RSS

Ο Σουφλιάς το «παίζει»… κουφός – δεν είναι κουφός!

09 Φεβ.

Σε προηγούμενο σχόλιο είχα αναφερθεί στο «Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης» και είχα παραθέσει την επιστολή που έστειλαν οι δήμαρχοι της περιοχής μαζί με τον δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας Λάμπρο Μίχο που είναι και πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας [ΑΣΔΑ]. Η επιστολή στάλθηκε πριν από είκοσι [20] μέρες! Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει απάντηση από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά. Λέτε να έχει πολλή δουλειά ο υπουργός και να μην προλαβαίνει να απαντήσει στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης; Ας μην γελιόμαστε. Ο Σουφλιάς θέλει να κάνει παιχνίδια με το Πάρκο και ακούω ότι δεν προτίθεται να το παραχωρήσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία είναι και η μόνη και καθ’ ύλην αρμοδία να το διαχειρίζεται.

Ιδού τι έγραφαν στην επιστολή τους:

Με λύπη μας παρατηρούμε ότι έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που συναντηθήκαμε στο γραφείο σας για το θέμα του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και φύγαμε ενθουσιασμένοι από τις δεσμεύσεις σας για ταχεία επίλυση όλων των εκκρεμών προβλημάτων. Δυστυχώς, όμως, αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά ότι η ρητορεία των υποσχέσεων είναι πολύ πιο εύκολη από τη ρητορεία της δημιουργίας. Απευθύναμε απεγνωσμένα διαβήματα και σε σας και στον κύριο Πρωθυπουργό, αλλά κυριολεκτικά κωφεύετε. Φαίνεται εξαντλήσατε αλλού το περισπούδαστο, αλλά ατυχώς ασθενές ενδιαφέρον σας για το περιβάλλον. Το Πάρκο έχει καταστραφεί και είναι πλέον επικίνδυνο για τους επισκέπτες και τους περιοίκους και η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική σας. Οι Δήμοι μας και ο ΑΣΔΑ χωρίς να έχουν καμία απολύτως δικαιοδοσία, έκαναν μεγάλες προσπάθειες καθαρισμού και συντήρησης και φύτεψαν πάνω από 3.500 δέντρα. Δεν φτάνουν όμως αυτά. Το Πάρκο ανήκει σε φορέα που υπάγεται σ’ εσάς. Η χρηματοδότηση (με το Π.Δ. 184/2002) είναι υποχρέωση δική σας. Άρα η ευθύνη για την κατάντια του Πάρκου είναι αποκλειστικά δική σας. Επειδή προσφάτως έληξε η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα, που διοικεί το Πάρκο, με το έγγραφο της Διεύθυνσης Νομοθετικού Έργου του Υπουργείου σας με αρ. πρωτ. 53729/11.12.2008, μας ζητήσατε να προτείνουμε εκπροσώπους μας για να ορίσετε και να συγκροτήσετε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Το ουσιώδες, όμως, δεν είναι η λήξη της θητείας των μελών του Δ.Σ. αλλά η διαρκής αδυναμία του ιδίου του Φορέα να εκπληρώσει το σκοπό για τον οποίο συστήθηκε. Και αυτή δεν σχετίζεται με την ικανότητα ή μη των μελών του αλλά με την έλλειψη των μέσων που θα έπρεπε να διαθέτουν. Η μόνη λύση είναι, την ύστατη ώρα, παραθεωρώντας και τις υποσχέσεις σας να τηρήσετε έστω τους νόμους και να καταβάλλετε αμέσως τα ποσά, που έχετε παρακρατήσει από τη νομοθετημένη υποχρέωσή σας χρηματοδότησης του Φορέα και να αρχίσετε από εδώ και στο εξής να καταβάλλετε την τακτική χρηματοδότηση για τη συντήρηση και τη λειτουργία του Πάρκου. Δεν πρόκειται να υποδείξουμε εκπροσώπους για να είναι διακοσμητικά πρόσωπα σε ένα εικονικό Συμβούλιο. Δεν πρόκειται να συμπράξουμε σ’ αυτή τη γελοιοποίηση του θεσμού. Κανένα άλλωστε από τα στελέχη μας δεν επιθυμεί να παριστάνει ότι διοικεί ένα Φορέα που δεν έχει καμία απολύτως δυνατότητα και εξουσία.

O Πρόεδρος του ΑΣΔΑ και Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Λάμπρος Σπ. Μίχος, ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Νίκος Σαράντης, ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, ο Δήμαρχος Καματερού Νικήτας Καμαρινόπουλος.

Είναι φανερό ότι ο Σουφλιάς τους γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του. Αλλά, δεν θα μπορέσει να αποφύγει τις συνέπειες. Θα λογοδοτήσει. Έμαθα, πάντως, ότι οι δήμοι της περιοχής σε συνεργασία με τον ΑΣΔΑ «κάτι» ετοιμάζουν, αλλά δεν ξέρω πότε θα το ανακοινώσουν. Γι’ αυτό δεν θέλω να τους χαλάσω την «έκπληξη» που θα κάνουν στον Σουφλιά – γιατί μάλλον έκπληξη θέλουν να του κάνουν.

 

One response to “Ο Σουφλιάς το «παίζει»… κουφός – δεν είναι κουφός!

 1. George Choliastos

  16 Φεβρουαρίου, 2009 at 8:33 μμ

  Σουφλιάς Γιώργος

  Σουφλιά, κι αν όλοι οι φόροι μας
  πάνε στο μαγαζί σου,
  μ’ αν σου ζητάμε τίποτα
  μας γράφεις στο…αυτί σου…

  Γιώργης Χολιαστός

   

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: