RSS

Το Πάρκο Τρίτση καταστρέφεται και ο Σουφλιάς… κωφεύει!

05 Φεβ.

https://i0.wp.com/2.bp.blogspot.com/_RX7r72uV4ds/RmfpFdszjkI/AAAAAAAAAIM/0eBheYmTkNw/s320/1gaa48i.gif

 • Ο [υπερ]υπουργός Γιώργος Σουφλιάς ματαίως επιχειρεί να προβάλει ένα προοδευτικό προφίλ. Είναι ένας από τους ίδιους του Καραμανλή. Είναι κλασική περίπτωση Δεξιού πολιτικού που προσπαθεί να εξαπατήσει τον κόσμο. Τον βλέπουμε να εγκαινιάζει και γελάει το παρδαλό κατσίκι. Τι εγκαινιάζει; Έργα που είχαν προγραμματίσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ! Αν διαβάσετε την παρακάτω επιστολή που την αλίευσα από την ιστοσελίδα του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας [ΑΣΔΑ] θα καταλάβετε τις «αλεπουδιές» του. Η επιστολή εστάλη στις 19 Ιανουαρίου και φυσικά ακόμη δεν έχει απαντηθεί!!!
  Ο πρόεδρος του ΑΣΔΑ και Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Λάμπρος Μίχος Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων κ. Νίκος Σαράντης

  Ο πρόεδρος του ΑΣΔΑ και Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Λάμπρος Μίχος

  Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων κ. Νίκος Σαράντης
  Ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζεν�τος Ο Δήμαρχος Καματερού κ. Νικήτας Καμαρινόπουλος
  Ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος Ο Δήμαρχος Καματερού κ. Νικήτας Καμαρινόπουλος

  Προς: Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά

  • Θέμα «Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης».

  Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

  Με λύπη μας παρατηρούμε ότι έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που συναντηθήκαμε στο γραφείο σας για το θέμα του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και φύγαμε ενθουσιασμένοι από τις δεσμεύσεις σας για ταχεία επίλυση όλων των εκκρεμών προβλημάτων. Δυστυχώς, όμως, αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά ότι η ρητορεία των υποσχέσεων είναι πολύ πιο εύκολη από τη ρητορεία της δημιουργίας. Απευθύναμε απεγνωσμένα διαβήματα και σε σας και στον κύριο Πρωθυπουργό, αλλά κυριολεκτικά κωφεύετε. Φαίνεται εξαντλήσατε αλλού το περισπούδαστο, αλλά ατυχώς ασθενές ενδιαφέρον σας για το περιβάλλον.

  Το Πάρκο έχει καταστραφεί και είναι πλέον επικίνδυνο για τους επισκέπτες και τους περιοίκους και η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική σας. Οι Δήμοι μας και ο ΑΣΔΑ χωρίς να έχουν καμία απολύτως δικαιοδοσία, έκαναν μεγάλες προσπάθειες καθαρισμού και συντήρησης και φύτεψαν πάνω από 3.500 δέντρα. Δεν φτάνουν όμως αυτά.

  Το Πάρκο ανήκει σε φορέα που υπάγεται σ’ εσάς. Η χρηματοδότηση (με το Π.Δ. 184/2002) είναι υποχρέωση δική σας. Άρα η ευθύνη για την κατάντια του Πάρκου είναι αποκλειστικά δική σας.

  Επειδή προσφάτως έληξε η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα, που διοικεί το Πάρκο, με το έγγραφο της Διεύθυνσης Νομοθετικού Έργου του Υπουργείου σας με αρ. πρωτ. 53729/11.12.2008, μας ζητήσατε να προτείνουμε εκπροσώπους μας για να ορίσετε και να συγκροτήσετε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

  Το ουσιώδες, όμως, δεν είναι η λήξη της θητείας των μελών του Δ.Σ. αλλά η διαρκής αδυναμία του ιδίου του Φορέα να εκπληρώσει το σκοπό για τον οποίο συστήθηκε. Και αυτή δεν σχετίζεται με την ικανότητα ή μη των μελών του αλλά με την έλλειψη των μέσων που θα έπρεπε να διαθέτουν.

  Η μόνη λύση είναι, την ύστατη ώρα, παραθεωρώντας και τις υποσχέσεις σας να τηρήσετε έστω τους νόμους και να καταβάλλετε αμέσως τα ποσά, που έχετε παρακρατήσει από τη νομοθετημένη υποχρέωσή σας χρηματοδότησης του Φορέα και να αρχίσετε από εδώ και στο εξής να καταβάλλετε την τακτική χρηματοδότηση για τη συντήρηση και τη λειτουργία του Πάρκου.

  Δεν πρόκειται να υποδείξουμε εκπροσώπους για να είναι διακοσμητικά πρόσωπα σε ένα εικονικό Συμβούλιο.

  Δεν πρόκειται να συμπράξουμε σ’ αυτή τη γελοιοποίηση του θεσμού. Κανένα άλλωστε από τα στελέχη μας δεν επιθυμεί να παριστάνει ότι διοικεί ένα Φορέα που δεν έχει καμία απολύτως δυνατότητα και εξουσία.

  O Πρόεδρος του ΑΣΔΑ

  και Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας

  Λάμπρος Σπ. Μίχος

  Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων

  Νίκος Σαράντης

  Ο Δήμαρχος Ιλίου

  Νίκος Ζενέτος

  Ο Δήμαρχος Καματερού

  Νικήτας Καμαρινόπουλος


   

  2 responses to “Το Πάρκο Τρίτση καταστρέφεται και ο Σουφλιάς… κωφεύει!

  1. ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ

   6 Φεβρουαρίου, 2009 at 5:12 μμ

   σας ευχαριστώ για την ενημέρωση όλοι μαζί να σώσουμε το Πάρκο

    
  2. diktyon

   6 Φεβρουαρίου, 2009 at 5:30 μμ

   Το Πάρκο Τρίτση είναι ένας από τους τελευταίους εναπομείναντες «πνεύμονες» πρασίνου και πρέπει πάση θυσία να σωθεί. Αυτή η κυβέρνηση δυστυχώς κάνει την πάπια. Οι δήμοι της περιοχής με τη στήριξη του ΑΣΔΑ κάνουν αγώνα που πρέπει να στηρίξουμε.

    

  Σχολιάστε

  Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

  Λογότυπο WordPress.com

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Φωτογραφία Google

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Φωτογραφία Twitter

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Φωτογραφία Facebook

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Σύνδεση με %s

   
  Αρέσει σε %d bloggers: