RSS

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΗΜΕΤΕΡΟΣ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ 620.000 ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ

26 Ιαν.

Γρηγοριάδης Κώστας [από τον «Ριζοσπάστη»]

 • Το φαγοπότι στο κράτος της Δεξιάς συνεχίζεται. Δεκάδες, εκατοντάδες «ημέτεροι» τρώνε, τρώνε, τρώνε! Για την ώρα δημοσιεύω την ΕΡΩΤΗΣΗ 31 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τον Υπουργό Οικονομικών:

  «ΤΟ ΟΡΓΙΟ των «γαλάζιων» ΥΠΕΡΟΓΚΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ συνεχίζεται: ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ «εκλεκτός» του διορισμένου από την Κυβέρνηση Διοικητή της Τράπεζας, ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΕΧΕΙ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ Γενικός Διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΜΕ ΑΠΟΔΟΧΕΣ (μισθός, bonus και μετοχές της Εθνικής) ΑΝΩ ΤΩΝ 620.000 ευρώ το χρόνο!»

  Σύμφωνα με εξώδικη δήλωση προς τον ίδιο τον Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, συνδικαλιστές καταγγέλλουν την παράνομη απασχόληση στην Εθνική Τράπεζα δικηγόρου, συνταξιούχου (!), στη θέση του Γενικού Διευθυντή Νομικών Υπηρεσιών και μάλιστα με υπέρογκες αποδοχές που συνολικά αγγίζουν ετησίως τα 620.000 ευρώ.

  Συγκεκριμένα, ο σημερινός Γενικός Διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών της Εθνικής, «εκλεκτός» του Διοικητή της Τράπεζας, επίσης αμειβόμενου με πάνω από 600.000 ευρώ ετησίως, είναι δικηγόρος, συνταξιούχος της πρώην Ιονικής Τράπεζας και με συμπληρωμένο το 65ο έτος της ηλικίας του από το Φθινόπωρο του 2005, που ανέλαβε καθήκοντα στην Εθνική Τράπεζα.

  Σύμφωνα, λοιπόν, με το αρ. 63Α του Κώδικα Περί Δικηγόρων (ν.δ. 3026/1954):

  (παρ. 2) απαγορεύεται στους δικηγόρους που λαμβάνουν σύνταξη από Οργανισμό Κοινωνικής Ασφάλισης να παρέχουν αλλού νομικές ή δικηγορικές υπηρεσίες με πάγια περιοδική αμοιβή και έχουν υποχρέωση με δήλωσή τους στο Δικηγορικό Σύλλογο να επιλέξουν ένα από τα δύο.

  (παρ. 6) απαγορεύεται σε δικηγόρους που έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους να προσληφθούν εφεξής για να παρέχουν δικηγορικές ή νομικές υπηρεσίες με πάγια περιοδική αμοιβή.

  Και στα δύο αυτά ασυμβίβαστα, σύμφωνα με το παραπάνω εξώδικο, εμπίπτει ο συγκεκριμένος «εκλεκτός» Γενικός Διευθυντής, παραβαίνοντας τις νόμιμες υποχρεώσεις του, παράβαση για την οποία ο Κώδικας περί δικηγόρων προβλέπει πειθαρχικές και ποινικές κυρώσεις. Πέρα από αυτό, η σύμβασή, που παραβιάζει τους κανόνες αυτούς περί ασυμβιβάστου, είναι αυτοδικαίως άκυρη.

  Μάλιστα στο συγκεκριμένο εξώδικο παρατίθεται νομολογία σύμφωνα με την οποία λαμβάνεται υπόψη το ουσιαστικό αποτέλεσμα της σύμβασης, ανεξάρτητα από τα εξωτερικά στοιχεία της, που μπορεί να έχουν διαμορφωθεί ακριβώς προς αποφυγή εφαρμογής των παραπάνω απαγορεύσεων του νόμου. Επιπλέον, αναφέρεται ότι «έγγραφο» του Δικηγορικού Συλλόγου που επικαλείται ο συγκεκριμένος δικηγόρος, συνταξιούχος και παράλληλα εν ενεργεία Γενικός Διευθυντής, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεραπεύσει καμία παρανομία, ούτε να άρει τυχόν ποινικές ευθύνες.

  Κατά συνέπεια και βάση των διατάξεων και της νομολογίας που παρατίθενται στο συγκεκριμένο εξώδικό προκύπτει ότι οι αποδοχές που λαμβάνει εδώ και χρόνια ο συγκεκριμένος συνταξιούχος της πρώην Ιονικής, ο οποίος προσλήφθηκε από την Εθνική Τράπεζα με ανάθεση καθηκόντων Γενικού Διευθυντή Νομικών Υπηρεσιών και αμείβεται με πάγια αντιμισθία, στηρίζονται σε άκυρη και αντίθετη με το νόμο σύμβαση.

  Και μάλιστα πρόκειται για ιδιαιτέρως προκλητικές ΑΠΟΔΟΧΕΣ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο παρανόμως απασχολούμενος στην Εθνική Τράπεζα ημέτερος συνταξιούχος λαμβάνει ετησίως (μεικτές αποδοχές το 2007):

  Σύνταξη:                                                  43.500 ευρώ το χρόνο

  Μισθός:                                                  280.000 ευρώ το χρόνο

  Bonus:                                                                     300.000 ευρώ το χρόνο

  ΣΥΝΟΛΟ: 623.500 ευρώ το χρόνο ή

  52.000 ευρώ το μήνα ή

  2.405 ευρώ μεροκάματο ή

  300 ευρώ, δηλαδή 102.000 δρχ. ΤΗΝ ΩΡΑ!

  Επιπλέον έχει λάβει από την Εθνική Τράπεζα

  για το έτος 2005                                                      61.200 μετοχές

  για το έτος 2006                                                      30.000 μετοχές

  με προνομιακή τιμή και ανάλογα περιθώρια κέρδους από την πώλησή τους στην πραγματική και πολύ μεγαλύτερη αξία τους.

  Είναι αδιανόητο τόσο το ύψος των αποδοχών ενός και μόνο στελέχους της Εθνικής και μάλιστα συνταξιούχου, όσο και το γεγονός ότι αυτά προέρχονται από σχέση απασχόλησης που απαγορεύεται ρητά στο νόμο!!!

  Και είναι ακόμα πιο αδιανόητο το γεγονός ότι ετησίως οι αμοιβές μόνο του Διοικητή της Εθνικής και ενός «εκλεκτού» του, υπερβαίνουν:

  το 1.200.000 ευρώ, σχεδόν μισό δισεκατομμύριο δρχ!!!

  Μετά τα παραπάνω ανακύπτει ένα πελώριο ερώτημα,

  κυρίως

  § για όλους όσους δεν έχουν δουλειά,

  § για όλους τους δικηγόρους, αλλά και τους νέους επιστήμονες που αμείβονται από την εργασία τους με μισθούς πείνας,

  § για όλους όσους πληρώνονται με 450 και 500 ευρώ το μήνα,

  § για όλους όσους ζητούν και δεν λαμβάνουν δάνειο από την Εθνική ή άλλες τράπεζες

  § ή ακόμα χειρότερα για όλους αυτούς τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες που έλαβαν τηλεφωνήματα από την τράπεζα τους για να τους ανακοινωθεί η αύξηση των επιτοκίων που πληρώνουν για κεφάλαια κίνησης τους,

  Ένα ερώτημα που οφείλει η Κυβέρνησή σας, δια του αρμοδίου Υπουργού, να απαντήσει:

  Γιατί..;

  Οι ερωτώντες Βουλευτές: Μιχάλης Καρχιμάκης, Γιάννης Κουτσούκος, Θάνος Μωραΐτης, Μάρκος Μπόλαρης, Χρήστος Αηδόνης, Χρύσα Αράπογλου, Δημήτρης Τσιρώνης, Βαγγέλης Παπαχρήστος, Γιώργος Πεταλωτής, Μιχάλης Τιμοσίδης, Γιάννης Δριβελέγκας, Νίκος Ζωίδης, Γιάννης Αμοιρίδης, Θεοδώρα Τζάκρη, Γιάννης Διαμαντίδης, Ελπίδα Τσουρή, Τάσος Σιδηρόπουλος, Δημήτρης Βαρβαρήγος, Μιχάλης Παντούλας, Σοφία Σακοράφα, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Μιχάλης Κατρίνης, Χρήστος Χάιδος, Σούλα Μερεντίτη, Ηλίας Λαμπίρης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Μανώλης Στρατάκης, Γιάννης Σκουλάς, Τάκης Ρήγας, Γιώργος Ντόλιος, Αλέξανδρος Αθανασιάδης

   
   

  3 responses to “ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΗΜΕΤΕΡΟΣ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ 620.000 ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ

  1. Βασίλης

   17 Ιουλίου, 2009 at 8:40 πμ

   Υποψήφιος της Συμβουλευτικής της Χούντας, «εκλεκτός» του διορισμένου από την Κυβέρνησή σας Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ Γενικός Διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος»

   !!! Ο Αγησίλαος Καράμπελας, είναι Γενικός Διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών της Εθνικής Τράπεζας από τις κυβερνήσεις Σημίτη!!!

   http://www.nbg.gr/wps/wcm/connect/b4a9778048da00b3a995b9cdfc0d024f/enimerotiko_deltio_2002.pdf?MOD=AJPERES&CACHEID=b4a9778048da00b3a995b9cdfc0d024f

    
   • diktyon

    17 Ιουλίου, 2009 at 11:50 πμ

    Αν το ήξερα και τότε, πάλι θα το καταδίκαζα. Το ότι ήταν και επί κυβερνήσεων Σημίτη, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βουλώσουμε το στόμα. Καταδικάζω κι εκείνους που τον είχαν διορίσει – όποιοι κι αν ήσαν…

     
  2. Βασίλης

   17 Ιουλίου, 2009 at 12:05 μμ

   Η επερώτηση του Καρχιμάκη λέει δύο πράγματα. Το πρώτο είναι καθαρά ψέμα για δημιουργία εντύπωσης. Το δεύτερο γιατί είναι αλήθεια; Υποθετικά αν ισχύει κάτι τέτοιο που δεν το ξέρουμε πάλι, φυσικά και είναι καταδικαστέο. Αλλά απόδειξη το ψέμα του Καρχιμάκη δεν είναι!!!

    

  Σχολιάστε

  Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

  Λογότυπο WordPress.com

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Φωτογραφία Google

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Φωτογραφία Twitter

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Φωτογραφία Facebook

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Σύνδεση με %s

   
  Αρέσει σε %d bloggers: