RSS

«Κουκούλωμα» με κάθε μέσο

16 Οκτ.
ΝΟΜΙΖΩ ότι είναι καίριες οι παρατηρήσεις του Κύρτσου, ενός δημοσιογράφου που στήριξε τις κυβερνητικές επιλογές κατ’ εξακολούθηση και ήταν πάντοτε διαπρύσιος κήρυκας του άκρατου νεοφιλελευθερισμού. Εν πάση περιπτώσει, η σημερινή κυβερνητική πρακτική είναι τόσο κραυγαλέα ΤΡΕΛΗ, που η σιωπή του Καραμανλή δεν πρόκειται να σώσει την παράταξη της Δεξιάς από την επερχόμενη συντριβή.
Ο πρωθυπουργός κ. Καραμανλής πήρε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή για το θέμα του σκανδάλου του Βατοπεδίου, με στόχο να αποτρέψει τη δημιουργία Προανακριτικής Επιτροπής.

Επιδίωξή του είναι η εξασφάλιση της ατιμωρησίας των κυβερνητικών στελεχών, και ειδικά του κ. Ρουσόπουλου, που εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

Η μεθόδευση

Προχθές κυβερνητικές πηγές διέρρεαν προς τα ΜΜΕ την πρόθεση του πρωθυπουργού να παρέμβει για να παραμείνουν οι δύο παραιτηθέντες δικαστικοί στο σώμα και να προωθηθεί, εάν το επιθυμούν, ο «εκρηκτικός» φάκελος του σκανδάλου στη Βουλή. Μετά τις κυβερνητικές διαρροές, ήρθε η πολιτική πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, που κινείται σε διαμετρικά αντίθετη κατεύθυνση. Έσπευσε να ζητήσει τη δημιουργία Εξεταστικής Επιτροπής, ακριβώς για να μην προλάβει η Δικαιοσύνη να στείλει το φάκελο στη Βουλή, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.

Άλλωστε όλες οι κυβερνητικές παρεμβάσεις των τελευταίων εβδομάδων στη Δικαιοσύνη εξυπηρετούσαν αυτόν το στόχο, να εμποδιστούν οι δύο δικαστικοί λειτουργοί, που διαπίστωναν ανάμειξη πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο, να στείλουν την υπόθεση στη Βουλή. Πρώτα τους ζητήθηκε ο φάκελος από τους προϊσταμένους τους για «ενημέρωση», μετά τους καπέλωσαν με μία άλλη δικαστική λειτουργό, δήθεν για να επισπεύσουν την ανάκριση, στη συνέχεια τους απείλησαν με πειθαρχικές διώξεις και μετά την παραίτησή τους τους ζητούν, με περισσή υποκρισία, να την ανακαλέσουν, αδειάζοντάς τους για ακόμη μία φορά στην πράξη.

Πολιτικό κατάντημα

Η εικόνα της «σεμνής και ταπεινής» εξουσίας παραπέμπει στη δεκαετία του ’60 και σε απαράδεκτες μεθοδεύσεις σε βάρος της διαφάνειας και της ανεξαρτησίας της δημόσιας διοίκησης.

Δεν αποκλείεται, πάντως, οι κυβερνητικοί χειρισμοί να αποδώσουν, γιατί η Ελλάδα έχει μία κακή παράδοση μη κάθαρσης. Οι πολιτικές δυνάμεις διαχειρίζονται την κάθαρση των μεγάλων σκανδάλων στη βάση της απόλυτης πολιτικής ιδιοτέλειας.

Ο κ. Καραμανλής ζητά Εξεταστική Επιτροπή για να εξασφαλίσει την ατιμωρησία των συνεργατών του. Το ΠΑΣΟΚ ζητά Προανακριτική Επιτροπή για να μείνει έξω από τη διερεύνηση του σκανδάλου η δική του κυβερνητική περίοδος. Τα κόμματα της Αριστεράς στηρίζουν σε γενικές γραμμές τις κυβερνητικές θέσεις επειδή δεν θέλουν ανατροπή του συσχετισμού δυνάμεων υπέρ του ΠΑΣΟΚ και σε βάρος της ΝΔ, αλλά παράταση της κρίσης του δικομματισμού.

Το πολιτικό σύστημα διαλαλεί την αναπηρία του. Η κοινή γνώμη αντιλαμβάνεται ότι μέσα από το σκάνδαλο του Βατοπεδίου το Δημόσιο ζημιώθηκε πάνω από 1 δισ. ευρώ, για να δημιουργηθούν εμπορικές υπεραξίες και μαύρο πολιτικό χρήμα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, και κανείς δεν μπορεί να προασπίσει τα καλώς εννοούμενα συμφέροντά μας.

 

Ετικέτες: ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: