δεν το έπαιρναν τζάμπα… [Και βέβαια βλέπω πόσο το ξέρεις εσύ που το γράφεις ως… νεοέλληνας]. Όσο γι’ αυτά που γράφεις, κάτι θα ξέρεις εσύ. Εγώ δηλώνω άγνοια.

    
 19. Sxoliasths

  22 Μαΐου, 2009 at 7:26 πμ

  «Η δημοσιογραφία του Πρετεντέρη είναι μια λειτουργία εξωλογική και οι εκφράσεις της συγκεχυμένες, αλλά βαριές από νοήματα»

  Μάλλον εσύ τα έχεις μπερδέψει, σύντροφε. Ο Πρετεντέρης λέει πολύ λογικά πράγματα στα άρθρα του, γι’αυτό και τον διαβάζουν όλοι, ένθεν και εκείθεν. Ας μάθουμε να δεχόμαστε και τις απόψεις που δε μας συμφέρουν και μη γυρνάμε σε άλλες εποχές…

   
 20. σαν

  11 Μαρτίου, 2010 at 11:01 πμ

  Ω…κάποιος τόλμησε να γράψει μη-κολακευτικό άρθρο για τον πρωθυπουργό της χώρας. ΝΑ ΚΑΕΙ ΣΤΗ ΠΥΡΑ ΤΩΡΑ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΩΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ!

   
 21. λουίζα

  28 Φεβρουαρίου, 2011 at 10:03 πμ

  Πρώτον το κειμενό της είναι γλυψιματικό προφανώς. Άρα κάτι σχόλια, οτι γράφει μη κολακευτικά για τον πρωθυπουργό τα αφήνουμε ασχολίαστα. Αλλά όμως έχει γράψει κι άλλα κατάπτυστα η κυρία, η οποία παρ’οτι άσχετη με θέματα θέλει να κανει και τη σχετική. Τα δημοσιεύματα της είναι αυτό που λέμε πληρωμένα, απο την εξουσία βεβαίως. Δηλαδή παπαγαλάκι στην αργκό… Άξιος ο μισθός της κυρίας

  Θαυμάστε τη κι εδώ http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=386698&dt=27/02/2011#ixzz1F8klrxzn

   

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: