RSS

«Κόλαφος» για την Ελλάδα η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα

27 Φεβ.

Δείτε το ψεύτικο χαμόγελο της υπουργού Εξωτερικών. Ουδέποτε χαμογέλασε de profundis [στο σπίτι της δεν ξέρουμε τι κάνει…]. Σε λίγο θα γεμίσει την ιστοσελίδα της με φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις συναντήσεις της στις ΗΠΑ με διάφορες προσωπικότητες: από την Χίλαρι Κλίντον και κάτω…

Η κυβέρνηση και ο Καραμανλής παίζουν με τη χώρα. Ενώ ήδη γνώριζαν την έκθεση, έκαναν την… πάπια! Κι έτσι, η κυρία Μπακογιάννη-Κούβελου-Μητσοτάκη, για να προσθέσει ακόμη μερικά φωτογραφικά στιγμιότυπα στο άλμπουμ των δημοσίων σχέσεών της, σηκώθηκε και πήγε στην Αμερική για να συναντηθεί με την Χίλαρι Κλίντον! Και λοιπόν, κυρία Ντόρα; Η εξωτερική πολιτική δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με ηλίθια χαμόγελα και πόζες για εσωτερική κατανάλωση. Οι Αμερικανοί μας χαμογελάνε, ενώ ταυτοχρόνως μας μπήγουν κι ένα μαχαιράκι, νομίζοντας ότι… μας ξύνουν εκεί που μας τρώει! Πόσο έχει εργαστεί η κυρία Ντόρα για την αποτροπή τέτοιων «κινήσεων», δημοσιευμάτων κ.λπ.; «Ψιλά γράμματα», θα πει κανείς… Η Ντόρα ΖΕΙ για τα χαμόγελα, τις φωτογραφίες, τον τουρισμό. Δεν βλέπει τις εξελίξεις σχετικά με την Τουρκία; Εκείνοι δεν κοιμούνται! Δεν ακούει, δεν διαβάζει τι λένε για μας οι Αμερικανοί; Όταν διακυβεύονται τα εθνικά συμφέροντα κυρία Ντόρα, δεν σκεφτόμαστε την προσωπική προβολή κι όταν ακούμε να μας μιλάνε για «μακεδονικές μειονότητες» και «καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στην Ελλάδα, τους τα χώνουμε άγρια και τους βουλώνουμε το στόμα. Δεν καθόμαστε σαν… χάνοι ν’ ακούμε τις παπαριές του ενός και του άλλου. Κατάλαβες κυρία Ντόρα;

Ας δούμε τώρα τι γράφει η «έκθεση» των Αμερικανών:

Ιδιαίτερα σκληρή είναι για την Ελλάδα η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα για το έτος 2008, η οποία δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα. Εκτενής είναι η αναφορά των Αμερικανών στα γεγονότα που συγκλόνισαν την Ελλάδα με αφορμή τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από αστυνομικό στα Εξάρχεια. Αναφορά στα γεγονότα του περασμένου Δεκεμβρίου γίνεται σε παράγραφο με τίτλο «Αυθαίρετη ή έκνομη στέρηση της ζωής», όπου γίνεται εκτενής περιγραφή των γεγονότων της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου και όσων ακολούθησαν. Αναφέρονται παράλληλα τα συμπεράσματα έκθεσης της Διεθνούς Αμνηστίας, σύμφωνα με τα οποία η Αστυνομία χρησιμοποίησε υπερβολική βία εναντίον των διαδηλωτών που ξεχύθηκαν στους δρόμους μετά τη δολοφονία.

Σύμφωνα με Το Βήμα, στην έκθεση αναλύεται επίσης ο ρόλος της Αστυνομίας και των δυνάμεων ασφαλείας, καθώς και το κατά πόσον ασκούν αποτελεσματικά τα καθήκοντά τους. Οι συντάκτες του κειμένου εκφράζουν επιφυλάξεις για το κατά πόσον η Αστυνομία ερευνά πλήρως τους «αυτοαποκαλούμενους» αναρχικούς, οι οποίοι χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων βόμβες μολότοφ «επιτίθενται σε περιουσίες, κυβερνητικά γραφεία, στόχους που αντιπροσωπεύουν ‘δυτικά συμφέροντα’ και στην Αστυνομία, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας».

Αναφορά γίνεται και στη διαφθορά στην Ελλάδα με αφορμή το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και τις παραιτήσεις δύο υπουργών (των Ρουσόπουλου και Βουλγαράκη, τα ονόματα των οποίων δεν αναφέρονται) όσο και στο σκάνδαλο που κόστισε τη θέση του συμβούλου του πρωθυπουργού στον Ιωάννη Κεφαλογιάννη (επίσης δεν αναφέρεται το όνομα). Μεγάλο μέρος της έκθεσης καλύπτουν οι συνθήκες διαβίωσης των Ρομά και οι διακρίσεις εναντίον τους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, αναφερόμενος στην έκθεση, δήλωσε πως τέτοιες εκθέσεις το αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών συντάσσει για όλες τις χώρες. «Η Ελλάδα αποτελεί μια απολύτως δημοκρατική, ευρωπαϊκή χώρα, που σέβεται πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα και εργάζεται αδιάκοπα για την ενίσχυση του καθεστώτος της προστασίας τους», τόνισε.

Για έκθεση-κόλαφο κάνει λόγο ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γ.Παπακωνσταντίνου, καλώντας την κυβέρνηση «πέρα από τις ασκήσεις δημοσίων σχέσεων να λάβει σοβαρά υπόψη της τις εκθέσεις αυτές». Ο Γ.Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι δεν υιοθετεί την έκθεση αυτή στο σύνολό της, «όμως στην χώρα μας έχουμε φαινόμενα αντισημιτισμού στην κοινωνία και σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης».

 

1 responses to “«Κόλαφος» για την Ελλάδα η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα

  1. ramirez

    27 Φεβρουαρίου, 2009 at 11:39 πμ

    «»Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, αναφερόμενος στην έκθεση, δήλωσε πως τέτοιες εκθέσεις το αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών συντάσσει για όλες τις χώρες. «Η Ελλάδα αποτελεί μια απολύτως δημοκρατική, ευρωπαϊκή χώρα, που σέβεται πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα και εργάζεται αδιάκοπα για την ενίσχυση του καθεστώτος της προστασίας τους», τόνισε.»»

    …kala tha trelathoume teleiws!!!! pou zei o typos????????

    poia dimokratia..poia anthrwpina dikaiwmata?????

     

Σχολιάστε