RSS

Με αφορμή τους Κ. Σημίτη και Μ. Ανδρουλάκη!

13 Νοέ.
69173-hypocrite2
Οι αποστάσεις που πήρε ο Κώστας Σημίτης από τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ υπήρξαν όταν ο πρώην πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι έχει επιστρατεύσει έναν άκρατο λαϊκισμό, στον οποίο «δεν τολμούν να αντιπαρατεθούν οι άλλες δυνάμεις». Πρόσθεσε, δε, ότι με τη συνήθη πρακτική οι προτάσεις εξαντλούνται σε γενικότητες και η αντιμετώπιση των προβλημάτων είναι όλο και πιο δύσκολη, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του παρατήρησε πως μία προοδευτική διακυβέρνηση προϋποθέτει τη διαρκή επεξεργασία θέσεων και κοινωνικό διάλογο, κάτι που «πρέπει να γίνει από την αντιπολίτευση τώρα, ώστε ο αντίλογος στην κυβέρνηση να έχει αξιοπιστία».

Τότε γιατί ο κύριος Σημίτης δεν καθόταν να πολεμήσει τον Καραμανλή και τη Νέα Δημοκρατία, παρά παρέδωσε το ΠΑΣΟΚ στον Γιώργο Παπανδρέου κι έρχεται εκ του ασφαλούς πλέον να κάνει κριτική;

Τον τιμώ τον πρώην πρωθυπουργό, τον σέβομαι, έχω εκθειάσει το έργο που έκανε προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού της ελληνικής κοινωνίας, ασχέτως εάν με “έγραψε” στα παλαιότερα των υποδημάτων του όταν τον Οκτώβριο του 1997, του έγραψα μια δημόσια επιστολή στο τελευταίο φύλλο της “Εξόρμησης”, επισημαίνοντας ορισμένα ζητήματα που έπρεπε να προσέξει. Τέλος πάντων, τώρα υπαινίσσεται διάφορα αρνητικά για το ΠΑΣΟΚ και την ηγεσία του. Διαφωνώ σ’ αυτό το σημείο της δημόσιας παρέμβασής του. Αλλά μου κάνει εντύπωση και το γεγονός ότι, όντας βουλευτής, δεν συμμετέχει στην κομματική ή κοινοβουλευτική δραστηριότητα. Δεν υπάρχει λόγος που να δικαιολογεί την αποχή του. Και το ωραίο είναι ότι βγήκε να μιλήσει τώρα που κυκλοφόρησε ένα βιβλίο του κι έπρεπε να το παρουσιάσει για να μην πάει… άπατο!

Κάτι παρόμοιο που κάνει κατ’ εξακολούθηση και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης. Είχα να τον ακούσω πολύ καιρό να παρεμβαίνει δημόσια. Κι εκεί που έλεγα να του γράψω κάτι, τον άκουσα να κελαηδάει στην πρωινή εκπομπή [των Λυριτζή-Οικονόμου] της ΝΕΤ. Κι αναρωτήθηκα πώς και βγήκε επιτέλους να μιλήσει! Δεν άργησα να καταλάβω ότι κυκλοφόρησε το καινούργιο βιβλίο του και είναι προφανές ότι πρέπει να το διαφημίσει… Γνωρίζει εντελώς τη συστηματικοποιημένη διαφημιστική προβολή και ακολουθεί κατά βγράμμα τις επιταγές της. Αυτό κάνει ο Ανδρουλάκης πλέον. Καλά κάνει και γράφει και εκδίδει βιβλία. Βουλευτής όμως ΓΙΑΤΙ είναι; Αυτό που έχω καταλάβει καλά είναι ότι εσωτερικός νόμος του Ανδρουλάκη είναι η επιβεβαίωση και διατράνωση της προσωπικότητάς του. Εμένα όμως με νοιάζει η επιβεβαίωση και η διατράνωση της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ! Δεν θα μετρήσω την κομματική ή πολιτική συνείδηση του Ανδρουλάκη. Όμως θέλω να πω ότι δεν είναι μηχανισμός, δεν είναι κάτι δημιουργημένο αυθαίρετα, από μια παθητική παράδοση. Είναι μαρτυρία μιας βαθύτερης ανάγκης να στηρίξεις το κόμμα και την πολιτική του που σου έκανε την τιμή να σε έχει βουλευτή του.

Και για κάποιους άλλους θα μπορούσα να μιλήσω, αλλά επέλεξα δυο τρανταχτά ονόματα, ώστε να γίνει σαφέστερο πως η ευθύνη των πολιτικών δεν έχει όρια. Είσαι πολιτικός, αλλά ταυτοχρόνως είσαι με ανασκουμπωμένα τα μανίκια και δουλεύεις νυχθημερόν – όχι για τον εαυτό σου αλλά για το σύνολο! Σε άλλη περίπτωση, τα μαζεύεις και αποσύρεσαι στο σπίτι σου, γράφοντας μυθιστορήματα και τα απομνημονεύματά σου…

 

Ετικέτες:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: